Şimdi Ara

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] (1032. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25.555
Cevap
197
Favori
924.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10301031103210331034
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SpyM3GTR kullanıcısına yanıt
    Yapabilceğin, gözüne çarpan tüm yan görevleri, witcher kontratlarını alman lazım. Serbest dolaşırken hızlı seyahati fazla kullanma haritada görünmeyen güzel yan görevler çıkıyor.

    Normal oyun + HoS + BaW'ı 1 hafta önce falan son kez bitirdim %100 başarım ile, bitirdiğimde 75 civarı bir leveldim..
  • Arkadaşım bir oyun düşün atıyorum oynanış süresi 100 saat ben onu 120 saat oynar her deliğe girer
    her görevi yaparım o konuda öyle bir piskopatlığım vardır ki zaten rpg seven adamın böyle olması
    lazım diyede düşünüyorum. oyunda şuana kadar yapmadığın tek görev gwent görevleri onun dışında ana oyunda
    son hazırlık görevindeyim, baw bitti bu akşam da hos başlarım zaten bu sefer alıştırma yapıyorum öyle bir
    oyuna alışayım ölüm marşı zorluğunda 0 dan başlayıp kasıcam bu sefer senin de vermiş olduğun sıra
    ile gidicem ana oyun, baw, hos.
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Su rengi yalnız Velen'in belli bölgelerinde kirli şekilde duruyor. Lore a uygun yapmışlar. Biliyorsunuz Velen, havası kötü ve bataklıklarla çevrili bir bölgedir. Bir sorun değil yani.

    Gece vakti de isterseniz gamma ayarını biraz düşürüp öyle devam edin. Vanillada da geceler pek karanlık değil zaten. Witcher'ların karanlıkta belli dereceye kadar görme yetileri olduğu için gerçekçi düşünmemişler, fazla karanlık yapmamışlar. Sonuçta epic rpg fantasy game. E3 lighting modu da bu çizginin dışına çıkmamış. Oyunda da zaten volumetric lighting tekniği olmadığı için belli sahnelerde ve bölgelerde ışık ve gölgeler çok yetersiz kalıyor. Teknik anlamda bu detay olsaydı oyunda, o zaman hiçbir ışıklandırma modu gerekmezdi diye düşünüyorum. E3 tanıtımlarında olup da final sürümde olmayan bir olaydır, içimde uktedir.
    İsterseniz phoenix lighting mod son sürümü de bir deneyin, o daha komple bir mod ve güncel. E3 lighting modda yağışlı hava şartları ve iç mekanlar gibi bazı eksiklikler var.

    Gözünüze çarpan iki detay da eksi değil aslında, bakış açısına ve kişisel zevke de bağlı biraz.




  • SpyM3GTR kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısın RPG seven adamın oyunu dallayıp budaklaması lazım. Vermiş olduğum sıra Ana oyun - HoS - BaW şeklindeydi ama zevkine bağlı şekilde ana oyunun ortasındayken HoS'u bitirebilirsin. Tamamen sana ve leveline bağlı :)
  • Yanlış yazmışım arkadaşım iş yerinde acele ile yazınca ana oyun-hos-baw yapacağım sanırım
    sonda bir süpriz oluyormuş ondan sebep
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulkane

    Linkini verdiğiniz mod, çizim mesafesini bir miktar arttırıyor. Bunu da çizilen en uçtaki yerdeki büyük sis efektini silerek yapıyor. Daha yakın mesafedeki nesnelerin detay seviyesini arttıran bir mod daha var, Next Generation LOD beta.

    https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/3193

    Bu ikisi, çizim mesafesini belirgin düzeyde arttırdığı için eğer sisteminiz yeterli gelmezse ciddi fps düşüşleri olabilir. Bende mesela giriş düzeyi pc olduğu için kullanamıyorum bunları. Daha çok ışıklandırma, gereksiz efektleri iptal etme, texture çim vb bunları geliştiren modları kullanıyorum.

    Görsel kaliteden kastınız ışıklandırma mı detay seviyesi mi doku kalitesi mi yoksa hepsi bir arada mı?

