Şimdi Ara

The Witcher Kitap Serisi Ana Konu (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.451
Cevap
43
Favori
111.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Trise kullanıcısına yanıt
    Yapmayın etmeyin, Google translate demek ağır kaçtı bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trise kullanıcısına yanıt
    O kadarda değil hocam, google translate derecesi değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Bane

    Şu world of witcher ne alemde acaba ikisini bir çıkarsalar beri onunda çevirisi bitmişti.Oda kitaplar kadar etkileyici mi acaba, şekli filan baya güzel duruyor da.

    Etkileyici tabi de, onda olay örgüsü falan yok hocam, sadece belli konular hakkında umarım bilmediğimiz detaylar veriyordur, witcher evrenini daha iyi tanımamıza, eksik kalan bazı soruları tamamlamaya yönelik bir el kitabı şeklindedir diye tahmin ediyorum gördüğüm kadarıyla. Lakin bunlar witcher koleksiyonuna eklemek için harika bir parça olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabiki, heyecanla bekliyoruz :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gwynbleidd.

    Yapmayın etmeyin, Google translate demek ağır kaçtı bence.

    Katılıyorum hocam, google translate demek de emeğe ayıptır yani, bazı hatalar olsa da gayet güzel çeviri bence, ki ingilizce, almanca ve fransızca çevirilerini görmüş birisi olarak söylüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt
    Kitapları yan yana tutup karşılaştırabilirsiniz, özellikle 3. kitap.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trise -- 3 Şubat 2018; 14:32:41 >
  • N11 deki pegasus tan set seklinde aldım.Birçok ayirac ve küçük çanta hediyeleri vardi tavsiye ederim.İlk kitaba şöyle bir bakayım derken 100. Sayfaya geldim.Zaten şuan witcher 3 un dlcsi oynuyorum çok iyi oldu kitap ile.İnş boyle akıcı gider tüm kitaplar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trise kullanıcısına yanıt
    Anladım, teşekkürler. Peki sence altından kalkabilirmiyim ? Yani İngilizceme güveniyorum ve oyunlarında Türkçe çok yavan kaçtığı için İngilizce oynadığım oldu pek bir sorun yaşamadım. Biraz korkuyorum, vereceğim paradan değil yıkılma ihtimali olan umutlarımdan.

    Minik bir edit:Diğer yorumları okuyunca aklıma geldi, oyun ile kitap pek kıyaslanmamalı ama ilk üç kitap ile son oyun arasındaki zamanı bana biri biraz açıklayabilir mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainPrice_12 -- 4 Şubat 2018; 3:2:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptainPrice_12

    Anladım, teşekkürler. Peki sence altından kalkabilirmiyim ? Yani İngilizceme güveniyorum ve oyunlarında Türkçe çok yavan kaçtığı için İngilizce oynadığım oldu pek bir sorun yaşamadım. Biraz korkuyorum, vereceğim paradan değil yıkılma ihtimali olan umutlarımdan.

    Minik bir edit:Diğer yorumları okuyunca aklıma geldi, oyun ile kitap pek kıyaslanmamalı ama ilk üç kitap ile son oyun arasındaki zamanı bana biri biraz açıklayabilir mi ?

    Kitapların tamamı oyunların öncesinde bir zamanda geçiyor, zamam açısından bağlantıları birebir yok, oyunlar tüm kitap serisinin bittiği zamandan sonrasını konu alıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu da bir nevi kurgu yapar sanırım. Teşekkürler, oyunda gördüğüm bir şey ile karşılaştığım zaman düşünüp kafamda karşılaştırmaktan kurtardın beni.
  • Gecikti 4. kitap sanki. Satışlar mı düştü ki acaba?
  • Sp!deR kullanıcısına yanıt
    İlk kitap yayın evinin çok satanlar listesinde birinciliği görmüştü. Daha sonra gitgide indi. Satışlar indikçe kitapların arasının uzun olması bence en mantıklı düşünce. İlk roman elflerin kanını okuduğumda da söyledim şahsen witcherın fanı olmasam bu kitapların dönüp yüzüme bakmazdım. Hikayedeki karakterler tanıdık ve kendilerine özgü olmasalar hikayenin elle tutulur bir yanı yok. Hepimiz kitabı incelerken oyunda böyleydi burda böyle yapmışlar diyoruz. Yani oyunu çok sevdiğimizden kitaba kafadan pozitif düşüncelerle başlıyoruz. Zaten kitapları witcher evrenini seven kişilerden başka kişilerin alacağını düşünmüyorum. Tabii bu benim şahsi fikrim. Bir de kitabın arka kapağında yazarı Tolkienle kıyaslıyorlardı, gerçekten şaka gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 5 Şubat 2018; 0:0:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum yazdıklarınıza hocam. Aynı şeyleri ben de düşündüm. Oyunlarını oynamazsan okumazdım kesinlikle. Dediğim gibi milletin heyecanı bitti ve satışlar düşüşte büyük ihtimal. İlk kitabı olan arkadaşlarım vardı fakat hiçbiri Elflerin Kanı'na başlamadı bile.
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Önyargıyla bakmışsınız ve yanlış düşünüyorsunuz bana kalırsa. Bu serinin oyunlar çıkmadan önce de belli bir saygınlığı ve bilinirliği vardı özellikle Polonya açısından. Zaten Tolkien ile de bu yönüyle karşılaştırılmış. İngiltere için Tolkien neyse Polonya için de Sapkowski odur. Yoksa Tolkien tabii ki ayrı bir klasmanda. Fantastik edebiyatın kurucusudur ve yazdıklarının edebi değeri vardır.

