Şimdi Ara

THE EVIL WITHIN 2|PS4 ANA KONU (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
873
Cevap
5
Favori
28.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bethesda firmasını tebrik ederek başlamak istiyorum. Her ne kadar Skyrim, Fallout gibi oyunların VR versiyonlarını update ile eklemeyerek ayrı oyun olarak satmaları, Creation Club saçmalığı yapsalar bile günümüzde artık her Single oyunun bile lootboxları varken, 30 tane DLC satarken Evil Within 2 ve Wolfenstein 2 ile lootbox saçmalığı olmayan taş gibi Single oyunları kısa süre arayla çıkardılar.

    Hemen belirtmek istediğim bir diğer durumsa ilk Evil Within oyununu kesinlikle ikinci oyundan daha çok beğeniyorum. Fakat bunu çok olumsuz bir şey olarak görmeyin. Evil Within 2 kesinlikle oynanması gereken, kaliteli bir yapım ama ben ilk oyunu konusunda dolayı aşırı sevmiştim. Forumlarda konusu üzerine yapılan tartışmalara katılması, insanlar ile fikir yürütmesi çok keyifliydi. Aynı zamanda NG+ yaparsanız topladığınız yazıların içeriği değişiyordu böylece daha tekrar oynamanız için sizi teşvik ediyordu. Tabi ilk oyun hakkında birçok olumsuz yorum olması ve görmüş olmanız gayet normal. Ekranın %46’sını kaplayan letterbox vardı. Ayrıca bu letterbox tamamen oyun bozuk olduğu için konulmuş bir letterbox olduğu ortaya çıkmıştı. Örneğin Resident Evil 4’de de letterbox vardı ama mod ile kaldırabiliyordunuz ve o letterbox’ın altında data olduğunu görüyordunuz. Evil Within oyununda da kaldıran modçular çıktı ama kötü olan performans çok daha kötü oluyordu. Aynı zamanda letterbox kaldırmadan bile performans çok kötüydü, 30’a kitliydi. Bu tarz sorunları vardı. Fakat tüm bu sorunlara rağmen konusu ve anlatımı çok iyiydi. Aynı zamanda oynanışta olan sorunlar sayesinde oyun zor hale geliyordu. Bu da ekstra bir gerilim yaratıyordu. Evil Within oyuncuyu korkutmaktan daha çok germeye çalışıyor ve başarıyordu. Eğer konunun içine girerseniz gerçekten geriliyordunuz. Hatta ilk oyunu oynarken ‘şimdi Evil Within oynamayayım sonra oynarım kafam kaldırmaz şimdi’ diyordum.

    İlk oyunda olabildiğine düz mekanlar olsa bile çoğu mekan ve yaratık sembolik olarak başka şeyleri temsil ediyordu. Bunların bazılarını oynarken anlasanız bile çoğu için oyun bittikten sonra açılan ve yaratıklar hakkında bilgi veren yazıları okumanız gerekiyordu. Fakat ikinci oyunda ne yazık ki mekanlar o kadar etkileyici değil ve düz. Demek istediğim ilk oyunda etrafta sadece 2 bölümde mankenler görüyordunuz. Bu mankenlerin neyi temsil ettiği, orada durma amacı oyunda ilerledikçe belli oluyordu. Fakat ikinci oyunda spoiler olacağını düşünmüyorum fragmanlarda gözüküyor; fotoğraf çeken düşman var hoppa mekanın üstüne dev bir objektif koyarım demişler. Yine etkileyici ve birçok oyunda göremeyeceğiniz şeyler ama ilk oyun kadar ne mekan ne yaratık olarak üstüne düşünmenize gerek olan bir oyun değil. Oyunu bitirdiğiniz zaman 1-2 şey dışında her şeyi anlıyorsunuz, olabildiğine açık, anlaşılır bir oyun.

    Evil Within 2’yi ilk oyun kadar gerilimli bir oyun değil. Eğer etrafı inceliyorsanız ve mümkün oldukça stealth ile ilerliyorsanız. Her türlü kurşun ve ekipmanınız elinizde bol bol olacak. Ben açıkçası çok az öldüm oyunda. Çünkü elimde topladıklarım hariç her an medic üretebileceğim ekipmanlarım vardı. İlk oyunda kurşun ve medic sayısı çok daha azdı ve sizi her türlü silahı kullandırmaya zorluyordu. İlk oyunda çıkan bazı düşmanları da öldürmek için belli şartları yerine getirmeniz gerekiyordu. Öyle bam bam vurup inmiyordu bazı yaratıklar. Fakat ilk oyunda her düşmanı aksiyon oyunu gibi sıka sıka öldürmeniz mümkün. Tüm bunları düşününce oyunda bir kere anca gerilmişimdir. İlk oyunu bitirdiğim zaman bir süre NG+’a başlamamıştım çünkü konusu ve üzerinde düşünmek istemiştim. Gerek atmosferi gerek konusu olsun baya oyuncuyu yoran bir oyundu. Hatta bir süre Lego Batman 3 oynamıştım, Evil Within’i atlatmak için ama ne yazık ki 2. Oyunda böyle bir durum yaşamıyorsunuz.

