Şimdi Ara

The Last Kingdom (2015- ) Tarihi Dizi- 2 Sezon.. .. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
15
Favori
20.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vay be unutmuştum,yeni sezon gelmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence en kötü sezondu.


    Aslında hiç fena başlamadı, Babbenburg'u almak, İskoç istilası, amcasının oğlunun devreye girmesi hikayeye farklı bir tat katıp, olumlu yönde şekillendirmeye başlamıştı, fakat tüm bunlar adeta yan görev tadında sunuldu ve hızlıca kesildi.

    Ardından apar topar Cnut ile bir savaş yapıldı ve karakter yine hızlıca devreden çıkarıldı.

    Mercia kralı mevzusunu dört bölüme yaymaları çok sıkıcıydı, bölümler içerisinde elle tutulur kısımları alsanız bir bölüm anca çıkar.

    Kuşatma sahneleri de çok kopuk ve mantıksız anlardan oluşmuş. Hele ki Edward'ın kapısı kapalı sur duvarlarına atak diye bağırması şaka gibiydi. Mercia'ya dört bölüm ayırmak yerine kuşatmaya dört bölüm ayırsalardı keşke en azından elle tutulur bir savaş izlerdik.

    Dizinin gelecek için umut vaat eden yanı Ivar the Boneless'ın bahsinin edilmesiydi. Yeni sezon bırakılan noktadan devam edemez, uzun bir zaman atlaması şart.




  • olmuyor abi yeni sezon gitmiyor. çok fazla zorlamışlar sakız gibi uzatmışlar resmen. ilk sezonda olacak belki bu dizi diyordum ama sırf ilk sezonu izledim diye devam ediyorum. düşünün şu an arka planda dizi açık ben buraya yazıyorum.
  • Ben yeni sezonu da çok beğendim. Dizi kitaptaki bazı ölğmleri değiştirmiş. Bazı sahneleri de. Dizi için final sezomu olabilir önğmüzdeki yıl. Ama bence 2 sezon daha gitmesi lazım kitabı yarıladık geçtik.

    Bu sezon beğenmediğim tek sahne

    dizi iyi giderken edward ın surlara atak yapması ve mal gibi askerlerin ölmesi gördüğüm en saçma dizi sahnesiydi. Bunun dışında beğendim diyebilirim.


    10/8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yeni sezondan 3 bölüm izledim. Günde 1 bölüm şeklinde şartlandırdım kendimi ama akıyor meret. Galiba dayanamayıp tüketeceğim hepsini Gidişat güzel. Tek eksiği
    Skade gibi bir karakterin eksikliği, lanetin devam ediyor eyyy Uhtred



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Meraxes. -- 30 Nisan 2020; 1:34:37 >
  • Dizi gibi dizi otur izle seneye gelsin tekrar otur izle süperdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben begendim şahsen evet hatalar çok ancak hızlı akıcı bölümler
  • Ben de beğenenlerdenim. Gayet akıcıydı. En fazla iki sezon daha yaparlar diye düşünüyorum.
  • Kesinlikle çok iyi ve akıcı bir sezondu.Hic sıkılmadım.Evet ara ara hatalar vs olsa da saçma sapan konuşma sahneleri,gereksiz uzatmalar yoktu.Zaten müzikleri güzel olduğu için duyguyu çok iyi yansıtıyorlar.Tavsiyem bence son sezonu mutlaka izleyin

    Uhtred artık Bebbanburg i al rahatliyalim biz de :) /spoiler]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitirdim.

    Bazen bu dizi gerçekten sinir bozucu olabiliyor..


    Uthred Aethelflaed'un kızını korumak için yapmadığı kalmadı, yetmedi Aethelflaed için Edwarda yine söz verdi Merciayı yönetmeyi göze aldı ama karşılığında ne gördü? Hem Uthredin Merciayı yönetmesini istemedi hemde Kadın 2 dk da Uthredin kızını mal gibi sattı. Kendi kızı olmayınca kolay oluyor tabi ona buna yollamak. Çok değişik bir karakter, hani olurya Menfaatçi çıkarcı kadınlar hah bu kadında bariz bir şekilde onlardan. Uthredin direk siktiri çekmesi lazımdı bu kadına, Gerçi göstermediler belkide çekmiştir.

