Şimdi Ara

Tıp mı Bilgisayar Mühendisliği mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

Tıp mı Bilgisayar Mühendisliği mi?


(En Son Oy Tarihi: 28.6.2020)
Giriş
Mesaj
  • Escherich kullanıcısına yanıt
    Napıyorlarmış orda ya, var mı bi bilgin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kültürlü cingen

    Napıyorlarmış orda ya, var mı bi bilgin

    "Tıp Mühendisliği; sağlık alanında karşılaşılan sorunların çözümü ve gereksinimlerinin karşılanması için gerekli tanı, tedavi ve araştırma amacıyla kullanılan aygıt ve biyomalzemelerin mühendislik uygulamaları ile geliştirilmesi, üretilmesi ve kullanılmasını hedefleyen bir mühendislik dalıdır. "

    http://www.acibadem.edu.tr/tr-tr/akademik/fakulte/muhendislik/tip/Sayfalar/tip-muhendisligi.aspx




  • Yazılım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kültürlü cingen

    quote:

    Orijinalden alıntı: N.M.Türk05


    quote:

    Orijinalden alıntı: kültürlü cingen

    Konu dışındaki bilirkişilerden yardım almak amacıyla anketi açmış bulunmaktayım.

    İkisi de birbirinden çok farklı nasıl arada kaldın demeyin, ikisine de ilgim var ama birini öne çıkarmam lazım.
    Sebebiyle söylersek kararımızı daha iyi olur.

    Hayırlı cumalar

    Her ikisi çok güzel meslek. Sen hayatın boyunca neyle uğraşmak istiyorsun? Hastaların tavırlarına, kana falan dayana bilir misin? Doktor olacaksan bunlar şart. Ayrıca bol bol kitap okuyacak kadar sabırlı olman gerekiyor.
    Bilgisayar mühendisi olacaksan, öncelikde bilgisayar başında saatlerce çalışmayı(evet çalışmak, oynamak değil) sevmen gerek. Matematiğin ve algoritmik düşünmen baya iyi olmalı. Her zaman en son çıkan teknolojileri izlemen gerek.
    Her iki meslek zor bir meslektir, zeki ve çalışkan olmayı talep eder. Ve her iki meslek prestijli bir meslektir. İyi bir doktor ve iyi bir bilg. müh. her zaman sağlam bir iş bulur ve maddi sıkıntı çekmez.

    Kaynak: Bilgisayar mühendisliği okuyorum ve annem doktor.


    'Çalışmak, oynamak değil.'
    En çok bunu beğendim çok doğru bi laf oldu, cuk oturdu

    E tabi hocam. Yıllarca bilgisayarı sadece Call of Duty için kullanmış adamlar "zaten bütün gün pc karşısındayım, benden çok iyi bilg. müh olur" deyip gidiyorlar üniversiteye. Sonra kod yazmayı, veritabanı yönetmeyi, bilgi analizini, istatistik oluşturmayı falan görüyorlar Call of Duty'nin gazıyla kurdukları hayaller yıkılıyor. Ayrıca en sevmeyidim şey milletin bilg mühendisini sadece coder olarak görmesi. Oysaki gilgisayar mühendisi donanım uzmanı, sistem analizcisi/yöneticisi, data scientist, veri analizcisi, veritabanı yöneticisi, grafik tasarımcı, animasyon uzmanı, elektronik uzmanı, şebeke uzmanı ve.s görevi yapa bilir. Önemli olan kendini geliştirip istikamet seçmek. Mesela ben kod yazmayı pek sevmiyorum. Ama veri analizlerinden, verileri görsel hale getirmekten (grafikler, çizelgeler, diyagramlar falan), istatistik oluşturmaktan çok zevk duyuyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lafebtix

    aynı sorunu ben de yaşadım. hatta birebir.

    bilgisayar mühendisliğini daha çok kodlama/yazılım için istiyordum. sonradan tıpa daha çok ısındım en son ikisine eşit uzaklıkta kalınca, tıp okuyup kodlamayı da hobi olarak devam ettirme kararı aldım. çünkü ikisini de seviyorum, hobi olarak kod yazabilirsin ama hobi olarak doktorluk yapamıyorsun. ben böyle düşündüm saçma/anrealistik olabilir ama benim içimi rahatlattı seçim zamanında

    tl;dr tıp seçip kodlamayı da hobi olarak devam ettirmek daha mantıklı geldi

    edit: tabi evde ne kadar çalışırsan çalış bir bilgisayar mühendisiyle denk olamasan da başka çözüm üretilmiyor böyle durumlarda.

    Doktor olupta kendi hasta randevu programı vb yazan tanıdığım doktorlar var, ikisi bir arada gayet güzel gidiyor hatta çalışmaya başlayınca daha rahat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgisayar Mühendisliği tabii ki. 3000-4000 TL az maaş rahat yaşarsın ölüm riski yok.

    Edit: Maaş ilk başlarda biraz daha az olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 10 Temmuz 2015; 23:51:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kültürlü cingen

    Çok yorum geldi de sizinki daha bi derinden anlattı, sağolun

    ne demek Hangi bölümün çalışma şartları yetenekleri sana uyuyorsa onu seç İki meslektede iyi olduğun sürece iyi kazanırsın.İkiside prestijlidir.Son olarak İlerisini düşünerek bölüm seç 27 yaşında nasıl bir hayat yaşamak istiyorsun Bİlgisayar müh. yurt dışında çok iyi bir meslek.İnşallah kendine göre doğru kararı verirsin
  • Tip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhfade

    Tabi ki de bil.muhendisligi. Kendini gelistirip, 4 yıl okuduktan sonra 1200 tl lere çalışacaksın,yo hayır burda önemli olan para dgl,kendi geliştirip abd de google a girip aylık 7 bin Dolar alırsın 35 yaşında evlenirsin,araba,ev hepsini alırsın. Doktor ne öyle insanlarla ugrasmak filan,ne öyle guzel hemsire,att ciler,tıbbi sekreterler,ilaç satmaya gelen pazarlamacilar filan. Sosyallik çagımızın vebasıdır, yazarsın kodunu alırsın maaşını. artı olarak hatice teyzenin evine formata gidip yedigin o keki, hangi hemşire yapar? Hicbiri. Mehmet amcanın facebookuna fotograf yuklerken ki yaptgn sohbeti hangi att yapar? Ki bunlardan extra parada alacaksın 20,30 bunları saymıyorum bile.Hem cok para adamı bozar.

    ironiye bak be hayran kaldım




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.