Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1868. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.776
Cevap
418
Favori
3.764.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18661867186818691870
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tissue kullanıcısına yanıt
    İki ay önce falan gitmiştim, gerçi yakın zaman sayılmaz ama 780 falan demişlerdi sanki ama zubizu indirimi vardı %16 kadar, 670 almışlardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IceStorm I kullanıcısına yanıt
    1 ay önce yaptırdım 60000 bakımını ve 1200 civarında tutmuştu. ekstra oarak benzin filtreleri değişmişti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal1977 -- 25 Ocak 2017; 23:32:29 >
  • 1 ay önce 60.000 bakımı yaptırdım. Alsancak Vosmer'de.

    805 TL dediler. Bu fiyata %16 indirim yapıyorlar 4 yaş ve üstü araçlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afumetto A kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin araç DSG mi değil mi? Bir de tam olarak hangi işlemleri yaptırdınız?
  • cramerr C kullanıcısına yanıt
    Yok manuel hocam, klasik 60bin bakımı hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afumetto A kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Teşekkürler.
  • 15 bin bakımına 655 tl ödedim, indirim filan sormadım. volkswagenim diye bir üyelik üzerinden randevu alırsanız ½10 vardı dediler ama birdahaki servis bakımında kısmet artık.
  • Arkadaşlar selamlar. Bugün aracın 2. Bakımını 23.900 km'de yaptırdım. 590 TL ödedim. 2. Bakım olduğu için klima filtrelerine ozon temizliği önerdiler kötü koku falan olmasın diye bende onay verdim. İyimi yaptım bilmiyorum 95 TL de ona ödedim. İşçilikte %10 parçalarda %5 indirim yaptılar. Bakım sonrası motor daha sessiz oldu gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tiguanın Cupesi çıkıyormuş

    https://youtu.be/xoXWuwNKlms
  • 100bin km bakımı yaptıran var mı yakın zamanda ?
    Kaç gün serviste kalması gerekiyor ?
    Dikkat edilmesi gereken bişey var mı ?
    Ve o meşhur soru Servis mi ? Bosch Servisi mi ? Sanayi mi ?
    Bosch'ta %30 indirimim var.
    VW servisinde 4 yaş üstü indirimi
    Sanayide usta tanıdık :)
  • 2014 otomatik sport & style 45,000 km Tiguan'ım satılık. İlgilinenler pm atabilir, yarın malum sitede yayınlanır. onay sürecinde, iyi akşamlar.
    cam tavan + bixenon + sevis bakımlı
    İlan numarası 396244040



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alestas -- 12 Şubat 2017; 18:21:18 >
  • 106 bin TL'ya giriş yapan yeni tiguan comfortline dsg 146 bin olmuş. Benim sportstyle'da olduğu için karşılaştırmanın doğru olması amacıyla cam tavan ve geri görüş kamerasını da eklesek yaklaşık 155 bin eder. Benim aldığımdan 61 bin tl daha pahalı. Çok uçuk olmuş fiyatlar. 🙄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba
    2013-2014 vw Tiguan sport%style almayı düşünüyorum,ancak kafama takılan bazı sorular var.
    Aracı alırsam uzun yıllar değiştirmeyi düşünmüyorum
    Sizin yorumlarınız aracı almam da etken faktör oynayacak
    ilk olarak DSG şanzımanın tabiri caizse adı çıkmış
    Gerçketen bu kadar kibar mı yapısı?
    2. olarak alacağım model 4*4 1.4 TSI
    160 hp
    genelde aracı performanslı ve uzun yolda kullanırım
    Güç yeterli olur mu ?
    Yakıt olarak beni üzer mi ?
    Açıkcası Lpg yaptırmayı düşünüyorum,herhangi bir sorun teşkil eder mi ?
    Yardımlarınızı Bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.YALÇIN -- 9 Şubat 2017; 8:31:24 >
  • M.A.YALÇIN kullanıcısına yanıt
    Dostum tiguanlardaki DSG sorunsuz seri. Forumdaki bir çok arkadaş kullanıyor ama dsg konusunda bir şikayet yazan olmadı.(yazılımla çözülen serbest sürüş olayını sorun saymıyorum) Yani konu kibarlıktan öte yapısal olarak sıkıntılı bir seri vardı, vw sorunu halletti mi bilmiyorum ama bizim araçlardaki dsg sıkıntısız güvenilir bir model.
    2. olarak alacağınız model hem dsg hem 4x4 hem de tsi olamaz. Vw benzinli 4x4 dsg araç "eski kasada" üretmedi. (yeni kasada var mı bilmiyorum)
    Yani DSG alacaksanız önden çekişli olacak, 4x4 alacaksanız manuel olacak. 2.0 dizel alırsanız zaten standart DSG ve 4x4 olarak geliyor.
    150-160 hp araca çok rahat yetiyor. Hatta 160hp 4x4 araca çok rahat yettiği için önden çekişli DSG bir aracı uçuracağına eminim.

