Şimdi Ara

Thunderbolt yeni sürümü ile hız canavarı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Thunderbolt yeni sürümü ile hız canavarı olacak
    USB Uygulama Forumunun USB4 2.0 versiyonunu resmen duyurması ile birlikte Intel de Thunderbolt teknolojisinin yeni nesline küçük bir giriş yaptı. Yeni nesil Thunderbolt çoklu ekranları coşturacak.



    Yeni Thunderbolt geliyor



    USB4 teknolojisi bilindiği üzere Thunderbolt 3 teknolojisini temel alıyor ve 40Gbps veri aktarımlarına imkân tanıyordu. Intel iş birliğini artık daha da derinleştiriyor ve yeni nesil Thunderbolt teknolojisi USB4 2.0 versiyonunu temel alıyor.



    Ayrıca Bkz.USB 4.0 standardı resmen duyuruldu



    80Gbps bant genişliğine ulaşan yeni nesil ayrıca özel bir mod sayesinde bir yöne 120Gbps yükleme ve diğer yöne de 40Gbps indirme imkânı sunuyor. DisplayPort 2.1 desteği yanında PCIe veri aktarımını da ikiye katlıyor. Önceki formatlar ile uyumluluk ve pasif kablolara destek diğer önemli özellikleri arasında.



    Farklı olarak USB4 2.0 versiyonunda tercihli olarak sunulacak özelliklerin yeni Thunderbolt neslinde zorunlu olacağı belirtiliyor. Böylece Intel işlemcili sistemler avantajlı konuma geçecek. Intel gelecek yıl yeni Thunderbolt neslinin detaylarını ve final ismini paylaşacak.




    Kaynak:https://www.engadget.com/surface-laptop-5-hands-on-a-bare-minimum-refresh-154336939.html







  • USB birliği şu konuda bari azıcık Intel'i örnek alsa... USB standart isimlendirme ve markalamalarına bir hiza getirse artık! Adamlar Thunderbolt 2,3,4... diye sıralamışlar işte... Haberde bahsedilen yeni Thunderbolt da muhtemelen Thunderbolt 5 olarak isimlendirilecektir...

  • Ekran görüntü aktarımından ziyade benim merak ettiğim eGPU performansı nasıl olacak acaba? Mevcut Thunderbolt 3 ve 4 işe yarasa da harici ekran kartı desteğinde sınırlılar. Umarım Yeni sürümler PCI slotuna yakın bir performans aınabilir... Eğer olursa çok faydalı olacağına eminim.

  • Amd firmasında, thunderbolt türevi, yüksek veri aktarım konusunda cözüm üretmesinde vayda var.

  • usb 4.0 thunderbolt 3 den gücünü alarak o seviyelere gelebiliyordu peki nasıl oldu da yeni nesil thunderbolt usb 4.2 nin gerisinde kaldı da temel olarak o teknnolojiyi kullanır oldu. 2 senede bu nasıl bir geri kalmışlık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.