Şimdi Ara

The Sinking City (2019) [PC ANA KONU] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
4
Favori
8.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çıkış öncesi videolardan ne çıkarım yaptıysam birebir konuya yazılmış. Oyunlarla iç içe olunca o çıkış öncesi videolardan oyunun tam olarak nasıl olacağı anlaşılıyor. Ufak kendi halinde bir stüdyodan çıkan 65lik bir oyun. Diyalog bazlı soruşturma oyunu sonuçta Cthulhu mitosunu da arkasına alınca seven adam her türlü oynar. Yalnız gördüğüm kadarıyla combatlar kartondan hallice bir his veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu görev yerlerini doğrudan haritada göstermemesi çok saçma olmuş. yapımcının tercihi sonuçta ama zaten kaç saat diyalog okuyoruz birde gideceğimiz yeri arayıp işaretliyoruz. buda çekilmez olabiliyor bi noktadan sonra.

    onun dışında oyun fena değil, oyunsuz geçen yaz aylarında ilaç gibi geldi. 40 Tl'ye aldığımızı düşünürsek fiyata göre sunduğu içerik gayet makul, Türkçe olması da büyük artısı. Yoksa iyi seviye bir ingilizce istiyor oyun kesinlikle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 27 Haziran 2019; 22:52:1 >
  • cocobongo555 kullanıcısına yanıt
    Oyun ilk anından itibaren kontrolü size bırakıyor ve ister görev bazlı ilerliyorsunuz istersenizde etrafı gezerek yeni yerler ve yeni görevler keşfediyorsunuz.Oyunun ilk saatinde bulduğum bir notta aslında ilerleyen süreçte ne tür düşmanlarla karşılaşağımız konusunda bir ön bilgi yer alıyordu.Bu nedenle her ne kadar yetenekleri geliştiremesemde kombat sistemini denemek istediğimden dolayı haritada yer alan terk edilmiş ve tehlikeli olarak işaretlenen bölgelerin birisine gitmiştim.Buralar ismindende anlaşılacağı üzere bolca yaratığın yer aldığı yerler ve haliyle oyunda kullanabildiğimiz silahlara başvurmamız gerekiyor.Oyunda yakın dövüş aracı,önsiparişle gelen bir adet smg,bir adet tabanca ve altıpatlar kullanabiliyoruz.Elbette sağlık kitimiz ve el fenerimizde yer alıyor.Bunlara ek olarakta tuzak kurabiliyoruz.Oyunun ilk kısmında karşılaştığımız düşmanlar çok zorlayıcı değiller fakat bahsettiğim bölgelerdeki düşmanlar daha zorlayıcılar.Kombat sistemi basit silahlar arası geçişi ise radyal envanter menüsü üzerinden kolayca yapıyorsunuz.Mühimmat seviyesi sınırlı olduğu için gerekli yetenekleri açana kadar hızlıca merminiz tükeniyor ve kombat sırasında üretmek durumunda kalıyorsunuz.Mermi hem kendinizi korumak hemde oyunun geçtiği dönemde takas aracı olduğu için dikkatli kullanmanız gerekiyor.Aksiyona girmek birazda size bağlı yani görev gereği aksiyon gerekmiyorsa pek başvurmanızada ihtiyaç kalmıyor.Sadece belirttiğim terk edilmiş bölgelerde bolca yaratık var ve bu bölgelere merminizi saklamak daha yararlı olacaktır.Oyunun kombat sistemi konusunda ise kendi adıma yorumlarsam göze batan eksik bir durumun olmadığını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 26 Haziran 2019; 17:12:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eyvallah hocam çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ps4 de türkçe altyazı desteği ile geldiğine göre xbox one da türkçe altyazı desteği vardır diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum bir arkadaş yardımcı olursa çok minnettar olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atsuma kullanıcısına yanıt
    Dağıtımcı firma Bigben, yani Sony değil. Ayrı gayrı olmaması gerek.

