Şimdi Ara

TFF kurslarıyla Mourinho olmanın yolları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
3.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • link:http://futbolfilozoflari.com/tff-kurslariyla-mourinho-olmanin-yollari/

    Konuk yazar teknik direktör Özgür Bağsever’in yazısı

    Anneme antrenör olduğumu söylemeyin,o beni hukukçu sanıyor.

    Mahalle baskısıyla geri tepilen futbol aşkı,futbolcu olamadıysam daha büyüğü olurum’a getirdi işi ve olan oldu.Bir eylül sabahı evimde giydiğim ceketi,Türkiye Futbol Federasyonu gelişim direktörlüğünün hemen girişinde bulunan oda’nın askısına asarken gördüğüm manzara dışında doğru yerde olduğumu hatırlatacak daha iyi birşey olamazdı.İşte o büyülü zemin,alabildiğince yeşil.. Yaklaşık 2 sene önce başvurmuş olduğum Pro Lisans sertifikasına giden yolun en başı olan Grassroots gönüllü liderlik kursuna katılım mailini aldığımda ilk işim,bana sıra gelmez deyip de zamanında hışımla kapattığım Tff teknik direktörlük esasları sayfasını didik didik edip bilgi toplamak oldu.Bu bilgileri sizler için biraz toparlayıp belkide okul sahalarında yarım kalan futbol aşkınızı,kulübe önünde de olsa yaşamayı hayal ettirmeye çalışacağız.Bunun için en kestirme soru yanıtlarıyla hedef’e gideceğiz.Nasıl TD olurum? Amatör veya profesyonel futbolcu olmadan da TD olabilir miyim? Hangi yolla başvurup, nasıl takip edeceğim? Detaylar içerde,hadi buyrun..

    Öncelikle şunu belirtelim ki uzun ve meşakatli bir süreçte olsa herhangi bir kulüpte amatör veya profesyonel olarak futbol geçmişiniz bulunmuyorsa bile TD olabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken belirli aralıklarla TFF resmi sitesi duyurularını takip etmek. Genellikle eylül veya ekim ayı başlarında açıklanan kurs alımları için herhangi bir kulüp geçmişi olmayan kişiler kişisel bilgileri ile gönüllü liderlik kursuna başvurabilirler.

    Kurs başvuru ili için sadece İstanbul değil yurdun birçok yeri için başvurunuzu yapabilirsiniz.Başvurunuz sırasında belirttiğiniz bazı bilgilere göre bir sıralama yapılıyor.Lisans mezunu olmanız,yabancı dil sınavında 50+ puan almanız vs gibi durumlar puan durumunuzu yukarı çekiyor ve ilk etap olan Grassroots gönüllü liderlik kursuna çağrılma sürenizi kısaltıyor.Bu kurs’u alıp başarıyla tamamlamanızın ardından asgari 1 yıl kulüplerin profosyonel olmayan organizasyonlarında görev alıp,tabiri caizse büyük maçlar için ısınıyorsunuz.Görev aldığınız her bir organizasyon +2 puan olarak hanenize ekleniyor ve maksimum bu organizasyonlardan da 10 puan alabiliyorsunuz.Bu süreç devam ederken sonraki katılım aşaması olan ve 60 saat süren Grassroots C sertifikası sahibi olabilmek için kurs başvuru tarihlerini takip edip,alım olduğu esnada başvurunuzu yapıp beklemeye koyuluyorsunuz. Bu sertifikaya sahip olduktan sonra amatör ligde bulunan kulüplerde antrenörlük yapabilir duruma geliyorsunuz.

    Diğer sertifika programına (UEFA B) başvuru yapabilmek için ise C sertifikası ile 3 yıl bir kulüpte görev yapmış olmak gerekiyor.Kursun sonraki aşamaları ise sırasıyla UEFA Elit A kursu,UEFA A kursu ve son aşama olan profosyonel liglerin her kademisinde görev alabilmenizi sağlayacak olan UEFA PRO Lisans sertifika programı.Kurs programı için son aşamaya gelene kadar en düşüğü gönüllü liderlik kursu olmak üzere(200TL) toplamda 16.600 TL ödeyeceksiniz.Kurs’un son aşaması olan UEFA PRO için ise Tff hesabına 30.000,TÜFAD hesabına da 5.000 olmak üzere toplamda 35.0000 TL ödemeniz gerekiyor.Kimisi için pahalı bir hayal,kimisi için ise zaman kaybı belki de,ancak işin gerçeği kendinizi o büyülü zemine 1 metre kala kulübe önünde görmeye başladığınız an,taşlar yerinden oynayabiliyor ve hemen yan kulübe de bulunan José Mourinho’ya küçümseyici bir bakış atabiliyorsunuz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xperia007 -- 7 Ekim 2017; 16:46:23 >







  • Yılmaz Vural gibi kendi ligimizden örnek var zaten .. Mourinho'ya kadar gitmeye gerek yok ..



    + olarak Mourinho belirli kulüplerde top koşturmuştur ..



    Başlık başlı başına hata veya ilgi çekmek için atılmış ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir zamanlar ben de kurslara katılıp antrenör olmak istiyordum sonra baktım ki imkansız
  • Mourinhonun olayi gaz vermek ve defans yaptırma. Oyunu kitlemeyi iyi beceriyor defans sayesinde. ilerde yetenekli ayaklari da varsa, bir sekilde kazaniyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.