Şimdi Ara

TFC Feser ADMİRAL serisi radyatörler geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gercekten bu sefer sağlam geliyor gibi duruyorlar...bir an önce cıksa da test sonuclarına göz atabilsek...

    http://www.tfc-admiral.com/



  • Muhteşem radyatörler.. Fiyatı da tuzlu olacaktır ama Ben de inceliyorum internetten ama pek bi bilgi yok.. Bildiklerimi paylaşayım:

    1- Radyatörler anodize aluminyumdan imal ediliyor.
    2- Yan panelleri çıkarılabiliyor. Bu sayede özelleştirilebilir.
    3- Bir çok modeli olacak. Kalınlık ve boy olarak farklılık gösterecek.
    4- Fiyatı TFC Xchanger'lardan bile pahalı olacak
    5- Delinme riski çok düşük olacak

     TFC Feser ADMİRAL serisi radyatörler geliyor
     TFC Feser ADMİRAL serisi radyatörler geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 25 Aralık 2010; 13:49:03 >




  • evet ..yurtdısında bıle fıyatları beklentılerın uzerınde olacak dıye söylenıyor..fırebal bu radyatörlerı turkıyeye getırmeye hazırlanıyor gerdcekten fıyatları ne olacak merak konusu..bende arastırdım ama hıc bılgı yok nerdeyse bu seri hakkında ...bekleyıp görecegız..bı cıksın testlere girsin daha sonra bakalım nasıl bır seri cıkartmıslar ortaya anlayacagız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atiktuk

    evet ..yurtdısında bıle fıyatları beklentılerın uzerınde olacak dıye söylenıyor..fırebal bu radyatörlerı turkıyeye getırmeye hazırlanıyor gerdcekten fıyatları ne olacak merak konusu..bende arastırdım ama hıc bılgı yok nerdeyse bu seri hakkında ...bekleyıp görecegız..bı cıksın testlere girsin daha sonra bakalım nasıl bır seri cıkartmıslar ortaya anlayacagız..

    Bir ek bilgi: evet radyatörler aleminyum . bu nedenle uzun zamandır ilan etmesine rağmen sidewinder gibi bir site, bu nedenle, sanırım ürün gamından çıkaracak bu ürünü...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arg-ist -- 25 Aralık 2010; 18:06:05 >
  • alüminyumum su soğutmayla arasındaki kavga bilinmesine rağmen neden inatla şu alüminyumu kullanırlar anlamam
    bildiğin sistemi leş gibi yapıp bırakıyor
    swiftech de anodize edip bişey olmaz demişti ama sistem gümlemiş gitmiş
    "XSPC RX" : üst seviyede fiyatına göre en iyi radyatör serisi...
  • aynen.çok güzel bir noktaya değinmişsin...

    neden alüminyum çözemedim..aklıma sadece maliyeti düşürmek gelıyor bu noktada..alüminyumu istedigin gibi yap istedigin sekle sok kısaca nasıl yaparsan yap bakırdan daha ıyı sonuc verebılır mı?pek olacak sey degıl gıbı ama dediğim gıbı abartıldıgı kadar var mı yok mu testlerden sonra konusacagız..ama yıne de sısteme alıp takma düşüncesıne kuskuyla yaklasırım bakır olmadıgından dolayı
  • Arkadaslar boruların aluminyum olduğunu sanmıyorum. Kenarlar anodize fırçalanmis aluminyum ama borular degildir. Olsa bile kaplama koymuslardir. Feser radyator olayını cok iyi yapan bir firma ve Alman mühendisliği ornegi. Admiral RoHS standartlarına uyan tek radyator piyasadaki. Umarım br an önce çıkar da testleri görürüz.

    Bu arada radyator eminim en az 6 aydır test ediliyordur. Aluminyum'un su soğutmada nasıl davrandığını adamlar bizden iyi biliyordur :)
  • işte neyin ne olduğunu henüz kimse bilemiyor..ve her ürün illa ki test ediliyordur ama bunu denemeden kullanmadan çözemeyeceğiz...benim hala gönlümde ki firma xspc..bakalım bu admiral serisi bunu değiştirebilecek mi;?
  • :) En iyisi tofaş kalarüfer radyatörü :) Bu admiral radyatörler gercekten piyasayı alt üst edicekler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdorukx

    :) En iyisi tofaş kalarüfer radyatörü :) Bu admiral radyatörler gercekten piyasayı alt üst edicekler.


