Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1108. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
39.776
Cevap
419
Favori
3.763.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11061107110811091110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KFTN
    1- Tiguanda iki tip DSG mevcuttur 2.0 TDI olan 7ileri yağlı tabir ettiğimiz versiyondur, 1.4TSI 150PS olanlarda ise 7 ileri kuru tip vardır.


    üstad benim konu hakkında bir araştırmam ya da bilgim yok ama 1.4 tigu için "6 ileri yağlı tip" nitelemesini sanki daha çok duydum. Bahsettiğiniz değer kesinmidir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akineton -- 23 Kasım 2012; 17:15:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akineton

    quote:

    Orijinalden alıntı: KFTN
    1- Tiguanda iki tip DSG mevcuttur 2.0 TDI olan 7ileri yağlı tabir ettiğimiz versiyondur, 1.4TSI 150PS olanlarda ise 7 ileri kuru tip vardır.


    üstad benim konu hakkında bir araştırmam ya da bilgim yok ama 1.4 tigu için "6 ileri yağlı tip" nitelemesini sanki daha çok duydum. Bahsettiğiniz değer kesinmidir?

    Merhabalar,

    doğru söylüyorsunuz hatırlatmanız için teşekkurler. yanlış ifade etmişim düzelteceğim
  • Merhaba Arkadaşlar;

    Aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyorum. Allah araçlarınızı hayırlı eylesin. güle güle kullanın. Kazasız, belasız ve cezasız....

    Uzun süredir yazılanları okuyamıyor ve yorum yapamıyorum o yüzden özür dilerim. Kusuruma bakmayın. Bu ara ben de aracıma kışlık lastiklerini aldım. Uysal burak arkadaşımızın dediği gibi bence en önemli unsurlardan birisi lasttikler. O yüzden bende uzun bir düşünme periyodundan sonra Michelin Alpine e karar verdim ve gittim kendi üzerindeki orjinal ebadında 235/55 R 17 4 tane aldım. Daha önce KFTN ve delicevat arkadaşımızın yaptığı gibi 4 adette jant alarak yazlıkları ayrı kışlıkları ayrı set yaptım. Şimdi bazı arkadaşlarımız fiyatını merak edecektir. Set olarak 3.100 TL dediler (Lastiklere 2100 jantlara 1000) ama pazarlık ile 2.900 TL ye anlaştık ve aldım. Yalnız şunu söyleye bilirim. Michelin gerçekten süper sessz bir lastik. Tiguanlarımız gerçekten çok sessiz ama kışlıkları takınca lastik sesinde en ufak bir artış olmadı. Normalde herkes bilir ki kışlık lastikler biraz daha fazla ses yapar ama michelin de böyle bir şey olmadı. Benim diğer aracıma geçen sene GoodYear taktırmıştım. Ve yazlık kışlık farkını arabadan anlamayan kişiler bile hissedecek derecede ses yapıyordu. Güneş yüzünü gösterirse resimlerini ekleyeceğim.

    Bu arada bugün bir şey oldu. Seyahat halindeyken bir den bir uyarı sesi geldi. Göstergeler bir baktığımda sıcaklık 4 derece ve yanında kar işareti mevcuttu. İlk sürmeye başladığımda 5 derece idi. Araçlarımız bu konuda da bizleri uyarıyor. "Bak hava soğudu senin görmediğin buzlanmalar olabilir dikkat et" diyor.

    Allah hepimize kazasız belasız binmeyi nasip etsin...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KFTN

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeepNote

    Selamlar herkese.Bir volkswagen alacağım artık kafama koydum. Birinci tercihim (doğrusu annemin tercihi) tiguan benzinli dsg,diğeri yeni golf dsg highline. 70 bin tl verebilirim iki aracada.Yalnız bazı sorularım var yanıtlarsanız sevinirim,yeni konu açmak istemedim.

    1-) Bu tiguan'ın dsg vitesinde 150 bg'lik modelde yani 6 ileri dsg görüyorum.Bu yağlı dsg denilenlerden mi?Yani daha yüksek tork dayanımlı ve nispeten daha sorunsuz olanı mı?

    2-)White night gibi bir opsiyon var bu en dolu modeli galiba ama neden dsg yok? Dsg buna gelir mi bekleyeyim mi?

    3-)Araçta makyaj öncesi kasaya nazaran donanımda bir eksiklik var mı? Ya da artıları nedir

    4-) Bi-xenon farların fiyatı ne kadar göremedim sitede?

    5-) 150 bg'lik motordan satın alan var mı aranızda ve ağır trafikte maksimum ne yakıyor ( istanbul trafiği dur kalk)

    6-) Bu kasa ne zaman değişecek bilginiz var mı?

    Teşekkür ederim şimdiden

    Merhabalar,

    seçiminizde şimdiden kolaylıklar dilerim.

    1- Tiguanda iki tip DSG mevcuttur 2.0 TDI olan 7ileri yağlı tabir ettiğimiz versiyondur, 1.4TSI 150PS olanlarda ise 7 ileri kuru tip vardır.

    2- WN , en dolu model olmasada standart,a göre cam tavan , 18 new york jant ,r-line spoiler ve xenonlar mevcuttur.(WN tek pakettir ve extra ekleyemiyorsunuz. Dsg büyük olasılıkla olmayacak)

    3-Dış tasarım (farlar stoplar ön panjur vs.)ve içte döşemelerde değişiklikler oldu.

    4- Bu konuda net bir bilgim yok.

    5- Benim Tigu 1.4TSI 160 4Motion , bahsettiğiniz modelin daha hafif ve DSG olması ile tüketim değerleriniz daha makul olacaktır. Tüketim sehir içi: 7,8-10,4LT , şehir dışı: 7.2-9,5LT fakat kullanım tarzınızın tüketime çok etkisi vardır bunu belirtmek isterim. Yazın uzun yolda 990km civarıda yol kat edebilmiştim.

