Şimdi Ara

The Kite Runner (2007)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yarım saat önce izlemeye başladım harika bir film, sanırım bu hafta sinemalarda gösterilcek, mükemmel repliklere sahip bir film.Satış rekorları kıran romandan uyarlama daha ilk 30 dkda gözlerimi yaşartmayı başarttı.

The Kite Runner (2007)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orjinalden alıntı: poweruser0

yarım saat önce izlemeye başladım harika bir film

Filmi yarida birakip mesaj attigina gore okadar da saran bir film degilmis demekki

Saka bir yana bu isimde birde turk filmi vardi degil mi ya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fromelf -- 21 Mart 2008; 5:12:18 >
  • Bu filmde çalan Sami Yusuf parçasının adını bilen var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

Bu filmde çalan Sami Yusuf parçasının adını bilen var mı?

Supplication

http://www.youtube.com/watch?v=m2PRhrebtbM
  • Teşekkür ederim.
  • Afgan yazar Halit Hüseyni'nin romanından uyarlanan filmin önce romanını okuyup filmin senaryosuyla karşılaştırarak daha objektif yorumlamayı isterdim. Filmde rus askerinin kamyonetin arkasındaki kadına tecavüz girişiminden sonra filmin yapımcısını kontrol ettim ve abd yapımı olduğunu gördüm bu beni biraz rahatsız etti. Fazla siyasete girmek istemiyorum kısaca filmde insan olanı utandıracak çarpıcı sahneler keskin replikleriyle canınızı hayli yakıyor. Afganistanda çocuk olmanın neredeyse tüm imkansızlıkları gözler önünde. Gerçek dostluğu,şerefi ve onuru ile Hassan bu filmin asıl kahramanıdır ve gerçekten bu çocuğun oyunculuğuna hayran kalmamak elde değil. Amir Hasan'a o gün sırtını dönmeseydi dostluk gerçek anlamını bulabilirdi. Zaten İnci hikayesindeki replikte iki çocuğun düşünce sistemi arasındaki farklılık kişilikleri arasındaki uçurumuda gözler önüne seriyor. İzlenmesi gereken çarpıcı bir film.

• quote:

Orjinalden alıntı: Aganta Burina Burinata

Afgan yazar Halit Hüseyni'nin romanından uyarlanan filmin önce romanını okuyup filmin senaryosuyla karşılaştırarak daha objektif yorumlamayı isterdim. Filmde rus askerinin kamyonetin arkasındaki kadına tecavüz girişiminden sonra filmin yapımcısını kontrol ettim ve abd yapımı olduğunu gördüm bu beni biraz rahatsız etti. Fazla siyasete girmek istemiyorum kısaca filmde insan olanı utandıracak çarpıcı sahneler keskin replikleriyle canınızı hayli yakıyor. Afganistanda çocuk olmanın neredeyse tüm imkansızlıkları gözler önünde. Gerçek dostluğu,şerefi ve onuru ile Hassan bu filmin asıl kahramanıdır ve gerçekten bu çocuğun oyunculuğuna hayran kalmamak elde değil. Amir Hasan'a o gün sırtını dönmeseydi dostluk gerçek anlamını bulabilirdi. Zaten İnci hikayesindeki replikte iki çocuğun düşünce sistemi arasındaki farklılık kişilikleri arasındaki uçurumuda gözler önüne seriyor. İzlenmesi gereken çarpıcı bir film.

Nedense bir türlü Amerikan askerlerinin Irak'taki toplu tecavüzlerinin filmlerde yeralmasına rastlayamadık...Yada zevk-i sefa için gittikleri yerlerdeki yerli halkı katletmesine.Yada haksız yere oraya buraya azgın köpekler gibi saldırmasını.

• Arkadaşlar Amerika'dan daha 1 hafta evel geldim 3 ay kadar kaldım Amerika'da şuan inanılmaz bir Milliyetçilik pompalaması var heryerde bunu görebiliyoruz ama kimsenin umrunda değil gençlik bitmiş açıkçası...

Askere giden gençler college masrafını ödetiyor askeriyeye öyle askere gidiyor .Her college(universite) de askeri ofisler yada standlar var askere alım için daimi hazır bekliyen.Hergün tvde askererin reklamı yapılıyor ...

Şuan Askeriyeyi kötülüyecek bir film yapan kişi kimse olmak istemez Amerika'da...
  • Anlaşılan dünde kimse olmak istememiş ki Hollywood tarihinde böyle filmler iki elin on parmağını geçmez. Yinede Sean Penn ve Michael Moore gibi oyuncu ve yönetmenler eksik olmasınlar

• Amir narları Hasan'ın üstüne fırlattığında Hasan'ın o duruşu ve narı alıp kendi yüzüne çarpması çok etkileyiciydi. Birde "Mollalar ruhlarımızı çalmak istiyorlar komünistlerse ruhlarımızın olmadığını söylüyorlar" repliği dikkatimi çekti.
  • kitabını okumuştum da filmnde aynı etkiyi verebilmişler midir izlemek lazım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Doruk..

kitabını okumuştum da filmnde aynı etkiyi verebilmişler midir izlemek lazım..

