Şimdi Ara

The Witcher Kitap Serisi Ana Konu (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.451
Cevap
43
Favori
111.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sağol hocam o zaman heycanı kaçmasın cevabı verilecekse bekleyelim.Her kitap yaklaşık 3-4 ay arayla geliyor muhtemelen en erken ocak ayı gibi gelir sırada ki kitapda
  • Ben kitabı okumaya başlamadan önce Reddit forumlarında bu triss vs. Yen romance olayını araştırırken bir oylama görmüştüm.Genelde oyundaki romantik kısımda kitabı okuyanların yarısından fazlası Yen, direk okumadan oyuna başlayanlarda da Triss gözüküyordu ankette.Ben kitabı okumadan da oynarken Yen seçmiştim ama şimdi kitabı okuyunca daha net anladım ve daha çok sevdim Yen'i.Kitaplarda ki en bilge ve ağır karakter kesinlikle.Oyunu daha iki üç kere daha NG+ oynıcam zaten hepsinde Yen seçerim istisnasız. #TeamYen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Bane

    Sağol hocam o zaman heycanı kaçmasın cevabı verilecekse bekleyelim.Her kitap yaklaşık 3-4 ay arayla geliyor muhtemelen en erken ocak ayı gibi gelir sırada ki kitapda

    Ne demek hocam :)

    Valla kaldı 5 kitap(season of storms'u da çevirirler umarım) heyecanım dorukta, neler olacağını az çok bilsem de detaylarını merak ediyorum, umarım olabildiğince çabuk çevirirler tüm seriyi.

    Oyunu 5 kere bitirdim dlclerle, olası bütün sonları görebilmek için, bir süre sonra tekrar başlarım belki :)

    Yennefer konusunda da, bu evren içindeki kesinlikle en iyi karakterlerden birisi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GwynSomething -- 8 Ekim 2017; 0:27:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://mobile.twitter.com/PegasusYayinevi/status/915193464572309504



    Müjdemi isterim millet, 4. Kitabın hazırlıklarına başlanmış, umarım çok beklemeyiz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abdurrahim24

    https://mobile.twitter.com/PegasusYayinevi/status/915193464572309504



    Müjdemi isterim millet, 4. Kitabın hazırlıklarına başlanmış, umarım çok beklemeyiz :)

    Sandalyeyi fırlattım heycandan
  • evde halay çekiyorum vol 2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa hikayeler çok iyidi ya 😊 . 3.kitap baymaz umarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşallah pegasusun hızımada yetişilmiyor.

    Bu arada 3.kitabıda bitirdim eleştirecrğim belirli noktalar var en yakın zamanda konuya yazmak istiyorum bitiren arkadaşlarla konuşalım biraz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyhunceyhan

    Maşallah pegasusun hızımada yetişilmiyor.

    Bu arada 3.kitabıda bitirdim eleştirecrğim belirli noktalar var en yakın zamanda konuya yazmak istiyorum bitiren arkadaşlarla konuşalım biraz.

    Umarım olabildiğince çabuk görürüz kalan bütün seriyi :)



    Gördüğüm kadarıyla kitabı bitiren bir kaç kişi varız hocam, ben hep buradayım, bu evreni gerçekten çok seviyorum ve hakkında konuşmaya da fazlasıyla istekliyim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jakoß

    Kısa hikayeler çok iyidi ya 😊 . 3.kitap baymaz umarım

    3. Kitap kesinlikle çok hoş olmuş hocam, bitirdim ve rahatlıkla söyleyebilirim ki gayet güzeldi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelin halayı birlikte cekelim hocam :)

    Umutsuzca pegasusun sayfasını gezerken gördüm, paylaşayım istedim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Haberdar et beni de hocam yazacağın zaman.Henüz okuyan var diye pek konuşamadık kimseyle.
  • -Bane kullanıcısına yanıt
    Mobilde spoiler çalışmıyor. Kitap hakkında düşüncelerimi altta belirttim. Spoiler yemek istemeyen arkadaşlar bakmasın.





