Şimdi Ara

The Last Guardian'ın Kutulu Sürümü 249 TL ile Satışta (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Oyunu 60 euro'dan hesaplayıp üstüne saçma sapan vergi koymanın ne mantığı var anlamadım. Oyunu satan firmaların kaçtan aldığını bilmiyoruz ve neden 60euro=218TL gibi bir mantıkta hesaplamayı yapıyoruz ki? Şöyle hesaplayalım. Almanya'da asgari ücret 1473 euro. (Google'ın yalancısıyım.) Bu paraya aşağı yukarı 25 tane oyun alınıyor. Ülkemizde asgari ücret 1300TL, oyunu 200 liraya buldun diyelim. 6 tane anca alırsın. Olay: Türk parasının değersizleşmesi, dolar ve euronun artmasından kaynaklanıyor. Dolar 2 lira olsa, ne Sony Türkiye bu oyunu bu fiyattan satacak döte sahip olur, ne de kullanıcılar Sony'e mahkum olur. Şimdi yurtdışından oyunu alsan TR müşterisi olarak 220 lira ödeyeceksin. Ama elin almanı 60 euro ödüyor ki bu 60TL gibi hesaplanmalı. Demeyin ki elin Almanı 220 liraya oynuyor, arada fark yok. Yukarıda matematiksel işlemleri yaptım. 2-3 lira oynar bilemiyorum. Ama farketmelisiniz ki bu konuda sadece suçlu Sony değil. Bakmayın kömür makarnacılara, onlar oynamayıversin.




  • Alınacaksa dijital sürüm alınır o da ucuzlayıp 100 tl civarına düştüğünde.

    " The Last Guardian'a dönecek olursak oyunun dijital sürümü ise kutuluya nazaran biraz daha uygun. 189 TL. Ancak bu güzel oyunu arşivine katmak isteyen oyuncular 249 TL'yi gözden çıkarmak veya teknoloji marketlerinin yanı sıra diğer satış yapan mağazaları değerlendirmek durumunda."

    arşive katma olayı geçmişte kaldı. günümüzde bir oyun aldığınızda 2 yıl sonra bilmemkaç update, bilmemkaç dlc, GOTY versiyonu vs ile oyun zaten ilk halinden çok farklı bir oyun oluyor. ilk çıktığında b.k gibi para vererek aldığım destiny blueray imi kırsam üzülmem çünkü bu ilk br ın değeri artık "0".

    illa kutulu alınacaksa collector edition falan alınır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OnrGrTR

    100 tl den satılması gereken oyun 250 liradan satılıyor


    şimdi 1 dolar 1 tl olsaydı 60 tl ye oynardık ..ben 1.5 oldugu dönemleri hatırlıyorum .. şuan dolar 3.5

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Adamlar uncharted4 ü de zamlamış.250 olmuş
    http://www.dr.com.tr/Oyun-Konsol/Uncharted-4-A-Thiefs-End-PS4/Oyunlar/Aksiyon-Macera/Macera/urunno=0000000683821

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cenkk34

    ya ne kuru ne kdv ötv si bazı arkadaşlar ne anlatıyor burda, dünyanın büyük pazarlarına bakın oyun = 60 dolar euro pound her ne ise yani farklı farklı kıtalar oyunların fiyatı 60 papel fix bu adamlarda vergi kar mar zar zurt dahil fix fiyatla satılıyor pound la dolar arasında fark yok mu genede üç para biriminde de sabit witcher 3 pc sürümü 60 tl kutulu gelmedi mi dark souls 2 gelmedi mi fasa fiso hepsi


    60 euronun üstüne ötv filan eklemiş birisi aşağıda komik gerçekten bu 60 papel içinde vergisi karı herşeyi dahil satılıyor bütün ülkelerde

    bu adamlar 60 euroya alıpda burada spotçu gibi takılıyorlarsa ne gerek duyayım bunlarla almanyadaki amazon türkçe de oldu ordan söylerim burada resmi olarak dağıtımcılığını yapıyorsa buradada 60 tl olacak net bkz: witcher 3 darksouls 2


    Bazilari bu gercegi ogrensin kafalarina kazinsin heleki sony yardakcilari icin alintiliycam bu yazini kardes bu dogruyu soyleyemiyor bazi sony yardakcilari ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    quote:

    Orjinalden alıntı: ReflexAction

    halen şu oyun fiyatlarını hesaplarken 60$/€ üzerinden hesap yapanlar var arkadaşım 60$/€ son tüketici fiyatı yani içinde her türlü dağıtıcı karı vs dahil fiyatı,siz sanıyormusunuz Sony olsun diğer dağıtıcılar olsun 60$/€ dan alıyorlar oyunları ?


    Avrupada 60€ değil 69€ dan satılıyor oyunlar, yanlış varsa bu yanlış, Sony Türkiye ne yapsın? Uncharted 4 229TL den çıktı, şimdiki kurla Mayıs daki kur aynı olmadığına göre 249TL normal. Ha hemen almayın, fiyatının düşmesini bekleyin tabiki.

