Şimdi Ara

The Night Of (2016) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
6
Favori
8.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BasiliKalanCtrl kullanıcısına yanıt
    Fargo'nun 2.sezon finali de öyleydi.
  • Dizi digiturk de başladığından beri kutuya kaydettirdim, ama daha yeni başladım.
    Şu an 3. Bölümü bitirdim, ve genel olarak hoşuma gitti.. izlemeye devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi çok güzel. Beşinci bölümdeyim 1 dk bile sıkan sahne olmadı çok akıcı ve dolu dolu
  • Diziyi yeni izledim. Stranger Things kadar abartı manyağı değil fakat yine de biraz abartılmış bir dizi olmuş. İlk bölüm 10 numara fakat sonraki bölümler için aynısını söyleyemem.


    Gizemleri severim. Bu dizide zaten bunun üzerinden yürümeye çalışmış fakat aslında yürüyememiş. Çünkü bu kadar uzun süre dayanabilecek bir gizem yok aslında. Dizide sen konuşursan her şey açığa çıkar o yüzden sus teması hakim. 8 bölümlük bir dizinin toplam neredeyse 1 bölümünün ise ayaklara ayrılmış olması da cabası. Bir buçuk saat sezon finalinde toplasan 15-20 dakikalık işe yarayan içerik gösterildi. Tam bir Türk dizisi mantığı ile çekmişler. Güzel bir film olabilirdi halbuki.
    Oyuncular başarılıydı. Konu güzeldi fakat dediğim gibi aşırı uzatılmış maalesef.


    Puanım 7/10




  • dizinin ikinci sezonu olabilirmiş
  • Muazzam bir dizi, Top 5 içinde benim için. Psikolojiyi, empati duygusunu iliklere kadar işleten çok beğendiğim bir dizi oturup tekrar tekrar izleyeceğim 2 dizi vardır o da bunların yanına ilişti. Tam bir mini dizi.
    Bir insanın değişimini, mahvolan bir hayatı gösteriyor. Bu arada Avukat Jack Stone'un gömleği aynı sahnede 2 kere değişti belirtmek istedim. Süprüz sonlu bir dizi, katili aramakla hata ettim, katil çıkmadı.Kediden bir şey çıkar diye umdu herkes yine bir şey çıkmadı.

    İnsanların acımasızlığı, ön yargısı, özellikle başka bir dine mensup olması iki kat ön yargı yaratıyor. Ailenin çaresizliği de güzel işlenmiş. Kamera açıları bile insana vay anasını satayım dedittiriyor. Severek izlediğim bir dizi. 2.sezondan bahsediliyor ama umarım gelmez.




  • Yazdan beri listemdeydi konu pek aktif olmadığından bildirim gelmiyor zor buldum. üçüncü bölümdeyim başlangıçdaki hız olmasa da işleyiş den memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 15 Şubat 2018; 5:57:11 >
  • Diziyi az once bitirdim gercekten cok basariliydi. Siddetle tavsiye edilir...Psikolojik olarak beni cok etkiledi.
  • 3. bölümü bitirdim bazı tahminlerim var:


    Arabada kıza ters bakan siyahi adam sanki araçla bunları takip ediyordu. Cinayetle bence bağlantısı olabilir. Diğeri de eve girerken ters ters bakan siyahi gencin yanındaki. Bu ikili ile ilgili bir şeyler çıkacak bence.
  • Vasat bir dizi. Bir dizinin sadece ilk bölümü güzel ise, kim ne derse desin, o dizi vasattır.
  • Dizi suçlunun kim olduğu ile ilgilenmiyor. Suçlanan gencin değişimi, ailesinin yaşadıkları, hukuk sistemi gibi konular ön planda. Bunların farkında olarak izlerseniz keyif alırsınız. Sırf John Turturro'nun oyunu için bile izlenir.
  • Keşke mini dizi olmasaydı
  • Dizi, öncelikle işleniş olarak suç ve toplum psikolojisi açısından türevlerinden ayrılıyor. Sır perdesi filmlerde ve dizilerde genel olarak dedektif üzerinden giderken; The Night Of bunu toplumun alt sınıfından olan egzamalı bir avukat ile yapar. İlk noktadan son noktaya kadar dizi, seyircinin istediği şeyleri vermeyerek son derece gerçekçi davranıyor. Avukatların, ailenin hikayedeki akışlarına tanık ederek aslında her zaman işlenmiş bir konunun farklı noktasından kavrıyor izleyenleri. Tabii ki mükemmel düzeydeki anlatımıyla yapmıyor ancak Amerika'nın özgürlük ülkesi mottosunu diyaloglarla, çeşitli sahnelerle vererek köreltiyor.