    Kitapla ilgili düşüncelerimi yazmak bayağıdır aklımda fakat bir türlü vakit bulamadım. Şimdi olabildiğince açarak düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

    Bence kitap güzeldi. Okurken sayfaların nasıl geçtiğini anlamadım. Fakat kitabı bitirdikten sonra kendime "Acaba Witcher evrenini bukadar sevmesem, bu kitaplar bana gene güzel gelir miydi?" Diye sordum. Ve gelmeyeceğini düşündüm. Objektif olarak baktığımda ortalama bir fantastik kitap diyebilirim

    Öncelikle elflerin kanı kitabı bana çok kısa geldi. Evet romanlara giriş hikayesiydi biliyorum fakat genede olaylar çok yarım gibi geldi bana. Daha neyin ne olduğu anlaşılmadan bitiyor kitap. O kadar çok olay var ki bu olayları açıklayayım derken Geraltı arka plana atmış yazar. Derleme hikayelerdeki harika aksiyonlardan 1 veya 2 tane vardı 400 sayfalık kitapta. Aksiyon az tutulmuş desek, politik olayları açıklayan kısımda çok azdı. Bir tek Cirinin olduğu yerler yeterince açıktı bence. Bana göre bu kadar çok olay koyup yarım yamalak bırakacağına olayları biraz azaltıp detay verse veya kitabı 800 sayfa yapsa çok daha iyi olabilirmiş.

    Kitabın sonundada eleştireceğim noktalar var. Cirinin olduğu diyaloglar çok güzeldi, kitabın en sevdiğim yanı Cirili diyaloglardı, özellikle yen ile olanları daha çok sevmiştim.Fakat tam bu diyaloglara alışmışken birden kitap bitiyor. Her şey çok ortada kalıyor. Devam kitapları gelecek bile olsa hikayenin bu kadar ortada kalmaması gerekli.Alternatif örnek olarak kral katili serisini verebilirim. Benim en sevdiğim serilerden biridir. Birbirinin devamı olan 2 kitapta hem tatmin edici bir sonla bitiyor.Hem de hikaye "devam edecek" şeklinde bitiyor. Elflerin kanı bunu başaramamış.

    Her nekadar eleştirsem de genede kitabı beğendim. Birazda konu witcher olunca çıta çok yükseldiği için bu eleştiriler. Devam kitaplarıyla geralt ve cirinin hikayesi devam edeceğe benziyor ve kuzey topraklarında oyunlardan yabancı olmadığımız entrikalar dönecek gibi. 4. Kitabı sabırsızlıkla bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 15 Ekim 2017; 3:7:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Şuan en sevdiğim kitap sıralamam 2<1<3 şeklinde oldu benim.İki'nin yeri gerçekten bambaşka çünkü;


    Hem Essi daven gibi insanın gözlerini dolduran bir hikaye vardı hemde Geralt ve Yen arasındaki en çok romantizm rüzgarlarının estiği kitap buydu.
    Dediğine katılıyorum ben bu evreni 3.oyun sayesinde sevdim yalan yok.İlk başta ilk iki oyunu satın almıştım ilk oyunun dinamikleri hoşuma gitmeyince direk ikinci oyuna atlayıp onuda ana görevlerle bitirmiştim.Sonra üçüncü oyunu aldım dlc iler ile filan.Tamamını bitirdim %100 olarak üçüncü oyun beni o kadar etkiledi ki en başa dönüp zamanında beğenmediğim ilk oyunu bile %100'e yakın silme tüm görevleri bitirerek yaptım şimdi ikinci oyuna tekrar başladım.Bu arada kitaplar ilgimi çekti evren hoşuma gidince.Seriyi direk aldım okuyorum önümüzdeki zamanda da diğer kitaplar çıktığı gibi alırım.Demem o ki beni beni evrene hayran bırakan kesinlikle üçüncü oyun oldu.Oyunlar olmadan kitap bu kadar sarmazdı belki.

