Şimdi Ara

THE SURGE - Rehber Niteliğinde Ana Konu - METASCORE 72 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
6
Favori
9.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok merak ediyorum oyunu ya yaz indirimleri kafamı kurcalamasa alıcam oyunu.Daha önce hiç souls oyunu oynamadım ama rpg sevmediğimden değil souls oyunlarındaki o sürekli karanlık kasvetli ortamı sevmediğim için çok direndim ama bu oyunun konsepti tam bana göre gözüküyor 2 lemde kaldım şimdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragonbornx


    quote:

    Orijinalden alıntı: zack06

    Bende verbatim ve versatileciyim

    Xbox olmasa da film arşivi yapmak için koli koli alırdık

    360 da verbatimlerle açgözlülük yapardık oyun çöp bile olsa yazdırır bakardık nasıl olmuş diye işte öyle bolluk zamanlarıydı o zamanlar

    ooo verbatim alırım bi dal




  • Oyun nasııl arkadaşlar.oynayanlar şimdiye kadar olan sürede bir değerlendirme yapabilirler mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zugu kullanıcısına yanıt
    Oldukça zor olmuş diyebilirim. Düşman çok az damage alıp çok fazla damage vurabiliyor. Diğer souls oyunlarının aksine kaybettiğin puanlarını yerden almak için sana belirli bir süre veriyorlar o sürede alamazsan kayboluyor. Vücudun zayıf noktasını seçip vuruyorsun bu güzel düşünülmüş. Bosslar yaratıcı ve zorlayıcı ama zayıf noktalarını bulmadan geçmek zor. Genel olarak ufak tefek hataları olsada beğendiğimi söylemem lazım. 9 saat olmuş şimdiden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam ilerleyen zamanlar tekrar değerlendirme alırız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunda öyle bir 3.Boss varki neyse alacaklara şimdiden sabır diliyorum. :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun nihayet bitti. Yaklaşık 35 saat sürdü. Genel olarak beğendim. Artılarını ve eksilerini söylemek gerekirse.

    Artıları
    Düşmanın vücudunun veya zırhının belirli bir bölümüne zarar verme
    Özgün Boss tasarımları(Özellikle 3. Boss çok harikaydı)
    Öldügün zaman Xp leri yerden alman için belirli bir süre tutulması güzel olmuş.
    Zorlayıcı oyun yapısı
    Oynanış çok akıcı

    Eksileri.
    Düşman çeşidi çok az
    Müzik namına hiçbir sey yok oyunda.
    Boss sayısı az.
    Hikaye çok etkileyici değildi.

    Özetlemek gerekirse oyunu beğendiğimi söyleyebilirim. Ng+ mutlaka denenmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 27 Mayıs 2017; 0:27:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35 saat mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Project Scorpio kullanıcısına yanıt
    Evet biraz farm yaptım. Haliyle uzadı oyun. Yinede oyun süresi doyurucu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sine-FİL -- 27 Mayıs 2017; 11:54:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sayfa güncellenmiştir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 2 Haziran 2017; 23:5:23 >
  • Çok beğendim oyunu, aklımda ne varsa yazıya döktüm biraz uzun olacak ama merak eden için faydalı olur diye düşünüyorum. Lvl 94'de bitirdim tam 40 saat sürdü, tabii bu süre saf oynanıştan ibaret değil. Oyundaki eşyaları craft yapma ve geliştirme kısmı biraz zahmetli olduğu için bu sürenin en az 5-6 saati belki biraz daha fazladır farm yapmaya harcanıyor. Ancak ne bu farm işi ne de oyunun kendisi hiçbir şekilde sıkmadı, beklediğim ama büyük beklenti içerisinde olmadığım bir oyun olmasına rağmen beklentimin üzerine çıktığını da rahatlıkla söyleyebilirim.

    İlk olarak hikaye kısmına bir iki şey söylemek istiyorum, gömen de var beğenen de şahsen beğenen taraftayım. Klasik doğal kaynakların tükenmesi sonucu çöküşü yaşayan bir dünyanın hikayesi ile başlıyor ancak bu klişeyi bana göre oldukça farklı bir açıdan işlemişler. Çok da spoiler vermek istemiyorum ama o tükenmiş dünyanın içinde o dünyayı kurtarmaya çalışan bir şirketin tesisinde olan bitene şahitlik ediyoruz. Açıkçası hikaye akışı beklentimin dışında, ilginç bir yol izledi merak unsuru da hep yüksekti. DS serisinde olduğu hikayeyi detaylara gizlemeye de çalışmamış, güzel akıcı bir şekilde de anlatıyor.

