Şimdi Ara

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] (1082. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25.554
Cevap
196
Favori
924.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10801081108210831084
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıkcası çok fazla bir keskinlik vermedim,oyun içinde ki keskinlik ayarı tamamen kapalı,sadece reshaden filmic sharpening'i çeyrek şekilde kendi zevkime göre arttırdım o kadar.Bu sorun keskinlikten daha çok map bias sıkıntısı.Başka bir konuda,ben oyunları monitörün dibine girip oynamıyorum,bir veya bir buçuk metre mesafeden bakıyorum.Bu yüzden size çok keskin ve bozuk doku gelen görüntü,bana düzgün geliyor olabilir.Bir başka konu sizinde daha önce söylediğiniz gibi map bias sıkıntıları,az yapsan çamur gibi biraz arttırsan bütün kapalamalar dans ediyor(monitörün dibine girdiğimde fark edebiliyorum),ne yazık ki benim için bir ortası yok bu konunun.fxaa ve diğer anti alasing ayarı açtığımda görüntü baya düzeliyor ama ben razı değilim çünkü Witcher 3'e filmic sharp çok yakıştığını düşünüyorum.Bir diğer konu bu oyunda maalesef yeşillik tamamen bir facia durumda.Ağaç,çicek,çim gibi şeyler çok sıkıntılı ve ben halen düzgün bir vegatation modunun geldiğini düşünmüyorum,anca çim yoğunluğunu 8k felan yaparsan görüntü düzeliyor oda stuttering ve ağır fps kaybına neden oluyor.Açıkcası benim gözümü çamur gibi vegatation ve kaplamalar daha fazla rahatsız ediyor,filmic sharp hiç değilse biraz detay katıyor.Mesela siz söyleyin bu en son ki resimler aa lar açık sharpining kapalı,map bias bir iki tık düşük,belki bu görüntüler size daha iyi gelebilir ama benim kişisel olarak hoşuma gitmiyor;




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeeb12 -- 1 Şubat 2020; 19:25:23 >




  • aeeb12 kullanıcısına yanıt
    Ben de monitöre çok yakından bakmıyorum. Evet map bias ayarını belirtmeyi unutmuşum önceki mesajda. Hem o ayar hem de sizin ayarladığınız filmicsharp birleşince biraz fazla keskin & tırtıklı vs oluyor yani gözlemimi aktarmak istedim. Yoksa elbette herkes kendi zevkine göre nasıl istiyorsa öyle oynar.

    Şu attığınız son 2 resim daha güzel göründü bana. Hele bir de clarifyfx + lumasharpenfx ile tadından yenmez.

    Açıkçası kaplamadan ziyade bitkiörtüsü beni rahatsız ediyor ana oyunda, Velende. Ağaçların ve otların yarısı gereksiz ve kalitesiz. Bir de renkler kötü gerçekten. Neyse ki iyi lighting modları var da oyundaki hemen her kusuru örtebiliyor. Çim yoğunluğunu o kadar arttırmadan da iyi ortam elde etmek mümkün sizdeki gibi mesela. Hep söylerim ışıklandırma herşeydir.
  • Herşeyden önce kesinlikle çıkışmak istemedim,seni az çok tanıyorum ve Witcher 3 ile ne kadar alakan olduğunu biliyorum ve saygı duyuyorum.Yorumlarını ciddiye alıyorum teşekkür ederim ilgi ve alakan için.Ben daha 2 haftalık bir uğraş sonucu bir şeyleri bir araya getirmeye çalışıyorum.Eksiklerimi veya yalnışlarımı sen ve senin gibi bu işte az çok uğraşmış kişilerden destek alarak kapatmaya çalışıyorum.Fakat sizin witcher 3'ten beklentileriniz benim bakış açım ve beklentilerimle uyuşmuyor,en azından bu oyun için anladığım kadarı ile...Yoksa yorumlarını ciddiye alıyorum bir orta yolu bulmaya çalışıyorum keskinlik olsun,renk olsun çözmeye çalışıyorum.Fakat işin sonunda anladım ki başka kişilerin hoşuna giden ayarlar benim pek hoşuma gitmediğini gördüğüm için biraz saldım artık kendi zevkime göre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeeb12 -- 1 Şubat 2020; 19:43:17 >