    Kitaba gelecek olursak dediğin gibi çok fazla politik olay var hep savaş coğrafyası üzerinden ilerliyor ve politika üzerinden ilk iki kitapta gördüğümüz geralt'ın maceraları tamamen ikinci plana atılmış, umarım bu serinin ilk romanı olmasından dolayıdır da bir sonraki kitaplarda eskisi gibi geralt'ın maceralarını okuyabiliriz.Aksiyon aradığımdan değil de Geralt'ın olaylarını okumaya daha meyilli olduğum için bu kitap bana diğer serilere göre bayık kalmıştı ama o son bölüm yok mu yedinci bölüm.İki defa okudum her sayfayı resmen.Ciri-Yen ilişkisi çok güzel yedirilmişti tam bir anne kız gibi olmuşlar.Son sayfayı okuduktan sonra şu witcher 3'ü milyon kez bitirsem yine Yen seçerim o derece saygım arttı.Hiç oyunlarda gösterildiği gibi değil gerçekten kitapda ve evrende en ağırlığı olan en bilge ve harbi karakterlerden.Ciri ile olan ilişkileri film gibi geliyordu ama direk kestiler en güzel yerinde keşke az daha uzun olsaymış son bölüm.Kitabın nerdeyse tamamında siyasi olaylara yer verildiğinden yazar biraz okuyucu bunalmasın diye son bölüme koymuş bunu.Bu kitap zaten yarı yarıya ciri'ye ayrılmış gibiydi.Tabi genel olarak ne kadar diğer kitaplara göre sönük kaldı desemde güzeldi son bölümden dolayı beğendim.Tam bir anne kız ilişkisi olmuş.Hatta çoğu yerde bile ciri'nin, Yen'in tam kopyası olduğu filan söyleniyor Şimdi daha iyi anlıyorum yabancı forumlarda kitabı okuyan insanların neden bu kadar Yen hayranı olduğunu.

    Bundan sonraki kitapda Ehmyr'in kimliğine giriş yapabilirler çünkü bu bölüm yoktan var olmuş gibi gösterdiler ve hala ortada pavetta ve kirpi olayı açığa kavuşmadı.
  • Yukarılarda konuşuldu mu bilmiyorum da ben birinci kitabı pek beğenmediğimden ikiyi okumadan, romana geçtim. eksikliği çok hissedilir mi?
  • Yakın zamanda almayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumaya Çok fırsatım olmadığı için anca bölüm 6 ya gelebildim. Bölüm 5 e kadar olayların gidişatı biraz yavaş ve yavan gelmişti ama bölüm 5 de biraz hareketlilik kazandı. Yine bu bölümle beraber oyundan tanıdık kişiler ve yerler olması iyice okuma şevkini arttırdı. Bakalım neler olacak...


    @Deandre bence pişman olmazsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 16 Ekim 2017; 18:29:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oroborus

    Yukarılarda konuşuldu mu bilmiyorum da ben birinci kitabı pek beğenmediğimden ikiyi okumadan, romana geçtim. eksikliği çok hissedilir mi?

    Aslında okuman çok daha iyi olur. Çünkü İlerleyen kitaplarda karşına bir karakter çıkarsa bu kimdi gibi şeyler diyebilirsin. Romanda önceki olaylardan karakterlerden yer yer bahsedilebiliyor. Atıyorum en basitinden ilk kitabı okumazsan Geralt ve yen in tanışma hikayesini bilmeyeceksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gwynbleidd.

    Okumaya Çok fırsatım olmadığı için anca bölüm 6 ya gelebildim. Bölüm 5 e kadar olayların gidişatı biraz yavaş ve yavan gelmişti ama bölüm 5 de biraz hareketlilik kazandı. Yine bu bölümle beraber oyundan tanıdık kişiler ve yerler olması iyice okuma şevkini arttırdı. Bakalım neler olacak...


    @Deandre bence pişman olmazsın

    Teşekkürler hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Bane kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizin çoğuna katılıyorum hocam ikinci kitap her yönüyle şuan ki çevirilen kitapların arasında en iyisi. Essi Daven ve içerdiği hikaye çok orjinaldi. Bunun yanında doppler hikayesi ve brokilon ormanlarındaki hikayelerinde hiç yabana atılır yanı yok. Benim bundan sonraki romanların çok daha iyi olacağına inancım tam. Daha bahsi geçmemiş çok karakter olduğunu düşünüyorum. Özellikle B&W daki vampir Regis'in olduğu kitabı çok merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.