Şimdi Ara

Tim Cook Bütün Servetini Bağışlamayı Planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple CEO’su Tim Cook, konu hayırseverlik olduğu zaman rakip şirketlerinin CEO’larının izinden gitmekte.

    Cook yaptığı açıklamada 10 yaşındaki yiğeninin eğitim masraflarının tümünü karşıladıktan sonra servetinin hepsini bağışlayacağını belirtti.

    Bu hareketini ‘’değişim dalgasını yaratmak için göle atılmış küçük bir çakıl taşı’’ olarak nitelendiren Tim Cook, servetini bağışlayan ilk milyarder değil.



    Cook, servetini bağışlaması gerektiği düşünen ve bu konuda ciddi adımlar atan teknoloji devi şirket CEO’larından biri. Bu konuda en dikkat çeken isim şüphesiz Bill Gates. Microsoft CEO’su Gates, eşi Melinda ile birlikte servetlerinden 30 milyar dolar bağışlamış durumda. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg de 1,5 milyar dolar bağış ile listede bulunan önemli isimlerden.

    Google CEO’su Sergey Brin, eBay kurucusu Pierre Omidyar gibi isimler de yardım kuruluşlarına yaptığı önemli bağışlarla bilinmekte.

    Apple’ın CEO’su Tim Cook oldukça varlıklı bir durumda. Ancak henüz bir Bill Gates, ya da Zuckerberg gibi milyarder değil. Apple’dan aylık kazancı 1.75 milyon dolar olan Cook’un toplam serveti bilinen miktar ile 120 milyon dolar civarında.

    2011’den beri Apple’ın CEO’su olan Tim Cook, yerine geçtiği Steve Jobs’dan çoğu konuda farklı bir görüşe sahip. Bağış konularda pek adı duyulmayan Steve Jobs, bu konu hakkında da zıt görüş bildirmişliği ile tanınmakta.

    Ancak diğer yandan Tim Cook, çalışanlarına Apple ürünlerinde yaptığı büyük indirimlerle ve şirket bazında kurduğu hayırsever programı ile bilinmekte. Cook, bu program ile her yıl 10 bin dolar civarında yardım yapmakta (para tamamen şirket çalışanlarının kendi aralarında oluşturdukları fon ile birikiyor).

    Son olarak Stanford hastanesine 50 milyon dolar bağışta bulunan Tim Cook, hayırseverlik konusunda oldukça hassas. Yaptığı açıklamalar ile sık sık paranın önemli olmadığını, elinden geldiğince bağış yapmaya çalıştığını açıklayan Cook, Apple gibi dünya devi bir şirketin CEO’su olarak son derece örnek bir davranış sergilemekte.



  • Allah kabul etsin ne diyelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 milyonunu bana bağışlasınlar duacıları olurum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeğenine destek olmaktan bahsettiğine göre ailesi yok sanırım
    Ne diyelim Allah kabul etsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 yilda bir en ust seviye 1 cihazini 1000 liradan veriyor kendi calisanlarina.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istesede harcayamaz zaten o kadar parayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.