Şimdi Ara

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] (1043. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25.555
Cevap
197
Favori
924.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10411042104310441045
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunu özledim :) Tekrar bitirmeyi düşünüyorum.
  • Arkadaşlar 20 seviyedeyim, daha önce puan kazandınız diyince kabiliyet gelistirmede kullanabiliyordum şimdi puan kazandınız diyor ama kabiliyet puanim surekli 0.
    Bu bir hata mı yoksa seviye atladikca kabiliyet gelistirecek miyim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar the witcher 3 ü 40 saattir oynuyorum ama blood and wine dlc si aktif değil haritada bölge gözüküyor lakin görev mevcut değil hearts of stone gibi anlamadım sil baştan da başlamak istemiyorum.Ana oyunu yan görevlerle bitirme niyetindeydim sadece o hikayeyi oynamak istemiyorum yeni başlangıçla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shirayukison

    Merhaba arkadaşlar the witcher 3 ü 40 saattir oynuyorum ama blood and wine dlc si aktif değil haritada bölge gözüküyor lakin görev mevcut değil hearts of stone gibi anlamadım sil baştan da başlamak istemiyorum.Ana oyunu yan görevlerle bitirme niyetindeydim sadece o hikayeyi oynamak istemiyorum yeni başlangıçla.
    Ana hikayeyi oynamaya devam et hocam bir noktadan sonra açılıyor. Ama Blood and Wine'a ana oyunu bitirdikten sonra başlamanı şiddetle öneriyorum.
  • Ana senaryoyu bitirdim. Ana oyun 75 saat sürmüş. Bu süreye değdi mi? Bence değmedi.

    Birkaç mesaj önce yazdığım abartılmış oyun fikrim değişmedi.
    Her oyunun açık dünya olmaya başladığı dönemde, Witcher 3'ün sunduğu zengin açık dünya ve yapımcı firmanın da sempatikliği yüzünden şişirilmiş puanlar aldığını düşünüyorum.

    Birincisi yürüme, koşma, yüzme, at sürme, her türlü kontrol kötü. Kontrollerin kötü olmasından dolayı kaybettiğim yarışlar, düştüğüm uçurumlar, tutturamadığım kapılar oldu.

    İkincisi oyunun kılıcıyla, büyüsüyle dövüş mekanikleri olmamış. Bir yerden sonra otomatiğe bağladım ben. 3 kere hafif saldırı, düşmanın saldırısından kaç veya karşıla, yine 3 kere hafif saldır. Düşman kalmayıncaya kadar böyle devam et. Çok baymasın diye arada büyü, bomba falan da kullandım ama hiç sarmadı dövüş dinamikleri.

    Açık dünya dünya konusuna gelirsek. Millet bıraksın artık bu "büyük açık dünya", "dolu dolu açık dünya" olayını. Witcher 3 açık dünya konusunda örnek bir oyun olarak gösterilmesine rağmen oyunun açık dünya kısmında harcadığım vakte yanıyorum. Çünkü ana senaryoyu takip ederken yaptığım şeylerden farklı bir şey yapmadım. Bol bol yaratık kestim.

    Dlclere girişmediğim halde 75 saat sürmüş, dlcleri de oynarsam rahat 100 saati geçer. 35-40 saatlik daha konsatre bir oyun olsaydı daha memnun ayrılırdım Witcher 3 den.

    Puanım 8/10

    Edit: Hearth of Stone dlcsini oynadım. Bundaki görevler ve bosslar çok daha iyi. Ana oyundaki yan görevlerin çoğu vasıfsızdı, vakit kaybı olarak bakmıştım bunlara ama Hearth of Stonedaki görevler güzel. Yan görevler böyle kaliteli olacaksa olsun. Olmayacaksa hiç olmamasın daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 21 Mart 2019; 15:41:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ravenholm

    Sizlere sadece şunu söyleyeyim iki kez bitirdiğim (toplamda 600 saat olmuştur) The Witcher III'e tekrar dönersem sırf şu Mod için dönerim başka da bir şey istemem:

    The Witcher 3 HD Reworked Project https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1021

    Mod videolarını falan izleyince canım yine acayip W3 çekti, fan yapımı Türkçe yamasında bazı sorunlar oluyormuş diye söyleniyordu en son 1.32'mi ne Patch'i yüzünden şu meşhur "W3TR.PIDACS" Türkçe yamasıyla oynayamazsam bana çok koyar da bakalım ne yapacağız. İki kez (300+200 saat diyebilirim) bitirdiğim bir oyuna The Witcher 3'e bir ara yine dönmeyi planlıyorum ama şu an imkanım yok diskte yerim kalmadı: Shadows of the Tomb Raider, Deus Ex: Human Revolution - Director's Cut Edition, Assassin's Creed: Origins, Vampyr, Metro: Last Light Redux ve TES:Online derken yedi bitirdiler beni daha da bana The Witcher 3'ü hiç anmayın :)

