Şimdi Ara

Thodex davası resmen başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Thodex davası resmen başladı



    Türk kripto para dünyasının bugüne kadarki en büyük dolandırıcılığı olan Thodex dolandırıcılık davası resmen başladı. Aralarında Thodex borsasının sahibi Faruk Fatih Özer’in de bulunduğu 6’sı tutuklu 21 sanığın yargılanmasına başlandı. Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu sanıkların tamamı katıldı. Yurt dışına kaçan Faruk Fatih Özer ise duruşmada yer almadı.



    Vurgunun boyutu 356 milyon TL



    Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre 356 milyon liralık vurgun yapıldığı belirtiliyor. MASAK raporuna göre Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer'in hakimiyeti altındaki 3 ayrı hesaptan 253 milyon 714 bin 909 lira değerindeki kripto paranın önemli bir kısmının, ticari merkezi Malta'da bulunan bir kripto para hizmet sağlayıcısı nezdinde yer alan kripto varlık cüzdanlarına transfer edildiği vurgulanıyor.



    Ayrıca Bkz.Borsalardaki Bitcoin hacmi, son 44 ayın en düşük seviyesinde



    40 bin 564 yıla kadar hapis istemi



    Firari Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 21 sanık hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 12 bin 164'er yıldan 40 bin 562'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.



    Thodex vurgunu geçen sene Nisan ayında yapılmıştı. Bakım gerekçesiyle Thodex iki gün kapalı kalmış, sonrasında Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer’in yurt dışına kaçtığı ve kripto paraları yanında götürdüğü ortaya çıkmıştı. Binlerce kişi mağdur oldu. Arnavutluk’ta olduğu belirlenen Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı çıkartıldı ancak Türkiye’ye getirilemedi.




    Kaynak:https://aa.com.tr/







  • Erken başlamadı mı? 3 sene sonra falan başlasaydı bence daha zamanında başlamış olurdu...

  • Güvenen var mi sonuca 😀

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Adam parayı eritti bile

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adalet sistemimiz ışık hızında!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kurucu kaçak tutuklu mu? Başka ülkede mi tutuluyor, o kısmı tam anlayamadım. Thodex davası resmen başladı 

  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Neden baska ulkede tutulsunki? Adam kacak yani ortada yok. Karilarla paralari eziyorda denebilir.

  • Beraber fotoğrafının çıktığı insanlar sorgulanabilecek mi ki? Yoo. E nasıl bir dava olacak bu?

  • Köşeyi hemen döneceğiz hayaliyle kimseye sormadan paraları verin çakala sonra döt sıkışınca suçu devlete mahkemeye yükleyin. insanlik ,karakter , adamlık hakikatten bitti .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palamutix -- 5 Mayıs 2022; 16:20:38 >
  • Parayi eninden sonunda ceza olarak devlete gececektir.... Bireysel davalar acildi mi ? ;)

  • Fetö' cü Savcı Zekeriya Öz nasıl yurt dışına kaçıp yırttıysa, bu dolandırıcı da yırttı sayılır.

  • 40bin yıl hapis. Thodex davası resmen başladı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400 bin TL sermaye, 356 milyon TL vurgun. İyi yatırım :d


    https://tr.beincrypto.com/thodex-davasi-basladi-kaybin-boyutu-356-milyon-tl/

  • İyi hal ve foto çektirdiği için 3-5 yıl olur çıkar gider bence

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • palamutix P kullanıcısına yanıt

    Gel bak ben sana anlatayım. Altına yatırım, dövize yatırım, toprağa yatırım, borsaya yatırım... Kısacası kripto para bir yatırım çeşitidir. Diğer yatırımlardan farkı ise hem riski hem de kazancı yüksek. Sosyal medyada biri var. Takipçileri "bu işi nereden öğrendin, ne tavsiye edersin" diye sormuş. Okuduğu kitapları çekmiş bu da. Kitapları üst üste koysan adam boyunda...

