Bildirim
THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (912. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
Dün gece bitirdim ben de, hard seviyede 26 saat sürmüş. Epey de araştırarak gittiğim halde birkaç şey kaçırmışım, Hard NG+ 'ya başladım. Bu defa daha fazla araştırarak gitmeyi planlıyorum. Neyse sadede gelelim, beğendim mi, kesinlikle beğendim. Sızıntılar ortaya çıktığı dönemde de gördüklerimi beğendiğimi söylemiştim zaten, sunumun tamamını görmek de düşüncelerimi değiştirmedi. Çünkü sızıntıları izlediğimde cesaret isteyen, farklı bir şey denediklerini dile getirmiştim ve benim beklediğim de böyle bir şeydi. Kusursuz bir sunum mu, tartışmaya açık ama asıl önemli olan bu oyun fan servis değil, o kafa ile yazılmamış. Çok da doğru yapmışlar, fanları tatmin etmek yerine istedikleri hikayeyi anlatmayı tercih etmişler, arkasındaki herkesin kalemine sağlık. Ayrıca beklendiği gibi sjw durumları da yok, oyun hiçbir konuda aşırıya kaçıp, rahatsız etmiyor.
Bu tarz emek, kalite, detay çok nadir görüyoruz. GOW, RDR, LOU, bunlar gönülden 10 puanlık markalar zaten ama oyunun kendisine not verecek olsam; ilk yarısına 9, ikinci yarısına 9.5 veririm.
Dileyen sebebini aşağıdan okuyabilir. Görseller, animasyonlar, sesler, atmosfer, müzikler hiç bu konulara değinmedim, zira tarifi mümkün olmayan bir kaliteye sahipler. Mevcut nesilde bundan daha iyisi olduğunu düşünmüyorum. Sadece hikaye üzerinden düşüncelerimi belirttim.
-
Ah ah müzikler mi dersin müthiş atmosfer mi dersin muazzam oynanış mı dersin harikulade ama hikaye gel gelelim yok aga olmamış oldurulamamış yani hele şu oyunun 1 bölümündeki sondaki ters köşe olayı oyuncuyu alıp götürmüştü. 2. oyunda ise bu kadar basit bir şekilde harcanması çok üzdü beni he hikaye yüzünden de gidip de 3.5 da verilmez bu oyuna genel olarak 8.5 hikaye olarak 6.5 7 arası hak ediyor.
Ulan koskoca ekip de şu hikayenin dışında başka bir fikir çıkmadı mı yani düşünmeden duramıyorum 7 yıl lan 7 yıl için şu hikayeyi mi yazı verdiniz arkadaş 2. game of thorones vakası ama got en kötü bu alanda onu kimse geçemez bu oyun ondan daha iyi en azından
Bence oyunun hikayesi şöyle olsaydı daha iyi olurdu spolier kısmında benim düşündüğüm hikaye tarzını yazdım sizce oyun hikayesi böyle olsaydı ne hissederdiniz
koskoca naughty dog şöyle bir kurguyu akıl edemiyor mu şimdi yazık cidden oyuna 500 tl vermeyi düşünen varsa vaz geçin kiralayıp oynayın ben kiraladım oynadım eğer hikayeye önem verirsiniz tabi onun dışında oyunun sorunu yok tek sorun hikayenin vasat olması
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 21 Haziran 2020; 17:40:52 >
-
Su metacritic kullanici puani ne sacma hale gelmis. Koru korune fanboy olup 1 puan verenler mi dersin, hikayesi cikmadan sizdi ve cok fazla tepki aldi o sebep var ve tabi Ellie'yi sevmeyen malum homofobikler var. Ben acikcasi kullanici puanlarini dikkate alan biri degilim kimin ne oldugunu bilemezsin adam nefretine 1 puan veriyor banane o adamin dusuncesinden. Yapimcilarida cesur yaklasimlarindan oturu tebrik ediyorum tepkileri goze alarak yapmislar bu oyunun hikayesini ve inandiriciligi gercekcililigi dahada artmis. Benim bu oyunda sevdigim cok kucuk bir nokta hikayesi ilk oyundada oyleydi. Ama asil olay hikayenin cok guzel isleniyor olusu, yasattigi hissiyat, oyunun dunyasi, sunumu, gameplay, gorselligi, karakterleri falan ust kaliteye oynayan bir oyun. 95 metascore almis sonuna kadar haketmis. Hemde 90 kusur inceleme sonucunda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyunda bi tane bile mi vurucu diyalog bi metafor bi gonderme ne bileyim hic bisey olmaz ya. Karakterlerin ici cok bos
Oyunun ilk 6 saatlik kısmını geride bıraktım.