    Şimdi baktım Amazon.de'den bu oyunun fiyatına, 62 euro. Kutulu. Amazon tarafından satılıp gönderiliyor yani ithalatçı değil. İthalatçılar daha ucuz.

    https://www.amazon.de/The-Last-Guardian-PlayStation-4/dp/B00ZRKAQ0C




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Akbell

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    <b><a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=122390907&url=#" data-href="#"><br><img src="https://icon.donanimhaber.com/quote-goster.png" border="0"><br></a></b><div id="d122389941d" style="display:none;"><blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: ReflexAction

    halen şu oyun fiyatlarını hesaplarken 60$/€ üzerinden hesap yapanlar var arkadaşım 60$/€ son tüketici fiyatı yani içinde her türlü dağıtıcı karı vs dahil fiyatı,siz sanıyormusunuz Sony olsun diğer dağıtıcılar olsun 60$/€ dan alıyorlar oyunları ?</blockquote></div>

    Avrupada 60€ değil 69€ dan satılıyor oyunlar, yanlış varsa bu yanlış, Sony Türkiye ne yapsın? Uncharted 4 229TL den çıktı, şimdiki kurla Mayıs daki kur aynı olmadığına göre 249TL normal. Ha hemen almayın, fiyatının düşmesini bekleyin tabiki.
    </blockquote>
    Şimdi baktım Amazon.de'den bu oyunun fiyatına, 62 euro. Kutulu. Amazon tarafından satılıp gönderiliyor yani ithalatçı değil. İthalatçılar daha ucuz.

    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=122390907&url=https://www.amazon.de/The-Last-Guardian-PlayStation-4/dp/B00ZRKAQ0C" target="_blank" data-href="https://www.amazon.de/The-Last-Guardian-PlayStation-4/dp/B00ZRKAQ0C" target="_blank">https://www.amazon.de/The-Last-Guardian-PlayStation-4/dp/B00ZRKAQ0C</a>


    Hocam dalga mı geçiyorsunuz bizlerle Allah aşkına daha ucuzu ne 62 Euro 227 tl yapıyor 20 tl simi ucuz Türkiye de kesinlikle kur düşmeli artık kaça düşebilir orası Allah kerim kur düşüşünden sonrada devletin oyun fiyatlarına müdahale etmesi gerekir şimdi ederse satan firmalar haklı olarak kuru öne süreceklerdir




  • Bölüm Sonu Canavarı'nın ve Donanım Haber ekibinin internet ve oyun fiyatları ile ilgili firmalara baskı yapmaları lazım. Artık hiç samimi gelmiyorlar.
  • witcher 3 konsol sürümü 189 liraya çıkmışken bu oyunun 250 liraya satılması ayrı bir kafa.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Adamlar bu kurda bile PSN'de 189 TL etiketle satıyorlar,gidin dijital alın ne uzatıyorsunuz anlamıyorum ki.Bizde biliyoruz fazla olduğunu ama burda yakınmakla düzelmez illa düzelsin diyorsanız gidin dolar bozun,kuru düşürün.
  • Oha 3 oyun parasına bir konsol daha alınıyor. Verginize de dolarınıza da kârınıza da tüküreyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasikomen

    Bölüm Sonu Canavarı'nın ve Donanım Haber ekibinin internet ve oyun fiyatları ile ilgili firmalara baskı yapmaları lazım. Artık hiç samimi gelmiyorlar.

    Baskı yapsalar ne olacakki takan kim yıllardır dile getiriliyor imza kampanyaları düzenleniyor ama hiç bi faydası yok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gün önce mediamark ta forza 5 200tl forza 6 300tl aral güvencesi ile satılıyordu. Arada pro açıktı biraz oynadım çıktım. Fiyatlar çok uçuk artık disk şeklinde oyun almanın hiçbir cazibesi kalmadı ancak ucuzlayınca arşive eklenebilir onun dışında anlamı yok. En ucuza dijital olarak almak daha mantıklı özellikle kardeşlik daha avantajlı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: snakefatih

    2 gün önce mediamark ta forza 5 200tl forza 6 300tl aral güvencesi ile satılıyordu. Arada pro açıktı biraz oynadım çıktım. Fiyatlar çok uçuk artık disk şeklinde oyun almanın hiçbir cazibesi kalmadı ancak ucuzlayınca arşive eklenebilir onun dışında anlamı yok. En ucuza dijital olarak almak daha mantıklı özellikle kardeşlik daha avantajlı olur.


    oyunu alınca bitiriyosun.. artık oyunla tamamen işin bitince gidiyosun spotçuya 25 tl ye takaslıyorsun.. spotçularda çok yaygın bir gelenek.. genelde ps4 oyunları üstünde bir gelenek

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Fiyat çok yüksek üstüne birde oyunda ciddi fps sorunları var.



    Zaman geçsin hem fiyatı düşsün hemde yama falan çıksın o zaman alır oynarım.
  • BSC Misafiri B kullanıcısına yanıt
    Siyaseti lütfen ilgili bölümde tartışınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 249 liralik çöp...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.