    Soru: 1-) Bu borsalar (Yasaklanan birkaç ülke dışında)tüm dünyada var. Türk vatandaşı olarak Türkiye'de faaliyet gösteren borsaya değil de hangi ülkede faaliyet gösteren borsaya güvenelim? 2-) Sen mesela araba alırken gidip birilerine mi danışıyorsun? İçi yakıt dolu araba yansa sen gidip üretim hatası mı var bir araştırılsın diye mahkemeye başvursan. Ben senin karşına çıkıp bir taraftan göbeğimi kaşıyarak öbür taraftan da tombala çekerek "alırken devlete mi sordun" desem ne dersin? İyi şeyler demezsin değil mi? Peki bu yaptığının adı nedir?

    Tavsiye: Senin aklın bu işlere ermez. Sen git porno izle. Evlilik programları izle, bakalım kadın adamdan elektrik almış mı? Yada git ne bileyim kimin kocası kime, kimin karısı kime kaçmış otur onları izle. İzledikten sonra da "çoluk çocuk var, çoluk çocuğun ahlakı bozuluyor" diye yasal mercilere şikayet yazmayı da unutma.





  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    Güzel saçmaladın tebrikler.devlet adamları kripto para işi riskli ve belirsiz dikkatli olun diye açıklama yaptı altında alay ettiniz ,diyanet haram dedi gerici dediniz şimdi ağlamayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • palamutix P kullanıcısına yanıt

    Gel bak ben sana anlatayım. Benim telefonuma sürekli içişleri bakanlığından mesaj geliyor. Özetle diyor ki, trafikte dikkatli olun. Allah seni inandırsın, bakanlık araba kullanmayın demiyor. Dikkat edin diyor. Ölürsünüz diyor. Sakat kalırsınız diyor. Ama araba kullanmayın demiyor.


    Eski mesajlarıma bak ben de diyorum. Mesela borç parayla bu işe girmeyin diyorum. Tüm birikiminizi yatırmayın diyorum. Kimsenin söylediğiyle almayın kendiniz araştırın diyorum... Uyarmak ile bu işi yapmayın demek çok farklı şeyler. Ha çok da yadırgamıyorum, senin ataların da matbaaya karşıydı. Şimdi senin elinde akıllı telefon var.


    Diyanete gelince, kesin bir şey söylemedi. Şimdilik dedi, bu haliyle dedi üstüne de araştırıyoruz diye ekledi. Artı Diyanetin ne dediği benim umurumda değil. (Abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır vb.ibadetle ilgili söyledikleri şeyler dışında) Diyanet insanları o kadar çok düşünüyorsa en büyük günah olan + Yüce Allah'ın affetmediği tek günah olan şirki anlatsın millete. Çoğu ne olduğunu bile bilmiyor.


    İflas eden borsaya gelirsek. Ben de üyeydim ama param gitmedi. Adamlar Türkiye'de yasal olarak izin almış, yeri belli, yurdu belli... Eski mesajlarıma bak, buna güvenerek ben de ben de o borsayı kullandım. Borsa tavsiyesi isteyenler de birkaç defa tavsiye ettim. Ha tek tesellim özellikle "güvenilirliğini bilmem" yazdım. Para kaptıranlara ben üzülüyorum. Ha sen zil takıp oynamak istiyorsan yakışır sana.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 5 Mayıs 2022; 19:36:6 >




  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    Dostum biraz özet yaz yav okumaya üşeniyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • palamutix P kullanıcısına yanıt

    Çiftlik Bank gibi şeylerle kripto paranın uzaktan yakından alakası yok. (Dolandırıcı yok demiyorum asla. İyi işler yapmak isteyenlerin yanında dolandırıcılar da cirit atıyor.) Kısa yaz demişsin, kullandığın akıllı telefon var ya. Bu sektörde geliştirilecek teknolojiler aynı akıllı telefon gibi hayatına girecek. Hatta girmeye başladı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 5 Mayıs 2022; 20:30:16 >
  • Yalnız bu eleman iyi kaçtı. Adam planını programını sağlam yapmış. Dolandırıcılık kalitesinde dünya çapında elimize su dökecek ülke yok.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.