    Cüzzamlı muamelesi görürken, yalnızlığından dolayı suç mahalinden aldığı kediyle (alerjisine rağmen) vakit öldürür. Çünkü kedi de artık yalnızlaşmıştır ve John Stone'un ben merkezinde yanına alması gerektiğini düşündüğü bir canlıdır. Hastanelere giderek doktorların ona dayattığı ilaçları kullanır. Tabii en önemli unsur insanların onunla dalga geçmesi. Müslüman bir karakteri hapise tıkarak siyasi mesajlar veren içerik, aynı zamanda John Stone'un dalga geçilerek, itilerek, toplum içerisinde yalnızlaştırılır. Kullandığı ilaçlar yüzünden libidosu son derece aşağı düştüğü için viagraya sarılarak karşı cins tarafından kabul görmek ister. Başlarda paragöz, fırsatçı olarak sunulur John Stone bizlere. Naz'ın ailesi gibi ön yargılı yaklaşırız ve başka avukat davayı üstlenince rahatlamış hissederiz. Bundan sonra da o da bir uyanma yaşar. Davanın bu şekilde noktalanmasının en büyük rolü John Stone'a aittir.

    Nasir Khan penceresinden bakarsak hiç Pakistan'a gitmemiş olmasına rağmen taksinin üzerindeki ışığın sönmesi gerektiğini aklına getirememiş biri. Kültüre adapte olabilseydi zaten kimseyi araca almayıp partiye gidebilirdi. Her zaman Amerika'da yaşamıştır fakat hiçbir zaman Amerikalı olamamıştır. Müslüman olması, Arap kelimesi içeren ırkçılığa sıkça maruz kalması zaten onu ülkenin dışına iter. Öfke kontrolü olmaması, bir çocuğu merdivenlerden itmesi, elindeki ürünü ticari zekayla fazladan kârla satması zaten onun suça yatkın olduğunu gösterir. Ancak bir kişi hapishanede telefonunu istediğinde para karşılığı ona satmak aklına gelmemiştir. Belki de artık hapishane ortamında evinde hissettiği için kâr amacı gütmemiştir. Saçını kazıtması, dövme yaptırması, bir çocuğun ölümüne göz yumması, Freddy'nin arkasına sığınması ve sürekli uyuşturucu trafiğini sağlaması bu kabullenişin göstergesidir zaten. Polisin ilk bölümde kusması bahsi sürekli geçmiştir. Nasir Khan hiçbir zaman olaylardan duygusal şekilde etkilenmez, sadece panikler. Jüri eşit sayıda oy vererek Amerikan yargısının yüzü olmuşlardır. Box'ın kanıtı olmasına rağmen Weiss hala ısrarcı davranmıştır. Yani eşit bir karar çıkmasaydı Weiss kendi elleriyle hapise koymuş olacak Naz'ı. Box ise emekli olmasına rağmen çözülmemiş dava bırakmak istemediği için olayın peşinden ayrılmamıştır.




  • Şöyle bir şey düştü.
    quote:

    “We have a couple of ideas but we have to sit down and discuss them, so we’re at that stage so that’s good,” Turturro told Deadline about a second season of the limited series with co-creator Richard Price.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kav1nsky

    Gandolfini!

    avukat rolünde gandolfini reisi izlemek vardı, ah ahh..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarkalkan

    Kedi üzerinde bu kadar durduklarına göre dedim... kesin bir şey var diye düşündüm ama düşündüğüm gibi olmadı... genel itibariyle güzeldi dizi...

    son sahnede kediyi gösterdiler detaylı bir şekilde soldan sağa yürürken


    katil bence kedi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sokratik Adam


    Bu arada yargıcı oynayan abimiz True Detective izleyenlere tanıdık gelmiş olmalı.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    true detective'de ki bizim meşhur yüzü yaralı katil dimi :D
  • Ne diziydi be. Jeff Russo'ya ait jenerik müziğini yıllardır dinlerim, asla eskimedi benim için. Diziyi de yakın zamanda tekrardan bir izlemek lazım, Fargo 2. sezon ve True Detective 2. sezon ile birlikte tekrar üzerinden geçmeyi hak eden sezonlardan biri.


    Title Sequenceyoutube
    Art title sequence (opening) from series The Night Of
    https://www.youtube.com/watch?v=mhIXywmLBlM
  • True Detective özlemi belirtmiştir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İlk çıktığında izlemiştim. Güzel diziydi keşke devamı gelseydi.

  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.