Şimdi Ara

Tıp-Mühendislik Arasında Kalanlar ve Cerrahpaşa TF ile İlgili Soruları Olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
2
Favori
1.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun. İlk bine girmenin yolları adlı konumu duymuş olabilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_108489050/tm.htm Şimdi de inşallah size tercihler konusunda yardımcı olacağım. İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde okuyorum ve bu sene 2. sınıfa geçtim. Geçen sene tercih dönemi bayağı bir kararsızlık yaşamıştım. O yüzden size faydam olabilir diye düşündüm, özellikle tıp ve mühendislik arasında kalanlara. Biraz kendi yaşadıklarımı anlatayım: Sınav sonuçları açıklandıktan sonra bende bir kararsızlık başladı. Acaba abim gibi Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğine mi gitmeliydim yoksa tıpa mı gitmeliydim. Abim şu an İsviçre'de doktora yapıyor ve araştırma görevlisi. Benim için mühendis olarak iyi bir örnekti. Ancak iyice ilgi alanlarımı, kariyer hedeflerimi vs vs üst üste koyunca tıp ağır bastı ve çok şükür şu an pişman değilim. Niye Ctf'yi seçtin diye sorabilirsiniz. Açıkçası İstanbul'da okumayı daha çok istiyordum. Çapanın eğitim sistemi daha zor olduğu için cerrahpaşayı seçtim. Okulla ilgili de soracaklarınız varsa sorabilirsiniz.

• Up
    Böyle degerli beyinlere ihtiyacimiz var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinifi gecmek icin ne kadr calistigini merak ettim

komitelerden once hayattan soyutlandiginiz dogru mu

her komitenin bir LYS buyukluggunde oldugu efsanelerinin gercekligi nedir

Anotmik fizyoloji histoloji ve daha fazlasjna calismak gercekten zor olmuyor mu ?

• Herhangi bir tıp fakültesine öyle diyebilirsin ancak Cerrahpaşa Türkiye'de mevcutlar arasında en kolay tıp fakültesi.yani biliyoruz 50 anatomi sorusunun 35inin çıkmış çıktığı 3 gün çalışarak 75bandında bir not alınabildiğini vs kendim hacettepede arkadaşlarım Cerrahpaşa'da kıyaslamalarımız oluyor :)
  • fasulyee kullanıcısına yanıt
    Ctf'nin 1. sınıfı dillere destandır adeta kolaylık açısından. Öğrencileri sıkmamak ve tıpa ısındırmak amaçlanıyor gördüğüm kadarıyla. Bu yüzden çok çalıştığımı söylersem yalan söylemiş olurum. Bu sene 4 komite gördük. Zorluk bakımından sadece 3. komite Histoloji ve Embriyoloji yoğunlukta olması hasebiyle biraz zordu. Yoksa diğerleri normaldi yani. Üçüncü sorduğun biraz efsanevi bir şey olsa gerek. Fizyoloji mantıklı bir ders olduğu için açıkçası seven bir insan sıkılmadan çalışabilir. Histolojide ise ezber var biraz maalesef ama mesele sisteme alışabilmek.
  • diyegokosta D kullanıcısına yanıt
    Çıkmışlar doğrudur fakat 50 anatominin 35 i çıkmış değil 2-3 lerle sürekli kontak halinde olduğumuz için sorma imkanımız oluyor.
  • Arphasus A kullanıcısına yanıt
    Türkçe tıpta çıkmış çok çıkıyor diyorlar İngilizcede az çıkıyor diyorlar yalan söylemiş olmayayım arkadaşlarım bizzat diyor :) her senesi en fazla ort bir tıp fakültesi zorluğunda Canım kardeşim ama sizin bunun üzerine toplu bir final sınavınızın o stresin olmayışını ve internlük yapmayışınızı da eklemek gerek 6 seneyi bir bütün olarak ele alıp çok kolay olduğunu söylüyorum diğerlerine göre :) tabiki biraz zor olacak tıp yani bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben şunu gördüm tıp fakültesinde geçmek kolay ama yüksek not almak zor

• Aynen hocam ben de mühendislik mi tıp mı ikileminde kaldım hocam şimdi diyelim ki çektim ilk 1000 e hacettepe ingilizce mi ctf türkçe mi önerirsiniz zorlukla eğitim kalitesinin aynı olduğunu düşünmüyorum sizce en iyi eğitimi veren fakülte hangisi bir de türkçeyle ingilizce arasında ne fark var diploma vs aynı mı erasmus vs imkanları nasıl bir de bezmialem ve çapa hakkında ne düşünüyorsunuz
    Yardımcı olursanız minnetar kalırım.