    Hayır bir söz veripte tutan taraf Uthred anasını satim, diğer taraf ne söz veriyorsa tutmuyor ve Uthred hala bunların tasmalı köpeği gibi kullandırıyor kendini.

    Ben Uthredin Kızı ve Sigtryggr ile Kuzeye gitmesini isterdim. Saçma yani abi ne diye hala bunların ayakçılığını yapıyorsun ki akıl mantık almıyor.

    Yeni Favori karakterim Uthredin kızı, içimden bir his bebbanburgu bu kız alacak Sigtryggr ile birlikte diyor. Umarım kızıda babası gibi Saksoncu çıkmaz! Konuşmalarından yarı dan yarı sakson muhabbetini çok soktular gözümüze. Muhtemelen gri bir karakter olacak.



    Dizi iyi gidiyordu ama her sezon aynı şey olunca ister istemez soğuyor insan.

    Bu sezona vereceğim puan 10 üzerinden 6.
    4 Puanı Uthredin devamlı kendini kullandırmasından ve bebbanburg mevzusundan vazgeçtiği için kırdım



    Bridanında Çocuğuyla birlikte Merciayı yakıp yıkıp, Aethelflaed'un başını kazığa oturtması dileğiyle yorumumu sonlandırıyorum.




    Ekleme: Şu kitabını okuyanlar Uthredin hep bu kafada gidip gitmeyeceğini bana spoiler verebilir mi lütfen, soğumaya başladım sanki diziden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Meraxes. -- 6 Mayıs 2020; 2:16:45 >




  • 4.sezon bitti. Yine son derece akıcı ve güzel bir sezondu. Eleştireceğim bir kaç nokta var


    Şu dizide hoşuma gitmeyen bir olay var. Bu olayda bu sezona özel değil. Geçen sezon Aethelwold'u öldürmek için birçok kez ellerine fırsat geldi ve öldürmediler. Sonra adam başlarına bela oldu. Bütün olaylar onun yüzünden patladı. Bu sezonda da Eardwulf'u öldürmek için ellerine fırsat geldi ve öldürmediler. Winchester'ı bu sebeple kaybettiler. Haesten'ı öldürmek için yine ellerine fırsat geldi ve öldürmediler. Bunun sonucunda Uhtred'ın kızı, Alfred'in eşi ve Athelstan esir düştü. Yani öldürme imkanı varken öldürmüyor, sonra bu karakterler başlarına bela oluyor. Mesela Uhtred, Brida'yı öldürmedi o da bela olacak başlarına ileride. Dizinin senaryosu tamamen yan karakterlerin ortalığı karıştırması ve sonrasında yaşananlardan ilerliyor. Bundan aslında çok rahatsız değildim ama sürekli aynı şey olunca can sıkıcı oluyor.

    Bunun dışında Uhtred'in artık kendini kullandırmamasını temenni ediyorum. Ya bu adam Aethelflaed ve kızı için yapmadığı şey kalmadı ama Aethelflaed, Uhtred'e sormadan 2 dakikada Uhtred'in kızını sattı. Sonraki sezonda bir tavır görmeyi ümit ediyorum. Sen o kadar şey yap elde yine var 0. Bebbanburg'u önümüzdeki sezon alması lazım.

    Edward sen nasıl Alfred'in oğlusun ya Adam düz duvara at sürüyor. Kahkaha attım böyle bir salaklık olabilir mi ?

