Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1949. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.776
Cevap
418
Favori
3.764.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19471948194919501951
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: levent17

    Bakımları serviste yapıldıysa sıkıntı yok.Eğer yapılmadıysa satarken zorlanırsın
    Sağolasın
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Benim sunroof ile işgili bir sorunum var başına benzer olay gelen var mı, yardımcı olabilir mi ? Aracım 2015 model ilk sahibiyiz. 15 gün önce araca bindiğimde güneşlik kısımları ve sunroof kontrol düğmelerinde ıslaklık fark ettim. Ön cam kısmından ön sağ sol tutamaçlara kadar ıslaklık vardı. Ve sol ön kapıyı açtığımda eklediğim resimdeki yerden su sızıntısı farkettim Öncesinde araç koltuklarını sildiğim için nem nedeniyle buharlaşma oldu sandım. Sonra sunroof tan olduğunu fark edip sunroof giderlerine baktım. Giderler %40 tıkalı idi. Kompresör ile hava tutup su dökerek temizledim. Neyse aradan 3 5 gün geçince tamamen kurudu. Bugün sabaha karşı yağmur yağmaya başladı. Yağmur sesini duydum. İçimden inşallah su almaz bir deneyelim diye geçirdim. Aracı açtığımda yine aynı sahne ile karşılaştım araç su almış ama bu sefer daha fazla almış ve dikiz aynasının üst kısmında bariz su damlıyordu ve diğer resimdeki eşya gözü 1 parmak su dolmuştu. Aracı park ettiğim yer 20 25 derece yokuş. Şimdi aracı düz bir yere park ettim. Yokuş olmasını göz önünde bulundurursak 6-7 saat gibi bir yağmurda bu kadar su alması normal midir? Ne önerirsiniz?
     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...
     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hakan_710 H kullanıcısına yanıt
    Basınç nedeniyle hortumlar yerlerinden çıktı galiba, A sütunlarındaki havayastıklı kaplamayı sökünce hortumu görürsünüz, oradan takip ve sınırlı müdahale yapılabiliyor.
    Bu arada, başlamışken arkadaki giderleri de nazikçe temizlemelisiniz, plastik spiral kullanılıyor sanırım.
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Hortumların gevşeme ihtimali de var doğru söylüyorsunuz. Basınçlı hava tutarken hortum uçları tıkalı değildi zorlama vs ihtimalini düşük görüyorum. Ama zamanla da yıpranmış olabilir. Uygun bir zamanda ona da bakmalı. Benim aklıma takılan 6 7 saat süren bir yağmurda bu kadar su almasının tek nedeni yokuş aşağı park etmek nedeniyle suyun giderlerden dışarı atılamayacak kadar fazla olması olabilir mi? Yani düz zeminde de aynı sıkıntıyı yaşar mıyım? Sanayi yolu gözüktü sanırım bize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_710 -- 22 Mayıs 2020; 14:49:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayiye gittim ustası yoktu eleman vardı. Dedim sorun böyle böyle. Başladı tavanı sökeceğiz kanallara bakacağız şunu yapacağız 1000 lirayı bulur dedi. Yalnız dikkatimi çeken dönüp dönüp plakama bakması oldu. Yabancı plaka olması dikkatini çekti galiba. Neyse oradan çıkıp evin önünde A sütununu yerinden gevşettim. ( Tamamen çıkması için 1 adet tek kullanımlık klip var onu kesmek gerekiyor. ) Torpidonun yanındaki kapağı çıkardım oralarda su birikintisi yok. Sızıntı şeklinde akmış sadece. Sol tutamaç, güneşlik ve makyaj lambasını söküp tavan döşemesini biraz araladım. Beyaz bir hortum var. Hortuma erişebilmek için B sütunu trimini sökmek gerekiyor zaman olmadığı için sökmedim. Gözle kontrol ettiğimde hortum çevresinde sızıntı, tozlanma, çamur vs. görülen bir durum yok. Şuanlık düşüncem aracı yokuş aşağı park etmem sebebiyle 2 adet giderin yeterli gelmemesi sebebiyle aracın su almış olduğu. Aracı düz bir yere parkettim yağmur yağsın diye bekliyorum. Bayram sonuna kaldık zaten bakalım nasıl olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar 2013 1.4 TSI DSG 160 PS aracımın üzerinde orjinal 16” jant ve lastiği var. Bunları 18” veya 19” ile değiştirmek istiyorum. Tavsiyeleriniz ve yardımcı olabilecek yönlendirebileceğiniz bir yer var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler 2020 Tiguan highline alma sürecindeyim. Şeffaf folyo ve cam film yaptırmayı düşünüyorum tavsiye var mıdır?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sahinthemehmet S kullanıcısına yanıt
    Sanırım arka camlarında zaten orijinal karartma var.Neden ihtiyaç duydunuz?
    Muayenede kusur olarak yazıyorlar.
  • levent17 L kullanıcısına yanıt
    Evet arka camlar karartma ama ön camlara ve arkaları biraz daha karartmayı düşünüyordum, merak ettiğim konularda bunlar muayeneden geçmiyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sahinthemehmet S kullanıcısına yanıt
    Geçiyor, hafif kusur yazıyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Prsctr P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan_710