    İkinci oyunun övmem gereken yerlerine gelirsem, oyunun villainları çok iyi. Tek bir ana villain yerine birbirlerini tanıyan villainler kullanmalarını beğendim. Bu villain’lerin hikayelerini, aslında ne olduklarını okumakta zevkli olmuş. Fakat hiç biri ilk oyunun kötü adamı Ruvik gibi değil. İlk oyunu bitirdikten sonra Ruvik’e hak verme ihtimaliniz hatta acımanız bile mümkündü ama bu oyunda öyle bir şey yok ne yazık ki.

    Açık dünya dengesini çok iyi tutturmuşlar. İlk başta korkmuştum açık dünya kısmını görünce. Oyunun atmosferini bozar ve sonuçta kızını kurtarmaya çalışan bir babayı oynuyoruz. Yan görevler ile uğraşmak saçma olabilir diye ama oyun hemen dengesini buluyor ilerleyen bölümlerde. Yan görevleri de herkese yapmasını öneririm. Konuyla ilgili çok önemli bilgileri yan görevlerde alıyorsunuz ve yaptığınıza değen yan görevlere sahip.

    Bir diğer övmem gereken yanıysa, yaratıkların animasyonları çok başarılı. Sürekli kafalarını çeviriyorlar, dengesiz bir şekilde hareket ediyorlar. Böyle olunca alışana kadar stealth yapmak için arkasından gizlice yaklaşacağım zamanı ayarlamakta ilk başlarda baya zorlandım.

    İkinci oyun hakkında söylemek istediğim en olumsuz yansa ilk oyunda o kadar üstüne düşündüğümüz, açıkta bırakılan neredeyse hiçbir kısmı açıklamıyor. Oyun boyunca hatta son sahnede bile olsa görmeyi beklediğim karakterleri, açıklamaları bir türlü bulamadım. Artık ilk oyunda yaptıkları gibi DLC’lere mi sakladılar bilmiyorum ama bari ufak da olsa gösterselerdi diye bekledim durdum.

    Son olarak eğer Evil Within 2’yi oynamayı düşünüyorsanız kesinlikle ilk oyunu ve DLC’lerini oynayın. DLC’leri ekstra içerik olarak görmeyin. Oyunun konusu hakkında kesinlikle bilinmesi gereken kısımlar DLC’de açıklanıyor.
  • Oyuna pro desteği geldi dostlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pro’ da Frame rate 30 fps kiti kaldırabiliyorsunuz isterseniz ama açık alanlarda 60 pek stabil değil genelde kapalı mekanlarda hissediyorsunuz farkı. Rahatsız edici olmuyor ben kiti kaldırıp öyle oynuyorum. 9 saat olmuş chapter 7’ye geldim, mümkün olduğunca her yeri dolaşıyorum sanırım o yüzden uzun sürdü buraya kadar gelmem. Oyunu şimdiye kadar çok beğendim yarı açık dünya olması iyi olmuş. İlk oyunda 95 kere ölmüşüm tam bunda şimdiye kadar 4 kere Acaba ben mi ustalaştım oyun mu kolay geldi ilk oyuna göre bilemedim:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lıfenorm

    Oyuna pro desteği geldi dostlar



    Daha Chapter 6'dayım ben, iyi oldu bitirmeden gelmesi.
  • Ps4 pro da 30 fps unlocked yaptıktan sonra başka bir ayar yapmamıza gerek varmı ayarlardan arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OPM


    quote:

    Orijinalden alıntı: lıfenorm

    Oyuna pro desteği geldi dostlar



    Daha Chapter 6'dayım ben, iyi oldu bitirmeden gelmesi.

    Bende yeni başlamıştım iyi oldu 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gamer-x

    Ps4 pro da 30 fps unlocked yaptıktan sonra başka bir ayar yapmamıza gerek varmı ayarlardan arkadaşlar

    4k da 30 fps de mi çalışıyor ,oyun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo23 -- 7 Kasım 2017; 14:2:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neo23

    quote:

    Orijinalden alıntı: gamer-x

    Ps4 pro da 30 fps unlocked yaptıktan sonra başka bir ayar yapmamıza gerek varmı ayarlardan arkadaşlar

    4k da 30 fps de mi çalışıyor ,oyun?

    evet 4k 30fps ; ancak fps kilidini kaldırınca çözünürlükden gidiyor
  • Benden vahim durumda olanları görmek güzel Evet ilk oyuna göre kolay olsada dar alanlarda pekte ıskalama şansınız yok genede düşmanlar oldukça hızlı. Yani oyun sonuna doğru 30 40’lı rakamları görebilirim



