Şimdi Ara

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] (1044. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25.549
Cevap
197
Favori
923.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10421043104410451046
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben abarttığımı düşünmüyorum. Eleştiriler çok, oyunu hiç beğenmemişim gibi bir hava var ama verdiğim puan 8. Verilen 9,5 puanları falan abartı buluyorum.

    Ana oyundaki Imerith, Ereden dövüşleri berbat zaten. Hearth of Stone'a yeni başladım. Kurbağa Prens, Büyücü ve Olgierd von Everec bosslarını yendim. Bunlar ana oyundakilere göre daha iyiydi. Bunlardan da Büyücüyle olan savaşımızı sevdim en çok. Başta Olgierd von Everec de etkileyici gelmişti ama işin numarasını öğrenince onun da tadı kaçtı. 3 kere hafif atak yap (bunları karşılıyor her zaman), attığı kumdan kaç, sonra Allah ne verdiyse giriş.

    Benim bu oyunla ilgili en büyük sorunum harcadığım süre (80 saat) ve karşılığında aldığım. Ana senaryoya şöyle bir bakıyorum. Amaç çok basit Ciriyi bulmak ama yaptığımız şeylerin belki %10'u Ciriyi aramak. Genelde şöyle oluyor bir ipucu buluyoruz. Oradan biriyle tanışıyoruz. Sana bu bilgiyi veririm ama benim için şunu yapacaksın. Onun istediğini yapıyoruz. Onun verdiği ipucu bizi başka bir yere gönderiyor, biriyle tanışıyoruz, onun dediklerini yapıyoruz falan. Senaryonun kendi içinde dallanması normal ama ben fazla oraya buraya saptığını düşünüyorum. Witcher 3 ün 50 saatlik falan bir ana senaryosu süresi var bildiğim kadarıyla. Bir de araya yan görevleri, hazine avlarını, kontratları falan ekleyince oluyor oyun sana 80 saat. Witcher 3 de bu süreyi kaldıracak hikaye ve oynanış mekaniği yok.

    Oyunun birden fazla sonu olmasına laf etmedim. Sonu etkileyen seçimlere laf ettim. Onu düzeltelim.
    Ciri'nin sonu, Ciriyle yaptığımız konuşmaların sonucuna göre değişiyor ama diyolog seçimleri size çok önemli bir karar veriyormuşsunuz gibi gelmiyor.
    Mesela Ciri, Geralta Her zaman odaklanmayı nasıl başarıyorsun diye soruyor.
    Seçenekler
    1.Rahat ol. Her şeyde iyi olmana gerek yok.
    2.Seni neyin neşelendireceğini biliyorum.

    İlk seçenek kötü olan seçenek ama kötü bir karar vermişsiniz gibi gelmiyor.

    Başka bir örnek
    Ciri büyücülerle görüşmek üzere, Ciri'ye teklif yapacaklar.
    Seçenekler
    1.Ciriyle birlikte görüşmeye katıl
    2.Ciri tek başına gitsin

    İlk seçenek kötü olan. Ben de ilkini seçtim ama ben hikayeyle ilgili bir şeyler öğrenirim falan dedim. Ne bileyim Ciriyi ölüme götüren seçenek olduğunu.

    Oyunu oynatmayan buglarla karşılaştım. Düşmanlar tarafında görünmez olduğum anlar oldu. Ortada bir savaş dönüyor ama kimse bana saldırmıyordu. Ben de onlara saldıramıyordum.
    10 kere falan at çağırma, iksir kullanma, bomba değiştirme, etkileşim tuşlarının çalışmadığı çalışmadığı zamanlar oldu. Bunlar oyunu oynatmayan buglar. Son kaydı yüklüyordum.

    Bu kişisel bir şey ama ben en sevdiğim oyunlarda, aga bu oyun olmuş dediğim oyunlarda bile 40-50 saati görmeye başladığımda sıkılmaya başlıyorum. Yavaş yavaş bitse de gitsek moduna giriyorum. Oyunun sunacağı şey bitmeye başlıyor çünkü, tekrara düşüyor.
    Witcher 3 de olan durum da bu. Witcher 3 zaten oynanış olarak falan hiç etkilemedi beni. Doğru düzgün bir karakter gelişimi yok. Oyunun ilk saatlerinde ne yapıyorsanız son saatlerinde de hemen hemen aynı şeyi yapıyorsunuz. O yüzden 100-150 saatleri götürecek bir içerik olduğunu düşünmüyorum.

    Bana 30 saatlik ana senaryo hikayesi, 10-15 saatlik saatlik de yan görev, witcher kontratı, witcher ekipmanı bulma gibi yan içerik verseydi daha memnun ayrılırdım.

