< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
Son zamanlarda, Tinder kullanıcılarını hedef alan yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Bu dolandırıcılık, "Cotoken Oil & Mineral Day" adı verilen sahte bir kripto para birimi yatırımı içeriyor.
Dolandırıcılar, Tinder'da kendilerini zengin iş adamları veya finansal uzmanlar olarak tanıtarak kullanıcılarla iletişime geçiyorlar. Ardından, "Cotoken Oil & Mineral Day" yatırım fırsatını sunarak yüksek getiri vaat ediyorlar.
Kullanıcılar, dolandırıcılar tarafından WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarına yönlendiriliyorlar. Burada dolandırıcılar, kurbanlarını sahte bir web sitesine yönlendirerek "Cotoken Oil & Mineral Day"e yatırım yaptırmaya ikna ediyorlar.
Mağdurlar yatırım yaptıktan sonra, dolandırıcılar genellikle iletişimi kesiyor ve paralar ortadan kayboluyor. Bu dolandırıcılık, önemli miktarlarda finansal kayıplara neden olabilir.
Bu dolandırıcılığa karşı dikkatli olmak önemlidir. Aşağıdakilere dikkat etmelisin:
Eğer Tinder'da benzer bir deneyim yaşadıysan veya "Cotoken Oil & Mineral Day" dolandırıcılığı hakkında endişelerin varsa, yetkililerle iletişime geçmen önemlidir.
|
Merhaba, bu gün itibari ile 1000 dolar dolandırıldım, yazdığınız herşey harfiyen doğru, kızla 2 aydır sohbet ediyoruz, hiç atmadıysa 200 adet fotoğrafı mevcut, önce arkadaşlık sonra ilişki gibi başladı, ardından 200 dolara 50/60 dolar kâr getirdi ve bunu hesabıma aktardı, bu günde son olarak 1000 dolar yatırmamı istedi yatırdım, sözde al sat yaparak parayı 2200 dolar yaptı, çekmek istediğimi söylediğimde bana bunu çekebilmem için, 8000 dolar daha yatırım yapmam gerektiğini söyledi, bende bunu neden daha önce söylemediğini sordum lafı geveledi, bende googlede araştırmaya başladım, size denk geldim ve dolandırıldığımı anladım.. sağlık olsun, çok profosyöneller, kendi binance hesabınızla kendi elinizde yatırıyorsunuz parayı. Abinin yazısını görmesem dolandırıldığıma hâla inanmayacağım.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bu arada, haftada en az 3/4 defa görüntülü konuşuyorduk, yani güveninizi kazanmak için her şeyi yapıyorlar, 1000 dolarım gitti sağlık olsun, başka arkadaşlar dolandırılmasın diye paylaşmak istedim.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|