Şimdi Ara

TIP vs Mühendislik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Lise 3 öğrencisiyim. Malum seneye YGS-LYS bize vuracak. E tabi bunun verdiği bi korkuyla iş başa düştü meslek seçimi konusunda kararlılığa. Küçüklüğümden beri tıp istiyorum. Sürekli gel gitlerim olmuştur fakat yine de sonunda tıp ya demişimdir. İçimde oluşan kaygıdan ötürü acaba başka mesleklere de mi yönelsem onları da mı düşünsem diyorum. TIP olursa Koç Üniversitesi'ni düşünüyorum ve bunun için de ciddi anlamda çalışmam lazım. Ama içimdeki ses de ya olmazsa diyor bi yandan o yüzden vazgeçesim geliyor daha düşük puanla makine mühendisliğine gideyim diyorum daha sonra ODTÜ makine 488 ile alırken 488 ile ege tıp a da gidebilirim diyorum kararsız kalıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VivianDark7 -- 6 Haziran 2015; 20:42:50 >







  • Dostum tıp sevmeden yapabileceğin bir iş değil.Şöyle düşün;uzuv kopma vakalarına bayılmadan,korkmadan, iğrenmeden yapabilecekmisin? Yaralara korkmadan bakabilecekmisin? Bunları yapabileceksen, insanlara yardım edeceksen tıp oku, toplumdaki kanının aksine doktorluk para için yapılacak bir meslek değildir.Seviyorsan hiç düşünmeden yaz tabii.Mühendislik de ise hangi mühendisliğini istediğini yazarsan daha çok yardımcı olabilirim.Tamamı benim düşüncemdir ve özneldir.Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok haklısınız. Aynı şekilde düşünüyorum ben de ama illa ki alışıyor insan. Yani iş internette ameliyat videosu izlemeye benzemez tabii ama yapabileceğimi düşünüyorum açıkçası. İnsanlara yardım edeceğimi düşünmek, onlar için bir şeyler yapabilmek amaçsızca içimi kıpraştırıyor.
  • O zaman dostum sen mühendislik düşünme. Tıp yaz direk. Istersen bir tıp fakültesini gez, illa ki okul gezileri olur. Onlari kacirma, istersen ders çalışma konusunda da yardimci olurum. Aklına takılan bir şey olursa sor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim fakat şöyle bir soru daha var aklımda acaba gittiğim fakültenin bir önemi var mı? Yani hayatım kurtulsun diye yüksek yerleri istemiyor değilim. Yurtdışında çalışmak&yaşamak istiyorum Koç Üni. bunun için çok uygun geliyor fakat çalışmam lazım sürekli. Ege, Gazi vs. yerlerde de giderim herhalde yurtdışı erasmus şunlar değil mi? Ders çalışma olarak da YGS konularını bitirmeyi düşünüyorum bu yaz. Hatta internetten bir program buldum gayet güzel duruyor. Şuradan ulaşabilirsiniz. :)
  • Dostum yurtdışında çalışmak istiyorsan özel üniversiteler daha avantajlı olabilir. Devlet üniversitelerinde yurtdışı işleri "Erasmus" a bağlı. Fakat söylediğim gibi özel uni ler yurtdışından universitelerle anlasip öğrenci Değişimi programları ayarlayabiliyorlar, haliyle fırsatlar daha fazla oluyor. YGS konularına da ayaküstü baktım, gerçekten güzel duruyor. Ama Ege ve Gazi yi de yabana atma Türkiye' nin "baba" üniversitelerindendir ikiside.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hedefimi küçültmek istemiyorum ama biraz realist düşününce cidden derslerin zor olduğu kanısına varıyorum. Ve bu içimde kaygı oluşturuyor. Daha sonra kazanan nasıl kazanıyor diyorum kendi içimde çelişkiye düşüyorum kafam çok karışık anlayacağınız..
  • Dostum rica etsem kaçıncı sınıf olduğunu söylermisin ? Sana daha kolay anlatabilmem için lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lise 3 bitti artık :)