    Oynanış her ne kadar DS mekaniklerini fazlasıyla hissettiriyor olsa da kendine has eklentileri de var ve bunlar oynanış mekaniğini epey çeşitlendirmiş. Hem QTE hem de farklı bölgelere vurma imkanı sadece oynanışa değil, görselliğe de katkı sağlamış. Vücudun zayıf ve güçlü parçaları sadece kozmetik olarak eklenmemiş, iki seçenek de başka bir şeye hizmet ediyor. Mesela koldan düşen bir parça için farm yapmak istediğiniz zaman gerekli parçayı düşürmek için düşmanın güçlü koluna odaklanmanız ve QTE ile bitirmeniz lazım aksi takdirde istediğiniz parça düşmüyor. Bu da zorluğu bir parça daha artıran faktörlerden biri olmuş. Ek olarak vücudun her parçasının kendi içinde de dayanıklılığı var, bir kol ya da bacağa saldırmakla gövdeye saldırmak arasında ciddi direnç farkı mevcut.

    Yine oynanışa katkı sağlayan faktörlerden zırh ve silahların sayısı çok fazla değil, ancak bilhassa zırhlar bu konuda az ama öz sayıda karşımıza çıkıyor. Her zırhın pasif yeteneği mevcut, bir zırhı tam takım giydiğinizde o pasif yeteneğinden yararlanıyorsunuz. Dilerseniz farklı zırhlar ile çeşitli kombinasyonlar yapabilirsiniz fakat bu şekilde pasif yetenekten yararlanamıyorsunuz. Bazı pasifler gerçekten çok değerli, misal MG Gorgon seti harcanan staminayı çok hızlı bir şekilde yeniliyordu, güçlü düşmanlarda ve özellikle boss'larda vazgeçilmez setlerimden biri oldu. Chrysalis seti vardı öldürdükçe hp veriyordu, bu da çok kullandığım setlerdendi. Her set çok elzem pasifler sunmasa da genel anlamda bu setlerin kullanımı ve değeri oynayan kişinin nasıl bir build yaptığı ile de alakalı. Silahlar için de kullanım şekline göre beş farklı kategori eklemişler ama silahlar da aynı şekilde build ile paralel, mesela heavy duty kategorisindeki çift el kullanılan ağır silahları hafif zırh ile kullanmak doğru değil. Bu açıdan oyun oldukça çeşitli karakter build'lere izin veriyor, kesinlikle başarılı. Silah konusunda ek olarak drone da eklemişler, kimisi uzaktan saldırı yapıyor, kimisi size kalkan sağlıyor, kimisi düşmanı çekiyor bazıları gerçekten işe yarıyor. Sadece drone'ların açabildiği kapılar bile var.

    Öveceğim bir diğer husus da mekanlar, şahsen çok beğendim. Özel bir firmanın devasa tesisi içerisindeyiz ve çeşitli bölümleri var. Mekanlar elbette sanat eseri değil ama o tesis, ya da fabrika vari ortam öyle başarılı ki, bulunduğunuz yer neye hizmet ediyorsa onu birebir yansıtıyor. Çok geniş bir haritası yok ama tatminkar olduğunu söyleyebilirim. Tesisin bölgeleri arasında trenle yolculuk ediyoruz, başka bir bağlantı yok ama her bölge kendi içinde birkaç farklı kestirme ile bağlanmış. Hatta bu kestirmeler DS serisini aratmayacak kadar ince düşünülmüş, başarılı yollar. Bazı bölgeler ise tam bir labirent şeklinde tasarlanmış ama söylediğim gibi bir tesisin içinde olduğumuz için bu karışıklığa güzel de bir çözüm getirmişler. Etrafta yön tabelaları yer alıyor, OPS (Karakteri geliştirdiğimiz oda) ve asansör işaretleri ile yönünüzü bulabiliyorsunuz.

    Boss sayısı az ama düşmanlar çok güçlü olduğu için açıkçası pek de boss ile kapışmaya takatiniz kalmıyor. Bilhassa ilk 5-10 saatlik dilimde karşınızda 2 veya 3 düşman gördüğünüzde direk kaçmayı tercih ediyorsunuz. Ancak boss sayısı gibi düşman çeşitliliği de biraz az ama mekanların tasarımı, oynanışın zenginliği bunu telafi ediyor.