    Edit: Hearth of Stone dlcsini oynadım. Bundaki görevler ve bosslar çok daha iyi. Ana oyundaki yan görevlerin çoğu vasıfsızdı, vakit kaybı olarak bakmıştım bunlara ama Hearth of Stonedaki görevler güzel. Yan görevler böyle kaliteli olacaksa olsun. Olmayacaksa hiç olmamasın daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 21 Mart 2019; 15:44:55 >
  • oyunu askerden geldikten sonra tekrar bitirdim 550 saate yakın oynanış oldu. her saatinde ayrı bir keyif aldım artık 1-2 yıl sonra tekrar oynarım bu arada bulkan reis halk hogan modu ne zaman bitirecek bir tüyo var mı? ara ara postlara bakıyorum net bir şey yok gibi
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Halk hogan reyiz sel veriyor sır vermiyor. Yakında"" diyor sadece. Şu eski dönem oyunlarında da kullanılan esrgan ve bir tane daha adını unuttuğum, doku kalitesini günümüz standartlarına uygun şekilde kaliteli yapan bir yöntem varmış. Reyiz bunu hdrp nin yeni sürümünde bizlere sunacağını, ayrıca 5.2 değil, bambaşka yeni bir boyutta geleceğini söylüyor.

    İnsanlık tarihi böyle kaliteli dokular görmedi gibisinden iddialı ve heyecanlandıran ifadeleri var. Bu kısmı ben abarttım biraz ama şaka bir yana, daha önce hiç yapılmamış, görülmemiş kalitede bir güncelleme olacağını belirtti.
    Beklediğimize değecekmiş, aklımızı başımızdan alacakmış reyiz. Sulardaki gerçek zamanlı yansımalarda bazı buglar vardı. Onların bir kısmını şimdilik iptal edip sonraki büyük güncellemede ekleyeceğini söylüyordu.
    Bekliyoruz bakalım.
  • Grafik modu arayan arkadaşları şöyle videoya alayım :)
    https://youtu.be/zlEXPR35CKE

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıktığı zamanlarda oyunu bilgisayarıma almıştım ve bir şekilde idare ederek oynayayım derken, çok düşük fps ile keyif almadığımdan bırakmıştım. Daha sonra playstation tarafına GOTY Edition aldım ve ana hikayeyi bitirdim. Şimdi ise, yeni bir bilgisayarım var ve oyunu pcde dlcler ile bitirmek istiyorum. Asıl soruma gelirsek, GOTY Edition'ı indirim döneminde almak istiyorum ve bende şu an sadece ana oyun var. Ben şimdi ana oyundan başlarsami GOTY Edition aldığımda save dosyalarım taşınabilir mi?
  • Asetil Co A kullanıcısına yanıt
    Taşınır, kaldığınız save den devam edersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 22 Mart 2019; 19:7:17 >
  • Görev listemdeki tüm Witcher techizatı görevlerini yaptım ama techizatlarından bazıları eksik bende. Üst seviyelere ait şemalar var ama arada eksik olanları var.

    Mesela Grifin okulunun zırhı, çizmesi, pantolonunun 2. seviyeleri yok. 1. 3. 4. seviyeler var, arada 2. seviye yok.

    Eksik olan parçaları nasıl tamamlayacağım?
  • GATIRCAN kullanıcısına yanıt
    eksik olan witcher diyagramlarını tüccarlardan satın alabilirsin tabi her tüccarda yok belli başlı bunun dışında bazı witcher diyagramlarıda witcher dünyasının dört bir yanına dağılmış şekilde gizli yerlerde onları da keşfederek bulabilirsin. ama o kadar uğraşacak zamanım yok dersen de youtube'a yaz eksik diyagramları zaten videoda nereden olduklarını gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 23 Mart 2019; 21:12:23 >
  • GATIRCAN kullanıcısına yanıt
    Mümkün olduğunca tüccarlarla ve ustalarla (demirci & zırhcı) diyaloğa girip, satın alma kısmında sağdaki ! işaretli harita simgelerini mutlaka satın alın & diyalogtan çıktıktan sonra envanterinize girip bu kağıt parçalarını birer kere okumak için açıp kapatın.
    Witcher techizatlarının hazine avı görevleri açılacaktır. (Rastgele gezinirken loot ile bulmanız da mümkün.)
    Oyunda çeşitli bölgelere, yerlere dağılmış şekilde bulunuyor diyagramlar. Hazine avı görevi sizi yönlendirecektir. Bu şekilde eksik parçaların diyagramlarını (şema) bulduktan sonra imal ettirip kullanabilirsiniz.
  • Teşekkürler
  • Yani ben anlamıyorum zaten ölüm marşında bosslar zor kesiliyor birde canı azalmışken kendine can basması saçma değil mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar internette ilk oyunun başını witcher 3'ün grafik ve animasyonları ile oynandığı bir videoya denk geldim bu durumun tüm oyun için geçerli olduğu remastered versionu var mı ?
  • mehmet2310 M kullanıcısına yanıt
    Videoda gördüğünüz oyun witcher 3. Deneyimli bir modder ın yaptığı, the witcher 1 prologue remastered isimli modundan bir gameplay. Erxv isimli modder, ilk oyunun giriş bölümünü, witcher 3 motoruna uygun şekilde hazırlayıp entegre etmiş , olay bu. Yaklaşık 2 saatlik bir içerik sunuyor.