    Bakır ile aleminyum arasındaki mücadele iki metalin fiziksel özelliklerinden geliyor.
    Bakır ısısyı en iyi emen malzemedir, bu nedenle blok tabanlarında kullanılır ama..
    emdiği ısıyı üzerinde uzun süre muhafaza eder, yani üzerinden atamaz ısıyı..
    Aleminyum ise ısıyı emme ve saklama özellikleri bakımında daha geridedir, ama üzerindeki ısıyı kolaylıkla atar bu nedenle soğutucuların emiş yapan bakır kullanılırken ısıyı atacak yapraklarda aleminyum kullanılır.
    bu güne kadar bu sistem kombine olarak kullanılıp iyi sonuç alınıyordu şimdi bunu zorlamaya uğraşıyorlar..
    birde ikisi arasındaki ağırlık ve fiyat farkını unutmamak lazım.

    Vallahi alt üst edeceği fikrine bende katılıyorum,ama piyasayımı alt üst edecek yoksa feser imi alt üst edecek onu zaman gösterecek...arg-ist




  • :) güzel yorum ..umarım feser alt-üst olmaz..

    bir de abi bakır ile aleminyum un aynı loop da kullanılamama durumu var..korozyon vs gibi seyler ortaya cıkabılıyor ya..yani kas yapıcaz derken göz cıkarmazlar umarım..illa ki bir kaplama yapmıslardır fakat yine de full bakır bir sisteme aleminyum radyatör takmak şüpheli geliyor bana...
  • ifademi biraz genişleteyim: eğer alüminyum sadece yapraklarda kullanılacaksa çok sorun olmaz ama o alüminyum suya değmesin yani
    su kanalları alüminyum olmasın arg-ist in anlattılarına göre su kanalları bakır, yapraklar alü olursa denemeye değer
    feser büyük bir firma, yaptığından emindir diye düşünüyorum ama yine de feser almam çünkü çok pahalı...
  • FESER MONSTA lite 420 kullanıyorum şu an tavsiye ederim fakat oldukça pahalı dediğin gibi. Daha düşük fiyatlara 480 lik radyatör de alınabilir sırf 3-4C fark edecek takıntısı olanlar almalı benim gibi :D diye düşünüyorum.
  • Feser monsta nın,1.7 litre sıvı almasına 140 lık fan kullanmasına (kaldı ki performansı düşmesin diye de 120mm fan kullanmamak gerekir), XSPC RX480 in 2 katı kalınlıga ve bir o kadar da fazla fin aralığına sahip olmasına ve nerdeyse 2 katı kadar pahalı olmasına karşı düşük devirli fanlarda getirisi nerdeyse yok..1500rpm den sonra 1-2 derecelik oynama yapabiliyor ki bu da bu radyatörü ne alınası yapar ne de en iyi radyatör..

    bu radyatöre rx480e göre 100€ daha fazla vereceğime gider 1 rx480 daha alırım.bu daha mantıklı..

    kısaca alınası bir radyatör değil bana kalırsa..kaldı kı bu kadar kalın olması hantal görünmesi 1,7 litre sıvı alması bu radyatörü kasa içinde veya dısında pek de kolay sığdırılabılır yapmıyor..
    Fiyatlar

    testler

    testler

    eğer yeni çıkacak admıral serisi de(ki cıkarsa) böyle olacak ise hiç çıkmasın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 30 Aralık 2010; 13:07:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atiktuk

    Feser monsta nın,1.7 litre sıvı almasına 140 lık fan kullanmasına (kaldı ki performansı düşmesin diye de 120mm fan kullanmamak gerekir), XSPC RX480 in 2 katı kalınlıga ve bir o kadar da fazla fin aralığına sahip olmasına ve nerdeyse 2 katı kadar pahalı olmasına karşı düşük devirli fanlarda getirisi nerdeyse yok..1500rpm den sonra 1-2 derecelik oynama yapabiliyor ki bu da bu radyatörü ne alınası yapar ne de en iyi radyatör..

    bu radyatöre rx480e göre 100€ daha fazla vereceğime gider 1 rx480 daha alırım.bu daha mantıklı..

    kısaca alınası bir radyatör değil bana kalırsa..kaldı kı bu kadar kalın olması hantal görünmesi 1,7 litre sıvı alması bu radyatörü kasa içinde veya dısında pek de kolay sığdırılabılır yapmıyor..
    Fiyatlar

    testler

    testler

    eğer yeni çıkacak admıral serisi de(ki cıkarsa) böyle olacak ise hiç çıkmasın..


