Şimdi Ara

The Trail ~ Detalar İçeride <--

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hop, şimdi geçen gün öyle bir oyun buldum ki mobil oyunda daha önce böyle bir oyun oynamadınız çünkü yok. Bu oyunu bir sürü insan oynamalı sonuna kadar hak ediyor, oyun çok yeni eksikleri çok fazla ama geliştirici firma oyun üzerinde sürekli çalıştıklarını ve her türlü feedbacke açık olduklarını bellirtti. Şimdi size oyunu tanıtıyım.

     The Trail ~ Detalar İçeride <--

    Gördüğünüz üzere grafikleri cartoon tarzında ve renklendirmeleri pastel boya şeklinde bir oyun.

    Amacımız üretmek,diğer oyuncularla takas yapmak,diğer oyuncularla bir köyde beraber çalışmak, hayatta kalmak.

    Biraz daha açayım. Oyuna karakterinizi ve isminizi seçip giriyorsunuz. Özgür bir yönetime sahip değilsiniz. Belli bi yolda parmağınız ile karakterinizin üzerinde yukarı yada aşağı swipe yaparak yürüme hızınızı ayarlıyorsunuz. Staminanız bulunmakta, bu stamina bitmeden yolun belli bir mesafe ilerisindeki kamp alanına varmanız gerekiyor. Kamp alanına vardığınızda karakteriniz dinlenerek staminasını dolduruyor. Bu kamp alanına yürüme mesafesi ilerledikçe uzuyor, staminanız normalde 1 kalp ikonu, üzerinize kaliteli elbiseler giydiğinizde kalp sayısı artıyor.

    Asıl detaylara geçelim, yolda yürürken sadece siz yoksunuz o sırada orada olan diğer oyuncuları göreceksiniz. Yolun sağında solunda eşyalar oluyor, dal,elma,taş vs gibi. Bunları çantanıza atıyorsunuz fakat çantanız o kadar geniş değil başlarda. Ağzına kadar doldurup diğer kamp alanına varırsanız ne ala. Eşyaları topladık peki ne üreteceğiz?

    4 tane farklı meslek bulunuyor;
    Explorer: Yiyecek pişirme
    Trader: Giysi ve çanta üretme
    Lumberjack: Ağaç kesmek, odun üretmek ve oyuncak üretmek
    Hunter: Hayvanları avlamak, deriler ile pahalı oyuncaklar ve nadir bulunan giysileri üretmek

    Herhangi bir kamp alanına geldiğinizde bi kadın size görev seçtirecek. Atıyorum trader mesleğinin ilk görevi basit t-shirt üretme tarifi kazanmak. Bunu seçtiğinizde gerekli eşyayı toplamanızı istiyor mesela 4 tane rabit scrap. Siz bunu yollarda bulup çantanıza attığınıza göreve sayılıyor. Bitirdiğiniz zaman bir sonraki kamp alanında kadın sizi karşılıyor ve ödülünüzü veriyor.

    Şimdi ödülü aldık, kamp alanında otururken craft sekmesini açıyoruz ve tarifin neler istediğine bakıyoruz. Bu crafting sekmesinde gerekli malzemeleri koyarak o eşyayı üretiyoruz.

    Her ekipmanın dayanıklılığı var. Aynı eşyayı sürekli üretmek, o eşyanın kalitesini arttırıyor. Mesela basit t-shirt den 4 tane yaptığınızda rank 2 oluyor, bir sonraki üreteceğiniz basit t-shirtün dayanıklılığı ve fiyatı artıyor.

    Trade mevzusunu anlatayım. Trade açık arttırma sistemi tarzında. Kamp alanına ulaştıgınızda ekranda trade süresi çıkacak bu süre 1 dakika. Süre bitmeden GO ya tıkladıgınızda etrafınızdakilerle beraber trade e giriyorsunuz. Herkes satmak istediği eşyayı makineye atıyor. Bu makine belli bi saniyede dönüyor ve eşyaları kendine doğru çekiyor. Makinedeki eşyalar, diş bölgesine ulaiştıkça fiyatı biraz düşüyor. Eğer kimse almasa makine yutuyor ve size ederi kadar parayı veriyor. Belli bi süre bu trade mevzusu sürüyor ve en sonunda en çok parayı kazanan kişi hediye kazanıyor. Bu hediye görev eşyası, ekipman vs olabiliyor.