    Anlam veremediğim bir diğer olayda Mercia ordusu gelmişken ve Winchester'ın içine girmişken Edward'ın ateşkes anlaşmasını kabul etmesi. Orada çok rahat kazanacaklardı savaşı. Sayıca üstünlerdi. Sigtryggr'a boş yere toprak verdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. -- 6 Mayıs 2020; 14:13:55 >




  • D. kullanıcısına yanıt
    Benim en beğenmediğim sezon olsu hocam, anlattığınız saçmalıklar önceden yoktu. Sezona iyi başlasalar da kötü bitti bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence de en kötü sezonuydu ama 2 günde yağ gibi akıp bitti
  • 1 hafta ya yayarak 4 sezonuda izledim brida nın rolü gereğinden fazla uzatıldı, esas oglanın şimdiye kadar normal şartlarda 10 kere ölmesi lazım dı saçma
    sapan karar verip adamı kurtarıyorlar bırak ölmesini 3-5 yumruk dışında adam gibi işkence bile görmedi???...
    Yoklukta izlenir ama fazlası olmaz maalesef. 10/6
  • aga bu senaristler yemin mi etmiş, bu uthred kul hakkı falan mı yemiş, neden ne yapsa yaranamıyor, sürekli haksızlığa uğruyor? bir olur iki olur da fazla can sıkıcı sürekli olması.
  • Çok şükür diziyle ilgili fikirlerimizi yazabilirim.
    Evet ilk başta guzel ve heyecanlı başlayan dizimiz nihayet bitti, bundan sonraki yazdıklarım dizi ile ilgili spoiler içerir.



    Dizide herkes insanlarını düşünüyor ama herkes savaş yapıyor. Kahramanımız uthred bir o tarafa bir bu tarafa geçerek aslinda herkese sadakatli ama hepsine de sadakatsiz, üstüne düşen her görevi ölmeden tamamlayan kahramanımızın yakın dostları ikide bir ölüyor özelliklede kadınları, nitekim lordumuz alfredde nalları dikince geriye krallığa soyunacak iki isim kalıyor alfredden önceki kralın oğlu ve alfredin oğlu, neylersin ki eski kralın oglu yani alfredin yeğeni gözünü taht bürümüş şekilde ortalığı zehirlerken kahramanımız uthredin kardeşi ragnarı uyurken kalleşçe öldürmesinden mütevellit bir anda kendini uthredin kılıcı önünde buluyor tabi hazin sonu anlatmaya gerek yok, kahramanımız kadar önemli ama bir o kadar da varlığıyla yeter artık dedirten bir kadın daha var ki oda bir zamanlar uthredle aşk yaşarken, ragnarın karısı olmuştu adı da brida. Efendim dizi iyide kahramanımız gençlik iksiri içmiş gibi bir türlü yaşlanmıyor, brida da öyle. Dizi tarihsel dönemin havasını yakalamış oldukça iddialı bir yapım, wessex ve mercia arasında gidip geliyor, danlar yani vikingler yenilmeye doymuyor ikide bir saldıracak yer buluyorlar. Dizinin en beğendiğim karakteri beoccaydı, en dramatik sahne sanırsam alfredin oğlunun iyileştirilmesinden mütevellit uthredin oglunun(bebeginin) ölmesiydi, bir diğeri de beoccanin karısı thyranin yanarak ölmesi. En klas karakterde alfreddi, alfredin herşeyi yazıya dökme ve birleşmiş bir krallık hayali o yılları düşününce bir deha olduğunu gösteriyor. Diziye tarih olarak bakarsak kilise rahip ve tanrı arasında gidip geldiğini görürüz, adalet bir şekilde yerini bulmasından dolayı da izleyicisini boğmuyor ancak bazı yerler var ki baş karakterler savaşta tavuk keser gibi adam kesmesinden dolayı oldukça iticidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni sezon ne zaman bilgisi olan var mı?

  • Son sezondan sonra Seven Kings Must Die adında filmi gelecekmiş.

  • Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt

    Film ile bitirecekler heralde


    İyi iş çıkartırlarsa efsane olur.

  • 800'lü yıllarda hristiyanlık ile paganizm arasında sıkışmış, iki kültüre de ait Uthred'in insanın mücadelesini anlatan dizi... izlemeye değer..

  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.