    Karakter geliştirme işlemi yine başarılı kısımlardan biri, xp toplama işi DS ile benzer burada scrap topluyorsunuz ve onları lvl olarak geçen Core Power'a harcıyorsunuz. Detay kısmı ise burada, Core Power geliştikçe giymiş olduğunuz sabit zırhınız (Rig) için slotlar açıyor ve o slotlara implant'lar ekliyorsunuz. DS serisinde olduğu gibi xp'leri hp için stamina için vs harcamıyor, burada hp, stamina vs. şeyler için implant kullanıyorsunuz. Onlarca çeşit implant mevcut, başlangıçta 6 ilerledikçe 12 ve 16 slotlu Rig buluyorsunuz. Slotları iyi kullanmak çok önemli, çünkü hepsi Core Power'dan besleniyor aynı şekilde zırhlarınız da Core Power'dan beslendiği için, örneğin boş slotunu olmasına rağmen Power Core yetmediği için oraya implant takamayabilirsiniz. Burada zaman zaman ince ayarlar gerekebiliyor.

    NG+ 'ya da başladım, DS'deki mantıkla aynı hatta yine de DS'de olduğu gibi NG+ 'ya özel sürprizler de eklemişler.

    Eksi olarak söyleyebileceğim,

    -Fast travel yok, gerçi gerek var mı o konuda da emin değilim, dediğim gibi bölgeler içerisinde çok fazla kestirme yer alıyor ama bir bölgeden başka bir bölgeye gitmek istediğinizde trenin olduğu yere kadar tabana kuvvet koşturmanız gerekiyor.
    -Dövüş mekaniğinin keyifli olmasından ötürü farm işi çok sıkıcı değil demiştim ama biraz daha rahat bir hale sokabilirlerdi, çünkü her bölgeden düşen eşya sabit, yani ilk bölgede düşürdüğünüz bir parça sadece orada düşüyor. Hal böyle olunca craftlamak istediğiniz bir eşya için ilk aşamada ilk seviye parçalar gerekiyor, bu yüzden ilk bölgeye geri dönüyor farm yapıyor sonra tekrar kaldığınız yere geri gidiyorsunuz. Hangi seviye parçaya ihtiyacınız varsa her zaman onun düştüğü bölgeye gitmek zorunda bırakıyor oyun sizi.
    -Müzikler çok zayıf, hatta OPS içerisinde ve credits sahnesinde çalan müzik dışında müzik duydum mu onu bile hatırlamıyorum.
    -Boss'lar kaliteli olsa da azlar, toplam boss sayısı
    5
    ancak dediğim gibi normal seviye düşmanların gücü öyle yüksek ki, hatta ilerledikçe bezdiren tiplere de denk geliyorsunuz hali ile boss'ların az olması açıkçası benim gözüme çok batmadı




  • Oyunu oynadığın joypade yazdığın laptopun klavyesine sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sayfa sürekli olarak güncelliyorum eksik olan bir şey varsa söyleyin ekleyeyim. Silahlar , özellikleri , nereden düştükleri ve hakkındaki bilgileri yazmaya başladım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cngzhn20

    Oyunda öyle bir 3.Boss varki neyse alacaklara şimdiden sabır diliyorum. :)

    3. boss en kolayıydı be

    oyunda ince detaylar var mesela 3. bossu kollarını kesmeden veya en fazla 2 tane kesip bossu öldürürseniz verdiği silahın version 2 halini veriyor. saldırı gücü daha fazla upgrade edilmiş halde geliyor.

    ilk bossta da kendisine roket attırmadan öldürünce yine version 2 veriyor.
  • İlk sayfa güncellenmiştir , eksik varsa söyleyiniz.
  • Vay arkadaş piyasada oyun yok deli oldum.
    Oyunu satmayı düşünen varsa bana ulaşsın lütfen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kehanist

    Vay arkadaş piyasada oyun yok deli oldum.
    Oyunu satmayı düşünen varsa bana ulaşsın lütfen

    tüm oyunları oynadın mı?
  • @Dominator0 Tüm Oyunları derken ?forumda satılık the surge yok demek istemişdim :)
  • Kehanist kullanıcısına yanıt
    he pardon :) piyasada oyun yok diyince tüm oyunları bitirdiniz anladım :)
  • Bu oyunu forumda oynayan bitiren üç dört kişiden biriyim. Kıymetinin bilinmemesi üzücü.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.