Şimdi Ara

Timex T2N723 Intelligent Quartz Yorumlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fotoğraflar çok az ve kalitesiz. Akşam aklıma geldi, telefonla çektim. Daha iyi birkaç poz çekmeye çalışırım vaktim olduğunda.

    Seiko Chronograph SNAD87P1'den sonraki ilk eli yüzü düzgün saatim, aradaki birkaç otomatik Seiko macerasını saymazsak. Çok sevdiğim bir abimin tavsiyesi üzerine Timex'e yöneldim. Saati tercih etmemdeki amaç hem spor, hem de günlük kullanım amaçlı bir saat aramamdı. Ayrıca Orfina Pvd 7176 (fotoğraflarda görebilirsiniz) modelindeki o çelik kordonla çok benzeşen, aşırı rahat, kesinlikle kıl çekmeyen kordon yapısı da cezbetti.

    Aslında Expedition T45601 (fotoğraflarda görebilirsiniz) modeline takıktım ama kordonun çabuk eskiyeceğini ve koku/renk solması problemleri yaşayacağını düşündüğümden girişemedim. Göreceğiniz üzere aynı modelin farklı renk ve malzeme yapısına sahip bir varyantı. Bu modelin çok sayıda varyantı mevcut. T2N7xx şeklinde genelde model isimleri.

    Saatin ağırlığı 100 gramın biraz üzerinde. Mat renk yapısı, turuncu ve beyaz hatlar dikkat çekici kılıyor saati. Çiziksiz tutmak zor olacak tabi. 45 mm çapa sahip, benim gibi büyük saat sevenler için yeterince tatmin ediyor görsel açıdan.

    Saatin "Intelligent" olan kısımlarını ise termometre, pusula ve gel-git göstergesi oluşturuyorlar. Pusula kalibrasyonundan sonra gayet iyi ölçüm yapıyor. Aktif edildiğinde turuncu uç gösteriyor kuzeyi. Aynı iğnenin yuvarlak olan kısmı ise gelgiti gösteriyor. Bunlar aktif edilmediğinde ise turuncu uç sayesinde termometre özelliğini kullanabiliyorsunuz. Tarih göstergesi de sade ve gerektiği kadar yer kaplıyor.

    Tepe iki aşamalı hareket ediyor. İlk seviyede pusula kalibrasyonu, tarih gibi özellikleri hallederken, ikinci seviyede saati ayarlıyorsunuz. Normal durumda ise tepeye basarsanız Indiglo ışığı devreye giriyor. Karanlıkta fosfor yeterli gelmezse işinizi görecek bir özellik. Bu modelde yeşil yanıyor ışık. Casio Illuminator ile aynı işleve sahip. Pusula gibi özellikler aktifken Indiglo'nun kullanılmamasını tavsiye ediyor Timex. Kullanıcıların da tecrübeleri bu yönde. Çok sağlam bir sistem değil gibi, arıza yaşayan çok. Bu arada bezel iki yöne de aşamasız olarak dönebiliyor.

    Pazarlıkla 600-700 TL civarına peşin fiyatına 9 taksitle alabilirsiniz Sirkeci tarafındaki saatçilerden. Timex distribütörü Merkez Saat'ten Timex satan saatçileri de öğrenebilirsiniz. Burak Saat'ten aldım ben. Ülkemizde pek bilinmeyen bu markanın en geniş ürün yelpazesini bu arkadaşlar sunuyorlar.

    http://www.buraksaat.com/markalarimiz.html

    Sormak istedikleriniz olursa cevaplayabilirim. İyi forumlar. :)

     Timex T2N723 Intelligent Quartz Yorumlarım Timex T2N723 Intelligent Quartz Yorumlarım

     Timex T2N723 Intelligent Quartz Yorumlarım
     Timex T2N723 Intelligent Quartz Yorumlarım







  • 2 sene silikon 1 senede celik kasa kordon olan modelını kullandan. Sılıkon modeller cok rahat ama celık kasa olandan o kadar tatmın olmadım hem bır yere carptırıcam dıye kullanamadım. Ama guzel kalıtelı urunler. Sızın kullandıgınızıda bır yere carptırmayın boyası artar dıkket edın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.