Şimdi Ara

Tıp Kitapları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Tıp Fakültesinden mezun ya da son sınıf öğrenci arkadaşlardan bir ricam olacaktı.Tıp eğitim hayatınız boyunca hocalarınızın size önerdikleri kitapları bizlerle paylaşır mısınız? bir insan anatomisi meraklısı olarak okumak ve öğrenmek istiyorum. Genel anlamda tıp bilgisine sahip kişilerde kitap önerilerinde bulunurlarsa cok sevinirim. Tıp ile ilgili herhangi bir bilim dalı olabilir.

    edit: yanlış bölüme açtıysam özür dilerim, saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bygcik -- 3 Haziran 2018; 2:39:21 >



  • anatomi icin grays anatomy nin kitaplari vardir biz anatomi icin genelde anatomi atlasi kullaniriz onun disinda tip icin bence olmazsa olmazlar robbins patoloji ve guyton fizyoloji dir temel bilimleri kaynak kitaplardan okumak oldukca faydali eger tip fakultesi ogrencisi degilsen bence senin icin en eglenceli ve okunabilir kitap guyton hall fizyolojidir dili oldukca hafiftir tibbi terminoloji agir degildir robbins biraz daha agir zorlanabilrsin ekstra sormak istedilklerin olursa cevaplamaya calisiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dexlab

    http://www.meduniwien.ac.at/sysanat/plastination.html anatomi ile ilgili
    Teşekkür ederim, yardımınız için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zergalas

    anatomi icin grays anatomy nin kitaplari vardir biz anatomi icin genelde anatomi atlasi kullaniriz onun disinda tip icin bence olmazsa olmazlar robbins patoloji ve guyton fizyoloji dir temel bilimleri kaynak kitaplardan okumak oldukca faydali eger tip fakultesi ogrencisi degilsen bence senin icin en eglenceli ve okunabilir kitap guyton hall fizyolojidir dili oldukca hafiftir tibbi terminoloji agir degildir robbins biraz daha agir zorlanabilrsin ekstra sormak istedilklerin olursa cevaplamaya calisiyim
    Çok teşekkür ederim bu kitap önerileri için. Biraz araştırma yaptıktan sonra tekrardan yazarım :)
  • Klinik anatomi kitaplarına bakabilirsin eğlenceli oluyor okuması
  • Eğer cevap gelmezse Palme Yayınlarının kitaplarına bakabilirsiniz. Pek çok farklı anatomi kitabı var. Bu yayınevine ülkemizin tıp ve veteriner camiası çok şey borçludur. Orijinali 200 dolar olan bir kitabı ciltli ve 1. hamur kağıtlı olarak, üstelik alanının en uzmanı profesörlere çevirterek sadece 80 liraya sattığını görmüşlüğüm vardır. Tüyap'ta da %50 indirim yaparlar. Yani pahalı gelirse oradan da bekleyip alabilirsiniz.

    Ayrıca İstanbul'daysanız Nobel Tıp Kitabevi'ne de gidip inceleyebilirsiniz ilgili kitapları.

    Anatomi anladığım bir alan değildir ama görmüşlüğüm olan bir alandır ve size tavsiye olarak şunu demek istiyorum;

    Basit bir şey sanmayın. Anatomi kitapları tuğladan kalın olur. İnanılmaz detaylıdır. Sıkılabilirsiniz. İnceleyip de almanızı öneririm. Kolay gelsin.
  • Anatomi icin Netter Anatomi atlasi alabilirsiniz, bu sadece çizimleri içeriyor. (Sobotta, Prometheus vs bircok atlas daha var) Hacettepe Tıp Anatomi bölümünün yazdığı uc adet fonksiyonel anatomi kitabi var, hangi anatomik yapı ne ise yarar ne nereye komşudur vs ogrenebilirsiniz. Onun dışında uygulama marketlerde guzel uc boyutlu appler var.



    Insan vücuduyla, işleyişle ilgileniyorsanız fizyoloji kitaplarına bakmanızı öneririm. Her tıp ogrencisine onerilen kitaplardan biri Guyton Fizyoloji'dir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.