Şimdi Ara

TikTok videolarına yaş sınırı getiriliyor: İçerik düzeyleri özelliği test aşamasında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TikTok videolarına yaş sınırı getiriliyor: İçerik düzeyleri özelliği test aşamasında



    TikTok, Şubat ayında gençlere yönelik güvenlik özelliklerini geliştirmek amacıyla belirli içerik türlerine yaş kısıtlaması getirmenin yeni yolları üzerinde çalıştığını söylemişti. Şimdi şirket, önümüzdeki haftalarda kullanıma sunmayı planladığı içerik düzeyleri adında derecelendirme sistemine ilişkin daha fazla bilgi paylaştı.



    Ayrıca Bkz.TikTok'taki meydan okumalar, birçok çocuğun ölümüne sebep oldu



    Videolar gösterilmeyecek



    TikTok’un açıklamasına göre, film ve video oyun sektörü tarafından kullanılan derecelendirme sistemine benzer bir sistem göreceğiz. Genç kullanıcıların yayınlarından yetişkinlere yönelik olduğu düşünülen videolara filtre uygulanacak. TikTok kurallarını ihlal etmeyen, genç kullanıcılar için uygunsuz olabilecek videolar için geçerli olacak.



    Yaş sınırı bildirimi



    Değişiklikle birlikte 13 - 17 yaş arası gençler, yetişkinlere uygun veya karmaşık temalar içeren bir videoyla karşılaştığında video yerine yaş sınırı olduğuna dair bir bildirimle karşılaşacak. 18 yaşından küçüklerin TikTok’ta bu tür videolarla karşılaşmaması için puanlamanın nasıl belirleneceği veya videoları sınıflandırmak için hangi kriterlerin kullanılacağı paylaşılmadı.





    Güncelleme yakında



    TikTok, özelliğin hala test aşamasında olduğunu ve gelecekte ek seçenekler eklemeyi planladıklarını kaydetti. Bu arada platforma, sizin için sayfasında görülmek istenmeyen konular için filtreleme özelliği de getiriliyor. Önümüzdeki hafta yayınlanması beklenen güncelleme, kullanıcıların artık videolarını görmek istemedikleri belirli kelimeleri ve hashtagleri sessize almalarını sağlayacak.






    Kaynak:https://www.engadget.com/tik-tok-age-restrict-content-levels-090032550.html







  • çok geç alınmış doğru karar.. tiktok foseptik çukur gibi.. daha önce bu kadar iğrençleşebilen sosyal platform görmedim..

  • kuzenimin kızı var 8 yaşında. tiktok çekiyormuş. abi hayret ediyorum. nasıl izin veriyorlar? Almanya'da ben çevremde olan bir kaç alman ailede kızlarında böyle saçmalık görmedim. hayır kuzenime laf dokunduruyorum, "Türkiye de tüm çocuklarda tiktok var" diyor. Türkiye akp ile yoldan çıkmış... çok cahil toplum yetişiyor.

  • çok iyi olmui fahişe türü içeriklerin denetim altına alınması gerekiyordu yok spor yapıyormuşta giyiyorlar daracık taytları tüm hatlar ortada bir tek arasını açıp göstermedikleri kalıyordu sorsan adı spor kaçını şikayet ettim öylelerin

  • Tik tok bence guzel bir uygulama ve gunumuzde tiktok kulanan çok var ve bence iyi bir uygulama. Tiktok downloader

    https://downloader4x.net/en/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adamdinhh -- 15 Ağustos 2022; 5:59:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.