Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

Ti4600 Takınca pc çalışmıyor.Sebebi ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı, 1 Masaüstü Kullanıcı
30
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Cevapla
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Dahili Bileşenler >> Ti4600 Takınca pc çalışmıyor.Sebebi ne olabilir?
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    452 Mesaj
    o ekran kartı en azından 4xtir yani agp 2.0 tir ve universal agp soket yapısı vardır.yani hem 3.3v ile hamde 1.5 v uyumlu anakartlar ile çalışabilmelidir.Yani böyle olması gerekir.Ekran kartı kitapçığına bir bakın belki aksi bir durumdan söz ediliyordur.
    Çünkü sonuçta markası bilinmeyen ucuz ürünlerden(visiontek gibi mesela) her türlü dandiklik beklenir.
    |
    |
  • Yarbay
    2068 Mesaj
    bu olay MSİ board ve Asus ekran kartı birlikte aynı anda takılıyken başıma gelmişti ve hiçbirşekilde sistem açmamıştı.olay senin anakart ve VGA uymuyor.VGA nın support listesine bi bak.ve anakartınında aynı şekilde.belki yazmışlardır şununla çalışmaz diye.

    Ti4600 ler en az 4x yapıdadırlar.
    |
    |
  • Yüzbaşı
    617 Mesaj
    Arkadaşlar.Ti4600 'ün 4x/2x destegi oldugunu bende gayet iyi biliyorum.Fakat benim anakartım sadece 8x agp destegi veriyor.bu nedenlede Gigabyte anakarta 4x/2x ekran kartları zarar
    görmesin diye böyle bir sistem koymuş.Bu işi yapanda 2x_DET adında bir çip.Bu nedenle bu ekran kartı benim anakartımda kesinlikle çalışmıyacak.
    @Sansar_Selim Kardeş.Lütfen bilmeden konuşma.VisionTek amerikanın peny firması ile birlikte en büyük ekran kartı üreticisi.Bu ekran kartının diger Ti4600(Asus,Peny,v.s)lerle yapılmış testleri aşagıda verecegim linktedir.Lütfen linkleri oku ve ondan sonra karar ver.
    http://www.tomshardware.com.tr/graphic/20020522/ti4400_4600-11.html
    http://www.tomshardware.com.tr/graphic/20020522/ti4400_4600-12.html
    http://www.tomshardware.com.tr/graphic/20020522/ti4400_4600-13.html
    http://www.tomshardware.com.tr/graphic/20020522/ti4400_4600-14.html
    http://www.tomshardware.com.tr/graphic/20020522/ti4400_4600-15.html
    veya ingilizce link için;
    http://www.guru3d.com/review/visiontek/xtasygeforce4ti/
    saygılarımla.
    |
    |




  • Yarbay
    7309 Mesaj
    abi olurmu öyle şey yahu bende asus i865pe kullanıyorum firma farklı da olsa sonuçta aynı cipset i kullanıyor benimkide agp 8x board. bende nasıl tıkır tıkır çalışıyor Gainward Ti 4600 ozaman? agp 8x desteği demek 4x ve 8x i de desteklemesi anlamına gelir. 8x i destekliyor demek 4x i desteklemiyor anlamına asla gelmez. bu neye benzer senin boardın 800fsb değilmi beki 400-533fsb cpu takınca çalışmicakmı bu alet? bence senin boardının biosunda bir sorun var.
    |
    |
  • Yarbay
    7309 Mesaj
    bence sen boardına 4x destekli bir kart tak çalışırsa sorun senin Ti 4600 de çalışmazsa boardında bir sorun var bu iki seçeneğin harici bana bek yakın gelmiyor.
    |
    |
  • Yüzbaşı
    617 Mesaj
    Şu anda internetten yeni bios indirmek için ugraşıyorum.Ekran kartında sorun olsa p3-1300 tualitin sistemle sorunsuz olarak çalışmaz.Bencede Anakart ve ekran kartı uyumsuzlugu mevcut.Yalnız şunu unutmayın.4x ve 8x 1.5.v da çalışır.Benim anakartın biosunda ben 3.3v dan aşagısını göremedim.Zannedersem problem buradan kaynaklanıyor.Yani anakartın biosu 3.3v. dan aşagısını vermeyince ve 2x destekli ekran kartlarıda 3.3v da çalışınca anakart bunuda otomatik olarak 2x destekli gibi görüp zarar görmesin diye kitliyor olabilir.neyse yeni bios yükleyince sonucu yazarım.saygılarımla.
    |
    |
  • PSU Uzmanı
    3913 Mesaj
    Anlıyorum seni ancak agp8x destekleyen her mobonun agp 4xte desteklemesi gerekir..Bence olayı gigabytea anlat bir çözüm bulacaklardır...teknik destek bölümüne....
    |
    |
  • Yarbay
    4667 Mesaj
    bence voltjdan kaynaklanıyor.
    |
    |
  • Yüzbaşı
    617 Mesaj
    Tabiki sonuçta voltajdan kaynaklanıyor.3.3v yerine biosda 1.5v olsa mesele hallolacak.
    Gigabyte mail atıp durumu bildirdim.Bakalım ne cevap gelecek.
    saygılarımla.
    |
    |
  • Yarbay
    7309 Mesaj
    dostum demiştim 2 seçenek ya boardında bir sorun var yada ti4600 de. senin biosta 3,3 mü gösteriyor?
    |
    |
  • Yüzbaşı
    617 Mesaj
    evet.ne yazıkki bios 3.3v gösteriyor.daha aşagısı biosda yer almıyor.ne iştir anlamadım.
    |
    |
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
üniversite
haberler
Kurumsal Web Tasarım Şirketi
google reklamları
son dakika
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

DHBR1
0,255
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.