• diyegokosta D kullanıcısına yanıt
    Yok çıkmış çıkıyor hakikaten. Sadece anatomide çok çıkmıyor dedim. Mesela 4. kurulumuzun vize ve finalinde neredeyse 50 tane çıkmış vardı. İngilizce tıpta çok çıkmış oluyor mu bilmiyorum.
  • alpper001 kullanıcısına yanıt
    Hacettepe ile ilgili pek bilgim yok maalesef. Bir de bu fakülteler çok kıymetli fakülteler olduğu için kafama göre sıralama yapmam pek doğru olmaz sanki. Erasmus'a Türkçe okurken de gidebilirsin o imkan var yani. Diploma aynı değidir herhalde çünkü farklı farklı fakülteler neticede. Bezmialem i pek bilmiyorum. Çapa'nın eğitimi bizimkine göre daha zor. Baraj olayı var mesela-kabaca doğru yanlış götürmesi gibi- . Dediğim gibi ama bunlar kıymetli fakülteler birini seçtin mi öbürünü niye seçmedin diye pek sormazlar.
  • alper kardeşimizin sorusunu da cevaplandırmış olalım böylelikle ingilizce tıp türkçe tıp arasında gerçekten hiçbir fark yok ingilizce tıplar daha kolay bile olabilyor hocalar daha derine inemedikleri için ama yurtdışı düşünüyorsan fark eder ki o hayallerin çoğu daha ilk komiteden sonra bitiyor idealist insanlık çok süren bir şey değil tıp fakültesinde. o yüzden cerrahpaşa tıp ile hacettepe ingyi karşılaştırman anlamsız.öncelikle okumak istediğin şehri ve okumak istediğin ekolü belirlemelisin ama hacettepe ile alakalı zaten herkes zor zor zor diyor hakikaten çok zor kimsenin inkar ettiği yok giden de bunu bilerek gidiyor cerrahpaşa bize göre baya bi kolay kalıyor ortalamaya vurursan bilmiyorum inkar eden henüz çıkmadı yanlış anlaşılmasın cerrahpaşaya tu kaka demiyorum bunlar 2 ekol üniversitedir bunların eğitim sistemleri böyle gelmiştir böyle gider ikisi de çok başarılı ikisi de türkiyenin gelişiminde öncü ve ekol üniversitedir gerek akademisyenleri gerek öğrencileri ile

• up
  • Hocam merhaba öncelikle, bende tam bu ikilemde kaldım yol gösterecek birini arıyordum inş olursa boun bilgisayar istiyorum ama ikinci tercihim cerrahpaşa olacak galiba, aslında tıp biraz gözümü korkutuyor hem devir degisiyor artık robot devri hemde ömür boyu okumak prestij, para ne olursa olsun pek akıl karı degil gibi bu açıdan tam ikilemdeyim.
  • Suçsuz Hırsız kullanıcısına yanıt
    İlk olarak size tavsiyem bu kararı verirken dış dünyaya kulağınızı tıkayın. Son yazdığınız cümlede herkesin söylediği klasik genellemeler var. Bu genellemelerden ve bu genellemeleri size söyleyenlerden uzak durun tercih döneminde. Bence işe puan gözüyle bakmayın. Yani mesela bilgisayar mühendisliği istiyorsunuz ve atıyorum sadece BOUN istiyorsunuz, BOUN gelmezse tıpa yönelmeniz sizin açınızdan sıkıntılı olabilir. Çünkü sadece üniversite seçmiyorsunuz aynı zamanda ne iş yapacağınıza da karar veriyorsunuz. Biraz idealistseniz tıpa gözünüz hiç korkmasın. Benim kanaatim tıp okuyup da tıptan soğutanlar: ya sevmeyip tercih edenler ya da para + garanti iş gözüyle bakanlar. Bir kere tıp para için yapılacak meslek değil bence. Çünkü çok kutsal bir meslek. Ucunda insan olan bir meslek. Robot devri diye bir tanım yapmışsınız. Mesela Einstein'a oğlum devir matematik devri ne yapacaksın sen Fizik'i deseler ve Einstein da Matematikçi olsaydı neler olurdu bir düşünsenize. Dönemler değişse de tıp insan var oldukça her zaman varlığını korur bence. Çünkü dediğim gibi insanla uğraşılıyor. Ben şöyle düşünüyorum mesela tıp doktoru oldunuz mesela tıbbi genetik alanında çalışmalar yapıyorsunuz ve çok önemli bir buluş buldunuz. Bu belki binlerce insan için ümit kaynağı olacak. Bunun verdiği mutluluğu tarif etmek mümkün mü mesela. En nihayetinde size tavsiyem bütün bu yargıları kafanızdan çıkarın ve neye daha ilgili olduğunuzu düşünün. Fakat kesinlikle bu sebep yüzünden bu meslek yapılmaz gibi şeyler düşünmeyin. Soracağınız başka sorular da varsa soru sorabilirsiniz.

Demek istedigini anladim tesekkur ederim oncelikle, acikcasi suan mesleklerle alakali detayli bir bilgim olmadigi icin sadece calisma standartlari ve maddi statuye bakarak yönelimde bulunuyorum bir baska sorun henuz neyi sevip sevmedigimi bilmiyorum oturup bilgisayarda kodlar yazmak mi bana uygun yoksa hastanede hastalarla ilgilenmek mi bilmiyorum.
    Bunlari goz onune aldigimda suan tamamen calisma sartlarina gore tercih yapcakmisim gibi hissediyorum. Dediginiz gibi klise laflar omur boyu okumak vs ama dogru maalesef tusuydu,uzmanligiydi, zorunlu sark goreviydi derken omrumu heba etmek istemiyorum. Yoksa tamamen bir yonelimde bulunsaydim kararim kesin olsaydi şırnak a bile giderdim okumaya.

• Suçsuz Hırsız kullanıcısına yanıt
    Henüz geç değil. Bence bu süreçte git biraz hastaneye vakit geçir veya bilgisayar mühendisi tanıdığın varsa git yanına çalışma ortamlarını filan incele ve bu arada kendini yokla. Hangisine kendini yakın hissettiğini sor kendine.

• 100 lerce latince ismi ezberlemek zor gelmiyor mu nasıl ezberliyorsunuz bir taktik var mı ? En çok bu korkutuyor gözümü.
  • SayisalMan kullanıcısına yanıt
    Yeni bir dil öğrendiğini düşün. Terimlerin anlamlarına hâkim olunca iş kolaylaşıyor.

Cerrahpasanin yatay geçişte sadece not ortalamasina bakarak alması tuhaf degil mi?Yani osys puanina bakmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.