    ---

    Oyunu yaklaşık 3 saatten fazla oynadım. Geze geze, her yeri kurcalaya kurcalaya oynamaya çalışıyorum. Ana haritaya geçince bir yan görev silsilesi yaptım, Seyir Defteri diyince oynayan arkadaşlar anlamıştır. Diğer bir yan görev serisini ise tam olarak anlamadım. Mektuplardaki konumlara gidiyoruz, ardından ne yapmamız gerektiğini çözemedim. En azından Kimsesiz Kadın olanı yapamadım. Yapanlar veya görev işleyişini çözmüş olanlar spoiler kodu içerisinde yazabilir mi lütfen.

    Birde son olarak Nvidia'nın FPS sayacı Epic launcher üzerindeki oyunlarda çalışmıyor mu. Yoksa oyun bazlı mı bu. Yeni yeni kullanmaya başlamıştım, son oynadığım CSGO, Dying Light, SW Battlefront 2 oyunlarında vardı.
  • mail attım firmaya bir kez kingdom come dan kazık yedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etrafı gezerken FPS dalgalanıyor. Sabit 60’da kalmıyor 40’a düşüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atsuma kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç şekilde Yapımcı firmanın diğer oyunu Sherlock Holmes: The Devil's Daughter PSN üzerinde Türkçe Dil Desteği görünmüyor. Ama bu oyunda var görünüyor. En garantisini yapmışsınız.
    https://store.playstation.com/tr-tr/product/EP4008-CUSA03773_00-SHERLOCKHOLMESDD?et_cid=em_296117
    https://store.playstation.com/tr-tr/product/EP4008-CUSA13152_00-THESINKINGCITYUA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 27 Haziran 2019; 15:36:12 >




  • Arkadaşlar herkesin içi rahat olsun. The Sinking City bugün itibariyle Epic Games Store, PS4, Xbox One ve Nintendo Switch'te Türkçe altyazı desteği ile çıkışını yaptı. Herkese iyi oyunlar :)

    Saygılarımla,
    Aybars Sapan

    Kurucu & Yönetici
    AiBell Game Localization
  • Lovecraft seven biri olarak atmosferini çok sevdim. Fakat ara ara FPS dalgalanması oluyor. Onun dışında gerçekten dedektif işi yapmak gerekiyor. Zira ben Map olayında baya zorlandım. Mermi olayı sıkıntı olduğu için aksiyondan kaçtım ama silah kullanımı, hissini vs beğendim.
  • 7 tane kitap ayrıca 8-9 tane mektubu harita üzerinde işaretlenmiş şeklinde gösteren bir kaynak var mı acaba? Şuana kadar canımı sıkan tek şey bu oldu. Hepsinin yerini 2 saat haritada belirlemek istemiyorum açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyundaki en büyük sıkıntı ani fps dalgalanmaları ve haritada yer aramak. Hatta bir yan görev için lokasyonu ararken mektup yeri buldum. Öyle de gariplikleri var. Ama sardı bayağı. Bol bol yan görev yapa yapa ilerliyorum. Oyundaki kasvetli hava etkiledi biraz. :)
  • İlk malum görevi hallettim, ilgimi çeken açık dünyalarda kaybolmaya ve her metrekareyi gezmeye bayılırım, tabii oyunun mekaniklerini anlama da eklenince bu görevden 2 saatte kurtulabildim, ama hiç dert etmedim oyun beni cidden sardı, bazı tat kaçıran ufak detaylar var mesela barın önünde karşımda 2 kişi yürüyor, arkamı dönüp bi tekrar döndüğümde yok oluyorlar, hatta ben kendisine bakarken birden yok olan birine de denk geldim. Basit bir detay, yeni çıktı oyun düzeltirler diye umuyorum. Onun dışında eleştirilen harita, mekanikler ve kontroller niyeyse benim çok hoşuma gitti, muazzam korku ve gizem kitabı yazarının eserlerinden esinlenilerek görevler hazırlamışlar, hatta yan görevleri bile. Yani bu harita vb. zahmetinizin karşılığını verecek bi oyun gibi duruyor, kitap okuyormuş gibi derinlerine dalıyorum. Umarım oynanış süresi uzundur da yaz boyunca günde 1-2 saat oynarım. Oyunun çıkmasını beklerken hiç hype olmamıştım. Şimdi 2 saat oynadım ve hype oldum giriş görevi basit ama çok ilgi arttırıcı, merak uyandırıcıydı. Yapımcı ekibe güveniyorum, dedektif oyunları üzerine bayağı deneyimleri var çünkü, üzerine H.P Lovecraft dahil olunca...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wojtek -- 28 Haziran 2019; 3:58:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wojtek