    Yakıt "sizi" üzebilir. Nedenini de yazayım; lpg düşünüyorsunuz, demek ki benzin maliyeti sizi üzecektir. devirli kullanacağınız aracınız performansın karşılığında sizden 9-10 lt/100km hatta trafikte 12-13lt isteyecektir.
    LPG konusu hala oturmadı. uzun süreler, uzun mesafeler arttıkça araca faydası- zararı daha net görülecektir. Ancak şu açık ki eski sıralı sistemler gibi düşük maliyetli değiller. Kesinlikle sıvı sistem olmak zorunda. Hiç benzin kullanmayan %100 lpg sistemlerinin verileri gayet iyi ama maliyetleri de çok yüksek. ayrıca kullanımda da bazı pürüzleri hala var. (soğukta geç çalışma, benzin pompası keçesi gibi)




  • Mesajınızı gören cennetlik oluyor üstadlar



    Euro kuru ve fahiş vergilerle böyle saçma fiyatlara erişti araçlar maalesef Sırf bu yüzden millet mis gibi Tiguanlarını(eski kasa) satmaya kalkıyor kar etmek için yazık ediyorlar 2012-2016 Tiguanlar benim gönlümde ruhsatta "Satılamaz" ibaresi taşıması gereken araçlardır.



    Yakıt konusunda bence daha çok uzun yol yapacağını söylüyorsa üzmeyebilir tabi kullanış stili önemli. Akıllı kullanılırsa mümkün olduğunca az fren ile uzun yolda 120-140 gitse bile gayet makul yakabilir. Ben kendim şehiriçinde bile dün toplam 60 km lik farklı güzergahlarda çok güzel değer elde ettim. Ekstra özen göstermedim az yaksın diye.



