Şimdi Ara

[ TEST ] FX6100 VS. İ5 3570K Fiyat/Performans/OYUN Kıyaslaması [ Kullanıcı Yorumları ] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
9
Favori
20.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyu okuyup anlamadan, düşünmeden ve benim nası birisi olduğumu araştırmadan , emeğe saygısızlık yapacaklar konuma mesaj atmasınlar zira bu tip insanların mesajını görmek istemiyorum.
    Uslup ve adabınca, saygı çerçevesinin dışına çıkmadan yorum yapanlar, en önemlisi iyi niyetli olanlar başımın tacıdır her türlü yorum yapabilirler çünkü insan olarak değerleri vardır benim için. Diğerlerine hakkımı helal etmiyor , bir daha benim konularımda mesajlarını görmemeyi şiddetle arzuluyor ve rica ediyorum.

    @ eXiLeD7182 ;

    Hocam malesef , zaten çok oyun oynayan birisi değilim şuan sistemde oyunda yok. Ama sonuç çok aşırı değişmeyecektir muhtemelen.

    EKLEME :

    Birde çok yakın bir zamanda çok daha alternatif ve farklı sistemlerin olduğu bir konu açılacak yine bununla ilgili. Orada daha detaylı olacağı için daha sağlıklı yorumlar yapabileceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 28 Kasım 2012; 15:38:56 >




  • Herneyse,

    Polemiğe girmeye gerek yok. Anlayan anlamıştır herhalde durumu, herşey ortada. Yanlış oyunlarla yanlış şartlarda yanlış işlemcileri kıyaslayarak, bariz fiyat farkına rağmen iki işlemcinin oyun performanslarında kayda değer bir fark olmadığı sonucunu çıkarmışsın kendine göre. Sonra da bu yanlış bilgileri forum ortamında insanlarla paylaşmışsın. Medeni bir şekilde uyaranları da edepsizlik ve anlayışsızlıkla itham ediyorsun.

    Uzun lafın kısası bu oyunlarla herhangi bir cpunun oyun performansı test edilmez. Bu oyunlar işlemcileri çok az kullanıyor. Battlefield 3 cpu testinde, Athlon II bile i7 2600 ve fx 8150 ile aynı sonucu alıyor. Okuduğunuzu sizler iyi anlamalısınız, önceden yapılmış testleri okuduysanız tabi.

    Art niyet kötü niyet falan yok kimsede. Asabiyete, gereksiz alınganlığa bedduaya falan hiç gerek yok. Mesajlarımı da şikayet edip sildirebilirsin rahatsız ettiyse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equinox1969 -- 28 Kasım 2012; 17:08:32 >
  • hala konuyu tam anlamıyla okumayıp gelip mesaj yazan troller var 3570k kral işlemci alın kullanın

    işin birde bu tarafı var daha iyisini yapabilirsanız yapın yapamayacaksanız boş boş yorum atmayın ilk önce bir konuyu yorumları okuyun
  • Ne diyorsun kaan keşke 3770K olsaydı fx6100 ondan bile iyi Gerçekten vahim yorumlar mevcut,o konuda da söyleyeceğimi son kez söyledim artık ne diyeyim yani. Beni bilen biliyor için rahat o yüzden.
  • Elinize sağlık kaan0101 ve Chris Brown. Gerçekten faydalı olmuş. Haftasonu FX6200 almayı planlıyorum.
  • amd fx 4100 ile fx 6100 arasında fark olurmu bf3 oyunu öncelikli
  • Mutlaka fark var ama çok büyük bir fark bekleme.
  • 4100 ile 6100 arasında fazla fark olmaz BF3 için. Elinizdeki GPU ya bağlı.

    Orta seviyede bir kullanıcı için 6100 oldukça iyi bir işlemci. 500 TL 3570k'ya vermektense 250 TL 6100'e verilir, 250 TL artan para da 7870 gibi bir kartı çok rahat almanızı sağlar.
    Burada amaç budur yoksa tabi ki de 3570,3770 gibi işlemciler FX serisinden iyidir. Ama ortalama bir ev kullanıcısı için günlük işler + oyun için 6100 gerçekten yeterlidir.

    Encode, render işleriyle uğraşanlar, 1280*1024/1600*1200 gibi çözünürlükte oyun oynayan arkadaşlar :) IB alabilirler . SLI, CF yapıp üst seviye kartlar kullananlar IB alabilirler. FX onlara hitap etmez bu anlamda. Ama kalkıp da bu testler olmamış IB daha iyiydi FX ile aynı kefeye koydunuz demek yanlış olur.
    Çünkü anlatılmak istenen zaten 7850 ve benzeri kartlar alıp da 500 TL işlemciye vermeyin demektir. 250 TL ile SSD alın iyi bir PSU alın vb. ya da cebinizde dursun..