  • aeeb12 kullanıcısına yanıt
    Çıkışma ya da fikir dayatma yok zaten hocam. Güzel güzel burada farklı bakış açılarımızı dile getirdik, bence güzel birşey bu.
    Tabi ki herkes günün sonunda kendi zevkine göre oynayacak. Ben de size saygı duyuyor , teşekkür ediyorum. Keyifli oyunlar dilerim.
  • Önerdiğiniz (clarifyfx + lumasharpenfx )deneyeceğim sonuçları buraya atarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeeb12 -- 1 Şubat 2020; 21:23:58 >
  • Oyunu satın alıp oynamaya başladım sonunda. Pek alıp oynamaya niyetim yoktu ancak arkadaşın gazıyla başlayayım dedim iyi de yapmışım güzel gidiyor oyun.
  • Çimler hakkında söylediğiniz kafama takıldı,hangi çim modunu ve ayarlarını önerirsin ?Ben şuan beautiful grass v2 /4k versiyonunu kullanıyorum,gayet güzel duruyor ama performans ve çok nadir de olsa stuttering bakımından sıkıntılı senin tahmin edebileceğin gibi :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeeb12 -- 3 Şubat 2020; 8:25:43 >
  • Witcher 3 zaten en iyi oyunlardan biri ama Sekiro'yu oynadıktan sonra Sekiro'daki dövüş sistemi ve vuruş hissini bu oyuna eklediklerini düşünün. Gelmiş geçmiş en iyi oyun olurdu herhalde.
  • Vuruş hissi heavy strong attack var, basık bırakarak ortadan ayırdığı darbe... youtube'da videoları var bir bakın, çoğu bilmiyor herhalde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aeeb12 kullanıcısına yanıt
    Çim yoğunluğu ve çizim mesafesi için şu videodaki yöntemi öneririm;
    https://www.youtube.com/watch?v=icnNl3FJNeE

    Ultra ya da ötesindeki ayarlara zorlayıp fps kaybına gerek yok bence.
    Beautiful grass ı beğeniyorsanız, 2k texture olanı kullanabilirsiniz. 4k olanı ciddi fps düşürüyor dediğiniz gibi.
    Ben bazen grass mod hiç kurmuyorum, bazen de şunu kullanıyorum;https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/2310

    E3 Grass - Non Baw v1.1 olanı çok beğeniyorum. Diğeri de güzel, baw olanı toussaint tarzı çimleri novigrad-velen e ekliyor. Ancak ana oyundaki arasahnelerin bazılarında (ladies of the wood - johnny ile konuşma, gran ile olan konuşma gibi..) kamera aşağıdan çekince otlar, orijinalindekine göre daha uzun olduğu için karakterler kadrajda otun içinde kayboluyor gibi oluyor, biraz tuhaf :)

    Genel olarak, zevkinize ve oyunun yapısına da uygun doğru bir lighting mod seçimi en önemli nokta. Çim orijinal dursa da olur. Işıklandırma herşeydir.
    Işıklandırma iyi olduktan sonra oyunda hemen her detay güzel gözükür.




  • Çok teşekkürler,dediklerinize bir bakıp test edeyim.Işık modları kısmında daha fazla modla felan uğraşmak istemiyorum artık,çünkü bir kaç ışık modunu bekliyorum.Verona lighting ana haritalar için olan versiyonu,crashman vgx lighting,hawkdawg in modu,w3reworked 1.6 felan filan...Hali hazırda çıkmış olan w3 reworked bence şuan için çok iyi ama tamamlanmadığı için sıkıntılı baya.Şuan piyasada ki ışıklandırma modlarınından w3reworked hariç,hepsi eskidi ve neredeyse birbirine benziyor,birbirinin karanlık aydınlık modları gibi adeta replikası gibi.Bu sebeple biraz ara verip,beklediğim modların çıkışına kadar başka oyunlara yönelicem galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeeb12 -- 5 Şubat 2020; 5:57:30 >
  • Çektiğim bazı ekran görüntülerini paylaşayım.
