    İlk malum görevi hallettim, ilgimi çeken açık dünyalarda kaybolmaya ve her metrekareyi gezmeye bayılırım, tabii oyunun mekaniklerini anlama da eklenince bu görevden 2 saatte kurtulabildim, ama hiç dert etmedim oyun beni cidden sardı, bazı tat kaçıran ufak detaylar var mesela barın önünde karşımda 2 kişi yürüyor, arkamı dönüp bi tekrar döndüğümde yok oluyorlar, hatta ben kendisine bakarken birden yok olan birine de denk geldim. Basit bir detay, yeni çıktı oyun düzeltirler diye umuyorum. Onun dışında eleştirilen harita, mekanikler ve kontroller niyeyse benim çok hoşuma gitti, muazzam korku ve gizem kitabı yazarının eserlerinden esinlenilerek görevler hazırlamışlar, hatta yan görevleri bile. Yani bu harita vb. zahmetinizin karşılığını verecek bi oyun gibi duruyor, kitap okuyormuş gibi derinlerine dalıyorum. Umarım oynanış süresi uzundur da yaz boyunca günde 1-2 saat oynarım. Oyunun çıkmasını beklerken hiç hype olmamıştım. Şimdi 2 saat oynadım ve hype oldum giriş görevi basit ama çok ilgi arttırıcı, merak uyandırıcıydı. Yapımcı ekibe güveniyorum, dedektif oyunları üzerine bayağı deneyimleri var çünkü, üzerine H.P Lovecraft dahil olunca...
    İnsanların kaybolma olayı bug değildir bence şeydir hani mistik olaylar oluyor ya ondandır öyle yordum ben açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyun kesinlikle AAA bir oyun değil. Zaten öyle bir iddiası da yok. Ama gel gelelim grafikler, animasyonlar çok kötü. Yıl 2019 olmuş hala inatla zıplamayan veya zıplayamayan karakter yapıyorlar. Bu da oyunu yapaylaştırıyor bayağı. Diyaloglar malum çok önemli, ama yüz animasyonları Skyrim'den hallice olduğu için adam belki de oyunun en büyük gizemini anlatıyor ama etkileyicilikten çok uzak. Açık Dünya yapmışsınız, fakat girilen yerlerin modellemeleri hep aynı. Hikaye ilerleyişinde ise ayrı.

    Oyunu yerdik, biraz da övelim.

    Dün çoğunlukla yan görev yapmıştım, bugün ana görev yapacağım. Büyük ihtimalle de oyunu bitireceğim. Oyundaki melankolik hava ve gizem unsuru çok yerinde olmuş. Seslendirmeler ve Türkçe alt yazı gayet sorunsuz. Mektup aramak dışındaki yan görevleri beğendim. Ah birde dedektifsin, araştır kafasında olmasa şu haritada yer bulma olayları. Neyse çözdük sayılır.

    Oyun kesinlikle kötü bir oyun değil, 10 üzerinden 6-7 puanlık hatta. Ama şahsen kendim 100 TL vermezdim(İndirimsiz Epic fiyatı), indirimlerde alırdım. Aynı şekilde Call of Cthulhu, Vampyr'e de. A Plague Tale: Innocence için ise kararsızım. %25 indirimli hali bile 98 TL. :/




  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt
    Ben de böyle olduğuna inanmaya çalışıyorum çünkü malum çok eski bir teknoloji yani arkanı dönünce npc'lerin yok olması Gta Vice City çağında kaldı diye düşünüyorum ama maalesef bi ürperti, efekt ne bileyim bi gizem vb. de olmuyor yok olduklarında, bildiğin kadın yürüyordu dümdüz yolda sonra yok oldu, umarım dediğin gibidir.
  • EDIT: gerek kalmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 28 Haziran 2019; 15:18:35 >
  • Lovecraft evreni olduğu için başladım baya sardı oyun. Atmosfer falan gayet güzel ancak grafik ve animasyon maalesef çağın gerisinde kalmış. Şehir içinde fazlaca buglara rastladım. Ama bu evrende geçen oyun bulduysak şükretmek gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar oyun win 8 de çalışmıyormu ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.