    Işılandırma olarak en güncel 2 mod, E3 Lighting mod 1.3 ve ondan daha yeni güncellenen Phoneix lighting mod (wiedzmin lighting modun devamı). Sırayla ikisini deneyip zevkinize göre birini tercih edebilirsiniz. E3 lighting mod benim açık ara favorim uzun süredir.

    E3 lighting mod yalnızca youtubeda var, Inakei adlı kullanıcının kanalında.

    https://www.youtube.com/watch?v=PFUk1M0my4o

    Phoenix Ligting mod;

    https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/3170

    HD Reworked Project isimli mod da önceki listelerimde önerdiğim, hâlâ da kullandığım olmazsa olmaz modlardan biri. Yapan kişinin elinin değmediği doku kalmamış neredeyse oyunda. Hem oyunu ve dokuları güzelleştiriyor, kalitesi artıyor, hem de sulara gerçek zamanlı yansıma ekliyor.

    https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1021

    Son olarak normalde reshade pek kullanmam ve önermem. Ancak bir reshade preset var ki stlm ya da e3 lighting mod ile birlikte kullanıldığında oyuna harika bir atmosferik hava katıyor.
    Absolute prerelease reshade.

    https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1394

    Bundan sonrası işaret efektleri, armor retexture ve Geraltın görünümü için modlar, oynanış vb tamamen isteğe ve ihtiyaca bağlı. E3 quen, better fx no signs except igni, the aard, no fall damage, no more rolling down stairs..bunlar da olmazsa olmazım.

    Şu videomda full mod listemi paylaştım, hem açıklama hem de sabitlenen yorum kısmında. (İmkanlar kısıtlı olduğu için youtube un da sıkıştırması eklenince piksellenmelerden dolayı görüntü net değil, ama modları inceleyip kendi oyununuzda görünce ne kadar güzel olduğunu farkedeceksiniz.) Tabi tek tek her modun linki yok ama nexusmods ta search kısmında hepsi bulunabilir.

    https://www.youtube.com/watch?v=BEYBDjwGnUg
    Böylesi modları bir arada açıklamalarını okuyarak bulmak çok iyi geldi eline sağlık.

    https://forum.donanimhaber.com/the-witcher-3-100-turkce-dil-paketi-v3-00-yayimlandi-w3tr-pidacs-com--110088760
    The Witcher III'ü bir kez Ingilizce iki kez de Türkçe altyazı(mod) yamasıyla hatim etmiş bir oyuncu olarak hep geri dönüş yapmak istemişimdir ve bu dönüşü yapmamın en büyük sebebi de tabii ki sadece Grafik modları amaçlı olacak, bu saydığınız modlar herhalde oyuna kurduğumuz Türkçe yamayı (W3TR.PIDACS yapımı olan sürüm) etkilemeyecektir diye düşünüyorum.

    Oyunlarda görsel kaliteden kastım ise aynen @bulkan senin yazdığın gibi sadece dokulara texture kalitesine yöneliktir, hani "hepsi bir arada" tarzı hem ışıklandırma-gölgeler yansımalar hem de texture doku kalitesini arttıran bildiğiniz bir W3 modu varsa çok sevinirdim buna. Yani ben öyle oyunları mod cümbüşüne döndürüp her telden modlarla bezeyen seven bir oyuncu değilim, her şey için ayrı ayrı modlarla oyunu bozmak istemem ışıklandırmalar-gölgeler ayrı mod doku kalitesine ayrı mod vb pek işim olmaz yani.

    https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1021/
    Bu saydığınız modlardan sadece "HD Reworked Project" bayağı ilgimi çekmişti hatta Oyungezer.com.tr'de haber olmuştu oradan biliyorum sanırım 5.1 sürümü içindi, 2015 yapımı eski bir modmuş son update 20 July 2018 diyor.




  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Hepsi bir arada dediğiniz şekilde bir mod yok. Zaten ayrı ayrı şekilde olması, oyunun modlu dosyaları aktif edebilmesi için daha sağlıklı emin olabilirsiniz. Texture & lighting modlarını birleştirip o şekilde kullanmak çok sıkıntı oluyor. Bir modder olmasam da ona yakın düzeyde denemeler yaptığım için biliyorum.