    Ama sanırım FXler IB'lere ezdirilirse arkadaşların daha çok hoşuna gidecek.




  • Burada i3 3220 ile FX 6100 veya 8150 yi karşılaştırsaydınız da benzer sonuçlar çıkacaktı muhtemelen ve bu da intelcilerin çok hoşuna gidecekti. Olayı fanatizme dökmeden tarafsız okuyanlar zaten testlerin amacını anlıyor.
  • Testleri yaniltici bulanlara sunu soylemeliyim. Oyun demek %90 gpu demektirve butceyi gpu ya daha cok ayirmak icin kisilacak donanim islemci ve anakarttir. Bu durumda fx6100 ve uygun bir anakart aldiginizda ekran kartina daha cok yatirim yapilir meselesi de herkesin kabul ettigi bir durumdur. Testler muadil intelden daha az paraya benzer performans elde etmek mumkundur diyor. baska bir iddiasi da yok. Ben intel almayin gibi bir oneri gormuyorum. gordugum tek sey muazzam bir caba ve emek sonucunda bircok sorunun cevap bulma sansi yakalamis oldugu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Chris Brown hocam forumdaki ender objektif kişilerdensiniz netdeki taraflı yanıltıcı teoride tablolar yerine buradaki pratiğe dökülmüş işleri okumak zevkli gerçekten..
  • Satılmış sitelerden, Intel'e veya Amd'ye yalakalık yapan sitelerden testlere bamaktansa kullanıcı testlerine bakarım arkadaş. Her zaman dedik en yüksek seviyede oyun oynuyorsan işlemciye değil ekran kartına yatırım yapın, ve ayrıca testi yapan arkadaşlara teşekkür ederm.
  • Teşekkürler arkadaşlar,dostlar. İnsanlar sadece okuyup anlamaya çalışsa yeterliydi de olmadı ne yapalım.
  • Chris Brown ve Kaan0101 kardeşlerim gerçekten çok açıklayıcı ve F/P testi yapmışsınız. Emeğinizi gönülden kutlarım. Orta-orta/üst düzey ekran kartlarında bu tür yüksek çözünürlük oyunlarda işlemciler arası farkın %10 bile olmadığını görmek gerçekten çok güzel, açıkçası sistem toplamak isteyen bütçesi 900 1000TLyi fazla aşmayan gamer kişiler için çok iyi bir test olmuş. Benim gibi HD7870 gibi bir kart almayı düşünen birisi için Vazgeçilmez bir test eşi bulunmaz kaftan. Bütün yapılan yorumlarıda okudum başarınızı ve emeğinizi zaten göstermiş arkadaşlar.
    Böyle bir teste gerçekten ihtiyacım vardı, hiç değilse kafamdaki çelişkiler gitti. Fakirin dostu AMD :=)
  • genel itibari ile AMD ye laf atanlar hiç AMD kullanmamış kişiler büyük bir çoğunlukla, savunma genelde şudur arkadaşımın bir amd si vardı....

    aynı şey amd kanadında da var intel hiç kullanmamış ya da bütçesi yetmiyorsa direkt giydirmeye başlıyor..

    benim ilk bilgisayarım Amigaydı ( liseyi bitirdiğimde almıştık) (1997 - 1999) ( sivri zekalar için söyleyeyim o döenm için iyi bir pc de de kullanılan 16 mb ram 68040 işlemci ( 486 tekabul eder ( pc için bu işlemci o devirde düşük sayılıyordu ama amigada gayet yereli idi) big tower kasa pc pus us vga monitör 16 gb hd (komik ya) cdrom ve 56k modem ( vay bea ne günlerdi) ) pc ye 1999 yılında geçtim intel pentium 3 le oldu ( o dönem yaşayanlar bilir meşhur escort kampanyası ile almıştık) bu bilgisayarı değiştirdiğimde athlon xp 2200( 1800 mhz) e geçtim ( 2002 olması lazım) o günden bu yana AMD kullanırım ( amd athlon xp - Amd turion 64 - sempron - sempron 64 - athlon ii x4 620 - phenom x4 ( laptoptaki ama hatırlamıyorum laptopu kardeşime verdim) - şimdi de fx 8350. tabi işyerlerinde filan intel de kullandım ve grafikerim...

    aslında testleri bir kenara koyduğunuzda kullanım açısından birşey hissetme şansınız yok hissetmezsiniz ( sempronla i7 kıyaslamazsanız :) ) gerisi ön yargı sinamaya gittiğinizde izlediğiniz filmin 25 fps olduğunu unutmayın 50 fps ye çıkartılıp polarize camlarla 3d izlemmeniz sağlandığı günümüzde 170 fps ile 150 fps hatta 100 fps arasında ne fark olduğunu frapsı açıp kaç fps olduğunu saydırmazsanız tıbben bunu anlamanız mümkün değil.