    6-Net bir bilgi olmasada 2015'ten önce değişmeyeceğini düşünmekteyim.

    Sorularınızı cevaplarken atlamış olabileceğim noktalar olabilir bunu diğer arkadaşlarımız tamamlarlarsa sevinirim.

    iyi günler, keyifli sürüşler

    Sayın KFTN yine döktürmüşsünüz. Elinize klavyenize sağlık bizlere söyleyecek söz bırakmamışsınız. yalnız 4. madde için bir ekleme yapacağım.


    İmzamda ve sayın KFTN'ın ve başaka arkadaşlarımızında imzasında bulunan "Tiguan Fan Club" linkine tıkladığınızda karşınıza çıkan google dokuments sayfalarında bu tip sipariş yapılırken ilave edilebilen donanımların bir listesi ve fiyatları Euro cinsinden mevcut. Bu listenin bir kısmı daha öce VW fiyat listesinin altında mevcuttu ancak kaldırdılar. Biz bu listeyi kendi siparişimiz sırasında ödediğimiz farklardan oluşturduk. Bu fiyatlara kesin kes garantili diyemeyiz ancak bayilerden çokta farklı fiyatlar duymazsınız. Buradaki fiyatlara KDV ve ÖTV dahil değildir.

    Naçizane eğer DSG li istiyorsanız ve WN donanımında bir araç olsun diyorsanız o zaman S&S alacak ve özel sipariş verecek ilave 3 donanımı ekleteceksiniz. (Bi Xenon far, Panoramik açılır cam ve 18" newyork jant)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uysalburak

    Kış Lastiği


    Bence arabasını yeni alanlar için en önemli konu şu anda kış lastiği.

    Uzun zamandır forumu sadece okuyorum inceliyorum. White Night aracımın bilmdiğim özellikleri varmı öğrenmeye çalışıyorum. Son 1 aydır da en önemli konu kış lastiği bence.

    Tamam bu sene kış lastiği kanunen mecburi değil fakat arabadaki en önemli parçalardan birisi lastiktir. Arabayı hareket ettiren de yön veren de durduran da lastiktir.

    Kış şartlarına uygun lastiğimiz olmaz ise kar yağmasa bile donmuş yada çiğ oturmuş yollarda nasıl tutunacağını düşündünüz mü???

    Fiyatı ucuz olsun diye aracımıza uygun olmayan jant yada lastik takmamız sizde ne derece uygun? Neticede arabamızın yol bilgisayarından hızına kadar bütün ayarları üzerindeki lastik ebatına göre yapılmış. Biz kafamıza göre yada bilinçsiz lastikçerin lafını dinleyerek ucuz olsun diye 17-18 inclik araca 16 inc lastik takarsak ne olur düşündünüz mü?

    Aşağıda vereceğim linkte orjinal lastik ebatınızı ve almayı düşündüğünüz lastik ebatınızı yazarak ne kadar fark doğacağını hesaplatın lütfen:

    http://www.akinlastik.com/lastikhesap.htm

    Lastik ebatı birinci konu. İkinci en önemli konu ise lastik markası. Sizce her marka lastik aynı kalitede mi? Hepsi aynı işi görüyor mu? Neden Tiguan aldık ta daha ucuzu Duster almadık???? Maksat cebimizden az para çıkması değil mi????

    Geçen sene babamın Grand Cherokee'sine benim uyarılarıma rağmen sırf ucuz diye babam gitti kumho lastik aldı. Benim uyarılarıma da bana tepki gösterdi ne gerek var o kadar fark vermeye gibisinden.... 2 ay sonra İstanbul'dan Samsun a dönerken dümdüz yolda hızı sadece 110km/h iken sağ arka lasiğinin aniden parçalanması sonucunda çok büyük bir kaza atlattı. 2,5 tonluk araj pert oldu.... Sırf kaliteli 4 adet lastik ile ucuzu arasında 1000-TL fark var diye....

    1992 yılından beri arabam var yıllardır kış lastiği kullanırım. Sadece bir arabamda nokian aldım geri kalan hepsinde michelin alpin serisini kullandım. 20 yıldır hiç sorun yaşamadım. Çoğu zaman karda millet zincirle bile zorlanırken ben kış lastiğimle yanlarından devam ettim.

    Tiguan ıma michelin almaya karar verdim. orjinal ebat 235 50 R18 iken michelin de o ebat olmadığı için mecburen 235 55 R18 aldım. Yukarıda adresini verdiğim programda bu rakamları oturttuğumda %3 lük bir fark oluştu. Yani arabamın hız göstergesi 100km/h iken ben aslında 103km/h ile gidiyorum. Siz kalkıpta bu arabaya 16inc jant alıp daha küçük lastik koyarsanız arabanız yaptığınızdan çok fazla km yapmış gibi olacak. Arabanızı satarken de fazladan km de satmış olacaksınız. Servise de daha erken arabanızı götürmek zorunda kalacaksınız. Hatta belkide arabanızdaki olabilecek mekanik soruna servis yanlış ebatta jant ve lastik kullandığınız için diyerek suçu size atacak....

    Bütün bunların hesabını yapın kış lastiğinizi ona göre alın. 5 gün önce 235 55 R18 yeni alpin 4x4 lastiği bonus kartıma 12 taksitle 2,000-TL ye aldım. Bu fiyata montaj dahil değil. Sıcaklığın 7 derecenin altona düşmesini bekliyorum montaj için. Lastikçilerle pazarlık edin araştırın kazıklanmayın. Arabanın iyisinini aldığınız gibi lastiğin de iyisini alın. Arabanızı ayakta tutan ve sizi hayata bağlayan lastikleriniz unutmayın...

    Bir ekleme daha yapayım. Eğer siz de benim gibi arabanız konusunda hassas iseniz sökülen lastiğinizi güzelce basınçlı suyla yıkatın. kuruduktan sonra yan yanaklarını ve yüzeyini vazelin ile yağlayın. Betonla temas etmeyecek şekilde ( ben ahşap paletin üzerinde muhafaza ederim ) yatık şekilde saklayın. Hangi lastiğinizin ön hangisinin arka hangisinin sağ yada sol olduğunu da yazın üzerine. Diğer lastik değişiminizde bir nevi ön arka yada çaprazlama yapmış olursunuz. Lastiğinizi bu şekilde titiz saklarsanız fazla km yapmamanız kaydıyla 5 sezeona kadar kullanabilirsiniz ki ben bu şekilde 5 sezon kullandım hiç sorun yaşamadım. ( aynı lastiğimi 4 kış scenic te 1 kış ta laguna mda kullandım. )
    Herkese iyi günler...

    Öncelikle hoşgeldiniz :)

    Lastik konusu sond erece hassas bir konu. Sonuçta bahsettiğiniz üzere bizi onlar taşıyor. Ben aracıma babanızın kaza geçirdiği marka olan Kumholardan aldım ve şuanda kullanıyorum. Henüz bir sorun veya şikayetim olmadı çünkü havalar 5-6 derece ile devam ediyor.

    Babanızın kaza olayını okuduğumda bir an bende kötü hissettim kendimi çünkü sık sık şehirlerarası yolculuk yapmaktayım. Almadan önce @KFTN arkadaşımız herşeyi ile incelemerde bulunup bize bu lastiği önermişti. Önerinin ardından lastikleri almadan hepimiz yine incelemelerde ve araştırmalarda bulunduk. Hatta Amerika da Kumho'nun en çok kullanılan lastik olduğunu, hatta aynı lastiğin birçok yabancı ülkede Türkiye fiyatından daha pahalıya satıldığını farketmiştim. Bunun asıl sebebi Kumho'nun Türkiye de büyük bir pazar payı olmaması ve reklam giderleridir. Kumho lastik ile kaza geçirmiş olmanızın tek sebebini Kumho olarak görmemek gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta lastikde daha önceden oluşan bir yırtık, baloncuk gibi birçok neden olabilir. Bende daha önce Continental ve Hankook marka lastiklerle büyük riskler yaşadım ama bu marka lastiklerden uzak durun diyemem kimseye çünkü ikiside kötü marka ve ürün değiller.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cestvrai

    Herhalde benim kadar Tiguan'ına para harcayan yoktur bu forumda.
    Biraz çılgınca ancak sonuç güzel oldu. Birkaç eksik dışında araç tamamlandı.
    2010 model eski kasa araç 2013 kasa R-LINE yapıldı


     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...


     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...

     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...


    Araç tam bittiginde detaylı bir konu acacagım.

    süpperrr olmuş insan bakmaya kıyamıyo olay budur! her kuruşuna değmiş allah nazarlardan korusun...




  • MKBATUR kazasız belasız kullanırsınız inşallah.
    Lastiklerden herhangi biri hiç patlamadı yada tamir görmedi. Samsun a 100 km kala Merzifon da ayrılmış dümdüz yolda aniden sağ arka lastik gümlüyor ve kontrolü kaybederek sol taraftaki refüjlere yaslanıyor araba oradan da yolun ortasındaki boşluğa. Lastiğin gümleme sesini yakıdnaki benzinlikten de duymuşlar. Trafik polislerinin incelemesinde yolda lastiği bu şekilde patlatacak herhangi birşey de bulunamamış.

    Resimleri yüklemeyi denedim ama beceremedim. forumun acemisiyim :(

     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...




  • Arkadaşlar aracıma sonradan katlanır ayna yaptırabilir miyim,fiyatı nedir,şimdi düşünüyorum da keşke xenon far ve birkaç opsiyon daha alsaydım ama o zaman da çok bekleyecektim bayide yoktu neyse sağlık olsun diyorum hepimize keyifli sürüşler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tstyle35

    Arkadaşlar aracıma sonradan katlanır ayna yaptırabilir miyim,fiyatı nedir,şimdi düşünüyorum da keşke xenon far ve birkaç opsiyon daha alsaydım ama o zaman da çok bekleyecektim bayide yoktu neyse sağlık olsun diyorum hepimize keyifli sürüşler



    Tiguan ile alakalı eklemeleri şu adresteki firmadan yaptırabilirsiniz. Forumda daha önceki konularda okuduğuma göre bu firma Doğuş 'un tedarikçisiymiş ve yaptıkları garantiyi etkilemiyormuş..

    http://www.enderelektronik.com.tr/arac-yedek-parcalari/arac-yedek-parcalari/volkswagen-orjinal-cozumler/57/urun-listesi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uysalburak

    Kış Lastiği


    Bence arabasını yeni alanlar için en önemli konu şu anda kış lastiği.

    Uzun zamandır forumu sadece okuyorum inceliyorum. White Night aracımın bilmdiğim özellikleri varmı öğrenmeye çalışıyorum. Son 1 aydır da en önemli konu kış lastiği bence.

    Tamam bu sene kış lastiği kanunen mecburi değil fakat arabadaki en önemli parçalardan birisi lastiktir. Arabayı hareket ettiren de yön veren de durduran da lastiktir.

    Kış şartlarına uygun lastiğimiz olmaz ise kar yağmasa bile donmuş yada çiğ oturmuş yollarda nasıl tutunacağını düşündünüz mü???

    Fiyatı ucuz olsun diye aracımıza uygun olmayan jant yada lastik takmamız sizde ne derece uygun? Neticede arabamızın yol bilgisayarından hızına kadar bütün ayarları üzerindeki lastik ebatına göre yapılmış. Biz kafamıza göre yada bilinçsiz lastikçerin lafını dinleyerek ucuz olsun diye 17-18 inclik araca 16 inc lastik takarsak ne olur düşündünüz mü?

    Aşağıda vereceğim linkte orjinal lastik ebatınızı ve almayı düşündüğünüz lastik ebatınızı yazarak ne kadar fark doğacağını hesaplatın lütfen:

    http://www.akinlastik.com/lastikhesap.htm

    Lastik ebatı birinci konu. İkinci en önemli konu ise lastik markası. Sizce her marka lastik aynı kalitede mi? Hepsi aynı işi görüyor mu? Neden Tiguan aldık ta daha ucuzu Duster almadık???? Maksat cebimizden az para çıkması değil mi????

    Geçen sene babamın Grand Cherokee'sine benim uyarılarıma rağmen sırf ucuz diye babam gitti kumho lastik aldı. Benim uyarılarıma da bana tepki gösterdi ne gerek var o kadar fark vermeye gibisinden.... 2 ay sonra İstanbul'dan Samsun a dönerken dümdüz yolda hızı sadece 110km/h iken sağ arka lasiğinin aniden parçalanması sonucunda çok büyük bir kaza atlattı. 2,5 tonluk araj pert oldu.... Sırf kaliteli 4 adet lastik ile ucuzu arasında 1000-TL fark var diye....

    1992 yılından beri arabam var yıllardır kış lastiği kullanırım. Sadece bir arabamda nokian aldım geri kalan hepsinde michelin alpin serisini kullandım. 20 yıldır hiç sorun yaşamadım. Çoğu zaman karda millet zincirle bile zorlanırken ben kış lastiğimle yanlarından devam ettim.

    Tiguan ıma michelin almaya karar verdim. orjinal ebat 235 50 R18 iken michelin de o ebat olmadığı için mecburen 235 55 R18 aldım. Yukarıda adresini verdiğim programda bu rakamları oturttuğumda %3 lük bir fark oluştu. Yani arabamın hız göstergesi 100km/h iken ben aslında 103km/h ile gidiyorum. Siz kalkıpta bu arabaya 16inc jant alıp daha küçük lastik koyarsanız arabanız yaptığınızdan çok fazla km yapmış gibi olacak. Arabanızı satarken de fazladan km de satmış olacaksınız. Servise de daha erken arabanızı götürmek zorunda kalacaksınız. Hatta belkide arabanızdaki olabilecek mekanik soruna servis yanlış ebatta jant ve lastik kullandığınız için diyerek suçu size atacak....

    Bütün bunların hesabını yapın kış lastiğinizi ona göre alın. 5 gün önce 235 55 R18 yeni alpin 4x4 lastiği bonus kartıma 12 taksitle 2,000-TL ye aldım. Bu fiyata montaj dahil değil. Sıcaklığın 7 derecenin altona düşmesini bekliyorum montaj için. Lastikçilerle pazarlık edin araştırın kazıklanmayın. Arabanın iyisinini aldığınız gibi lastiğin de iyisini alın. Arabanızı ayakta tutan ve sizi hayata bağlayan lastikleriniz unutmayın...

    Bir ekleme daha yapayım. Eğer siz de benim gibi arabanız konusunda hassas iseniz sökülen lastiğinizi güzelce basınçlı suyla yıkatın. kuruduktan sonra yan yanaklarını ve yüzeyini vazelin ile yağlayın. Betonla temas etmeyecek şekilde ( ben ahşap paletin üzerinde muhafaza ederim ) yatık şekilde saklayın. Hangi lastiğinizin ön hangisinin arka hangisinin sağ yada sol olduğunu da yazın üzerine. Diğer lastik değişiminizde bir nevi ön arka yada çaprazlama yapmış olursunuz. Lastiğinizi bu şekilde titiz saklarsanız fazla km yapmamanız kaydıyla 5 sezeona kadar kullanabilirsiniz ki ben bu şekilde 5 sezon kullandım hiç sorun yaşamadım. ( aynı lastiğimi 4 kış scenic te 1 kış ta laguna mda kullandım. )
    Herkese iyi günler...

    PEKİ LASSA COMPETUS WİNTER İÇİN DÜŞÜNCELERİNİZİ ÖĞRENEBİLİRMİYİM LASSA DA FENA DEĞİL.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uysalburak

    Kış Lastiği


    Bence arabasını yeni alanlar için en önemli konu şu anda kış lastiği.

    Uzun zamandır forumu sadece okuyorum inceliyorum. White Night aracımın bilmdiğim özellikleri varmı öğrenmeye çalışıyorum. Son 1 aydır da en önemli konu kış lastiği bence.

    Tamam bu sene kış lastiği kanunen mecburi değil fakat arabadaki en önemli parçalardan birisi lastiktir. Arabayı hareket ettiren de yön veren de durduran da lastiktir.

    Kış şartlarına uygun lastiğimiz olmaz ise kar yağmasa bile donmuş yada çiğ oturmuş yollarda nasıl tutunacağını düşündünüz mü???

    Fiyatı ucuz olsun diye aracımıza uygun olmayan jant yada lastik takmamız sizde ne derece uygun? Neticede arabamızın yol bilgisayarından hızına kadar bütün ayarları üzerindeki lastik ebatına göre yapılmış. Biz kafamıza göre yada bilinçsiz lastikçerin lafını dinleyerek ucuz olsun diye 17-18 inclik araca 16 inc lastik takarsak ne olur düşündünüz mü?

    Aşağıda vereceğim linkte orjinal lastik ebatınızı ve almayı düşündüğünüz lastik ebatınızı yazarak ne kadar fark doğacağını hesaplatın lütfen:

    http://www.akinlastik.com/lastikhesap.htm

    Lastik ebatı birinci konu. İkinci en önemli konu ise lastik markası. Sizce her marka lastik aynı kalitede mi? Hepsi aynı işi görüyor mu? Neden Tiguan aldık ta daha ucuzu Duster almadık???? Maksat cebimizden az para çıkması değil mi????

    Geçen sene babamın Grand Cherokee'sine benim uyarılarıma rağmen sırf ucuz diye babam gitti kumho lastik aldı. Benim uyarılarıma da bana tepki gösterdi ne gerek var o kadar fark vermeye gibisinden.... 2 ay sonra İstanbul'dan Samsun a dönerken dümdüz yolda hızı sadece 110km/h iken sağ arka lasiğinin aniden parçalanması sonucunda çok büyük bir kaza atlattı. 2,5 tonluk araj pert oldu.... Sırf kaliteli 4 adet lastik ile ucuzu arasında 1000-TL fark var diye....

    1992 yılından beri arabam var yıllardır kış lastiği kullanırım. Sadece bir arabamda nokian aldım geri kalan hepsinde michelin alpin serisini kullandım. 20 yıldır hiç sorun yaşamadım. Çoğu zaman karda millet zincirle bile zorlanırken ben kış lastiğimle yanlarından devam ettim.

    Tiguan ıma michelin almaya karar verdim. orjinal ebat 235 50 R18 iken michelin de o ebat olmadığı için mecburen 235 55 R18 aldım. Yukarıda adresini verdiğim programda bu rakamları oturttuğumda %3 lük bir fark oluştu. Yani arabamın hız göstergesi 100km/h iken ben aslında 103km/h ile gidiyorum. Siz kalkıpta bu arabaya 16inc jant alıp daha küçük lastik koyarsanız arabanız yaptığınızdan çok fazla km yapmış gibi olacak. Arabanızı satarken de fazladan km de satmış olacaksınız. Servise de daha erken arabanızı götürmek zorunda kalacaksınız. Hatta belkide arabanızdaki olabilecek mekanik soruna servis yanlış ebatta jant ve lastik kullandığınız için diyerek suçu size atacak....

    Bütün bunların hesabını yapın kış lastiğinizi ona göre alın. 5 gün önce 235 55 R18 yeni alpin 4x4 lastiği bonus kartıma 12 taksitle 2,000-TL ye aldım. Bu fiyata montaj dahil değil. Sıcaklığın 7 derecenin altona düşmesini bekliyorum montaj için. Lastikçilerle pazarlık edin araştırın kazıklanmayın. Arabanın iyisinini aldığınız gibi lastiğin de iyisini alın. Arabanızı ayakta tutan ve sizi hayata bağlayan lastikleriniz unutmayın...

    Bir ekleme daha yapayım. Eğer siz de benim gibi arabanız konusunda hassas iseniz sökülen lastiğinizi güzelce basınçlı suyla yıkatın. kuruduktan sonra yan yanaklarını ve yüzeyini vazelin ile yağlayın. Betonla temas etmeyecek şekilde ( ben ahşap paletin üzerinde muhafaza ederim ) yatık şekilde saklayın. Hangi lastiğinizin ön hangisinin arka hangisinin sağ yada sol olduğunu da yazın üzerine. Diğer lastik değişiminizde bir nevi ön arka yada çaprazlama yapmış olursunuz. Lastiğinizi bu şekilde titiz saklarsanız fazla km yapmamanız kaydıyla 5 sezeona kadar kullanabilirsiniz ki ben bu şekilde 5 sezon kullandım hiç sorun yaşamadım. ( aynı lastiğimi 4 kış scenic te 1 kış ta laguna mda kullandım. )
    Herkese iyi günler...

    Merhaba, lastikleri iyi fiyata almissiniz.Sakincasi yoksa nerden aldiginizi yazar misiniz? Umarim istanbul'dur:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Michelin bayisi buyukcekmecede mimar lastik
    0212 883 55 85
    Şahin bey
  • Ceycus arkadasim lassa hic kullanmadim. Size tavsiyem arada fazla fiyat farki yoksa michelin den şaşmamaniz.
    Bu arada Dr hamuş a da hayirli olsun. Kazasiz belasiz gule gule kullanin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uysalburak -- 23 Kasım 2012; 21:03:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tstyle35

    Arkadaşlar aracıma sonradan katlanır ayna yaptırabilir miyim,fiyatı nedir,şimdi düşünüyorum da keşke xenon far ve birkaç opsiyon daha alsaydım ama o zaman da çok bekleyecektim bayide yoktu neyse sağlık olsun diyorum hepimize keyifli sürüşler

    Keşke dediğiniz birçok şeyi sonradan taktirabiliyorsunuz. sanirim birtek cam tavan olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uysalburak

    Kış Lastiği


    Bence arabasını yeni alanlar için en önemli konu şu anda kış lastiği.

    Uzun zamandır forumu sadece okuyorum inceliyorum. White Night aracımın bilmdiğim özellikleri varmı öğrenmeye çalışıyorum. Son 1 aydır da en önemli konu kış lastiği bence.

    Tamam bu sene kış lastiği kanunen mecburi değil fakat arabadaki en önemli parçalardan birisi lastiktir. Arabayı hareket ettiren de yön veren de durduran da lastiktir.

    Kış şartlarına uygun lastiğimiz olmaz ise kar yağmasa bile donmuş yada çiğ oturmuş yollarda nasıl tutunacağını düşündünüz mü???

    Fiyatı ucuz olsun diye aracımıza uygun olmayan jant yada lastik takmamız sizde ne derece uygun? Neticede arabamızın yol bilgisayarından hızına kadar bütün ayarları üzerindeki lastik ebatına göre yapılmış. Biz kafamıza göre yada bilinçsiz lastikçerin lafını dinleyerek ucuz olsun diye 17-18 inclik araca 16 inc lastik takarsak ne olur düşündünüz mü?

    Aşağıda vereceğim linkte orjinal lastik ebatınızı ve almayı düşündüğünüz lastik ebatınızı yazarak ne kadar fark doğacağını hesaplatın lütfen:

    http://www.akinlastik.com/lastikhesap.htm

    Lastik ebatı birinci konu. İkinci en önemli konu ise lastik markası. Sizce her marka lastik aynı kalitede mi? Hepsi aynı işi görüyor mu? Neden Tiguan aldık ta daha ucuzu Duster almadık???? Maksat cebimizden az para çıkması değil mi????

    Geçen sene babamın Grand Cherokee'sine benim uyarılarıma rağmen sırf ucuz diye babam gitti kumho lastik aldı. Benim uyarılarıma da bana tepki gösterdi ne gerek var o kadar fark vermeye gibisinden.... 2 ay sonra İstanbul'dan Samsun a dönerken dümdüz yolda hızı sadece 110km/h iken sağ arka lasiğinin aniden parçalanması sonucunda çok büyük bir kaza atlattı. 2,5 tonluk araj pert oldu.... Sırf kaliteli 4 adet lastik ile ucuzu arasında 1000-TL fark var diye....

    1992 yılından beri arabam var yıllardır kış lastiği kullanırım. Sadece bir arabamda nokian aldım geri kalan hepsinde michelin alpin serisini kullandım. 20 yıldır hiç sorun yaşamadım. Çoğu zaman karda millet zincirle bile zorlanırken ben kış lastiğimle yanlarından devam ettim.

    Tiguan ıma michelin almaya karar verdim. orjinal ebat 235 50 R18 iken michelin de o ebat olmadığı için mecburen 235 55 R18 aldım. Yukarıda adresini verdiğim programda bu rakamları oturttuğumda %3 lük bir fark oluştu. Yani arabamın hız göstergesi 100km/h iken ben aslında 103km/h ile gidiyorum. Siz kalkıpta bu arabaya 16inc jant alıp daha küçük lastik koyarsanız arabanız yaptığınızdan çok fazla km yapmış gibi olacak. Arabanızı satarken de fazladan km de satmış olacaksınız. Servise de daha erken arabanızı götürmek zorunda kalacaksınız. Hatta belkide arabanızdaki olabilecek mekanik soruna servis yanlış ebatta jant ve lastik kullandığınız için diyerek suçu size atacak....

    Bütün bunların hesabını yapın kış lastiğinizi ona göre alın. 5 gün önce 235 55 R18 yeni alpin 4x4 lastiği bonus kartıma 12 taksitle 2,000-TL ye aldım. Bu fiyata montaj dahil değil. Sıcaklığın 7 derecenin altona düşmesini bekliyorum montaj için. Lastikçilerle pazarlık edin araştırın kazıklanmayın. Arabanın iyisinini aldığınız gibi lastiğin de iyisini alın. Arabanızı ayakta tutan ve sizi hayata bağlayan lastikleriniz unutmayın...

    Bir ekleme daha yapayım. Eğer siz de benim gibi arabanız konusunda hassas iseniz sökülen lastiğinizi güzelce basınçlı suyla yıkatın. kuruduktan sonra yan yanaklarını ve yüzeyini vazelin ile yağlayın. Betonla temas etmeyecek şekilde ( ben ahşap paletin üzerinde muhafaza ederim ) yatık şekilde saklayın. Hangi lastiğinizin ön hangisinin arka hangisinin sağ yada sol olduğunu da yazın üzerine. Diğer lastik değişiminizde bir nevi ön arka yada çaprazlama yapmış olursunuz. Lastiğinizi bu şekilde titiz saklarsanız fazla km yapmamanız kaydıyla 5 sezeona kadar kullanabilirsiniz ki ben bu şekilde 5 sezon kullandım hiç sorun yaşamadım. ( aynı lastiğimi 4 kış scenic te 1 kış ta laguna mda kullandım. )
    Herkese iyi günler...

    Lastikler jantlarının üzerindeyse yatık ( üst üste ), jantsızlarsa dik ( aracın üzerinde durduğu gibi ) saklanmalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,
    Öncelikle aranıza yeni katılan ve henüz 5 günlük bir WN sahibiyim.
    Aracı aldığım 3. gün, ne yazık ki, otoparktan teybim çalındı.
    Doğuş Oto Esrnyurt'ta alarm taktırdım. Bahçeşehir'de oturuyorum ama burada da hırsızlar cirit atabiliyorlar.
    Geçen sene evime de girmişler, ondan önceki sene de arabamı çalmışlardı.
    Neyse, alarm kesin çözüm değil ama insanın içi buruluyor ister istemez. Başına benzeri bir şey gelen Tiguandaş'larım varsa önerilerini duymak, okumak istetim.
    Aranıza sevinçle katılmayı arzu ederdim ama kısmet bu şekildeymiş.
    Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uysalburak

    Kış Lastiği


    Bence arabasını yeni alanlar için en önemli konu şu anda kış lastiği.

    Uzun zamandır forumu sadece okuyorum inceliyorum. White Night aracımın bilmdiğim özellikleri varmı öğrenmeye çalışıyorum. Son 1 aydır da en önemli konu kış lastiği bence.

    Tamam bu sene kış lastiği kanunen mecburi değil fakat arabadaki en önemli parçalardan birisi lastiktir. Arabayı hareket ettiren de yön veren de durduran da lastiktir.

    Kış şartlarına uygun lastiğimiz olmaz ise kar yağmasa bile donmuş yada çiğ oturmuş yollarda nasıl tutunacağını düşündünüz mü???

    Fiyatı ucuz olsun diye aracımıza uygun olmayan jant yada lastik takmamız sizde ne derece uygun? Neticede arabamızın yol bilgisayarından hızına kadar bütün ayarları üzerindeki lastik ebatına göre yapılmış. Biz kafamıza göre yada bilinçsiz lastikçerin lafını dinleyerek ucuz olsun diye 17-18 inclik araca 16 inc lastik takarsak ne olur düşündünüz mü?

    Aşağıda vereceğim linkte orjinal lastik ebatınızı ve almayı düşündüğünüz lastik ebatınızı yazarak ne kadar fark doğacağını hesaplatın lütfen:

    http://www.akinlastik.com/lastikhesap.htm

    Lastik ebatı birinci konu. İkinci en önemli konu ise lastik markası. Sizce her marka lastik aynı kalitede mi? Hepsi aynı işi görüyor mu? Neden Tiguan aldık ta daha ucuzu Duster almadık???? Maksat cebimizden az para çıkması değil mi????

    Geçen sene babamın Grand Cherokee'sine benim uyarılarıma rağmen sırf ucuz diye babam gitti kumho lastik aldı. Benim uyarılarıma da bana tepki gösterdi ne gerek var o kadar fark vermeye gibisinden.... 2 ay sonra İstanbul'dan Samsun a dönerken dümdüz yolda hızı sadece 110km/h iken sağ arka lasiğinin aniden parçalanması sonucunda çok büyük bir kaza atlattı. 2,5 tonluk araj pert oldu.... Sırf kaliteli 4 adet lastik ile ucuzu arasında 1000-TL fark var diye....

    1992 yılından beri arabam var yıllardır kış lastiği kullanırım. Sadece bir arabamda nokian aldım geri kalan hepsinde michelin alpin serisini kullandım. 20 yıldır hiç sorun yaşamadım. Çoğu zaman karda millet zincirle bile zorlanırken ben kış lastiğimle yanlarından devam ettim.

    Tiguan ıma michelin almaya karar verdim. orjinal ebat 235 50 R18 iken michelin de o ebat olmadığı için mecburen 235 55 R18 aldım. Yukarıda adresini verdiğim programda bu rakamları oturttuğumda %3 lük bir fark oluştu. Yani arabamın hız göstergesi 100km/h iken ben aslında 103km/h ile gidiyorum. Siz kalkıpta bu arabaya 16inc jant alıp daha küçük lastik koyarsanız arabanız yaptığınızdan çok fazla km yapmış gibi olacak. Arabanızı satarken de fazladan km de satmış olacaksınız. Servise de daha erken arabanızı götürmek zorunda kalacaksınız. Hatta belkide arabanızdaki olabilecek mekanik soruna servis yanlış ebatta jant ve lastik kullandığınız için diyerek suçu size atacak....

    Bütün bunların hesabını yapın kış lastiğinizi ona göre alın. 5 gün önce 235 55 R18 yeni alpin 4x4 lastiği bonus kartıma 12 taksitle 2,000-TL ye aldım. Bu fiyata montaj dahil değil. Sıcaklığın 7 derecenin altona düşmesini bekliyorum montaj için. Lastikçilerle pazarlık edin araştırın kazıklanmayın. Arabanın iyisinini aldığınız gibi lastiğin de iyisini alın. Arabanızı ayakta tutan ve sizi hayata bağlayan lastikleriniz unutmayın...

    Bir ekleme daha yapayım. Eğer siz de benim gibi arabanız konusunda hassas iseniz sökülen lastiğinizi güzelce basınçlı suyla yıkatın. kuruduktan sonra yan yanaklarını ve yüzeyini vazelin ile yağlayın. Betonla temas etmeyecek şekilde ( ben ahşap paletin üzerinde muhafaza ederim ) yatık şekilde saklayın. Hangi lastiğinizin ön hangisinin arka hangisinin sağ yada sol olduğunu da yazın üzerine. Diğer lastik değişiminizde bir nevi ön arka yada çaprazlama yapmış olursunuz. Lastiğinizi bu şekilde titiz saklarsanız fazla km yapmamanız kaydıyla 5 sezeona kadar kullanabilirsiniz ki ben bu şekilde 5 sezon kullandım hiç sorun yaşamadım. ( aynı lastiğimi 4 kış scenic te 1 kış ta laguna mda kullandım. )
    Herkese iyi günler...

    Merhabalar,

    hoşgeldiniz,hayırlı olsun iyi günlerde kullanın Tigunuzu. Geçen sene babanızın başından geçenlere okurken bende çok üzüldüm ,çok geçmiş olsun. En önemlisi babanıza birşey olmaması.
    Tabiki araclarımızı seçerken(Tiguanları) neler neler arasında gidip geldik ve birçok alternatifleri ile kıyaslayarak ve test sonuclarına bakarak karar verdik ve aldık. Çünkü hem kendimizi ve daha önemlisi sevdiklerimizi emanet edecektik, bu nedenle mumkun olan en güvenli , konforlu ve kalitelisini seçmeye gayret gösterdik. Bundan dolayı araçlarda yapacağımız değişiklerde ve geliştirmelerde bunları göz önünde tutmalıyız ve önemsemeliyiz. Babanızın aracındaki kumho lastiklerin modelini hatırlıyorsanız bizlerlede paylaşırsanız seviniriz. Forumda yayınlamış olduğunuz fotoyu görünce hakikaten ucuz atlatılmış bir kaza. Fotodan anlayabildiğim kadarıyla aracta kullanılan kumho lastikler Ecsta SPT KU31 model lastikler, eğer yanlış gözlemlemişsem lütfen düzeltin. Benim bildiğim kadarıyla bu lastikler SUV veya 4X4 yaz lastikleri değildir ve bunlar yazlık yüksek performans binek otomobil tipi lastiklerdir.

    http://www.kumhotireusa.com/tire/category/car/BD353BFF-F16B-47E5-926F-A6DAED9DD99F

    Bunu niye belirtiyorum çünkü sizinde dediğiniz gibi (hatta babanızı uyarmanıza rağmen) bazı lastikçiler çok yanlış yönlendirme ve tavsiyelerde bulunarak çok büyük hatalara yol açabiliyorlar. Burda belirtmek istediğim lastiklerin ebat ve üretim türlerine göre lastik başına taşıma kapasiteleri bulunmaktadır ve buna dikkat edilmez ise lastik çok daha çabuk yıpranır ve hayati risk teşkil edecek duruma gelebilir.
    Babanızın aracında aşağıdaki ebatları kullanıyor olabilir ve lastiklerin dikkat ederseniz yuk endeksleri 102-108 arasıdır. Fakat araçta takılı lastik ku31 ise olması gereken ebatta öyle bir yük endeksi bulunmamaktadır.
    235/60R18 107H
    235/60R17 102H
    235/65R17 108H
    235/70R16 105T

    Araca takılan lastiğin aracın yük ve hız endekslerine uygun olması gerekmektedir. Sizinde bahsettiğiniz gibi İstanbul -Samsun yaklaşık 760 km'lik bir yol ve çoğu geçilmiş, eğer babanıza tavsiye edilen lastik yük endeksi aracınıza uymayan veya düşük ise aşırı ısınmadan veya deformasyondan dolayı düz yol dahi olsa patlamış veya parçalanmış olabilir.

    Bende konu otomobiller ve teferruatları olunca cok titiz ve hassas yaklaşırım. Kış lastiği konusuna değinmişsiniz ,gerekli tavsiye ve uyarılarda bulunmussunuz. Bu önemli noktalardan bazılarına ek yapmamın sakıncası yoktur umarım;

    Kış lastikleri konusunda daha önce VW'in Tiguan modelleri için önerdiği ebatlar ve benzeri ama doğru olmayacak ebatları kıyaslayarak fikirlerimi yazmıştım. Sizinde dediğiniz gibi kafamıza göre lastik ve jant seçimi yapamayız ve yapmamalıyız.
    Lastik ebadı ilk sırada gelir demişsiniz vede çok çok doğru bir noktayı belitmişsiniz. Orjinal ebat yerine alternatif ebatlardan kullanacak olursak aradaki fark %3'ü kesinlikle geçmemelidir. Çünkü sizinde belirttiğiniz gibi üretici birçok parametreyi ve kalibrasyonu(abs,esp,vb.) ona göre yapmıştır.
    İkinci sırada , her lastik markasını bırakın markanın kendi modelleri arasında bile bir ayrım mevcuttur. Örneğin Michelin energy ile pilot sport arsındaki fark gibi. Tabiiki her model lastiği istediğimiz araca takamayız

    Sizin seçtiğiniz lastikle ilgili;

    Orjinal ebadınız: 235/50 R18 1km'de=1000m'de: 474,39 tur atıyor. Hız göstergesinde 100k/h göreceksiniz


    Kış Lastiği ebadınız: 235/55 R18 1km'de=1000m'de: 458,85 tur atıyor. Hız göstergesinde 96.7 km/h göreceksiniz , kadran 3.386% daha yavaş gösterecek hızınızı. En önemlisi ise %3 olan kritik nokta, bu ebat için 3.27%


    Alternatif ebat: 225/55 R18 1km'de=1000m'de: 466.00 tur atıyor. Hız göstergesinde 98,2 km/h göreceksiniz , kadran 1.800% daha yavaş gösterecek hızınızı. Almış olduğunuz lastiğe göre orjinal değerlere daha uygun bir seçenek gibi gözüküyor.

    Bu durumda size önerim 225/55 R18 98H Michelin Latitude Alpin veya
    235/50 R18 97H Michelin Latitude Cross ile henüz takmamış olduğunuz 235 55 R18 ebat lastikleri değiştirmenizdir.

    Sonuçta kışın yaşadığımız bölgede sıcaklık 7c'nin altına iniyorsa araçlarımızda doğru ölçülerde , doğru standartlarda ve doğru amaca yönelik lastikleri bulundurmalıyız. Böylelikle sürüş güvenliğimiz ve kon****u çevre şartlarına hazır ve uyumlu hale getirmiş oluruz. Bunuda aslında araç almayı planlarken bütçemizin içine koymamız gerekir.

    Sn.@Dr.Hamuş sizinde kışklık lastikleriniz hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanın. Lütfen bundan sonrada bu kadar uzak kalmayın bizlerden

    Keyifli sürüşler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerkmen

    Merhaba,
    Öncelikle aranıza yeni katılan ve henüz 5 günlük bir WN sahibiyim.
    Aracı aldığım 3. gün, ne yazık ki, otoparktan teybim çalındı.
    Doğuş Oto Esrnyurt'ta alarm taktırdım. Bahçeşehir'de oturuyorum ama burada da hırsızlar cirit atabiliyorlar.
    Geçen sene evime de girmişler, ondan önceki sene de arabamı çalmışlardı.
    Neyse, alarm kesin çözüm değil ama insanın içi buruluyor ister istemez. Başına benzeri bir şey gelen Tiguandaş'larım varsa önerilerini duymak, okumak istetim.
    Aranıza sevinçle katılmayı arzu ederdim ama kısmet bu şekildeymiş.
    Saygılarımla...

    Merhabalar,

    Tigunuz hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanın, moralinizi bozmayın böyle münasebetsizler heryerde var maalesef. Alarm en azından caydırıcı olabiliyor, forumda sizin başınızdan geçen olayları yaşayan birkaç arkadaşımız vardı, muhtemelen daha detaylı bilgi aktaracaklardır.

    Keyifli sürüşler




  • MERHABA DUN ITIBARI ILE ARACIMA KAVUSTUM SS 1.4 DSG CAM TAVAN SIYAH ICI BEJ
    Hız sabıtleyıcı taktırmak ıstıyorum 800 tl dedıler banada taktırsam orjınalligi montaj esnasında bozulurmu yanı dıreksıyon dan abuk subuk tıkırtılar gelmeye başlarmı dıye tereddut edıyorum taktıran arkadaslar varsa deneyımını paylasırsa sevınırım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allahtan Antalya'dayım da lastik derdim yok. Şu kış lastiklerine harcanan paralar fena valla
  • 
Sayfa: önceki 11061107110811091110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.