    Oyunda görsel açıdan en büyük farklılığı ışıklandırma modları sağlıyor. Atmosfer ortam direkt değişiyor belirgin olarak. Geriye texture, draw distance & Level of detail (LOD) kalıyor. (efektler, oynanış modları vs bunları saymıyorum) Bunlar da isteğe ve pcnin gücüne bağlı şeyler.
    Orada önerdiğim tüm modları aynı anda kurmak zorunda değilsiniz. Hangisinin tam olarak ne yaptığını elimden geldiğince açıklamaya çalıştım.

    Benim oyunumda hd reworked project 5.1 & E3 lighting mod 1.3 olmazsa olmazımdır. Siz de hemen bu şekilde HDRP + zevkinize göre bir lighting mod seçip yükleyerek deneyebilirsiniz. Mod cümbüşü de olmaz bu kadar takmayın kafaya. Skyrim değil bu 150 200 tane mod kuramazsınız zaten.

    HD reworked evet yapımına 2015 yılında başlamış yapan kişi. İlk sürümü yani. Sonrasında her güncelleme ile oyunda daha fazla yere dokunuş yaparak gittikçe oyunu güzelleştirmeye devam etti. Özellikle 4.6dan sonraki değişiklikler çok büyük boyutta oldu ve tabi ki olumlu anlamda. Demem o ki eski bir mod değil güncel ve güzel bir mod olarak ele alınması gerekir.




  • Oyunu Ultra seviyede Oynuyorsaniz. MODLAR Gereksiz. YÜK bindirir. zaten HD seviyesinde Abartmaya gerek yok :) 4k Oynuyorsaniz ne ala..
  • Ben kitap siparişini verdim az önce bu güzel seriyi bir de kitaplarından okuyacağım.

    4 kitap sette geliyor , 5.'yi tüyaptan cumartesi alıcam kalan 3'ü için pusudayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Louis Van Gaal

    Ben kitap siparişini verdim az önce bu güzel seriyi bir de kitaplarından okuyacağım.

    4 kitap sette geliyor , 5.'yi tüyaptan cumartesi alıcam kalan 3'ü için pusudayım
    4'lü set fiyatı ne kadar? Kampanya ile mi aldınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K E N

    4'lü set fiyatı ne kadar? Kampanya ile mi aldınız?

    Alıntıları Göster
    Kitapyurdunda 85 tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Louis Van Gaal -- 14 Kasım 2018; 18:48:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Louis Van Gaal kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süre boyunca kütüphanemde duran ve oynamayı düşündüğüm ama bir türlü başlayamadığım Witcher 3'ü an itibariyle bitirmiş bulunmaktayım. Bol vaktim olsun ve sindire sindire oynayayım diyordum, malum böyle bir sanat eseri günde 1-2 saat oynayıp bırakılacak bir şey değil haliyle bol boş vakit fırsatı yakaladığım şu zamanda nihayet başladım ve bitirdim.

    Ne desem bilemiyorum şuan, hayatımda oynadığım en iyi ilk 3 oyunun içindedir, hatta en iyi bile olabilir. Hikayesi atmosferi vs alıp götürüyor insanı. Sanki muazzam bir film izliyoruz aynı zamanda o filmi yaşıyoruz gibi. Oyununun Hiçbir aşamasında sıkılma ve oyundan kopma gibi durumu olmuyor insanın. Hikaye karakterler o evren çok iyi bağlıyor.



    Hele hele Sisler adası bölümünde Ciri'yi bulmak için kapıdan içeri girdiğimiz an ve onu öldü sanıp yatarken görmemiz falan bu sahnede duygulanıp gözünden yaş akmayan yoktur sanırım. Böyle bir oyun daha doğrusu sanat eseri bir daha gelir ve oynama zevkini tadabilirmiyiz bilemiyorum.. Varol Cd Projekt Red !