    Tüm oyun için geçerli olduğu sürüm yok malesef. Onu şu an kimsenin yapabileceğini sanmıyorum.
  • 4 aydır oyunu oynuyorum ana hikayeyi 2 ay önce falan bitirmiştim dlcleri de bugün bitirdim. Hala daha keşfedilmemiş 180 yerim var. Mesela Skellige üzerinde deniz üzerinde çok soru işareti var ama bunlara tekneyle gidip hazine avı yapasım da gelmiyor. Oyun üzerinde çok emek var ama bu oyun dozajı kaçırmış bitmiyor da bitmiyor 2-3 tane daha oyunum var aylardır onları oynayamıyorum Witcher bitireceğim diye :D

    Ana hikayeyi bitirdiğimde de yazmıştım senaryoya 10 üzerinden 4-5 falan veririm ama kendini oynatıyor bir şekilde. Ayrıyetten DLC'ler normal hikayeye bin basar bana göre. Blood and Wine gerçekten çok iyiydi bitmesini istemedim. Harita renkleri ve dekorasyonu müthişti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ~SPOILER~
    Oyunu bitiren arkadaşlar bi bakabilirmi



    Arkadaşlar uzay ve zamanın yolcusu görevinde Triss e seninle beraber kovir e geleceğim dedim. Bu oyunun sonunu herhangi bir şekilde etkilermi?
    Birde Roach a griffin kafasından başka bir şey takabiliyormuyuz?
    Takabiliyorsak bunları nerden bulabiliyoruz
    Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NamikMemedov N kullanıcısına yanıt
    "Kontrat" ibareli görevleri yaparsanız, farklı türde yaratıkların kafasını alıp zafer hatırası olarak atınıza takabiliyorsunuz. Envanterde roach kısmından istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.
    Siz sanırım oyunun yönlendirdiğinin dışına çıkmadan, görevden göreve koştuğunuz için kontratları es geçmiş olabilirsiniz.


    Oyunda resmî olarak 2 sahireden biriyle gelecek kurma şansı veriliyor. (Triss ve Yennefer) Bu konuda birkaç farklı alternatif seçenek mevcut. Daha fazlasını anlatmam spoiler a gireceği için, tüm oyun zevkinizi etkiler. Seçimlerinizin sonucunu ilerledikçe ve hikaye sonunda, kendiniz görün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulkane

    "Kontrat" ibareli görevleri yaparsanız, farklı türde yaratıkların kafasını alıp zafer hatırası olarak atınıza takabiliyorsunuz. Envanterde roach kısmından istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.
    Siz sanırım oyunun yönlendirdiğinin dışına çıkmadan, görevden göreve koştuğunuz için kontratları es geçmiş olabilirsiniz.


    Oyunda resmî olarak 2 sahireden biriyle gelecek kurma şansı veriliyor. (Triss ve Yennefer) Bu konuda birkaç farklı alternatif seçenek mevcut. Daha fazlasını anlatmam spoiler a gireceği için, tüm oyun zevkinizi etkiler. Seçimlerinizin sonucunu ilerledikçe ve hikaye sonunda, kendiniz görün.

    Benden önce oynayan arkadaşım triss ile yennefer arasında seçim yapmak zorunda kalacaksın demişti bende bütün oyun boyunca o anı beklemiştim. Ama meğersem 3. bir senaryo daha varmış. 2'sine beraber atlamaya çalışınca ikisini de kaybettim.
  • Şu oyunu oynamak bir türlü fırsat olmamıştı. Şuraya yazanları görüyorum da insanlar deli gibi 2,3. defa başlıyorlar :)
    Kararımı verdim bu hafta zor seviyede başlıyorum.
    Mod veya verebileceğiniz tavsiyelere açığım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Grafik modu arayan arkadaşları şöyle videoya alayım :)
    https://youtu.be/zlEXPR35CKE
    Dostum beni mahvettin. Bu oyun kesinlikle Dünyanın en harikulade oyunudur. Aksini iddia eden mMnecraft fanıdır. Şuan üniversite'deyim, 5. yılım son senem, Allah izin verirse bitecek kurtulacam. Duruma göre 70 veya 90 kadar gün sonra eve gideceğim. Eve gidince en çok özlediğim ikinci şeyi yani pc'mi öpecem. Hemen ardından Witcher 1-2-3 birer kez daha bitireceğim. Ama bu kez dlc mlc ne varsa hepsini yapacağım. Witcher 3'ün o inanılmaz ötesi grafiklerinde kendimi boğup yok olmak istiyorum. Dolaşmak istiyorum. İçim kıpır kıpır oldu geçmez ki bu 90 gün.

