Şimdi Ara

The Protector (2018 - ) | Netflix Türk Yapımı (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
12
Favori
23.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • diziyi bitirdim 6/10 ne 1 fazla ne de 1 eksik tam notu budur dizinin
  • diziyi bugün bitirdim. genel olarak iyi diyebiliriz ama biraz sıkıntılar vardı.

    ilk başta ölümsüzün kim olduğunu çok fazla belli ettiler, keşke sağ gösterip sol vursalarmış daha iyi olurdu.
    kadın oyuncular özellikle hazar ergüçlü hiç olmamış.
    o meşhur el kırılma olayı dehşetti ama sırf bu yüzden de diziyi kötülemek uygun olmaz.
    seneryoda da bir kaç mantık hatası vardı.

    umarım 2. sezon da ilk sezonda olduğu gibi hatalar yapmazlar. ha bir de bölümleri kısa çekelim derken biraz bokunu çıkarmışlar.
  • CS nefret etmiş resmen


  • ölümsüz ü faysal yerine hep leyla olacak diye bekleyerek bitirdim ben
  • nemoberk N kullanıcısına yanıt

    sonunda leyla da ölümsüz oldu galiba
  • Diziyi bitirdim.

    Öncelikle spoiler'sız bahsedeceğim noktalar.

    -Görsel efektler idare eder çünkü pek ihtiyaç duyulmadı. Doğru düzgün yoktu bile şu göğsündeki dövmenin yanıp sönmesi filan o kadar.

    -Çekimler idare eder. Çok beğenmedim. Daha iyi çekimleri olan dizilerimiz var.

    -Konu bütünlüğü zayıf.


    Muhafız kimdir necidir ne iş yapar ? Bunu anlatamamışlar.

    Ölümsüz için bu 3 kat daha fazla geçerli. Bu adamın kötü olduğu nokta kendine zarar gelebileceği durumlarda insan öldürmesi. Yoksa derdi verin burçin terzioğlunu siz ne halt yaparsanız yapın modundaydı. Burçini hakanın babası öldürmese bu adam etliye sütlüye karışmazdı bence. Gördüğüm ilk kötülük garip konuşan hakana takıntılı abimizin ailesini öldürmesiydi.

    İstanbul istanbul istanbul ? Bana ne istanbuldan. İşte bunun temeleni koyamamışlar. Arkadaşlar neden önemsemeliyiz bunu ?

    Şu ölümsüzün elinde silah varken adamlarına hakan için öldürün bunu demesi. Ulan adam can düşmanın sık 3 tane hatta 10 tane sık garanti olsun. Veya ensesi traşlı sadık ablamızın babasını öldürürlerken gaz odası fetişliği. Yahudi mi atıyorsunuz gaz odasına ? Sık kafasına geç git. İlla bir aksiyon mermi adam öldürmüyor sanki.

    Hakan ilk eline silah aldığında bu garip konuşan abi silah veriyor 5 metreden eşek kadar tuğlayı vuramıyor askerde olsa komutandan dipçiği yer böğrüne mermiyi ziyan ettin diye sonra güzel hatunu kurtardığı sahnede ise james bond ceket ilikler o hareketlere o isabet kalitesine. Arkadaşlar gelişim işini bir becerin ya. Sen 1 isen 3 olursun 4 olursun bir anda yızdızlı 10 olmazsın.

    Var daha eksiklikleri.


    6 lık dizi. Şahsiyeti al koy netflix'e onunda eksiklikleri var ama çok daha beğenilir bence.
  • Ahmet_Şahin kullanıcısına yanıt
    Eksikliği geçelim inanılmaz saçma şeyler var dizide.

    Şimdi gidip TV'deki diğer diziler ile kıyaslarsak elbette farklı ve daha iyi ama ülkede TV'de yer alan diziler, programlar vs. inanılmaz vasatlaşıyor. Komedi dizileri desen 10-15 sene öncekilerin yanına bile yaklaşamıyor. TV8 gerçeği diye bir şey var. TV'ye yapılan aptal kutusu yakıştırmasının somut kanıtı.

    Her neyse bir Ezel, Behzat Ç., Karadayı vs. gibi dizilerin senaryosu olsaydı 30'ar dakikadan mükemmel işler çıkartılabilirdi. Bu dizinin tüm sezonu süre açısından sıradan bir dizinin misal Çukur diyelim iki bölümü kadar yapmıyor. Dizinin içeriğinin fantastik olmasını anlarım ama aşırı saçmalıkların varlığı diziyi izlenilmez kılıyor. Netflix yerinde olsam ilk Türk yapımı dizinin bundan daha iyi olmasını hedeflerdim.