    Sanayiye gittim ustası yoktu eleman vardı. Dedim sorun böyle böyle. Başladı tavanı sökeceğiz kanallara bakacağız şunu yapacağız 1000 lirayı bulur dedi. Yalnız dikkatimi çeken dönüp dönüp plakama bakması oldu. Yabancı plaka olması dikkatini çekti galiba. Neyse oradan çıkıp evin önünde A sütununu yerinden gevşettim. ( Tamamen çıkması için 1 adet tek kullanımlık klip var onu kesmek gerekiyor. ) Torpidonun yanındaki kapağı çıkardım oralarda su birikintisi yok. Sızıntı şeklinde akmış sadece. Sol tutamaç, güneşlik ve makyaj lambasını söküp tavan döşemesini biraz araladım. Beyaz bir hortum var. Hortuma erişebilmek için B sütunu trimini sökmek gerekiyor zaman olmadığı için sökmedim. Gözle kontrol ettiğimde hortum çevresinde sızıntı, tozlanma, çamur vs. görülen bir durum yok. Şuanlık düşüncem aracı yokuş aşağı park etmem sebebiyle 2 adet giderin yeterli gelmemesi sebebiyle aracın su almış olduğu. Aracı düz bir yere parkettim yağmur yağsın diye bekliyorum. Bayram sonuna kaldık zaten bakalım nasıl olacak.
    Görünce yazayım dedim. O tahliye giderlerinde kolayca tıkanabilen huniye benzer gider süzgecine benzer bir aparat var, ufak bir detay. Temizlemek veya tel vs açmak o yüzden kifayet etmeyebilir. Yetkili servis danışmanlarından bu tarz şikayetle müşteri görmüş olanlar bilirler bunu ve bakımda söylerseniz onları çıkarıp iptal ederler. Bu sayede tahliye efektif olur. Şimdiye dek iki tiguan aracımda da yaptırdım.




  • sahinthemehmet S kullanıcısına yanıt
    ÖN cama yapılan film her ne kadar UV filtrasyon ile gündüz araç içi sıcaklığını azaltsa bile gece seyahatlerinde ışık kırılmalarından ötürü görme keskinliği ve görme netliğinizi etkileyecek ve gözünüz ışık kırılmalarından dolayı daha çabuk yorulacaktır.
  • issos kullanıcısına yanıt
    Evet hocam haklısınız ancak benim aracı kullanma periyodum genelde gündüz gece uzun yolculuk yapmıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • issos kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim bugün tanıdık vasıtasıyla sanayiye gittim. Usta önce direklerdeki hortumları temizleyelim dedi. Kendi yaptıklarımı anlatınca tavan döşemesini biraz araladık. Sonra kontrollerimiz sonucu sunroof havuzunun köşebentlerinin ek yerinden sızdırma yaptığını söyledi. Aracın tavan döşmesinin sökülüp gerekli işlemlerin yapılması gerektiği sonucuna vardık. Aracı bıraktım. 1 saat önce usta arayarak bittiğini söyledi. Bugün hava yağışlıydı birkaç gün daha devam edecek. Yapılan işlemlerden sonra kaçırma yapmaması gerekecek bekleyip göreceğiz.
     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...

    Not: Resim alıntıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba, 2018 model 20 bin km de 1.4 tsi otomatik tiguan için. 30 000 yetkili servis bakım ücreti ve mtv si ne kadar acaba? Yaklaşık miktar olsa da olur. 3 aşağı 5 yukarı bişey olsa yeterli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AlperÇorapçıgil kullanıcısına yanıt
    Ben 15 Gün önce avek Çanakkalede30000 km bakımını yaptırdım.4. yıl bakımı olduğu için Bujileride değiştirmek istediler ancak bujiler 60000 km de yapıldığı için kabul etmedim.Periyodik Bakımı indirimli olarak 960 lira civarında yaptılar.Birde motoru 140 liraya temizlediler.MTV 2200 LİRA ancak seneye düşecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent17 -- 28 Mayıs 2020; 10:36:50 >
  • levent17 L kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar. Bir uzmanlık sorusu sormak isterim.

    2016 model 1.4 TSI Lounge Tiguan'larda, 150hp olarak sunulan motorlarda ACT teknolojisi yer almakta mıdır? Bir ilanda denk geldim ve kafam karıştı. Ben yok diye biliyorum ama aydınlanmak istedim.

    Teşekkür ederim.
  • mburakcelebi kullanıcısına yanıt
    Yalnız yeni kasalarda mevcuttur.Sanırım lounge eski kasa olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 19471948194919501951
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.