Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1940. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.772
Cevap
418
Favori
3.762.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19381939194019411942
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uguraral

    Sonunda benim de başıma geldi. Arka direkten su alıyor. Servis cam tavan tahliye kanalları veya tavan raylarının bağlantı noktalarındaki contadan dedi. İlk sorduğum yetkili servis ise işçilik için 800-1000 TL arası fiyat çıkardı. İkinci gittiğim servisteki usta garanti süresi dolmasına rağmen tam garanti veya iyi niyet garantiden bakılabileceğini söyledi. Su daha çok bagaja dolmuş. Sol tekerin oradaki bagaj boşluğu tamamen ıslak. Tavan ve sol taraftaki herşey sökülüp kurutulacak. Aksi takdirde ıslanan kablolar oksitlenmesi ve içeride yalıtım için konulan keçelerin koku yapması gibi problemler olacak dendi. Düşününce 2016 model bir aracın tavandan su alması için erken.
    Bugün tekrar arandığımda su tamamen tabana da yayıldığını, iyi niyet garantisi dahil herhangi bir garanti kapsamına girmeyeceğini ve 1000 TL gibi bir fiyat çıkacağını iletti.
    Çok geçmiş olsun.can sıkıcı bir durum .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHOSTKOVİCH -- 30 Kasım 2019; 15:3:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski 2011 tiguan kapı döşemeleri hemen leke tutardı.2019 da da aynı imiş.Hemen lekelendi.

    2.durum vites olan alan guzel ama geçen pidelerin susamları döküldü ve ancak elektrik süpürgesi ile çıkabilecek ,ufak herşey orda birikiyor.bunu da sevmedim.

    2011 tiguanda direksiyonda müzik çalarken mute tusu vardı 2019 da yok.biraz kitapçığa bakmam lazım belki de...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ksezginer kullanıcısına yanıt
    Çok hızlı çevirince mi yapıyor sesi? Normal kullanımda ses geliyor mu?

    Bende çok hızlı çevirince ses yapıyordu servise sordum normal demişti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uguraral kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun. Yaklaşık 1,5 ay olacak tiguan kullanalı. Gördüğüm 2 kronik sorunu var.

    1. 2012 öncesi araçlarda piston kırma
    2. Cam tavan araçlarda su alma

    Özellikle Facebook gruplarında takip ediyorum. yağmurların artmasıyla su alma sorunlarını sık sık görür oldum. Yaptırıp sorunu çözülmeyen insanlar da var. Garanti almadan hiç bir yere yaptırmayın derim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim aracimda su almisti.
    On taraf surucu tarafi direkden selale gibi su akmisti.
    Burada danisdigimda tahliye borusu yikanikligindan bahsedilmisti.
    Videolara bakarak sorunu gidermistim ama zor olmustu.
    Alet sorunum olmadigindan
    Once silecekleri soktum.
    Sonra plastik parca.
    Daha sonrada hortumu bulmustum.
    Hortum 5 cm kadar balcik camur ile tikanmisti.
    Acinca sorun gitti.

    Not silecekleri sokerken kesinlikle kalem ile isaret koyun ki dogru senkronda calisabilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snomask

    Çok hızlı çevirince mi yapıyor sesi? Normal kullanımda ses geliyor mu?

    Bende çok hızlı çevirince ses yapıyordu servise sordum normal demişti.
    Benim aracimda da var .
    Henuz yaptirmadim.
    On amortisor takozu ve kecesi degisimi gerekli.
    Youtube videolari mevcuttur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riderman -- 1 Aralık 2019; 3:17:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ksezginer kullanıcısına yanıt
    aynı sorun bendede var 2012 1.4 122 hap manuel araştırdım serviste direksiyon kısmında bir yeri yağlıyorlarmış ses kesiliyomuş
    birde amortisör takozundanda yapar dediler
  • Direksiyon tıkırtı sesi bizde de geçenlerde olmaya başladı sanayide amortisör üst takozlarini değiştirince sorun çözüldü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ksezginer kullanıcısına yanıt
    Merhaba acaba yakın zamanda çamurlu bir yere gittiniz mi ? Sanayiye gitmeden önce basınçlı su ile amortisörlerin üst kısmına doğru güzelce yıkayın bir iki gün kullandıktan sonra devam ederse aynı işlemi tekrar yapın, ses kesilecektir(diye umuyorum). Sesi duymadan kesin bir şey söyleyemem ama aynı durum benimde başıma gelmişti. Direksiyondaki sarmaldan takozlara bilyelere kadar bir çok neden sıralanmıştı. Fakat bir ustanın çamurlu yerlere gittin mi sorusuyla sonuca ulaştık. Küçümseme sakın direksiyon kopacakmış gibi ses geliyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadirtozz -- 4 Aralık 2019; 2:56:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RuthlessRiu kullanıcısına yanıt