  • Vallahi dostum istediğin bölümler kolay kazanilan bölümler değil sen de bunun farkindasin. Ancak limitleri insanın beyni olusturur, sen kazanabilirmiyim konusunu bırak sen sadece derslerine odaklan elinden gelenin en iyisini yap. Ama her şey istediğin gibi olmayabilir o yuzden 3 tane senaryo olustur. A senaryosu en cok istediğin bolum olsun, B senaryosu istediğin bolumler veya okullar olsun, C senaryosu ise isteyebileceğin bölüm veya okullar olsun. Bu taktik seni her türlü sonuca hazırlar ve hayal kırıklığını minimuma indirger. Tabii puana gore siralama da boyle olmadi A > B > C .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız bunu düşünmüştüm daha önce fakat şöyle bir durum var isim vermek gerekirse mühendislik okuyacaksam misal iyi bir yere gitmem lazım ve hani 480 diyelim mesela 480 e tıpa da gidebiliyorum. Hani en düşük tıp 450 diyelim şimdilik 450 çok rahat alabileceğimi düşünüyorum ek puanla birlikte. 430 440 alsam bile ham puan 50 puan okuldan gelecek 470 e bir tıp fakültesine de gidebilirim sadece istediğim yer olmaz hani sıralamaya bakınca samsun, izmir üni vs. gibi yerler oluyor..
  • Dostum Mühendislikte iyi yerler Teknik Üniversitelerdir,ben sana Makine Mühendisliğinden örnek vereyim: Yıldız Teknik Üni. Makine Mühendisliği : 423,922 . İstanbul Teknik Üniversitesi : 462,204 yani 470 alirsan iyi Mühendislikleri rahatça kazanıyorsun.Bu okullar senin B veya C planın olsun.(Burada Bilkent'e ,Bahçeşehir'e,Galatasaray'a,Ege'ye ..vb. üniversitelerin ilgili bölümlerine kötü demedim,söylediklerim örnek amaçlıdır.Kimse yanlış anlamasın.).Dostum ayrıca 470 puan alıp Tıp fakültesi okuyabilirsin ve uzmanlığını yurtdışında yapabilirsin.Yani elinden geldiğince çalış,istediğin olmadığı için bırakma önünde daha çoook fırsatlar olucak.)Saygılar.
  • İnşallah. Tıp kazanayım yurtdışına gideyim hayallerim gerçekleşecek zaten
  • Tıp veya mühendislik fark etmiyor ikisinde de siz eger o bölüme yatkın degilseniz okumak cehennemden farksiz oluyor. Birçok arkadaşım Elek.&Elektr.i bırakıp Endustriye gecti sırf bu yüzden(Teknolojinin bu kadar geliştiğinin farkinda degillermis saka gibi ama gercek). TIPda zor olan ezber yapmak zorunda olmaktir, mühendislikte zor olan yüksek not ortalamasi yapmaktir (Emin olun Tıp da sınıf geçmekten zor) ve kendini gelistirmektir (Özellikle bu not ortalamasi ile birlikte yapilmaya calisilinca hayatinizda baska bir seye zaman kalmayabilir)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıp okuyup yurt dışında yaşamak istiyorsan kesinlikle ingilizce bir fakülte tercih etmelisin. özel üniversitelerin yurt dışı imkani devletten çok daha iyidir koç üniversitesi bu konuda doğru tercih olacaktır. ama daha radikal olup burada tıpı kazanıp avusturyaya okumaya gidebilirsin, direk yurt dışına açılmış olursun. ya da burada herhangi bir yer kazanıp mezun olduktan sonra uzmanlığını almanyada yapabilirsin, tus vs sınav istemiyor sadece almanca öğrenmen gerekiyor. tabi hangi ülkeyi istediğini bilmiyorum ama bunlar örnekler.. yine mühendislikte uolp-sunny denen bir program vardı bu programları burslu kazanırsan 2 yıl amerikada 2 yıl türkiyede okuyorsun ve gittiğinde orada bağlantılar yaparsan mezun olunca orada çalışmaya başlayabilirsin belki.
  • Tıp kesin kararımda. Özel üniversiteleri sıralamak gerekirse; Koç, Bahçeşehir iyi duruyor. Devlet olarak; Hacettepe, Gazi. Tabii bunlar ingilizce eğitim verenler olarak.
    Aslında istediğim böyle tam olarak üniversite havasını yaşayayım sadece donuk bir binadan oluşmasın istiyorum. Bir de mavi diploma verse ne iyi olur. :) :)
  • tıpta kararlıysan eğer tercih döneminde gezebildiğin kadar fakülte gezmelisin o şekilde snn için en doğru kararı verirsin ..kampüs üniversitesi istemekte haklısın, kampüs ortamı çok motive ediyor insanı :)
  • hocam ne yaptın neredesin? merak ettim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • VivianDark7 kullanıcısına yanıt
    Hocam şu an nerdesin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ODTÜdeyim arkadaslar :) hayat cok farkli yerlere surukledi. Evdeki hesap carsiya uymuyormus bir kez daha gordum 😂

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.