    Bursa şehiriçi 60 km mesafe katettim bugün ve ortalama 6,8 lt oldu tüketim. Çevreyolu kullanmadım. Güzergah: Bademli-Yıldırım, Yıldırım-Hürriyet, Hürriyet-Küçük Sanayii, Küçük Sanayii-Bademli. Saat 14:00-17:00. 1.4 TSI DSG. Serbest sürüş modu çalışmıyor ve startstop'u da kullanmadım hiç. Lastikler kışlık ve 32 psi. Sürücü ve yolcu toplam ağırlık 150 kg. 150 beygirlik benzinli motor daha ne kadar az yakabilir ki... Tiguan candır, tüketimi de sanılanın aksine harikadır.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XaserV -- 9 Şubat 2017; 13:0:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • XaserV kullanıcısına yanıt
    Üstad "yaşadığın şehrin kıymetini bil" demek istiyorum. Ben İstanbul Anadolu yakasındayım, Son yıllarda E-5 trafiğine girmek kabus, Altunizade, Ümraniye trafikleri ise girilmemesi gereken keşmekeş halinde. 18lt ortalamayı gördüm 25km mesafede. artık 9ları gördüğümde melankolik oluyorum iç geçiriyorum "hey gidi günler" diye.
    Arkadaşlara fikrimi yazarken de bu şartları göze alıp biraz yüksek söylüyorum sanırım ortalamaları.
  • Akineton kullanıcısına yanıt
    Bursa'da yaşıyorum çok şükür. Allah düşmanımın başına vermesin İstanbul trafiğini. Ben de yaşadım İstanbulda 12 yıl kadar bilirim ne menem birşey olduğunu. Arabanın tavanını yumrukladığımı bilirim. (Tiguan değil tabii ona kıyamam :D) İstanbuldaki yakıt tüketimi tamamen bambaşka bir ligde dediğiniz gibi haklısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak başına gelen bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim sorum şu aracımda direksiyonda başlarda çok hafif titreme gibi şeyler hissediyordum yoldan diye düşündüm çünkü çok hafifti ve nadiren oluyordu 120 130 km hızlarda bugünde park ederken airbag error hatası verdi ışık yandı ve direksiyonu çevirirken çok hafiften ses geldi sesi tarif etmem gerekirse deri koltukta otururken çıkan sese benzer seler çıkarmaya başladı forumları biraz araştırdım ama birşey bulamadım yardımcı olacak arksdsşlsrs şimdiden trşekkür ediyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bilgilendirme amaçlı yazıyorum servise gitmeden önceki gün türkçe ve yabancı forumlarda araştırma yaptım direksiyon sargısı airbag sargısı şeklinde birkaç yorum okuduktan sonra servise gittiğimde onlarda muhtemelen airbag sargısından dediler ve 1400 tl imiş parçanın fiyatı özel servise sordum onlarda 850 dedi internette farklı fiyatlar var ama hiçbiri 850 ye yakın bile değil parçanın ingilizce ismi clockspring içerisinde iletken şerit olan direksiyonla birlikte dönen direksiyonun pozisyonunuda okuyan mekanizma çok basit bir parça ama çok pahalı geldi bana amerikada bu sorunla ilgili bir geri çağırma da olmuş sadece tiguana özgü bir durum değil birçok araçta aynı parça kullanıldığı için herkeste olabilecek ve olan bir sorun eğer yanlış çevirmediysem ben böyle anladım ama bu parçanın içerisindeki iletken şeritin zarar görmesine ne sebep olmuş olabilir bilemiyorum özel servisteki kişi o bölge açılmış olsa belki olur ama bu şekilde nasıl olmuş bilmiyorum dedi iletkende farklı görevler için farklı şeritler geçiyor direksiyon üzerindeki tuşlar korna ve airbag için şuan aracımda hiçbirşey çalışmıyor direksiyon üzerindeki airbag ışığıda yanıyor kaza anında da muhtemelen airbag açılmayacak sürücü için şimdi bu amerikadaki geri çağırmayı da öne sürerek servisten parçanın ücretsiz değişimini talep edebilirmiyim bu konuda akıl verecek olan varmıdır ? Kronik bir sorun olduğunu düşünüyorum çünkü kendi halinde kapalı bir parça ve fabrikadan sonra kimse ellemedi o parçayı bozulma sebebi olarakta birkaç düşüncem var ama emin olamıyorum önerim direksiyonunuza nazik davranın baya dandik plastik bir parça :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Siskohobbit S kullanıcısına yanıt
    Evet clockspring denilen mekanizmaya ait özel yassı (flex) bir kablo demeti var. İçinden korna,airbag vb. bölgede yer alan fonksiyonlarla ilgili teller grup halinde geçer. O kablonun dışardan normal şartlarda zarar görmesi çok zordur. Çünkü modül halinde gelir ve modül halinde montajı yapılır fabrikada da.Özetle normal bir kullanıcı tarafından zarar verilmesi imkansızdır direksiyon üstündeki kapak sökülmedikçe. Yukarıdan kornaya basmakla vb. isteseniz de kolay kolay wzarar veremezsiniz o bölüme, zaten öyle olsa kullanım klavuzuna yazarlardı merak etmeyin. O yüzden garantiden değişmesi gereken bir durum bence sizinki hala devam ediyorsa garantiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntquartex -- 11 Şubat 2017; 13:48:55 >
  • 
Sayfa: önceki 18661867186818691870
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.