    Şimdi aklıma geldi de "Skeliege" adalarını çok özlemişim ben ya of nasıl da gözümde tütüyor bir bilseniz. The Witcher III'ün tüm müziklerine ortam mekanlarına çevreyle uyumlu ses/müzik ambiyansına zaten hastayım ama özellikle atımız Roach ile ya da öylesine dağ tepe ova ormanlar köy kasaba saatlerce yürüyerek öylesine yolculuk ederek dinlemekten bıkmadığım Skeliege adası müzikleri bam başkaydı be...
    w3 e yeni başlamayı düşünüyorum. bu mod dışında başkaca önerdiğiniz modlar var mı?




  • ooo bu modu kurmadıysanız oyunu kaliteli texture ile oynamamışsınız demektir. Halk Hogan gerçekten inanılmaz iş çıkarmış hatta kısa bir zaman içerisinde bu mod güncellenecek oyunun çehresini değiştiren modlardan diyebilirim birçok w3 severin olmazsa olmaz modlarından

    @rambetiko

    bulkan nickli arkadaşın geçmiş yorumlarını inceleyin kendisi güzel modlar paylaşmıştı bunun dışında oyunu güzelleştiren texture modlarının dışında reshade ve ışıklandırma modu şart (stlm, wiedzmin, phoenix, e3 lighting modları) bunlarda hoşunuza gideni indirin.
  • GATIRCAN kullanıcısına yanıt
    Dostum onu bunu boşverde , ufak bir sosyal deney gibi düşün.Kaç yıl oldu çıkalı , ve hala sadece dünya üzerinde şu forumdan yola çıkalım.1000 küsür sayfa olmuş ve hala bu oyunla alakalı birileri birşeyler soruyor - cevaplıyor.Sence herşeyin cevabını vermiyormu.
  • Bu oyun başımın belası ve hala aklımdan çıkmıyor.400 saat civarı oynadım ve hala yeniden kurup oynayasım geliyor.Bağımlılık yapıyor insanda.Uzak durun : )
  • EmreDFace kullanıcısına yanıt
    Oyun kötü değil ama abartıldığını düşünüyorum.

    -Dövüş mekanikleri iyi değil
    -Koşma, yürüme, yüzme, at sürme mekanikleri kötü
    -Boss savaşları kötü
    -Açık dünya vakit kaybı, tonla bok püsür iş var.
    -Karakter gelişimi kötü. Seviye atlamak, yetenek açmak oyununuza gözle görülür bir etki sağlamıyor.
    -Çok basit bir hikaye don lastiği gibi uzuyor.
    -Oyunun sonuna etki edecek seçimler çok tırt.
    -Oyunun kapanması, bazı tuşların çalışmaması, npcler tarafından görünmez hale gelinmesi gibi oyunu oynatmayacak buglar var

    +Ana senaryo güzel. Gereksiz yere uzasa da
    +Atmosfer, witcher olma hissiyatı güzel
    +Ara sahneler, sinematikler iyi
    +Karakterler iyi
    +Güzel yan görevler var
    +Oyunun fiyatı uygun

    Witcher 3 de ne hikaye olarak, ne oyun mekaniği olarak 100-150 saati kaldıracak içerik olduğunu düşünmüyorum.
    40 saat yeterdi de artardı.


    Edit: Hearth of Stone dlcsini oynadım. Bundaki görevler ve bosslar çok daha iyi. Ana oyundaki yan görevlerin çoğu vasıfsızdı, vakit kaybı olarak bakmıştım bunlara ama Hearth of Stonedaki görevler güzel. Yan görevler böyle kaliteli olacaksa olsun, olmayacaksa hiç olmamasın daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 21 Mart 2019; 15:44:23 >




  • shirayukison kullanıcısına yanıt
    Oyunda Dandelion' ı kurtardığımız bir görev var gönüllü çeviride ismi "Baskı Altında Bir Şair", bu görevi bitirince blood and wine eklenti paketi aktif oluyor
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Bu eklenti nasıl kuruluyor acaba, ps4de yuklu ordan oynuyorum oyunu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pharmacist16 kullanıcısına yanıt
    PS4'de nasıl yükleyeceksin ki şu an pc'de bu destek var
  • arkadaşlar diyaloglarda ağızlar oynamıyor. çözümü var mıdır?
  • rambetiko R kullanıcısına yanıt
    Bende hiç böyle bir sorun olmadı. Oyununuz orijinal mi?
    Silip yeniden yükleyin oyunu isterseniz. Normal bir durum değil çünkü.
  • pharmacist16 kullanıcısına yanıt
    Eklenti değil bu hocam, oyunun pc sürümü için yapılan modlardan biri. Genel olarak tüm modlar, oyunların pc sürümü için yapılır. Konsolda hem oyunun dosyalarını açmak hem de sistem yazılımını kırmak gerektiği için aşırı zor zahmetli bir iş. Kimse de buna girişmiyor doğal olarak.
  • GATIRCAN kullanıcısına yanıt
    Oyunla ilgili son mesajlarınıza baktım da bence siz de eleştiriyi abartmışsınız.