    3 tane oyun sonu varmış sanırım, ben ilk son ile bitirmiş oldum ve tam istediğim şekilde bir son oldu. Oyunun sonunda Ciri yanımda kalarak witcher oldu, Radovidi ve Dikstrayı öldürmüştüm, Temeryalı Roch özerkliğini ilan etti. Radovidi öldürdüğüm için büyücülere de zarar gelmedi buna ayrı sevindim. Kötü sonu da az önce izleyeyim dedim videoyu izlerken içim daraldı resmen neyseki böyle bir son yaşamadım


    Bu arada, skellige'de gezerken o içimizi titreten Soundtrack gibi soundtrack "the fields of ard skellig" muhteşem demişmiydim ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 15 Kasım 2018; 17:37:36 >




  • Doppio kullanıcısına yanıt
    Hocam çabuk hele hele ile başlayan paragrafıda spoiler içerisine al oynamayan arkadaşlar spoiler yemesin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Hocam çabuk hele hele ile başlayan paragrafıda spoiler içerisine al oynamayan arkadaşlar spoiler yemesin
    O kısmı da spoiler içine aldım sanıyordum, sağolun hocam uyarı için düzelttim şimdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 15 Kasım 2018; 23:15:8 >
  • Toussaint haritasında,buralara gelirsen uğramayı unutma diyen bi kız vardı.Otacıydı hatta haydutları öldürüp bölgeyi kurtardım.Konuşurken babama canavar saldırdı şu an tedavi görüyo falan diyodu.Kızı bir türlü bulamıyorum haritada arkadaş.illet oldum bildiğin.resmen vijdan yaptım kızı arıyorum lan oyunda.
    beyler bilen biriniz varsa haritada yerini allah aşkına söyleyebilir mi :)
    şu açık dünya oyunlarında ayar olduğum tek şey.kaybettiğin mekanı,adamı veya bir nesneyi bulamıyorsun.haritada da belirtmiyor.
  • Gurme (gourmet) yeteneği bana oyunu kolaşyaştırıyor gibi geldi, benle aynı fikirde olanlarda varmış, en azından yabancı topluluklarda.https://steamcommunity.com/app/292030/discussions/0/350532795325242680/

    siz ne düşünüyorsunuz bu yetenek hakkında?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mind of a madman

    Gurme (gourmet) yeteneği bana oyunu kolaşyaştırıyor gibi geldi, benle aynı fikirde olanlarda varmış, en azından yabancı topluluklarda.https://steamcommunity.com/app/292030/discussions/0/350532795325242680/

    siz ne düşünüyorsunuz bu yetenek hakkında?
    gurmeyi bilmemde, benim yaptığım build euphoria + killing spree + cat school şeklinde. deathmarch da bosslar bile 5-10 saniye sürüyor.





  • watchdogs0 W kullanıcısına yanıt
    Yerini hatırlamıyorum ama sıradan bir aktar olduğunu söyleyebilirim o kadının. Ufak bir görevdi zaten. Ben de ilk kez denk geldiğimde diyalogta sonra devamında birşey olacak sandım ama orada bitti. :) Demem o ki kafaya takılacak bir durum yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bladeGny

    gurmeyi bilmemde, benim yaptığım build euphoria + killing spree + cat school şeklinde. deathmarch da bosslar bile 5-10 saniye sürüyor.



    Alıntıları Göster
    Sonuçta 45k para yapmışsın, 55 level olmuşsun bosslara tek at bi zahmet. Ben 20 gold bulduğum zaman seviniyorum, senin oyunla benimki bir mi. İlerde karakterin güçlenmesi gayet doğal her oyunda olan bi şey bu. Skyrim'de aynıydı, en yüksek zırhı itemi yaptıgın zaman ölümsüz oluyordun. Ama ben internetten build bakmayacağım için, en iyi zırh nasıl yapılır araştırmayacağım için senin kadar güçlü olmaz karakterim ve daha çok zevk alırım diye düşünüyorum. Geçmişte oynadığım tüm oyunlarda internetten en iyi kılıçların silahların nerde çıktığına bakıp sonra oyun çok kolay diye ağlardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mind of a madman -- 22 Kasım 2018; 0:53:20 >




  • 
Sayfa: önceki 10301031103210331034
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.