Şimdi Ara

The Wire (2002 - 2008) | HBO (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
10
Favori
49.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Diziyi bitirdim.


    Gelmiş geçmiş en gerçekçi dizi kavramını sonuna kadar hak eden bir dizi. 5 sezon boyunca çizgisini bozmayan, hiçbir karakter ve senaryo'da en ufak kurguya dair bir şey hissetirmeyen çok sade bir dizi olmuş. Bu sadeliği ve gerçekliği aktarmak göründüğü kadar kolay değil. Dizide hiçbir şekilde kurgusal karakter yok hiçbir karakterin kendisini seyirciye ispatlama sevdirme gibi bir durumu yok aynı şekil dizinin de. Bölümlerin başlangıç ve bitiş sahneleri o kadar iyi ayarlanmışki o alıştığımız ana akım yapımlarından çok farklı acaba gelecek bölüm ne olacak diye merak ettmiyor dizi. Idris Elba'nın oynadığını bilmiyorum sürpriz oldu ve gözüktüğü her sahnede gene diziye renk katmayı başardı. En iyi sezon 2 ve 1.sezonlardı. Dizinin en iyi karakteri Frank Sobotka'ydı kesinlikle. Kurgusal bir karakter yaratmadan dizi tarihine geçen bir karakter yaratmayı başarmışlar. Aynı şekilde Ziggy karakterinin görünmez kahraman olduğunu sade ve gerçekçi rolüyle 2.sezona damga vurduğunu düşünüyorum. Özellikle şu sahne efsaneydi.



    Şu sahneye hiçbir komedi dizisinde gülmediğim kadar gülmüşümdür.



    Omar reyizi de unutmayalım..





    Dizi boyunca tek sevemediğim ve ısınamadım karakter mcnulty oldu nedense.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 9 Temmuz 2016; 17:09:36 >




  • En iyi sezon 2 demissin cok ilginc,tum dunyanin ortak kanisi en kotu sezonun 2 oldugu :) ana konuylada ilgisi yok hic izlenmese bile olur 2.sezon

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bitirdim 1 haftada güzel bir diziydi oz'u aratmadı
  • The Sopranos bitirdikten sonra bu diziye başladım. Person of Interest , Sons of Anarchy ikisinden birine başlamayı düşünüyordum, The Wire daha güzel gibi geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Port Valdez

    Ulan bebe nefretimsin be...

    The Wire (2002 - 2008) | HBO


    ben de bundan nefret ediyorum
  • HBO'nun ağır toplarına bu diziyle giriş yaptım. Biraz komplike ve ağır ilerlese de harika gidiyor, buram buram realizm kokuyor.
    Zaten hayal kırıklığına uğratmayacağı kesin olan dizilerden biri, belli yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be ne diziydi. Şimdi son bölümü izledim. İzlediğim en kaliteli 5 dizi arasındadır. Ne yazık ki çok az biliniyor. Abuk sabuk diziler reyting rekorları kırıyor, bunun gibiler maalesef hak ettiği değeri görmüyor. İzleyin, izlettirin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grozny

    Birinci sezonu bitirdim ve favorim
    https://youtu.be/1lElf7D-An8

    Adamlar 5 dakika boyunca sadece "f*ck" dediler ya Burayı izlediğimde bayılmıştım.
  • Türkiye de fazla bilen olmasada amerikada gelmiş geçmiş en iyi 3 dizi arasındadır wire. Sokakta 10 kişiye sorulsa 8'i bilir o kadar efsanedir. Wire aslında diziden çok öte bir yapım bir sanat eseri. Dizinin yapımcısı David Simon eski bir gazeteci araştırmacı bundan da kaynaklı olarak dizi her yönü ile gerçekleri yansıtıyor. Tabi prodüksiyon da her yönü ile muazzam. Anlatılmaz yaşanır bir dizi. The Wire - Sopranos tartışmasız en iyi 2 bana göre. 3 ede artık ne koyarsan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önceden yazdım mı bilmiyorum, en iyi intro bence 4.sezonun introsu;

    https://www.youtube.com/watch?v=ZPKyqAAd4jc

    edit: şarkı yorumu olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcan402 -- 12 Ağustos 2016; 20:11:31 >
  • Ben türkçe izlemedim ama kötü olduğunu düşünmüyorum. Çünkü konuşmaların geneli günlük konuşmalar. Öyle çok ağır muhabbetler nadir çıkıyor.
  • Hbo dizileri çok beğeniliyor. Bence de özellikle suç dizileri olarak piyasanın en iyilerini yapıyorlar. İzlediklerimden bir sıralama yaparsam;