Öncelikle Türkçe dublajdan bahsetmek istiyorum. Dünyada dublaj olayını en iyi yapan ilk 3 ülkenin içine rahatlıkla gireriz. Gerek filmlerde ve dizilerde, gerek oyunlarda kesinlikle mükemmel dublaj sanatçılarımız mevcut. Bu oyundaki dublajlar kesinlikle cuk diye oturmuş, resmen oyunun içerisine sokuyor sizi.
Grafik konusunda Playstation 4 sınıfında en iyi grafiklere sahip oyunlardan birisi. Eleştirilecek bir yanını bulamadım, etrafı seyretmekten oyuna bazen konsantre olamıyorum resmen :)
Gelelim en canı alıcı noktaya, neredeyse herkesin eleştirdiği hikayeye. Ben oyunun fanı değilim, lakin fanı olsaydım mâlum olaydan sonra oyunu makineden çıkarıp kırardım. Abartmıyorum kırardım. Böyle bir seriye ilk 3 saatteki olay yakışmadı. Yönetmenin tükürük senaryosunun affolası yeri yok. Ama dediğim gibi, oyunun çok da fanı olmadığım için biraz nahoş oldum ama çabuk atlattım. Genelde ilk 6 saatlik hikaye beni sardı diyebilirim. Ama ilerleyen süreçte yine çoğu kişinin eleştirdiği noktalara gelince sonuç ne olur bilemem. Ben şu an için hikayeyi beğendim. Muhtemelen büyük boyutta eleştirenler biraz duygusal davranıyor 1.oyun yüzünden. Ama hak veriyorum eleştirilebilir bi hikayesi mevcut.
Sonuç olarak bu oyun oynanılır mı ? Kesinlikle oynanılır. Son yıllarda oynadığım ve beni kendine bağlayan en güzel oyunlardan birisi. Dövüş mekaniği olsun, atlayıp zıplama mekaniği olsun gayet tatmin edici. Ama ben biraz daha çeşit isterdim zombilerde. Yani aradan 7 yıl geçmiş ama takırdayanlar 1.oyun ile aynısı. Biraz daha geliştirilebilirmiş.
Şunu da belirtmek istiyorum. Oyuna çöp diyen arkadaşları kesinlikle dinlemeyin. Sırf oyunu kötülemek için duygusal davranıyorlar. Oyunun senaryosunu eleştirebilirsiniz ana oyuna komple sırf senaryo için çöp demek hakaret olur. Oyun hikayeden ibaret diyor herkes ama hikaye gayet tatmin edici bence. Sonuçta intikam peşindeyiz, he oyunun sonunda istediğimizi alır mıyız bilemiyorum. Spoiler yemedim o konuda. Şu an 0 spoiler ile gittiğim için belki de oyunu çok beğendim ben. Spoiler yiyen arkadaşlar olacakları bildiği için belki de zevk almıyorlar.
Bu dediklerim benim oyunu oynayarak yazdığım kendi düşüncelerim. Oyunu almayı düşünen ama kararsız kaşan arkadaşlara bir öneride bulunmak istiyorum. Buraya gelip sırf oyunu kötüleyen, lakin oyunu oynamamış sadece ‘youtube’ üzerinden izlemiş arkadaşların dediklerini ciddiye almayın. Çünkü yaklaşık 2-3 gündür bazı ergen arkadaşlar yorum kasmak için sayfada yatıya kalıyorlar. O ilkokul çağı arkadaşları ciddiye almayınız.
..Saygılarımı Sunarım..
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Çıktıktan 12 saat sonra 0 (sıfır) puan veren adamları eleştirenler aynı zaman içerisinde verilen 10 (on) puanları hesaba katmamış
Sorsan objektiftir bu vatandaş -
Ne alaka
Homofobik takintim olsa ek paketten zaten aciklanan birsey icin gidip erken siparis vermezdim. Oyun last of degil. Ilk oyunun icine etmisler ve muthis oyunu rezalet bir şekilde sonlandirmislar.