    Hukuka da başlarım üniversiteye de başlarım şimdi. Bu video beni benden aldı yav. Şaşırtıcıdır yıl 2019 olmasına rağmen bizim arzuladığımız oyun hala 2015 yapımı Witcher 3. Ve kendi adıma konuşursam Witcher 1 için ölebilirim herhalde. O da müthişti onu da çok özledim. Hayatımda oynadığım en iyi açık dünya tartışmasız Witcher 1'di. Resmen yaşıyordu şehir yav. Hatta duruma alışana kadar ne olduğunu bile anlayamamıştım. Aradığım adamları olmaları gereken yerde bulamıyordum. O ana kadar öyle yaşayan bir Dünyayı aklımda canlandıramamışım bile. Aklıma gelmedi bile. Anladığım da kocaman bir oha çekmiştim. Neyse laptopum WC 1 ve 2'yi kaldırabiliyor en azından, onlarla hasretimi dindirmeye çalışayım o zaman ben biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifeless. -- 3 Nisan 2019; 23:35:23 >
  • telikopukGitar kullanıcısına yanıt
    Size verebileceğim en büyük tavsiye, rol yapmanın doğası olan sindirerek ilerleme , hemen her bulduğunuz notu yazıyı vb okuma ve sabır olacaktır. Kendinizi bu harika evrene dahil etmeye çalışın, o güzelliğe kapılıp gidin. Doğasına uygun oynayın , ana görevden sonra bir başkasına hemen koşturmayın. (yan görev, kontrat, haritada ? işaretli keşfedilecek yerler bulunuyor vb) Bu şekilde inanılmaz keyif alırsınız.

    Ana karakterin neyin nesi olduğu ve bu noktaya hikaye örgüsünde nasıl geldiği konusunda, oyun lore una daha bir hakim olmak adına, witcher 1 ya da en kötü 2. oyundan başlamanız da bir diğer faydalı tavsiye olur. Kimi oyuncular direkt 3ten başlayıp sonra çok sevip baştan sona bitirir. Kimi de sadece 3ü oynar ama defalarca bitirir. 1. oyunun ya da ilk 2 oyunun hikaye özetini izleyip 3ten başlamak da bir seçenek. Artık size kalmış.

    İlk oynayış ilerlemeniz olacağı için, öncelikle oyunun kendisini olduğu gibi sevip benimsemeniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Zaten öyle abartı sayıda mod yüklemeye de ihtiyacı yok witcher 3ün.
    Ana oyun + 2 ek paketi bitirdikten sonra eğer oyunu severseniz, eminim tekrar başlayıp (new game plus ya da sıfırdan) farklı seçimler ve bunların sonuçlarını görmek için heves edeceksiniz. En azından ana oyunu bitirdikten sonra birkaç güzel mod kurup keyfinizi katlayabilirsiniz. Oyunu çok değiştiren modlar da var, orijinalliğini bozmadan sadece hafif görsellik ve zırh, kılıç vb kozmetik değişiklik yapanlar da.

    Önemli bir diğer tavsiyem de şudur ki, gönüllü Türkçe yamayı kullanmanız. Evet, şaka değil. Resmî Türkçe dil desteği olan oyuna ayrıca Türkçe yama kurmaktan bahsediyorum ama bunun için geçerli bir sebebim var.
    Oyunun kendisine dil desteği çok sonradan resmî patch (1.30 versiyon, 2016) ile eklendi. Bahsettiğim w3TR ekibinin yaptığı gönüllü çeviri ise çok daha erkenden witcher severlerle buluşmuştu. Arada anlam bütünlüğü ve kalite, espriler, özel isimlerin aynen bırakılması..vb açıdan bariz farklılıklar bulunuyor. Şu kadarını söyleyeyim, oyunu ilk kez oynayıp bitirdiğimde , witcher evreninde yeni olmamın ve daha düz çeviriye sahip olan resmî Türkçenin de etkisiyle, çoğu detayı anlamamıştım. Gerek hikayede gerekse dört bir yanda bulunan notlarda. Gönüllü çeviriyle oynadığımda farkettim ki, resmî çeviride bazı yerlerde ciddi hatalar var.
    Velhâsıl, gönüllü çeviriyle oyunu tam olarak anlayıp keyif alabilirsiniz diyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/the-witcher-3-100-turkce-dil-paketi-v3-00-yayimlandi-w3tr-pidacs-com--110088760
  • 
Sayfa: önceki 10421043104410451046
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.