    Fps unlocked seçili olunca başka ayar yapmaya gerek yok mümkün olan en üst framerate değerini veriyor, locked’da checkerboard yöntemi ile 1260p’den upscale ediyor 4k ya 30 fps’de. Ben unlocked framete tercih ettim çok daha iyi bana göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni bitirdim oyunu ve çok beğendim. İlk oyun güzel yanları olsa da eziyet gibiydi ama bu oyun akıp gidiyor. Daha zor seviyede ng+ ile oyuna devam edeceğim. Mutlaka oynanması gereken oyunlardan biri bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alev silahı olan Boss u geçemeyince ,o bosstan başlaması gerekirken öncesindeki 2-3 düşmanı indirip chip ile kapıyı açtığımız bölümden başladı.Yine o düşmanları indirip kapıyı açmam gerekiyor.Save hatası falan mı oldu acaba??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo23 -- 19 Kasım 2017; 23:59:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitirdim oyunu aheste aheste ilerleyerek, tadını çıkararak..Şunu çok net diyebilirmki en iyilerim arasında yerini aldı !! başından sonuna büyük bir zevk ve heyecan içinde oynadım. Joel u gördüm Sebastian da o mücadelesi, çabası ile. Oynamamış, oynamayı düşünenler bir an önce bu deneyimi tatsınlar derim, hazır indirimde varken psn de. Kıymetini bilmek lazım böyle yapımların heleki böyle hikaye tabanlı oyunları seviyorsanız, çoğu firma multiye yoğunlaşmış işin bu kısmını fazla önemsemezken. Ve teşekkürler Bethesta böylesine bi oyun sunduğun için bizlere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle bir oyun birdaha gelmez alın aldırın arkadaşlar çok güzel ben 200 liraya aldım ilk çıktığında hala tadı damağımda ileride tekrardan dijital sürümünü uyguna düşerse oynayabilirim :)

    maalesef ki oyunun satışları iyi değilmiş sanırım birdaha göremeyiz zaten anca yeni nesilde belki..
  • Onlineda yardırma, level atlama sabahtan akşama kadar silahla birbirine ateş etme oyunları varken böyle harika sinematik ögeler taşıyan,sürprizlerin olduğu korku gerilim oyununu kim ne yapsın!!!Varsa yoksa saatlerce Batllefield 1 de yardırma ,Call of duty de level kasma!!!Futbol oyunu olsa anlarım adam,bu sporu seviyordur,gol atmak ,penaltıydı,defanstı derken futbol dünyasının içine giriyorsunuz ama silahla birbirinin peşinden koşturanların olduğu yukarıdaki Fps oyınlarını oynayanlar ve bu oyunlara rağbet arttıkça böyle kaliteli ,senaryolu oyınları görmeyeceğiz.

    Evil within gibi Playstaion 1 kokan senaryolu korku oyunları, artarak devam etmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo23 -- 23 Kasım 2017; 20:17:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunda sorun yaşayan var mı beyler? Bende dosya bozuk gibi bir şey deyip kapanıyordu oyun. Tabloları halletigimiz yerde. Silip tekrar indir oyunu diyordu. Suan tekrar indiriyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu 3 günde bitirdiğime üzüldüm gerçekten. Muhteşem bir oyun olmuş. Herkesin aksine bana ilk oyuna göre daha zor olmuş gibi geldi. Daha doğrusu sıradan yaratıklar daha zor bosslar daha kolay olmuş. Hikaye bütünlüğü olarak da çok güzel. Hele o sondaki jenerik şarkısı olan ordinary world cuk oturmuş. Böyle oyunlar artmalı kesinlikle. Resident evil ve evil within dışında bu tarz oyun bilmiyorum ps4te. Keşke silent hill filan gelse. Tadı damağımda kaldı oyunun valla. Biraz zaman geçsin yine oynarım kesinlikle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk oyuna göre baya ilerleme kaydetmişler. En çok sevdiğim yanı oyunun açık dünya olması ve buna rağmen harika derecede korkutuyor oyun. Çok büyük haritası yok ama her karış toprağinda ilginçlikler var.

    Ana düşman çok iyi düşünülmüş. Sanatsal tarzı var ve karizmatik.

    Biraz performans sorunu var düzelmesi lazım. Çok şükür ilk oyun gibi değil ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark Saga

    Bitirdim oyunu aheste aheste ilerleyerek, tadını çıkararak..Şunu çok net diyebilirmki en iyilerim arasında yerini aldı !! başından sonuna büyük bir zevk ve heyecan içinde oynadım. Joel u gördüm Sebastian da o mücadelesi, çabası ile. Oynamamış, oynamayı düşünenler bir an önce bu deneyimi tatsınlar derim, hazır indirimde varken psn de. Kıymetini bilmek lazım böyle yapımların heleki böyle hikaye tabanlı oyunları seviyorsanız, çoğu firma multiye yoğunlaşmış işin bu kısmını fazla önemsemezken. Ve teşekkürler Bethesta böylesine bi oyun sunduğun için bizlere.

    Oyunu çıktığı gün almışdım. Oynayamadık bir türlü. Kaç saat sürdü bitirmesi? Ve yan görevleri yapdın mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 20 saat sürdü hocam, etrafı iyice inceleyerek ilerledim hiç bi yeri boş geçmeden.. İlk fırsatta başla daha fazla ertelemeden ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Saga kullanıcısına yanıt
    Oldu o zaman Teşşekürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.