    Bence güzel değil, hatta başarısız. Vasata o kadar aşina hale geldik ki vasatın az üstü bir şey görsek hemen beğeniyoruz. Biz daha iyilerini yapabiliriz. "Şimdilik" Rtük tam gaz sıkıştırmamışken bu mecrayı daha iyi diziler çıkartabiliriz diye düşünüyorum.
  • Konu ve isleme olarak zayif kalmis. Ancak Hazar Erguclu disinda oyunculuklara pek soz edemem. Ikinci sezon cok daha iyi bir cekim ekibi ve yonetmen ile bu ise girisirlerse basarirlar diye dusunuyorum. Su haliyle bile 3 4 sezon izlenebilecek bir dizi.

    Bolum sureleri cok kisa. 30 dakikalik bir final bolumu tam anlamiyla fiyasko. 45 dakikanin alti yetmiyor, 70 dakikanin fazlasi da sikiyor. 45-60 dk arasi bi standart tutturup devam etseler cok daha iyi olabilirdi. 45 dkdan 10 bolum en guzeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pablosky -- 19 Aralık 2018; 2:36:25 >
  • K.chaLi kullanıcısına yanıt
    Beğenip de bayıldım harika şahane demiyorum zaten ama hem konu olarak bize yabancı olması hemde ilk yapılan işlerin önünü kesmemek adına bence izlenir. Kimse bu işi anasının karnında öğrenmedi. Yapılanın yanlışları düzeltilerek ileri gidilir biz yapamıyoruz bırakalım diye değil. Adamlar eksiklikleri giderdemeden daha kötüleştirerek devam ederse o zaman yerin dibine sookulabilir ama şu an değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet_Şahin kullanıcısına yanıt
    Ben de diyorum ki deneye deneye tecrübe ede ede iyiyi başarmayı beklemeye gerek yok. Sadece vasat olana o kadar alıştık ki bu bile güzel geliyor. Halbuki bu işin mutfağına önceki seneler ne güzel senaryolar kurgular geldi biz onları gerek RTÜK sıkıntısı gerek fazla uzun bölüm çekme zorunluluğu ile mahvettik.



    Bu haliyle zaten olanlardan iyi der daha fazlasını beklersek adamlar niye zahmet etsin. Kötünün iyisine de razı olan için.



    Yoksa sizin mükemmel bulduğunuzu bayıldığınızı ima etmiyorum tabi. Ben ilk netflix projesi de olsa daha kalitede bir şey ortaya çıksın isterdim. Çünkü böyle başladıysa böyle gider bence. Yanılmak isterim tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi genel olarak ortalamanın altındaydı.



    Efektler zaten dizi boyunca fazla yoktu. Olanların bazıları orta seviye ( Hakan'ın gömleği giymesi, çıkarması felan), diğerleri ise ortalamanın altındaydı.



    Çekimler fena değildi. Mekanları güzel göstermişler. İstanbul çekimleri hoştu.



    Oyunculuklar içinde iyi olanda vardı , yetersiz olanda. Ama diyaloglar zayıftı. Bir oyuncu iyi oynasa bile oyunculuğunu gölgeleyecek seviyede diyaloglar yer yer mevcuttu dizide. Klişe ve düz diyaloglara sahipti.



    Hikaye konusu itibari ile iyi olmasına rağmen , işleniş olarak kesinlikle zayıftı. Altyapısi yetersiz hazırlanmış. Kafada çok soru bırakıyor ve bilgi yetersizliğinden dolayı bazı yerler mantıksız geliyor. Yani genel olarak hikaye açısından iyi değildi.



    Ama dizi tüm bunlara rağmen çok akıcı. Kendini izlettiriyor. On bölümüde bir çırpıda sıkılmadan izledim.





    Sonç olarak başarısız sayılabilecek ama buna rağmen kendini izleten bir dizi olduğundan dolayı 4/10 veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Oğlum niye kavga ediyorsunuz, faysalın kanı ölümlüleri, hakanın kanı da ölümsüzleri diriltiyor, ee derdiniz ne sizin. Yalnız bir tüp 8 ml kanın, 4 ünite kana dönüşmesi ibretlik di. Muhafız değil yürüyen kan bankası. Dizi belki senaryo olarak fena değil ama oyuncu kadrosu çok kötü. Çağatay hiç oynayamıyor, kızlar desen yorum bile yapmaya gerek yok. İyi diyebileceğim tek bir kişi var dı, o da pavyon işleten sadık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proteo -- 19 Aralık 2018; 13:21:3 >
  • proteo kullanıcısına yanıt
     


    [spoiler=865093204]

    Mesajınız...

