Şimdi Ara

throttlestop 1.6 ghz sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • acer swift 3 sf315 52g bilgisayarımda oyunlarda fps drop sorunu yaşıyorum bunun için throttlestop programını kullanmayı denedim fakat şöyle bir sorunum var: throttlestop programında hızı 2.5 ghz ayarlamama rağmen hızım 1.6 ghz sabitleniyor bunu nasıl çözebilirim ?throttlestop 1.6 ghz sorunu



  • 8265U'da ben de bu programı kullanarak FPS Drop'u çözdüm. Multiplier yükseltmeniz bir şey ifade etmeyecek çünkü overclock için çarpan kilidi açık değil bu işlemcilerin. Belki SpeedStep'i kapatırsanız değişken saat hızı prensibini bırakacağı için çarpanla performans alabilirsin ancak bu da sürekli yüksek frekansta çalışmasına sebep olur. Benim 8265U'da denedim SpeedStep'i kapatamadı bu program. Buradan yola çıkarak bu programın bizim için 2 tane eylemi var:
    1- TurboBoost'u kapatmak
    2- Saat hızını düşürüp şarj süresini uzatabilmek.

    2. maddenin ben pek verimli olduğunu da düşünmüyorum yani 10 saat 1.8Ghz'de aldığım cihaz (TurboBoost da aktifken ve gerektiğinde kullanırken 8-9 saat arası kulanım alıyorum) 0.9 Ghz'de 11 saat verdi. Tabi bu süreler aktif saat takibiyle değil tahmini sonuçlara göre belirttiğim süreler, benim için 6 saati aşması her türlü yetiyor. Aradaki performans kaybına değmedi. Avantajı ise düşük saat hızında fanı çalıştıracak kadar ısınamıyor cihaz. Intel'in sitesinden işlemcinizin minimum ve maksimum saat hızları ve watt tüketim opsiyonlarını görebilirsiniz buna göre ayarlama yapabilirsiniz izinler dahilinde eğer isterseniz incelersiniz.

    Edit: Bendeki ürün A514-52G



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 13 Mayıs 2020; 2:58:21 >




  • NoWLoadinG kullanıcısına yanıt
    öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum.siz drop sorununu turbo boostu kapatarakmı çözdünüz ?
    yani işlemciniz temel frekansda çalıştığı sürede drop sorunu yaşamıyormusunuz ?
  • proeka kullanıcısına yanıt
    Evet, TurboBoost kapatınca FPS drop sorunu çözüldü. Eğer yine de minimal atlamalar oluyorsa Windows 10'un Oyun modu özelliğini kapatmayı deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.