    Hikayenin elle tutulur yanı yok derken neyi kastediyorsunuz? Hikaye daha başlamadı ki elle tutulsun. Kısa hikayeleri bir kenara atarsak ilk kitapta daha ancak kuzey krallıklarını, Nilfgaard'ı tanıtıyor yazar. Ciri daha çocuk, güçlerini yeni öğreniyor. Hikayeyi devam ettiren 4 kitap daha var. Oyunun senaryosu her ne kadar bağımsız olarak kitaplardan sonrasını anlatsa da tamamen yine kitaplardan esinlenme. O zaman oyunun senaryosunun da mı elle tutulur yanı yok? Oyunun neyini sevdik biz grafiklerini mi? Tabiki herkesin ilgisini çekmeyecektir bu kitaplar okuyup sevmeyen de olacaktır. Ona şüphe yok. Fakat kesinlikle kalitesiz değiller ve tüm serinin okunmaya değer olduğunu düşünüyorum oyunları oynamamış olsanız bile. Yazılan hikayeye bir bütün olarak bakmak gerekir.

    Düzenli kitap okuyan, sevenler bu seriyi okuyacaktır. Kitaplarla arası olmayan, ama oyunu oynayıp bir anlık gazla başlayıp bırakanlar da olacaktır. Bu kitapların kalitesini belirlemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 5 Şubat 2018; 4:35:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oromë kullanıcısına yanıt
    Öncelikle oyun konusuna geleyim. Oyun bambaşka konuları ele alıyor. Evreni, karakterleri, yani kısaca temelleri elinde bulunduruyor. Buna görede belirli bir senaryo şekilleniyor. Ayrıca bu rpg öğeleriyle birleştiriliyor. Kitap bir oyun gibi olmaz. Oyunda iyi bir hikayenin yanında grafikler, atmosfer her şey etkili. Ben kitapta o witcher mükemmelliğini bulamadım. İlk kitap daha başlangıç demişsiniz ancak bu bir başlangıç romanı olsa bile okuyucuyu sarsın diye devam edecek şeklinde bitmesine rağmen bazı olaylar son bulmalı ya da karakterler belirli bir aşamayı kaydetmeli ve sonunda merak edilecek şeyler bırakmalı. Sizde bilirsiniz yüzüklerin efendisinin ilk iki kitabını örnek verebilirim. İnsan acaba nolucak diye merak ediyor, ikinci veya üçüncü kitabı okumak için sabırsızlanıyor. Ben kendi adıma konuşuyorum. Elflerin kanı romanında Ciri, triss, yennefer, yarpen zigrin vs gibi isimleri ilk defa duysaydım, ikinci kitabı merak dahi etmezdim. Bence çok sönük bitiyor kitap, okuyucuyu çeken bir yanı yok. Sizin yazdığınızı Sapkowski daha sert bir şekilde yazıyor. Siz oyunlar olmadan önce belirli bir kitle vardı diyorsunuz. Doğrudur. Ancak çok küçük bir kitle olduğu açık. Witcher bugünkü popülerliğini oyunlara borçludur. Bu gün gibi açık. Yazar buna rağmen hala benim kitaplarım zaten meşhurdu falan diyor. Her nekadar sevdiğim bir evren olsa bile fantastik dünyalar düşünüldüğünde witcherı geçebilecek çok evren var. Rothfuss gibi Sapkowskiye göre genç bir yazarın evreni Sapkowskininkine göre çok daha iyi. 1998-1999da çıkan witcher kitapları ne hikmetse 2008de ingilizceye 2016 da türkçeye çevrilmeye başlanıyor. 2018de de netflixin en büyük bütçeli dizisi oluyor. Sizce de yazarın dediği gibi witcherın tüm başarısı kitaplarda mı? Bence asimovun vakıf serisi, tolkienın orta dünyası, rothfussun kral katili güncesi, terry pratchetın disk dünyası çok daha iyi eserler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 5 Şubat 2018; 10:26:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oromë kullanıcısına yanıt
    Haklısın, katılıyorum. Ben şahsen oyununu oynamamış olsam da okurdum. İlk iki kitap özellikle beni çok heyecanlandırdı. Karakterlerin, evrenin, bize kısa hikayeler ile tanıtılması bir nevi filmin fragmanı izlenimi yaratmıştı.
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Oyunla kitap çok başka türler. Karşılaştırmak anlamsız. Seçimler atmosfer demişsiniz. Ben de derim ki hayal gücü. Kitapta okuduğumuzu nasıl hayal ettiğimiz tamamen bize kalmış. Benim oyun dememin sebebi tamamen senaryosunu karşılaştırmaktı. Tüm karakterler, coğrafya, mekanlar, yaratıklar, dünyanın fizik kuralları hepsinin temeli kitaptan alınıp işlenmiştir. Senaryo ve dünya iyi olmadan ne atmosfer ne seçimler bir anlam ifade eder. 1. ve 2. oyundaki insan-insan olmayan savaşları, Ciri'nin başka bir versiyonu olan Jacques de Aldersberg, White Frost, Wild Hunt'ın motifleri ve Ciri'yi takibi, Nilfgaard işgali bunların hepsi kitapların ana konusu. Çok da farklı değiller. Genel olarak demek istediğim kitap ile oyun arasında senaryo olarak uçurum olamaz. Ya ikisi de kötü olur, ya ikisi de iyi olur. Anlatmak istediğim buydu.