    @RuthlessRiu4Motionlar normal 4x4 degildir. Virtajlara girerken tekerlere giden guc dagilimini ayarlayarak daha rahat ve tutarli viraji almani saglar. 4Motion tek 4x4 you geri vitesde tum tekerlere guc vermesidir. Eksper olarakda mumkunse saticinin tanimadigi hatta sehrin en pahali eksper yapan yerine goturun derim ben.

  • Arkadaşlar merhaba, 1.5 130bg olan versiyonu kullanan var mı?
    Şehir içinde ortalama ne kadar yakıyor? Fabrika verisini istemiyorum, o her yerde yazıyor. :)
  • Tekrar merhaba arkadaşlar 2012sport style aracımı satıp 2013chrome edition bir araç aldım, sport style araçla kıyaslandığında 18inc jant olmasına rağmen bu daha konforlu geldi, yalnız bu iki araçta manüel ve aynı km' de ve 122ps olmasına rağmen bu chrome edition aracın debriyajı diğer s&s araca göre daha yukarıda kavrıyor ve performansı yüzde 10 civarında daha düşük geldi. Bu debriyajın yukarıda kavraması, kullanıma bağlı baskı balatanın yıpranmış olmasıyla mı alakali yoksa yazılımsal birseymi aynı şekilde bu performans düşüklüğü de yazılımsal olabilirmi? {Şurdan aklıma geldi;daha önce forumda aracını servise bakıma götürüpte servisin, bakım yaninda araca güncelleme felan yaptık diyip teslim ettikten sonra arkadaşların performans vb. sorunlar yaşadığını duymuştum sanki.} Bu aracında 2012''ye göre yeni olmasından dolayı yazılım kaynaklı olabilir mi? Tecrübesi olanlardan cevapları merakla bekliyorum, hayırlı günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GurcellOnline kullanıcısına yanıt
    Ben Balıkesir'de ikamet ediyordum.
    Yaşadığım Şehirde 2012 Model White Night paket, Boyasız Değişensiz Hasar Kayıtsız ve Servis Bakımlı 122ps 105 Bin km'de Tiguan için 112.000 lira istemişlerdi.
    Ben de Ordu'dan aldım aracımı devamında.

    Aldığım araç da dediğim gibi 2014 model 1.4Tsi Sport&Style Paket. Sol Arka Kapı ve Sol Arka Tamponda (Kapıyla Arka Tamponun birleşim noktasında lokal boya var, bu açıdan iki parça da lokal boyalı çıkıyor) lokal boya mevcuttu, eksper kayıtlı ve serviste yaptırmışlar. Ordu'da tanıdıklar olduğundan, biz gitmeden önce ekspertiz yapıldı, oradaki arkadaşlar aracı test etti ve bana 'gönül rahatlığıyla alınabilecek bir araç' raporu verdiler, ben de atladım, aldım, geldim.

    Ordu'dan Balıkesir'e Ankara üzerinden gittik.
    Yaklaşık 1150 kilometre yol yaptık.
    50 kuruş yaktı yaklaşık olarak, yoluna göre bastığım da oldu.

    Tabi benim esas merak ettiğim nokta, geri görüş kamerası ve bluetooth işini nasıl çözebileceğim.
    Rcd 330 Plus taktıranlar varmış. Tecrübe eden var mıdır bilmiyorum ama yardımcı olabilirlerse, özellikle aliexpress'ten almam durumunda, aracın üzerindeki cihazı söküp (rcd510 sanırım) bunu takmam durumunda ileri dönemlerde araçta elektronik kaynaklı bir problem yaşar mıyım korkusu var.