Kitabini okuduysan filmini izleme bence. Ben o hatayi yaptim, kitabin butun buyusunu aldi goturdu. Filmi begenen arkadaslar birde kitabi okusunlar. Filmde kitaptaki bazi bolumler atlanmis, bazilari ise cok yuzeysel gecilmis. Film kesinlikle kitabin verdigi duyguyu veremiyor.
  • quote:

Amir narları Hasan'ın üstüne fırlattığında Hasan'ın o duruşu ve narı alıp kendi yüzüne çarpması çok etkileyiciydi. Birde "Mollalar ruhlarımızı çalmak istiyorlar komünistlerse ruhlarımızın olmadığını söylüyorlar" repliği dikkatimi çekti.

Aslında film her iki tarafada ince göndermeler yapıyor.Stadyum sahnesinde coşkuyla ayağa kalkan halk acaba Assefin geçmişini bilse yine aynı bağlılıkla itaat eder miydi ?

Hassanın Amirin yüzüne bakıp saati çaldığını kabullenmesi ,

ve

aslında birtek günah vardır , diğer tüm günahlar hırsızlığın başka türüdür... adam öldürdüğünde bir hayat çalmış olursun .. karısının kocası çocuklarının ise babalrı üzerindeki hakkını çalarsın... yalan söylediğinde birinin doğruyu öğrenme hakkını çalarsın...

bu diyalog çok hoşuma gitti.

• quote:

quote:

Amir narları Hasan'ın üstüne fırlattığında Hasan'ın o duruşu ve narı alıp kendi yüzüne çarpması çok etkileyiciydi. Birde "Mollalar ruhlarımızı çalmak istiyorlar komünistlerse ruhlarımızın olmadığını söylüyorlar" repliği dikkatimi çekti.

Aslında film her iki tarafada ince göndermeler yapıyor.Stadyum sahnesinde coşkuyla ayağa kalkan halk acaba Assefin geçmişini bilse yine aynı bağlılıkla itaat eder miydi ?

ve

aslında birtek günah vardır , diğer tüm günahlar hırsızlığın başka türüdür... adam öldürdüğünde bir hayat çalmış olursun .. karısının kocası çocuklarının ise babalrı üzerindeki hakkını çalarsın... yalan söylediğinde birinin doğruyu öğrenme hakkını çalarsın...

O ayağa kalkanların içinden Hasan kadar yürekli olan bir kişi olsa kalkmazdı.
    Askerliğim sırasında İrandan sızan mültecileri yakalardık içlerinden en fazla Afganlar çıkardı bizi oraya geri göndermeyin diye yalvarırlardı ama çaresiz geri gönderirdik. İnsanlar ayaklarında doğru düzgün ayakkabı sırtlarında doğru düzgün bir elbise olmadan binlerce kilometre kaçacak kadar zulüm çekiliyor.

• quote:

quote:

quote:

ve

O ayağa kalkanların içinden Hasan kadar yürekli olan bir kişi olsa kalkmazdı.
    Askerliğim sırasında İrandan sızan mültecileri yakalardık içlerinden en fazla Afganlar çıkardı bizi oraya geri göndermeyin diye yalvarırlardı ama çaresiz geri gönderirdik. İnsanlar ayaklarında doğru düzgün ayakkabı sırtlarında doğru düzgün bir elbise olmadan binlerce kilometre kaçacak kadar zulüm çekiliyor.

Babası için gecikmiş bir sahneydi belki ama Hassanın oğlunun sapan sahnesi güzel bağlanmış

• quote:

Babası için gecikmiş bir sahneydi belki ama Hassanın oğlunun sapan sahnesi güzel bağlanmış

Evet filmin her yeri güzel bağlanmış kardeş olmaları dahi yoksa "Senin için binlerce kez kardeşim" gibi yürekten çıkan bir sözün sahibini sırtından bıçaklamış biri olarak Amir'in San Francisco'dan kalkıp Afganistan'a Hassan'ın oğlunu kurtarmaya gitmesi enteresan olurdu.

• quote:

quote:

Evet filmin her yeri güzel bağlanmış kardeş olmaları dahi yoksa "Senin için binlerce kez kardeşim" gibi yürekten çıkan bir sözün sahibini sırtından bıçaklamış biri olarak Amir'in San Francisco'dan kalkıp Afganistan'a Hassan'ın oğlunu kurtarmaya gitmesi enteresan olurdu.

Özetle beğendiniz inşallah zorla izlettim gibi oldu:)

• quote:

Özetle beğendiniz inşallah zorla izlettim gibi oldu:)

Sizin önerdiğiniz her filmi büyük bir istekle izliyorum bunu da çok beğendim teşekkürler...
  • quote:

Sizin önerdiğiniz her filmi büyük bir istekle izliyorum bunu da çok beğendim teşekkürler...

.Bende tavsiyeniz için teşekkür ederim wall . E yi çok beğendim, pörtlek pörtlek bakıyor ya çok sevimli :)
  • quote:

.Bende tavsiyeniz için teşekkür ederim wall . E yi çok beğendim, pörtlek pörtlek bakıyor ya çok sevimli :)

:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.