    Tabiki oyunlar çıktıktan sonra seri tüm dünyaya yayıldı. Bu şüphe götürmez. Yine benim anlatmak istediğim oyunlardan önce de serinin yerel olarak tanınmasıydı. Polonya gibi küçük bir ülkeden çıkan serinin kendi başına tanınması çok zor. İlk kitap 1993 yılında çıkmış. Ondan sonra 7 kitap daha yayınlanmış. Demekki belli bir kaliteyi ve satışı tutturmuş ki seri devam etmiş oyunlar olmadan da. Kitaplar gerçekten kötü olsalar oyuna rağmen bu kadar dile çevrilmezdi. Zira 3.kitaptan sonra kimse devam etmediği için satışları düşük olurdu. Popülarite sadece bir eserin iyi veya kötü olduğuna bakmıyor. Birçok şey etkili. Örneğin 1. ve 2. oyun da benim için en az 3. oyun kadar değerlidir. Belki senaryo anlamında 3. oyunu geçebilir bile. Buna rağmen son oyunun yakaladığı popülaritenin çeyreğini alamadılar. Çünkü daha büyük harita, açık dünya yada daha iyi grafikler birçok oyuncu için daha önemli.

    3. kitap hakkında eleştiri yapabilirsiniz. Genel olarak kitapları sevmeyedebilirsiniz. Witcher serisinden çok daha iyi evrenler de var. Bunlara itirazım yok. Benim tepkim, öyle bir yazmışsınızki sanki kitapların kötü olduğu tüm dünya tarafından bilinen bir gerçekmiş gibi. Bu yazı seriye yeni başlayacakları ürkütebilir. Ben de sizin aksinize hikayeyi bir bütün olarak değerlendirmenin doğru olacağını, sonunda pişman etmeyeceğini ve serinin belli bir kalitenin üzerinde olduğunu anlatmaya çalıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 5 Şubat 2018; 13:45:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oromë kullanıcısına yanıt
    İlk kitap yayın evinin çok satanlar listesinde birinciliği görmüştü. Daha sonra gitgide indi. Satışlar indikçe kitapların arasının uzun olması *bence* en mantıklı düşünce.

    İlk roman elflerin kanını okuduğumda da söyledim *şahsen* witcherın fanı olmasam bu kitapların dönüp yüzüme bakmazdım.

    *Tabii bu benim şahsi fikrim.*

    İlk attığım mesajdan alıntıladım. Daha fazla nasıl kendi fikrim olduğunu belirtirdim bilmiyorum hocam. Yazdığınız çoğu şeye itirazım yoktu zaten benim. Özetle söylediğim tek şey oyunlardan sonra çok fazla tolerans tanıdığım bir kitap olduğu fakat oyunları oynamadan okusaydım aynı zevki veremeyeceğini söylememdi. Bunun için kült fantastiklerin bir tık altında olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden de bu seriden önce daha okumadığım pek çok seri varken witchera öncelik vermezdim. Bu kitapları kötü yapar mı? Tabiki yapmaz. Zaten 7 kitabıda alıp okuyacağım. Kimse yazdıklarımdan "çok berbat okumayın" anlamı çıkarmasın yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de bu tip kitaplar pek satmıyor zaten. İthaki sözde 12 ciltlik Orta Dünya serisini çıkartacaktı. Bitmemiş Öyküler'den sonra bıraktılar. Detay sayısı arttıkça satışlar düşüyor. Umarım tüm Witcher serisi çevrilir yarıda bırakılmaz. Bildiğim kadarıyla diğer dillerdeki satışlar gayet iyi durumda. Ama inanıyorum ki diğer kitapları okudukça fikriniz değişecek. Çünkü çok ilginç olaylar dönecek daha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizcesini merak edenler için; 1 Şubat'ta verdiğim sipariş bugün elime ulaştı, amazon.com çabuk yolluyor



    5. ve 6. kitaplar
  • 3. kitabı bitirdim solugu burada aldım umarım yarıda falan bırakma olmaz ya
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.