    Tatmin edici bir bilgiye de ulaşabilmiş değilim.
  • RuthlessRiu kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, size eski Tiguanımda yaşadığım olayı aktarayım yardımcı olacaktır ve sırf bu donanımsızlık yüzünden yeni nesil bir araç aldım diyebilirim. 2015 S&S 2.0 Tdi-dsg aracım 2015 mayıs çıkışlıydı ve rcd 510 vardı üzerinde. Malumunuz bluetooth dahi yoktu araçta! Bayiden çıkarmadan Doğuşta üstüne bir de para bayılıp Fiscon plus diye bir Bluetooth taktırmıştım. Neyse zamanla geri görüş ve car play eksikliğini hisseder oldum. Aliexpres kanalından rcd 330 plus aldım, geri görüş dahil, sağolsun ank da bir usta montajını da yaptı, carplay de var. Sevindim tabi. Öncelikle kamera görüntüsü kameranın kalitesizliğinden ilk yağmurdan sonra morardı resmen, kataraktlı göze döndü. Sonra bluetooth başlarda güzel çalışırken zaman zaman kendiliğinden kopmaya başladı ve stabilitesini kaybetti. Sebebi ios/android güncellemelerine karşın cihazın güncelleme şansının olmamasıydı. Daha sonra bir sabah kalktım işe gelecem bastım marşa araç çalışmadı bir sürü arıza akü bitmiş servise çektik testler yapıldı. Sebeb multimedya cihazının uyku moduna geçmemesiymiş. Tek düzgün çalışan yeri car playdi o da orjinal kablolu bağlantı gerçekleştiriyordu ve bu haldeyken telefon cihaza kabloyla bağlı olduğundan konuşma esanasında ses kopması yaşamıyordum. Herneyse, cihazı Doğuşta söktürdüm, aracı fabrika ayarlarına resetlediler ve yeniden kabloladılar. Akabinde hem aracı hem de bu cihazı ayrı ayrı sattım. Asla tavsiye etmiyorum ! Sakın almayın.
  • Orjinal RCD 510 yerine RNS 510 oneririm en azindan orjinal ve uyumlu ama senin arac beyni buna uygunmudur bilemem, kamera sistemide monte ediliyor ancak bildigim kadari ile Bluetooth ayrica ekleniyor rns 510 olsa bile, bunun haricindekilerin hepsi bi sekilde eksiklik gostereibliyor, direksiyondaki tuslarin devre disi kalmasi vs. gibi.

  • Tiguan 1.4 160 bg benzinli. Hafta sonu aniden hararet göstergesi 90 dereceden 0 a düştü. Kalorifer ısıtmadı, fan hareket halinde hep devrede idi, kontağı kapattığımda fan durdu. Motorun üst tarafı hep soğuktu. Sonuç hararet müşülü bozulmuş. 90 tl müşül, 50 tl usta, 40 antifiriz 180 tl şaşmaz ankara , fazla aldı ama işim halloldu.
     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...
     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RuthlessRiu kullanıcısına yanıt
    aracım 2015 model 1.4Tsi Sport&Style Paket.aracın üzeindeki orjinal rcd 510 güncel ihtiyaclara cevap vermeyen cıhaz vardı. söktürüp yerine navimex 7715 8.0 android 4gb rem 16gb 9inç tiguan için özel üretilmiş mültimedya cıhazı taktırdım.bire bir uyumlu kesme biçme yok soketi söketine takılıyor.bt,gerigörüş kamerası,video,tv,radyo,navi,müzik,direksiyondan kumanda,4x50 watt anfi çıkışı var.android istediğinize ulaşa bilirsiniz .aracın elektronik tesisatı ile uyumlu.1.5 yıldır kullanıyorum hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım.bildiğiniz gibi yeni araçların birçogunda bu tip android mutimedya çıhazları var.ben gayet memnunum.tabiki bu benim kedi görüşüm.size bilgi için yazdım ,sizde araştırınız.
  • 2014 model S&S Tiguan'ım var, direksiyon üzerinde telefon işareti var ama araçta bluetooth yok. Navigasyon da yok. Servisten bluetooth ve navigasyon eklenebilir mu yoksa multimedya ekran falan mı almak lazım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam;
    1.5 TSI ACT 150ps DSG Tiguan - Comfortline
    sipariş ettim ancak araç ile ilgili birkaç detay aklıma takıldı.
    Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
    Bu motor Passat ve A4'lerde kullanılan ile aynı mı?
    Bunların DSG şanzımanı yağlı mı yazsız mı?
    Kronik sıkıntı ve hatları nelerdir?
    Başımıza neler gelebilir kendimizi hazırlayalım biraz…
    Zaman ayırıp bilgi paylaşırsanız çok sevinirim.
  • asli28 A kullanıcısına yanıt
    Motor aynı ve şanzıman yağlı/ıslak kavrama

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 19381939194019411942
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.