    Saydığınız maddelerde (-) ilk 2sine ben de katılıyorum, bossfightlar tartışmaya açık bir konu. Ana oyun için evet ama 2 büyük ek paketteki bossları görmeden yaptığınız tenkid biraz eksik ve yersiz olmuş.
    Quen spamlayıp bir de çok fazla simya ögelerine abanırsanız elbette bir yerden sonra aşırı güçlü olup dövüşlerden sıkılmanız olası. Düşman ölçeklendirme ayarı da kapalı olunca çok kolaylaşıyor oyun.

    Önemle belirtmek istediğim bir husus da şu ki bu oyun asla müthiş akıcı combat mekanikleriyle, animasyon çeşitliliğiyle ön plana çıkacak şekilde hazırlanmamış. Müthiş atmosfere , karakterlere ve derin hikayeye sahip bir evreni açık dünya ile sunmak istemişler. Açık dünya konsepti o dönem çok revaçtaydı. Oynanıştan çok hikaye ile ön planda oyun.
    Ha tabi bunlar elbette bahane değil. AC gibi parkur, gta 4 gibi animasyon çeşitliliği ve fizikler, rdr2 gibi muazzam detay seviyesi ve atmosferik ışıklandırma, ayrıca hem rdr hem de uncharted serisindeki gibi animasyon kalitesi ben de görmek isterdim. Ancak 4 sene öncesinin şartlarında, yapımcının da ilk büyük oyunu olması ve teknik bazı sebeplerden ötürü bu şekilde çıktı oyun.
    Not: 2012'de witcher 2 ile aynı anda geliştirilmeye başlandı witcher 3 ve PC odaklıydı. Bunu not olarak eklemek istiyorum.
    2013-14te oyunun gameplay demolarında bambaşka bir atmosferi ve detay seviyesi vardı. Mekanikler dahil. Çıkışına birkaç ay kala komple render yazılımını değiştirmek zorunda kaldılar. Bilin bakalım neden? Sözde yeni nesil konsolların oldukça eski ve yetersiz donanıma sahip olmasının getirdiği kısıtlamalardan dolayı. Oyunun en az bir rdr, bir uncharted 4 kadar kaliteli olma potansiyeli vardı. Crytek gibi teknoloji demosu çıkarmak yerine 3 platforma da uygun şekilde optimize etme kararı aldılar. Neyse bu ayrı bir tartışma konusu.

    Gerek anlatımıyla, gerek özgün karakterleriyle, gerekse arkasında büyük bir derinliğin olduğu hikayeye basit ve lastik gibi uzuyor demek de ilginç bakış açısı.
    Belki de oyunu diğer sıradan açık dünya hikayeli oyunlardan ayıran en önemli özelliklerinden biri olan birden fazla sonun olmasına laf etmişsiniz. Her bir seçim (ilk dakikasından son ana kadar ilerlemenizdeki seçimler / kararlar) ve bunun sonucu oyuncuya farklı hisleri, sevinci hüznü bir arada yaşatırken, sizin bakış açınız cidden çok garip geldi bana.

    Oyunda irili ufaklı birçok bug var, haklılık payınız var ama - olarak yazdığınız son madde kesinlikle yanlış. Oyunu oynatmayacak düzeyde bir bug kesinlikle yok.
    O sorunların hiçbiri normal şartlarda olmayan şeyler. Ne kendim yaşadım ne de birinden duydum bu sorunları. Birkaç farklı versiyonda oynadım üstelik. (gog, steam, 1.31 ve 1.32 sürümleri pcde & ayrıca xbox one x)

    Mesela - lere göstergeler ve arayüzün iç karartıcı ve kötü oluşu, haritadaki ufak hatalar (geçit olan yeri göstermiyor, bazı yerlerde akarsular hatta göletler var onlar da eksik..vb), önceki sürümlerde olup şimdi olmayan yavaş yürüme animasyonu, kılıçla üst üste hızlı atak yapmak istediğimizde gereksiz spin animasyonu girmesi, saçma sapan düşme hasarı da eklenebilir. Gölge düşen kısımların aşırı karanlık olması ile atmosferik olmayan, vasat ve yer yer yetersiz olan ışıklandırmayı da es geçmemek lazım. Açık ve karlı hava durumu gayet iyiyken yağmur başlayınca hayattan soğuyorum. Öğle vakti bile kapkaranlık oluyor biraz gereğinden fazla karartmışlar.