Insanlar gelmis gecmis en iyi senaryolardan biri boyle rezalet bir senaryo gelince grafige bakmamis olamaz mi. Senin gibi dusunmeyene hemen yapistir yaftayi. Yok homofobikmis yok bilmem ne. Oyun rezalet. Sen kabul et etme. Kullanıcı puanlarından belli zaten.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Adam oyunu beğenmiş ya bir yerlerden bir şeyler uydurmaya çalışıyor işte. Forumdaki ellie williams ile thejoker buna örnek. Uydurmadıkları argüman kalmadı. Yazılanlara cevap da veremiyorlar. 15 saat geçmeden 1 puan verenlere laf atıyorlar. 15 saat geçmeden 10 puan verenleri görmüyorlar. Oyun kasıtlı olarak linç ediliyor diyorlar. Neden gow, rdr2 falan linç edilmedi diyorsun cevap yok.quote:
Orijinalden alıntı: kun0s
Yavaş dönün, hızınıza yetişemiyoruz, days gone da kullanıcı puanlarını önemseyip, oyun gayet iyi, bu puanlarda bunun göstergesi diyorsunuz. Şimdi ise kullanıcı puanlarını önemsemeyin , karar verin önemseyelim mi yoksa önemsemeyelim mi :)
👏👏👏👏👏
👏👏👏
Kötü tarafı olamaz SONY ve ND anlıyor musun ?
Arkadaşlar siz bu playstation fanboylarını pek tanıyamamışsınız bence. Bir sony ps exc oyunu iyi puanlar aldıysa sony güzel yapmıştır ama kötü puan alırsa dış mihraklar lobi mobi falan devreye girmiştir. Yani sonuç olarak sony excleri her zaman kalitelidir ve yüksek puan almalıdır aksini idda eden xbox fanboyudur. -
@melkor23
Selamlar ; Oyunu bitirmişsiniz, Spoiler’ı görürüm diye alıntı yapmadım. Bir sorum olacak ; Cevap verirseniz sevinirim
Direkt spoilersiz cevap verebilirsiniz.
Sevgiler
Ben bu kadar gereksiz bir kavganın döndüğü oyun konusu görmedim. Herkes birbirine sallıyor. Sadece bir oyun amma abarttınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zauriel. -- 21 Haziran 2020; 18:15:34 >
Oyunun hikayesini çok eleştiriyorum ama diğer taraftan baktığımızda ortaya çıkan şey mükemmel.
Grafikler, animasyonlar, sesler çok iyi çalışılmış. Dibine vurmuşlar PS4 ün.
Ama gel gelelim o hikaye ve anlatım tarzı hatta bazı şeyleri oyuncuya bırakmayıp zorla dayatmaları çok çok kötü duruma sokmuş oyunu.
Şu oyunu Ubisoft yapıp X adı altında piyasaya sürmüş olsa bugün yere göğe koyamayanlar (başta erken erişimde inceleyen ve kusursuz diyenler) hikayeden dolayı linç ederlerdi. -
-
Yaklaşık on saat oynadım, oyun iyi hikayeyi beğenmeyenleri anlıyorum ama ben beğendim şimdilik,fakat daha öncede yazdığım gibi bir Bloodborne veya God of War seviyesinde değil, bakalım ilerilerde ne olacak. -
3 gün daha sürer bitirmem herhalde. İnanilmaz ağır oynuyorum.quote:
Orijinalden alıntı: melkor23
Ben şuana kadar senaryo ve işleyişe hayran kaldım. Bir an bile sıkılmadım...
Bir çok kişi bilinçli bir şekilde yaptı ama inşallah o haksız şekilde 0 verilen puanlar silinir umarım fakat ben xbox tayfası yada troll dediğim zaman ben suçlu oldum daha öncede yazdım adamın biri pc de niye bu oyun yok diye 0 basmıştı
O malum sahne beni çok üzdü benimde içime sinmedi sorduğunuz soruya gelince ben olsam o dizide intikamını alırdım yani öyle senaryo yazardım kendi düşüncem ama senarist öyle düşünmüş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X