    Sağ ve solda bulunan eşyalar yanınızdaki her oyuncu ile ortak. Yani birisi aldıgı zaman gidiyor. Aynı zamanda oyunun bir güzel özelliği ise çalmak. Mesela sapan ürettiniz, tavsan avladınız. Tavşan 1 hide 2 scrap düşürdü. Bir kaç saniye içinde almazsanız diğer oyuncular çantasına atabiliyor. Hızlı davranmanız gerek. Bir diğer olay ise bayılmak. Yoldasınız yemek yok stamnanız düşüyor, kampa daha var. Tam staminanız bittiğinde yere düşüyorsunuz, ya gerçek para ile alınan eşya kalkabilirsiniz yada umutlar içinde staminanız tam dolmaısnı yada yanınızdan gecen oyuncunun size yardım etmesini bekleyeceksiniz. Sıkıntı şu, her baygın durdugunuz saniyede çantanızdan bir eşya düşürüyorsunuz, yanınızdan geçen oyuncular size yardım etmeyerek düşürdüğünüz eşyaları çantasına atabiliyor Bu yüzden mutlaka kaliteli elbiseler giymeli ve yemek bulundurmalısınız.

    Böyle böyle devam ediyorsunuz, üretip satarak para kazanıyorsunuz, en iyi para oyuncaklardan geliyor. Fakat unutmayın giysiler ve yemek aşırı önemli rol oynuyor. Peki nereye doğru gidiyoruz?

    Eden Falls a gidiyoruz, eden falls bir merkez. Oraya vardıgınızda şansınıza baglı ya siz bir köy kuruyorsunuz yada başkasının köyüne yerleşiyorsunuz. Buraya vardıgınızda köye giriyorsunuz ve bir çok ev görüyorsunuz, bu evlerden boş olan bi tanesini satın alıp yerleşiyorsunuz. Asıl oyun bundan sonra başlıyor. Yerleştiğiniz köydeki oyuncularla birlikte oynuyorsunuz, birlikte üretiyorsunuz, küçük evinizi yükseltmeye çalışıp aile kuruyorsunuz. Her köyde büyük binalar var, bunlar odun binası, banka, takas evi, depo vs gibi. Bunları kurmak kolay değil tabi birlikte çalışmanız gerekiyor. Mesela depo da herkes satmak istediği eşyayı koyuyor. Depo kapasiteye ulaştıgında diğer köylere gidiyor, diğer köylerdeki oyuncular satın alıyor ve para kazanabiliyorsunuz bu şekilde de. Evinize aksesuar falan yapabiliyorsunuz, çok çeşitli. Yapım aşamasında olan bircok daha yenilikler var.

    Oyunda enerji tarzı bir saçmalık yok, sınırsız gameplaye sahip. Chat yok fakat konuşma baloncukları var, karakterinize basılı tuttugunuzda görüceksiniz, hello, thanks vs gibi. Yolda ve kamp alanlarında herkesin bu şekilde iletişime geçtiğini göreceksiniz

    Oyunun en büyük ve en berbat eksikliği ise şu;

    Eden falls a geldiğinizde şansınıza kimin köyü gelirse ona girmek zorundasınız. Ayrıca tüm köyün dolu olma ihitmali var. Eğer dolu ise köyden cık yola devam et seçeneği ile devam edebiliyorsunuz, eden fallsın bir gerisindeki kampa ışınlarak yeniden şansınızı deneybilirsiniz. Ayrıca girdğiniz bu rastgele köyün aktifliğini bilmiyorsunuz. Kimsenin olmadıgı köyde zevkli olmuyor, köyden cıkamıyorsunuz da. Bununla ilgili cok feedback var, kısa sürede değiştirilecektir. O zamana kadar normal oynayabilirsiniz tabikide. İlla hemen yerleşmeniz gerekmiyor ^^

    Oyunun linki;https://itunes.apple.com/us/app/the-trail-a-frontier-journey/id1147002179?mt=8

    Yolda görüşmek üzere

    Ufak not: Oyunun türkçe dili yok, çok istek var. Kendilerine mail attım, daha önceki çeviri tecrübelerimide gösterdim eğer uygun görürlerse çeviriyi bizzat ben yapıcam. Ağır ingilizce istemeyen bir oyun ama yinede cok istek var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Oyun beni baya sardı konusu vardır diye geldim kimseler yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyunu biraz oynamış o dönem yoğun olduğumdan dolayı vakit ayıramayacağımdan silmiştim. Güzel bir oyuna benziyordu bıraktığımda daha köye varmamıştım. Onun için tekrar deneyebilirim
  • Oyunun bu kadar detaylı olduğunu bilmiyordum
  • Bu oyunu oynayan var mı bir yerde takıldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunda köy değiştirme geldi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.