    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adol125 -- 6 Şubat 2020; 11:40:52 >





  • 10. Nesil Intel® Core™ i7 10510U
    Windows® 10 Home Single Language
    NVIDIA® GeForce® MX230 2 GB GDDR5 64 Bit
    16 GB DDR4 2400MHz SODIMM


    sistemi sorunsuz oynar mı ?
  • triggo54 kullanıcısına yanıt
    Sorunsuz mu? Mümkün değil. 1280*720 low-medium arası ayarlarla en fazla 30-35 fps alırsınız. 1920*1080 deneme bile hatta 1280*720 de bile high ayar deneme. Günümüz AAA oyunlarını hiç deneme bile. Yahu 10. nesil intel işlemcili laptop alıp yanına niye böyle ekran kartı dandik bir şey alırsınız ki? Kim önerdi bu konfigürasyonu size? Mümkünse iade edip en kötü gtx 1650 ekran kartlı bi laptop alın. Fiyatlar aynı zaten. Mx230la adam akıllı oyun falan oynayamazsınız. Tavsiyemhttps://www.hepsiburada.com/asus-rog-strix-g531gt-bq067-intel-core-i5-9300h-8gb-512gb-ssd-gtx1650-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000QO5UJ?magaza=GpnTeknoloji olur. Bunu alıp üzerine 8 gb ram eklediniz mi çok daha akıcı bir oyun deneyimi yaşarsınız. 2 kartın oyun performansını aşağı bırakıyorum;

    MX230 oyun performansı. https://www.youtube.com/watch?v=-7Lngp3XSrQ

    gtx 1650 oyun performansıhttps://www.youtube.com/watch?v=_9LJWRdRsM4

    Aldığınızı varsayarak iade edin dedim ama umarım almamışsınızdır.




  • Adol125 kullanıcısına yanıt
    spoiler içine aldığın için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler oyunu 1 senede 2. kez bitirişim ilk haziranda oynamıştım. Geçen aydan bu yana ana hikayeyi yeniden bitirdim


    DİKKAT AĞIR SPOİLER



    Emhyr'in yanına Ciri öldü diye gidip söyledi Geralt. Kılıç yaptırıyordu adam "Kılıcın üstüne ne yazılsın?" dediğinde Zirael seçtim üzülerek. Ulan dedim Ciri öldü diye üzülürken... Kılıcı alıp Ciri'ye götürdüm
    Yani iki kez oynadım ikisinde de Ciri Witcher olduğu sonla bitirdim. Her ne kadar bu kez farklı seçimler yapsam da yeterince farklı olmamış demek

    birkaç SS'le desetekleyelim


    Meşhuur Rün'cü abimiz Ofierli'nin değirmeni:







    Yine Olgierd'ı kurtardım:



    Triss❤❤








    tamam



    Ve nihayet..





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 6 Şubat 2020; 21:31:25 >




  • triggo54 kullanıcısına yanıt
    Oyun oynama niyetiniz vardıysa en azından 1050ti olan bir sistem alsaydınız keşke. O cihazla belki en düşük ayarlarda oynanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu uzun zaman sonra tekrar yükledim. Bazı hedeflerim var bu sefer:

    *Bütün Gwent görevlerini yapmak ve bol bol Gwent oynamak

    *Nilfgaard'ın kazanmaması

    *Toussaint'daki eve Yennefer'in gelmesi

    Kasam imzamda mevcut, internetten modlara baktım ama buradan da kullananların mod tavsiyelerini bekliyorum. Özellikle görselliği iyileştiren modlar.
  • Emperor Karl Franz kullanıcısına yanıt
    Hedeflerinizi lütfen spoiler butonu içine alınız. Henüz oynamamış ve yeni başlayanları da düşünmek gerekir.

    Mod tavsiyeleri ve görsellik üzerine son birkaç sayfada faydalı yorumlar göreceksiniz. Birkaç sayfa geriye gidip okuyabilirsiniz.

    Görsellikle ilgili kendinize yapabileceğiniz en büyük iyilik, zevkinize uygun doğru bir ışıklandırma yani lighting modu seçip kullanmak olacaktır. Oyunun en temel sıkıntısı ışıklandırma.
    Doku kalitesi ve sulara gerçek zamanlı yamsıma için de HD Reworked Project isimli modu kurabilirsiniz. Bundan sonrası kozmetik ögeler için retexture, bug fix, işaret efektleri , animasyon, kamera açıları, reshade vb zevkinize kalmış. Nexusmods tan inceleyebilirsiniz.
  • Bir krallığın kaybetmesi/kazanması veya Toussaint'daki eve bir karakterin gelmesi spoiler değil, bunlar oynayacak kişinin bilmesi ve nasıl bir son istediğine göre karar vermesi gereken şeyler. Ben mesela ilk oyunumda bunları bilmiyordum, bilseydim oyundaki seçimlerimi ona göre yapardım. Mod tavsiyeleri için teşekkürler bakacağım.
  • 
Sayfa: önceki 10801081108210831084
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.