    Oyun evet abartılığı kadar mükemmel değil ama sizin gömdüğünüz kadar da kötü değil.

    Şunu da belirtmek isterim ki son 2 mesajınızdaki son değerlendirmeniz yok artık dedirtti. Ana oyun için 40 saat yeterli deseniz anlarım . Ancak oyunun 2 ek paketini oynayıp bitirmeden (bunların da farklı alternatif sonları var), oyuna tam olarak dahil olmadan eksik değerlendirmiş, üstüne bir de puan vermişsiniz. Özellikle hearts of stone, oyunun kendisinden daha iyi hikayesi var. Video oyunları tarihinin en iyi hikaye anlatımlarından birine ve derinliğine sahip olabilir hatta o derece iyi. Blood and wine zaten ayrı bir ülkede geçiyor, masal diyarı gibi bir yer Toussaint.

    Ana oyunda eleştirilen düşmanların zorlayıcı olmaması ve hayal kırıklığı yaşatan bossfightların (final dahil) ardından, ek paketlerde yapımcı CDPR durumu baya bir düzeltmiş. Çok farklı ve sıradışı düşman türleriyle karşılaştım. 2 ayrı oyun kalitesinde ve içeriğindeki yapımı ek paket olarak hazırlayıp adeta 3ü 1 arada şeklinde tek oyunda birleştiren CDPR benim büyük takdirimi kazandı. Siz de bunu takdir etmek yerine açık dünyasına laf edip vakit kaydı diyorsunuz.

    Eğer şu an oyundan soğumadıysanız, uygun vaktinizde mutlaka 2 ek paketi de oynayıp evrene tam olarak dahil olmaya çalışmanızı öneririm.

    Sonuç olarak katıldığım-katılmadığım yönleriyle size yanıt vermek istedim. Kendi bakış açım ve gözlemlerime dayanarak. Kendi deneyimimi de şöyle özetlemek isterim;

    Bu sanat eseri benim hayatımda 1. sıraya yerleşti ve öyle görünüyor ki hep orada kalacak. Her ne kadar teknik anlamda, içerik ve oynanış mekaniği anlamında son yıllarda daha başarılı oyunlar çıkmış - çıkmakta olsa da bunun verdiği hissiyatı, duygu karmaşasını, evrene dahil olma ve ana karakterle hatta bazı önemli yan karakterlerle de bütünleşmeyi , her anından keyif almayı hissettirecek başka bir oyun daha gelmedi, gelmeyecektir de benim için. Hem vanilla hâli hem de pcde modlu hâli ayrı ayrı güzellikleri barındırıyor. Witcher 3 modding community içinde de çok değerli kişilerle tanıştım bu oyunun vesilesiyle. Ufaktan kendim de oyunda birşeyleri değiştirip sanki kendim sıfırdan tasarlamış gibi mutlu anlar yaşadım. Hâlâ ilk günkü heyecanla oynayıp her anından keyif almaktayım.




  • pharmacist16 kullanıcısına yanıt
    Her bir seviye atlamaya +1 kabilyiet puanı veriyor. Ayrıca kudret alanından ilk seferde güç çekince yine +1 kabiliyet puanı veriyor. Bunlar temel bilgiler.
    Sizdeki durumu tam anlamadım. Hata olabilir de olmayabilir de.
    İsterseniz karakter kısmında bir ekran görüntüsü alın burada paylaşın, bir bakalım.
  • ilk kez 2017 de bitirmistim. Oyunu bu yil icerisinde bir kez daha bastan sona bitirmeyi dusunuyorum. Muzikleri filan hic aklimdan cikmiyor. Son olarak sizi bu guzel dovusle bas basa birakiyorum


  • Oyun hayatım boyunca bitirdigim zaman beni boşluğa düşüren,ne yapacağımı bilemediğim 2-3 oyundan birisidir Witcher 3.Oynadım bitirdim ama en ufak bir şey göreyim oyun ile ilgili hemen oyunu indirip oynamak istiyorum.O harika zamanlar geliyor aklıma. Youtube da denk geliyorum canım çekiyor. Müziklerinden bahsetmiyorum bile.

    Renkler ve zevkler tartışılamaz ama bu oyun başka bir şey. Herşeyiyle en tepede. Kim ne derse desin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 19 Mart 2019; 7:31:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10411042104310441045
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.