    [/spoiler]


  • quote:

    Orijinalden alıntı: GOD_A_MAN

     


    [spoiler=865093204]

    Mesajınız...

    [/spoiler]


    Tamam mı.
  • proteo kullanıcısına yanıt
  • Bende biraz önce bir bitirdim. Genel olarak beğendim ama beğenmediğim çok fazla şey oldu. 10 üzerinden 6.5 verilir.






    Bir kere Muhafız kim Ölümsüz kim bunu iyi işleyememişler çok alelade olmuş. Bu adamlar niye 7 kişi niye İstanbul bu kadar önemli ? Emir'in ailesi sadık değil miydi onlara ne oldu ? Bu sadıklar hakkında da pek fazla bilgimiz yok mesela. Ayrıca Faysal bir yandan haklı değil mi ? Adamın sevdiğiyle kavuşmak gibi haklı bir nedeni var. Şayet gelecek sezonlarda konuyu daha derin ve sindire sindire işlemelerini tercih ederim.




    En azından risk alınarak yapılmış bir dizi olarak düşünüyorum. Türk standartlarının dışında, alışılmışın dışında. Bence devam etmeli. Saçma TV dizilerimizden iyidir. Sektörü değiştirebilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diziyi dün gece eşimle bitirdik, izlerken beklentimi olabildiğince düşük tuttum. O sebeple çoğu sıkıntılı durum beni çok rahatsız etmedi, hatta bazı noktalara biraz daha özen gösterip ve derinlik katsalarmış ortalamanın baya üstüne çıkarmış.

    Dizide çok az olan görsel efektler keşke daha iyi kurgulanıp hazırlanmış olsaydı. Karakteri ve diziyi daha dikkat çekici hale getirebilirdi.

    Dizinin aksiyon sahneleri çok seyrekti, haliyle çoğu karakteri, geçmişi ve olacakları diğer karakterlerin yorumlarıyla aktarmak istemişler fakat bir noktada bu durum bayıyor. Tamam ne olduklarını ne yapması gerektiklerini duyuyorsun fakat uygulamada göremiyorsun yada zayıf kalıyor.


    Muhafız çok önemli ve diziye göre İstanbul'un kaderi vs her şey ona bağlı, fakat adamın üvey babası ölene kadar hiç bir gelişme yaşanmıyor. Adamın yaşı küçükte değil, bu kadar önemli bir karakteri neden yetiştirip geliştirmiyorlar ? Hadi genç diyeceğim, dizide ondan çok daha küçük sadık olanlar var :)

    Diğer bir durum, gömlek çok önemli deniliyor fakat muhafızın üvey babası depoda görünür bir yerde tutuyor. Hançer çok önemli fakat müzede insanların gözü önünde duruyor :) Binlerce yıldır savaş halindeki iki grup, muhafız ortaya çıkana kadar hiç bir aksiyon içinde değilmiş gibi geldi. Muhafız ortaya çıkınca, parçaları bir araya getirmek akıllarına geliyor. Sadık olanlar birbirlerinden fazlaca kopuk, güvenlik amacıyla deniliyor fakat pek bir işe yaramıyor.

    Fazla tesadüfler üzerinden yürüdüğünü düşünüyorum. Adamın amacı ölümsüzü bulmak, ne hikmetse bulması gerektiği dönemde yanında işe giriyor ve işe girme sebebi tesadüfen ölümsüzün önünde kahramanlık yapması...

    Kaba taslak bakınca eh işte kurtarıyor fakat detaylara ve derinlere girince dizi havada kalıyor.


    Diziye daha fazla derinlik katmaları gerek, diğer yandan göstermek istediklerini anlatmaktan öteye geçmemeliler yani biz böyleyiz onlar böyle diyerek anlatılması bayıyor. Bütçe az görsellik yapamıyoruz diye bir durum varsa o zaman böyle dizi çekmeyin arkadaş...10 bölümlük sezonda 3 4 tane görsel efekt var bari onlar hoş olsun, en azından görsel olarak etkilemiş olsun.
  • bu ölümsüz denen kişiler vampir mi ? ne oldukları açıklandı mı ben mi kaçırdım ?
  • Hem türk yapımı olduğu için hemde destek olmak için direk çıktığı zaman başladım bence gayet güzel olmuş istanbulun güzel reklamı olmuş devamı gelirse izlenir diye düşünüyorum bence sizde izleyin destek olalım.
  • Dizi için değil ama istanbul u çok güzel tanıttığı için imdb hesabı açıp 10 puan verdim. gerçi yurtdışında çağatay ulusoy hayranlarının dışında pek ilgi göreceğini sanmıyorum dizinin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmediNesaj -- 21 Aralık 2018; 0:18:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.