    Dostum verdiğin şu testte
    http://www.overclock.net/water-cooling/518786-huge-radiators-roundup.html

    Tek yönlü fan kurulumunda Monsta düşük devirde çok başarılı görünüyor denmiş. Lider Mo-Ra 2 Pro arkasından da 140mm fanlı Monsta geliyor. Blackice GTX560'da düşük fan hızında Monsta kadar iyi değil ama yüksek devirde monsta'yı geçiyor demişler. XSPC ise onları geriden takip ediyor.

    Çift sıra fan (push pull) koyulduğunda da yine Monsta başarılı. XSPC hatta geride kalıyor falan yazmışlar. Mo-Ra 2 Pro zaten çift sıra olmuyormuş.

    Sanırım ters yorumlamışsın olayı Flowrate olarak zaten Monsta rakipsiz

    Sonuç olarakta şunu demişler.

    quote:

    I cannot recommend using 120 mm fans with the Monsta at all. It loses a ton of performance compared to 140 mm fans. Using the larger fans, the Monsta performs very well at low fan speeds. In other words, it's well suited for silent cooling, but not a prime choice for high rpm fans. Highflow-fanatics will also appreciate it's low restrictiveness.


    Çift fan kurulumuna izin veriyor 120mm fanlarla tavsiye etmeyiz, performansı çok düşüyor 140'a nazaran. Düşük fan devrinde Monsta çok iyi perf. veriyor demişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 30 Aralık 2010; 14:55:43 >




  • bir noktayı yanlıs anlamısım..
    monsta nın en iyi vverim sagladıgı kısım düşük devirli fakat 140mm lık fanlarmıs..düşük devir 120mm bile tercih edilmiyormuş..

    kaldı kı performans testlerini detaylı inceledim ve mesajımda da belırttıgım şu..monsta 2-3 derecelık bir fark yaratıyor illa ki fakat bu fark 1.7litrelik bır sıvı almasına,hantal kaba ,xspc ye göre 2 kat kalın olmasına ,nerdeyse iki kat fin içermesine ve xspc ye oranla (100€) 2 katı fiyatı olmasına değmiyor..düşün nerdeyse aldıgı sıvı,fin sayısı,kalınlık vs her bakımdan xspc nın 2 katı bır radyatör fakat ortaya 2-3 derecelık bir fark cıkmıs..demek istedigimde bu..kaliteli radyatör alınır mı ?alınır..fakat bende xspc yerine yine 480 lık 60-70€ cıvarlarında tonla radyatöre baktım fakat xspc azda olsa öndeydi..o zaman 25-30€ yu 2-3 derece fark için verilebilir..fakat 2-3 derece için 100€ luk bir fark ödenmeye değer mi?değmez.biraz daha zorlasa mantık dısı olucak nerdeyse...aynı fıyata 2 adet xspc rx480 almak mümkün..

    feser ın bu monsta ürünlerinde ilk ögrendıgım zamandan beri bir aşırılık var...hani zannedersin ki adamlar bu rad ile nerdeyse sistemi oda sıcaklıgına ındırecek..çok şaşalı öok gösterişli fakat bir o gösterişim hakkını veremiyor..

    şu an aynı olay admıral serisinde var..siteye bir gir allah allah dersin..fakat ortada hala ürün yok..test yok vs..

    bilemiyorum hayırlısı..

    not:flowrate belli bir yerden sonra çok da önemli değil..çok karsılastık ,seninde bilmen lazım cok az flowrate sahip olan fakat çok iyi performans veren radlar var , aynı sekılde deli gibi flowrate sahip bazı radyatörler de performans da dibe vuruyor..çok takılmamak lazım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 30 Aralık 2010; 15:20:18 >




  • Doğru diyorsun ama çok blok olan bir sistemde flow rate'i kesmemesi de önemli rad'ın

    Ah ulan ah bi 15bin lira olsa sıfırdan t.şaklı bi sistem kuracam Neyse bikaç seneye artık

    EVGA X58 Classified, i7 980x, GTX580 SLI, Supreme HF, EK Anakart bloğu, gtx580 blokları, 2x admiral... Ama nerdee Hatta çift loop MCP655'lerle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 30 Aralık 2010; 15:24:31 >




  • :)

    ya 15 bin de az değil..anca sayısal vs cıkarsa:)
  • Radyatör yalnız gerçekten çok albenili duruyor. Bi çıksada testleri görsek. Canım çeker alırım belki
  • firebal da getirtecekmıs ürün piyasaya çıkarsa tabi..gerçi kac tl olur hesap edemiyorum ama:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.