< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
The Zone of Interest (2023) | Jonathan Glazer | A24
-
-
İşlemeye çalıştığı duyguyu anlasam da anlatısının ilk kısmında çok vakit kaybetmiş bence yönetmen. Zaten ağır bir yapıdayken bir de sürekli elindekini anlatmaya çalışması finale doğru iyice eksi yazdı. Vuruculuğu da hissedemeyince hayal kırıklığı oldu, oysa ki umutluydum. 6.5/10.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok fazla İkinci Dünya Savaşı filmi, nazi temelli iş vardır ama bu gerçekten farklı bir bakış.
Paul AndersonyoutubeDirected by Jonathan Glazer The Zone of Interest (2023)https://www.youtube.com/watch?v=J7ES1n8RLjMŞu sahne de tek kelimeyle bu bakışın tezahürü bana göre.
-
Istanbul'da Kadıköy, Beyoğlu, Atlas gibi yerlerde daha bir süre gösterimde kalır herhalde değil mi? Çünkü Paribu'da bitmiş bile gösterimler. Merak da etmiyor değilim filmi. Yönetmenden sadece Under The Skin'i izlemiştim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
14 Mart'a kadar gösterimde görünüyor. Ama olur da fırsat bulamazsanız internette var zaten. O şekilde izlersiniz.
-
Aynen. Bu hafta sonuna ayarlarım belki. Hem daha öncesinde bu saydığım üçlüden hiçbirinde film izlemedim. Üşengeçlik işte halbuki üçüne de (hatta Kadıköy'deki sinemateke de) gitmek çok kolay. Belki bu sefer ilk olur.
Üşengeçlik etmeyip gidip izledim Kadıköy Sinemasında.
Filmin bu derece minimal, durağan geçeceğini bilmiyordum fakat olduğuna da şaşırmadım. Malum, Under the Skin de çok farklı değil filmin akışı açısından.
Beni bu filmde en çok etkileyen ana hikaye değil de filmdeki detaylar ve ufak sahneler oldu. Sesler, bacalar, ufak eylemler... Ve bir yandan da bu ailenin hiçbir şey olmamış gibi yaşaması da tuzu biberi oldu. Galiba yönetmen de hikayeden ziyade bu detaylara dikkat etmemizi istemiş film boyu.
Yalan söylemeyeyim yer yer hikayenin akışından koptum. Ama araya konulan bir detay beni hikayeye geri soktu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Temizlikçi kadınların olduğu ve yahudilerin eşyalarının vb. gösterildiği bölüm dördüncü duvarın yıkılışı hocam, kaçırmamışsın aslında. Rudolf şöyle bir kapıya doğru bakıyor, adeta günümüze doğru bakış atıyor. NBC de yaptı bunu Kuru Otlar Üstüne filminde. Karakter şöyle bir set ortamında dolaştı sonra geri geldi. Kimileri filmin abartılı olduğunu söylüyor kimileri çok beğeniyor. Ben gerçekten beğendim. İkinci yarısının bazı anlarında özellikle subayın tayini çıkmasıyla beraber biraz kopukluk yaşamıyor değil. Ama genel anlamda başarılı bir retrospektif.
-
Haa şimdi taşlar yerine oturdu. Filmin yüküyle dikkat etmemişim meğer Rudolf'le o sahnenin arasındaki bağı. Sağol, var ol
Çok değişik bir film. A24'ün filmleri genel olarak çok değişik oluyor NEON da böyle yapıyor. Ben baya beğendiğimi söyleyebilirim. Yönetmenin 10 sene sonra ki yeni filmiymiş. Büyük ihtimalle yönetmenin diğer filmlerine de bakarım kesin.
Durağan ilerleyen, fazla diyalog olmayan sizi direk filmin içine daldıran ambiyansı, atmosferi arkada ki o katledilen insanların sesi vs bir tarafta süper lüks içinde yaşayan aile çok değişik duygulara kapıldım.
-
böyle orijinal filmleri severim. o döneme başka bir açıdan bakmak değişikti. ayrıca film, Cannes Film Festivali'nde Büyük Ödül'ü Kazanmıştır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X