|
Arkadaşlar şimdi mesleğin zorluklarını vs anlattım ama ne yazık ki odak noktanız para oldu, tabi bu ekonomik krizde kimseyi suçlamıyorum. Para konusunda da burada bazı saçma sapan tartışmalar oldu anlıyorum. Şimdi birçok yoksul aile çocuğu için tıp fakültesi bir sınıf atlama hayali. Ben de öyleydim. Size kendimden bahsedeceğim. 2013'ten beri bu forumdayım. 2015'te sınava girdiğimde yine aktiftim. İlk 1300'e girdim. Bu forum şimdikinden de aktifti, herkes birbirine denemelerini, netlerini atardı, çok iyi bir rekabet vardı, burayı çok severdim. Sonra tercih döneminde araştırmaya başladım. Doktorlar genel olarak bana yapma, seçilmez, eczacılar bile artık bizimle aynı parayı alıyor, çok stresli diyordu. Ama ben yoksul bir ailenin çocuğuydum, bir anda sınıf atlama hayalimi baltalayan bu adamlara inanamıyordum, inanasım gelmiyordu. İyi kötü üstleri başları düzgündü, demek ki beni kandırıyorlardı. Benim kazanmamı istemiyorlardı diye düşünürdüm. Çok iyi hatırlıyorum, bir keresinde bir cerrah rehberlik dersinde bize bir sürü dil döküp "ancak idealistseniz yazın, yoksa parası yapılan işin yanında çöp haline geldi." dediğinde rehberlik öğretmeni onun arkasından "yalan söylüyorlar paraları var" demişti. Tabi ben o zamanlar öğretmenime daha çok güveniyordum, bütün toplumun doktor düşmanı olduğunu bilmiyordum. Aslında doktora has değil, herkes kendisinden bir tık fazla okuyana düşman, her neyse konu bu değil. Sonuç olarak o doktor ağabeyi dinlemedim ve yazdım. Ben öğrenciyken doktorların durumu daha iyiydi, ben son sınıfa geçtiğimde artık daha kötüydü. Her geçen yıl da berbat oluyor. Asla daha iyiye gitmiyor. Eskiden 10 asgari ücret alan doktorların, şimdi çıplak maaşları 2,5 asgari ücret. Üstelik günde 200 hasta baktırılıyor ve halk asla tatmin olmayıp hala hakaret ediyor. Şimdi ben geriye baktığımda o sıralama ile yazılım da yazsam, nereye girersem gireyim yine başarılı olacağımı, bu parayı ve hatta daha fazlasını çok daha rahat şartlarda kazanacağımı görüyorum. Ne yazık ki benim "doktorlar benim kazanmamı istemiyor" paranoyam hatalı çıktı. Sizde de bugün benzer sanrılar görüyorum, siz de benzer bir sona uyanacaksınız. Ankaratıplı gibiler bunun en büyük sebebidir. Esenlikle kalın. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt