Şimdi Ara

Ticaret Yolları Savaşı Başlıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önce link:http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem2/dunyada-bir-ilk-cin-turkiye-ile-basliyor---/85000/85608/

    Dünya savaşına doğru yeni adımlar atılmaya başlandı. Son zamanlarda olan biten her şeyin altında aslında ekonomi var. Suriye meselesi, kuzey kore meselesi, iran vs vs hepsi tek bir sebepten olmakta Baharat yolu/ipek Yolu kısaca ekonomi

    Olayı özet geçeyim. Çin dünyanın tüm üretimini yapmakta fakat dağıtımı deniz yoluyla yaptığı ve denizlerinde amerikanın elinde olmasından dolayı neredeyse üretimi kadar lojistik ücreti vermekte. Çin artık buna son vermek istiyor hatta amerikanın hiç bir şey yapmadan üstlerinden dünya kadar lojistik parası almasından oldukça rahatsız. Bu sebeple eski ipek yoluna kara yoluna dönme planları var yıllardır. Amerika da bu büyük beleş paradan olmak istemiyor o yüzden Çin'in kara yollu güzargahı ve çevresindeki ülke ve topraklara bir şekilde çeşitli bahanelerle yerleşiyor yada ortamı bozup ticaret yolunu güvensiz hale getiriyor.

    Çin'in kara yolunu Türkiye, Rusya, İran, Irak ve yol üstündeki ülkelerin hepsi destekliyor(du). Türkiye ise yolun son ülkesi ve avrupaya dağıtım kapısı o yüzden çok önemli. Ama amerika bu planı bozmak için boş durmadı. Afganistanı karıştırıp oraya oturdu. Kuzey koreyi bahane edip Çin'in dibine kadar yerleşti. Irak'ı karıştırıp oraya oturdu. Suriyeyi karıştırıp oraya yerleşti. Yani bu yolu engellemek için hem Çin'in etrafını hemde yolun etrafını çeşitli bahanelerle sarıp sarmalıyor.

    Ama Çin kararlı ve adımlarını yavas yavas atmakta. Rusya ve İran bu yolu koruma görevini üstleniyor. Türkiye ise dağıtım kısmını. Amerika ise sonuna kadar engellemeye çalışıyor her ne pahasına olursa olsun. Ama bu eninde sonunda büyük bir savaşa neden olacak. Tarih tekerrür ediyor.







  • Ne zamanki herşeyi saçmasapan komplo teorilerine bağlamayız belki o zaman biraz gelişebiliriz...
  • Dünyanın arındırılma vakti yaklaşıyor
  • Periah kullanıcısına yanıt
    linki ve konuyu 2 dakika içinde okuyup yorum yazmanı takdire şayan buluyorum
  • meco M kullanıcısına yanıt
    Deniz yolu neden tercih edilir ?

    Kara yolunda kat be kat daha ucuz olduğu için tercih edilir. O kadar saçma bir konu açıyorsunuz ki yani yazık cidden yazık. Bu toplum hiçbir zaman suçu kendinde görmüyor saçmasapan komplo teorilerinin arkasına saklanıyor.

    Kardeşim sorunu halının altına süpürerek kaçamazsınız...
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Demir yolu ve trenleri nereye süpürdünüz?
    Senin saçma dediğin olay için Çin kaç defa toplantı yaptı haberin var mı? Adamlar bu proje için bütçe ayırdı ama sana kalsa yok öyle birşey çünkü Periah'a göre saçma.. Bari yorum yapmadan önce google'dan bi arat sor bak
  • meco M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim demiryolu taşımacılığının ve karayolu taşımacılığının tek amacı deniz yolu ile gidilemeyen yerlere mecbur kara yolu ile gidilmesidir. Devasa miktarda yükü deniz olu ile çok ucuza taşırsınız kara yolu hem taşıma kapasitesi hemde yakıt masrafı açısından hemde yol hava durumu vbden çok etkilendiği için uygun değilidr.

    Bu eskidende böyleydi şimdide böyle. Çin kendi malını avrupa'ya kara yolu ile taşımak gibi akıllara ziyan bir aptallık yapacak değil. Bu haberin içeriği neye göre ne taşınacak bellide değil. Propaganda yayını bile olabilir.

    Yani bir konu hakkında konuşmadan, bir konuyu haber yapmadan keşke lojistik hakkında iki satır bir kitap okusaydında bu konunun ne kadar saçmasapan olduğunu görseydin.
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Linki okuyun bu sadece bir örnek ama önyargınızın değişeceğini sanmıyorum
    https://www.dw.com/tr/modern-ipek-yolu-projesi-beklentiler-ve-kuşkular/a-38832963

    Size göre bu yapılanların hepsi saçma, Belt and Road Forum'a katılanlar aptal, çünkü "deniz yolu en iyi yol"
    dünya düşündüğünüzden farklı bir şekilde hareket ediyor olabilir mi?
  • Son dakika: CNN manşetten duyurdu! "Çin ABD’ye saldırmaya hazırlanıyor!"

    link:http://www.milliyet.com.tr/pentagon-acikladi-cnn-mansetten-dunya-2726577/
  • Başımıza gelenlerin çoğu abd yüzünden. Çin şunları ezip geçse ne sevinirim varya.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.