Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1763. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.772
Cevap
418
Favori
3.762.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17611762176317641765
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cevaplar için teşekkürler sayenizde aklımdaki sual işaretleri silindi
  • hakanmbe kullanıcısına yanıt
    Evet benimkinde de aynı bu şekilde vw amblemli kapak yok. Eski 122 bg tiguanımda vardı. Üstelik farklar sadece görsel kapak gibi şeylerle sınırlı değil.

    Okuduklarımdan ve bu konuda geçen bir arkadaşın yazdığına istinaden sanırım yerleşim de farklı. Yani 180 derece döndürülmüş gibi. Ayrıca eskilerde triger zincirmiş bizimkilerde kayış. Tabi bu bilgilerden emin değilim. Sadece aktarıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerleşimin Farklı olduğu kesi Kapaklı olanlarda cam suyu deposu sağda bizimkilerde ise solda ve yağ çubuğununda yeri değişik benim görebildiklerim bunlar ayrıca bir sualim daha var yağ seviyesini ölçtüğümde Pürtüklü kısmın tam ortasında olduğunu gördüm servise sorduğumda Normaldir dediler sizlerde yağ seviyesi nasıl acaba
  • ilk27 İ kullanıcısına yanıt
    Tam ortası doğru yer. Ama pütürlü yeri aşağı veya yukarı geçmedikten sonra da pek problem yok. Yani pütürlü yer minumum ve maximum aralığı gösteriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler Highway
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilk27

    Yerleşimin Farklı olduğu kesi Kapaklı olanlarda cam suyu deposu sağda bizimkilerde ise solda ve yağ çubuğununda yeri değişik benim görebildiklerim bunlar ayrıca bir sualim daha var yağ seviyesini ölçtüğümde Pürtüklü kısmın tam ortasında olduğunu gördüm servise sorduğumda Normaldir dediler sizlerde yağ seviyesi nasıl acaba

    Buyurun yağ seviyesi ile ilgili bilgi;



    Mevcut ölçüm çubugu ile:
    A - Yag ilave edilmemelidir.
    B - Yag eklenebilir. Bundan sonra yag seviyesi -A- alaninda bulunabilir.
    C - Yag eklenmelidir. Yag seviyesi ölçüm alaninin -B- üzerinde (çizgili alan) bulunmasi yeterlidir.
    Yag seviyesinin, -A- isaretinden daha yukarida olmasi durumunda, katalitik konvertör için hasar tehlikesi vardir.
    – Yag seviyesi isaret -C- altinda bulunuyorsa, isarete -A- kadar yag ekleyin.
  • HiGHWAYMOUSE kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Görünce yazmadan geçmeyim dedim. Bende Lounge var. Alırken keşke sport&style koltukları ve 17" jantları lounge ta olsun diye iç geçirmiştim. Bence 17" jant daha tok ve güzel duruyor 18" janttan. sanırım zevk meselesi. Kışın 235/50/R18 problem olmuştu 235/55/R18 takmıştım. Lastik daha etli durmuştu, sanırım hoşuma giden şey, lastiğin daha kalın yanaklı olması, bir şekilde daha dayanıklı, tok gibi geliyor bana. Eğer bende 17" jant olsaydı 18" e bakmazdım bile. Dediğim gibi zevk meselesi. İyi sürüşler.
  • bryavuz B kullanıcısına yanıt
    Haklısın kişisel beğenilere göre değişebiliyor. Üstelik kişilerin zevki de zamanla değişebiliyor. Benim önceden beğenip şimdi beğenmediğim veya tersi çok şey var.

    En basitinden bir kaç ay önce geri görüş kamerası için "pek de gerekli değil" demiştim. Hatta akineton arkadaşımız faydalarını anlatmıştı. Şimdi kullandıkça iyiymiş bu diyorum.

    Koltuklara gelince dayanıklılığını falan bilemem ama sportstyle'ın alcantrası ilk bakışta daha özelmiş izlenimi veriyor. Fakat yeri gelmişken trendfunda olan bir detayı yazayım. Koltukların arkası suni de olsa deriydi. Arkada herdaim çocuklar olduğundan ayaklarıyla koltuk arkasını kirletiyorlardı. Deriyi kolayca silebiliyordum. Ama sportstyle'da sıradan bir kumaş arkası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bryavuz B kullanıcısına yanıt
    Evet, dediğiniz gibi; 17 Philadelphia jant, 235 lastik genişliği .Tabiki "Alcantara/Milan" kumaş koltuk döşemesi de ayrıcalığı...2012 sport&style aracımda bulunmakta, Tiguna ve siyaha yakışıyor....
  • yimust kullanıcısına yanıt
    Bizimkilerde lastik genişliğini 215'e düşürmüşler. 235 olsaydı cup/lounge dan fazla farkı kalmayacaktı. Neyse benimki de güzel. Şu da olsun bu da olsun...sonu yok. Elimizdekiyle mutlu olmasını öğrenmemiz lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiGHWAYMOUSE kullanıcısına yanıt
    Lastik ebatını düşürmekle neyi hedeflemiş olabilirlerki....
  • yimust kullanıcısına yanıt
    Maaliyeti düşürmek için yapmışlardır hocam. Bir de cüzi de olsa yakıta olumlu etkisi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen katılıyorum sana orjinal e devam o zaman. ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilk27

    Arkadaşlar Ben Tiguanımı alalı 2 ay oldu genellikle şehir içi kullandım,geçen hafta İzmir bölgesinde yaptığım gezide 1800 km uzun yol yapma imkanım oldu.Bana göre Tigu muhteşem bir araba genellikle 100-130 Km civarında kullandı benzın sarfiyatı kullanış stiline bağlı olarak 6.9 ile 7.8 arası değişiyor .aracın çekişi muhteşem yokuşlarda bile 120 ile giderken gaza yüklendiğinizde rahatlıkla 160 lara anında çıkıyor Çekişi ve fırlaması mükemmel,Bir ara kısa bir süre denemek için 180 yaptım en ufak bir sıkıntı ve ses olmadı.İzalasyon mükemmel hele iyi asfaltta arabada olduğunuzu bile anlamıyorsunuz çıt çıkmıyor o derecede sessiz Yol gürültüsünü hemen hemen hiç içeri almıyor.Sözün özeti 49 yıllık araba hayatımda Ford ( 1958 Amerikan fordu, Renault 12 Brodvay,Audi 80 BMW 316 gibi değişik arabalar kullandım ancak Tigi gibisini görmedim.Tabii teknolojik gelişmelerin bunda çok büyük rolü var.Özetle Tigi muhteşem bir araba herkeze tavsiye ederim. Bu arada benimki DSG 1.4 150 Hp dir.Saygılar

    yakıt sarfiyatı max 7.8 ise mükemmel
    Herkese cevapları için tskrler tiguan'e dogru emin adımlarla ilerliyorum.
    @deniz_86 @XaserV @HiGHWAYMOUSE
  • Benim görüşüm yakıt sarfiyatı tamamen kullanım tarzı ile ilgili nekadar agresif kullanım okadar çok yakıt,nekadar yumuşak kullanım okadar az yakıt
  • ilk27 İ kullanıcısına yanıt
    Bence gitgide maliyet adına ne kısabilirlerse çıkarıyorlar. 2008 touranın motor üstündeki kapağı iki renkliydi. Bir de 2010 tiguan görmüştüm akü kutusu plastik, kapağı da aynı sigorta kutusunun kapağı gibiydi. Bizimkiler keçe muhafaza içinde. Gelecek modeller çıplak gelirse şaşırmam.
  • walkersky W kullanıcısına yanıt
    Oncelıkle merhabalar,

    izmirde kullanan bır kısı olarak verdıgım doneler daha aydınlatıcı olabılır.2015 temmuz ayında dsg 1,4 lounge 150 arac aldım.gecen hafta test yaptım su anda sehır ıcınde 0,395 tl yakıyorkı (ev narlıdere ısyerı camdıbı )bence bu segment bır arac ıcın cok ıyı.arkadasımda corsa var 1,4 benzın daha fazla yakıyor.bende aracı olmadan once cok arastırdım tum marka ve aracları ılk tercıhım qq idi ama iyi tiguan almısım.yaklasık 15 yıldır arac kullanıyorum bu kadar keyıf aldıgım bır arac olmadı nerseyde yol bıtmesın diyorum.tabııkı butceyı bılmıyorum ama mumkun oldugu kadar dolu bır arac almakta fayda var.beımkısınde gerı gorus kamerası,anahtarsız calısırma var.ayrıca koltuk ısıtma ılk aldıgımda koltuk ısıtma ne ısı yarar dıyordum ama artık hıc ac acmıyorum dırek koltuk ısıtma.vw alınacak araba pısman olmazsınız
  • emirce kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar servisten parçayı sipariş ettim 1 günde getirdiler bugün aldım taktım çok zorlanmadım fakat stop yine yerine tam istediğim gibi oturmadı tırnaklar geçti sesini duydum fakat vidaları sıkıyorum altı dışarda duruyor gevşetip düzeltiyorum yukarısı dışarda duruyor bu stopu servisten almadık usta orjinal dedi ama orjinal olmama ihtimali varmı gözle görülür bir fark yok kırılanla karşılatırıyorum fakat daha basit yolu varmıdır anlamanın yada bu konuda bilginiz varmı nasıl anlarım servise gidip parası neyse verip tekrar stop taktırmayı bile düşünüyorum yani 300 lira masraf ettim hali hazırda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Budur!
    Bilgisayar yazılımları çok uğraştırdı ama işe yaradı. İlk olarak kumandadan ayna kapamayı yaptım. İlerleyen günlerde aracın yazılım güncellemelerini de yüklemeyi planlıyorum.
    Youtube
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akineton

    Budur!
    Bilgisayar yazılımları çok uğraştırdı ama işe yaradı. İlk olarak kumandadan ayna kapamayı yaptım. İlerleyen günlerde aracın yazılım güncellemelerini de yüklemeyi planlıyorum.
    Youtube

    Tebrikler...

    Videodaki araç senin mi hocam?

    Sportstyle için katlanır ayna özelliği olmadığından geçerli olmayacaktır değil mi?

    Yazılım güncellemesi de yapmayı düşünüyorum derken örneğin dsg ile ilgili bir yazılım güncellemesi geldi servise. Bunu yapabilecek misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17611762176317641765
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.