Şimdi Ara

Texas Instruments hesap makinelerinde program çalıştırmak daha zor hâle getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Texas Instruments grafikli hesap makineleri, mühendislik öğrencilerinin favori destek cihazlarından biri ve bu cihazların üzerinde çalıştırılabilen C ve Assembly programları, hobiciler için tam bir hazine olarak görülmesini sağlıyordu. Firma, yeni bir güncelleme yayınlayarak hesap makinelerinde bu özelliği devre dışı bırakıyor.



    TI-84 Plus CE ve aynı modelin Fransız versiyonu TI-83 Premium CE versiyonlarını etkileyecek güncelleme ile birlikte artık bu hesap makineleri, C tabanlı yazılımları ve Assembly yazılımlarını çalıştırma desteğini kaybedecek. Güncelleme geri alınabilir olmayacak.



    Firmanın yaptığı açıklamaya göre “öğrenmeyi teşvik etmek ve güvenlik risklerini azaltmak” için atılan bu adım, aslında herkesin ifade ettiği üzere kopya çekmeyi engellemek için atıldı.



    Ayrıca Bkz.App Store güncelleme yoluyla uygulamaları kaldırıp yeniden kurarak hata düzeltmesi yaptı



    Bu durum her ne kadar hocaların gözünde iyi olup kopyaları azaltacak olsa da bu hesap makinelerinde çalışmak üzere kod yazan mühendis ve yazılımcı adayları, çok farklı açılardan gelişerek sınavdan daha fazlasını öğreniyordu. Bunun engellenmesi hem hobicilere hem de gelecek yazılımcılara bir darbe gibi görünüyor.








  • Ülkemizde bu hesap makinelerini görüp kullanabilen öğrenci çok azdır sanırım. Fiyatları uçuyor. Öğrenci bu hesap makinesini almak yerine motor alır okula gidip gelirken rahat ederim diye düşünür ??

  • işi bilene eski firmware yüklemek bi ftdi e bakar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 25 Mayıs 2020; 21:10:18 >
  • maksat mal satmak değil mi ? İsteyen hesap makinesi isteyen rasberry gibi kullansın

  • Geri alınabilir olmayacak mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • casio fx5500 hesap makinesi ile üniversitede sınavlara alınmıyordum. 1996 yılında daha düşük modellere izin vardı. fx-5500 ile 128 tane formülü hafızaya alabiliyordum. hatta metinleri de. böylelikle istediğim gibi kullanabiliyordum. elbette sınavlarda farkedilince bir de fx-3600 almak zorunda kaldım.
    bu tür cihazların programlama özelliği yoktu ama efsaneydi.
    TI ürettiği modellerinin programlamaya yatkın olması aslında oldukça eğlenceli. güncelleme yeni satacağın ürünlere olacağından eski seriler oldukça iyi fiyatlara satılabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.