|
Bildirim
|
ulan ben terminolojinin allahını veren okuldan mezun oldum neredeyse
sulcus tendinis musculus ... bunu ezberlemedin amenna. sulcus'u ezberledin. tendinis'i ezberledin. flexoris'i ezberledin. Sonuç olarak kafa mı çalıştırmak oluyor bu, başlarda azıcık mantık yürüterek öğrenip sonrasında deli gibi ezber yapıyorsun. Sanki biz bu okulu okumadık anasını satayım. Terminolojiyi EZBERLEDİKTEN sonra, azıcık mantık tabi yürütüyorsun. Ama yine de ezber yaptığın gerçeğini değiştirmiyor. Sana şu foramenden hangi yapılar geçer deyince, hmmm foramen boşluk demekti, o zaman boşluktan bu geçer mi diyorsun? Direkt ezberlediğin şeyleri sayıyorsun. street sokak demektir, bunu öğrendikten sonra bütün street'lerin hangi street'lere bağlandığını ezberlemeden öğrenebilir misin? Terminolojiyi de ezberliyorsun, ama bu da yetmiyor, ayrıca yine ezberliyorsun. |
dümdüz ezber, ne kadar tekrar ettiğine bağlı.
Yani anatomi çok mu zor sorusu ile Yasin Suresini ezberlemek zor mu sorusu bana göre aynı. İkisini de 100 kere tekrar edersen eşit kolaylıkta. |
aç bir tus videosunu izle, kitabı da aç yanına, tabloyu koyup bura ezberlenecek diyip geçiyorlar.
![]() Gözünü seveyim kandırma çoluk çocuğu. Tıp fakültesi hayal gücü öldüren bir yer. Mantık falan çok nadiren kullanılır, fizyoloji gibi dersler bu yüzden sevilir zaten. Bir sürü etki mekanizması bile bilinmeyen ilaç direkt ezberleniyor. Neden sorusu birçok yerde haram gibi bir şey. |
tıbbi terminoloji vermeyen fakültelerin öğrencilerine üzülüyorum.
Anatomi ezber bile değil, tıbbi terminolojiye eğer hakimseniz sulcus tendiniz musculus flexoris hallucis longusu mantığıyla öğreniriz. Ayak başparmağına flexörise getiren kasın tendonunun oluğu demek yani sulcus= oluk (kemiklerin %30unda geçer) tendinis= tendonu musculus= kas flexoris= flexion hallucis= ayak baş parmağı Zaten anatomi öncesinde tıbbi terminoloji dersi olur eğer olmazsa kendiniz öğrenirsiniz 1000 e yakın kelime (eğer latince bilseniz gerek bile kalmaz) hatta tusta 14 sorunun tamamını fullersiniz tıbbın en kolay dersi hatta anatomi pratiğine girmeden bol bol youtubedan çalışırsın (maketlerin videolarını çekiyorlar) ardından derse girmeden önce KADAVRA ATLASINDAN da konuya bakarsın. Belki sınıfında anatomiyi senden iyi çalışan dahi yoktur. Çoğu pratik öncesinde dersini tekrar etmeyenlerle dolu yok anatomi ezber yok anatomi zor diye ağlıyorlar genelde EN SONDA MUTLAKA VE MUTLAKA YARIM SAYFA BİLE DEĞİL kelimelerin nasıl okunduklarını öğreniniz yarım sayfa bile değil 10 dakikada öğrenirsiniz |
oooo evet reel inekmatur'um. Seni kutluyorum forumun bir sonraki nesilini çok iyi yönettin.
Forum Sefirliği Onursal Üye olarak kabul edin beni de, emekli adamım sonuçta. |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrEarth -- 1 Eylül 2020; 17:34:37 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrEarth -- 1 Eylül 2020; 17:43:14 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|