    Hbo'nun en üst düzey dizileri;

    1. Boardwalk Empire
    2. Sopranos
    3. The Wire

    Aslında bu üçü birbirine çok yakın. Yani tarzınıza göre değişir hangisini seveceğiniz. Boardwalk Empire son sezonlara doğru biraz bozsada verdiği o kült roman havası yüzünden zirvede bence. Sopranos'ta gerçekçilik biraz zayıf olsa da psikoloji ve alttan alta işlediği derinlikle The Wire'dan daha bir sevilesi duruyor, evet The Wire kadar istikrarlı değil ve bazı sezonları kötü ama yine de The Wire'dan önde bence.

    Orta düzey dizileri;

    4. Six Feet Under

    Alt düzey;

    5. True Detective
    6. Game Of Thrones
    7. The Night Of
  • Bende başlayacağım bu diziye yorumlar çok olumlu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeBron James10

    Once The Wire'ı bitirdim, sonra The Sopranos, şimdi de Oz'un 4. Sezonundayım. Six feet under ı izlemedim ana Şu dizilere kalite olarak yaklaşan bir dizi daha yok sanırım, Sopranos tan sonra bir ton diziye basladim game of thrones falan da buna dahil o kadar dandik geliyo ki bu diziler saydiklarimin yaninda çerezlik gibi ne adam gibi oyunculuk var ne bi şey, uyduruktan entrikalar falan. Wire, sopranos, oz bunları izleyin izlettirin arkadaşlar. Eyyorlamam bu kadar :)

    hocam sopranos o dortluye yakısmamıs
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tom.waits

    Ben türkçe izlemedim ama kötü olduğunu düşünmüyorum. Çünkü konuşmaların geneli günlük konuşmalar. Öyle çok ağır muhabbetler nadir çıkıyor.

    siyahilerin hepsi farklı accentle konusuyor ve bazen bazı yerlerde ağır muhabetler var . amerikaya gittiğim için zorluk çekmedım ama ingilizce üst seviyede değilse zorluk çıkarır bence
  • Marco van Basten. kullanıcısına yanıt
    Aksan konusuna katılıyorum ama dizi ingilizce altyazılı rahat izleniyor bana göre. Öyle çok ağır muhabbetler dönmüyor, günlük konuşmalar.

    Bu arada Sopranos tam olarak tüm sezonlar çok iyi olmasa da özellikle ilk bir kaç sezon diğerlerinden ve bu diziden çok daha iyiydi bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tom.waits

    Aksan konusuna katılıyorum ama dizi ingilizce altyazılı rahat izleniyor bana göre. Öyle çok ağır muhabbetler dönmüyor, günlük konuşmalar.

    Bu arada Sopranos tam olarak tüm sezonlar çok iyi olmasa da özellikle ilk bir kaç sezon diğerlerinden ve bu diziden çok daha iyiydi bence.

    sopranos overrated bi dizi okadar güzel değil ama güzel six feet underla aynı benım gozumde bıraz six feet underdan guzel olabılrı 1 tık oz wire ezer geçer bence herkesin kendi fikri
  • Unutmayalım. Sırası gelince buna başlarız.


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son sezondayım. Nerdeyse 2 günde 1 sezon bitirerek geldim. Biraz ağırdan almak istiyorum son sezonu. Bu tarz ağır işleyen dizilere bayılıyorum ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antares -- 3 Ekim 2016; 6:41:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu yukarıdayken ben de yazayım. İlk sezonu şimdi bitirdim. Başlarda biraz sıkıcı olsa da sezonun sonlarına doğru iyice açıldı, ben de iyice ısındım diziye.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.