    bu konuda bukadar derin kamplaşmalar yapmanında çok sağlıklı bir davranış olduğunu düşünmüyorum tecürbelerime dayanarak söylüyorum 2 ayrı marka araba gibidir. birisine sorarsınız ford mu iyi toyota mı? birisi çıkar toyota der birisi çıkar ford der aslında baktığınızda bunun 2side arabadır eşin küçük bir araba istiyorsa ister yaris alır ister fiesta alır, dışarıdan birileri sürekli der
    ya neden yaris aldın onun bagajı küçük yok arka stoplarıçabuk patlıyor bilmem testinde bilmem kaç puan almış, fiyatı pahalı v.s. gider fiesta alır bu seferde başkaları ya kardeşim ford kalas gibi araba, çok yakar, yenisini tipi olmamış ayrıca mazda 2 onun orijinali v.s.

    belki ikiside haklı ama işin ortalamasına dökersen 2side aynı işi yapan araçlar cpu da aynı şey birisde amd çok elektrik yaktırır diğer der senin fiyatın pahalı birisi der yok 45 nm öbürü 32 nm vırt zırt. Sonuç 2side aynı işi yapıyor 10 fps eksik 2 fps fazla, 3 saniye yavaş 2 saniye hızlı , 35 derece 40 derece, süper silim tombul. sonuçta ortaya çıkan iş aynı...

    Forumda şöyle garip bi vehamet var ( otomobil forumlarında da aynı şey var) adam diyor ben 6100 alacam birisi kalkıp diyor ki 6100 tıt sen git i5 al. ay arkadaş adamın bütçesi bu i3 desen anlayacam adam belki harçlığını biriktirdi koydu kenara, 50 lira bile önemli, belki annesinden o kadar para alabildi, belki evli çoluğu çocuğu var bu iş için ayrcabileceği rakam bu. Herkes en iyisini almak ister ama herkes vakkodan, beymenden takım alamazki yapmayın etmeyin...

    birde yenilen pehlivan psikolojisi var. adam tutmuş sağdan soldan 2 sistem toplamış saatlerce onu kurmuş oyun kurmuş saatlerce testler yapmış ortaya bir veri çıkartmış bizimle paylaşmış, adam ordan forlamış i5 yenilir tabi i3 le gel. ya arkadaş i3 2 oyunda optimizasyon nedeniyle iyi çıkar amenna ama i5 den iyimidir ? intel salak mı yarı fiyatına satıyor ? ki oyun testi zaten statik sonuç veren birşey değil, dün far cry3 testine baktım thg nin 15 3550 1. sırada 2. sırada i7 6930x var lan biri 2500 tl biri 500 tl oyunla kıyas yapacak olsan i5 i7 nin son işlemci ile aynı hızda çalışıyor... yok işte o öyle olmuyor veri yolunu aynı hızda kullandığından oyundaki fps değişmiyor işlemci yorulmuyor ki değişsin ...

    uzun lafın kısası oyun testi her oyuna göre çok farklı sonuç vereceğinden cpuların hangisinin daha hızlı olduğunu söylemekten ziyade oyunun hangi cpuda daha iyi çalıştığını söyler, bu iki kavram birbirinden çok farklıdır,

    CPU alırken geriye dönük de düşünmemek lazım 1 oyunda i3 iyi sonuç verdi diye gidip i3 alırsanız oyunun bir sonraki bir sonraki versiyonunda hayal kırıklığı yaşayabileceğinizi unutmayın, değerlendirme kriteri 1 cpunun genel performansı ve sınıfı ne ( alt orta üst) , oynamak istediğiniz oyundaki başarımı ne en son çıkan oyunlardaki başarımı ne. 1 sene sonraki çıkacak oyunlarda başarımı ne olur.

    atıyorum fifada i3 çok başarılı çıktı diye gidip i3 alırsanız bir sonraki sene oyun motoruna daha iyi çoklu işlemci desteği geldiğinde kafanızı taşlara vurursunuz,

    bizim vray testinde de aynı şeyler oldu testi değiştirdik ettik sonunda 8350 nin 3770 ayarında render işlemi yaptığı sonucu çıktı ortaya sonuçta bu seferde dendiki 3770 yi geçtiniz bakalım i5 i geçebilecekmisiniz.. bu oyun değil ki %99 işlemcinin işlem hızı ile direkt orantılı bir işlem "yok AMD o kadar iyi işlemci değil" bakınız ön yargı.

    Forumda muhtemelen forumun yaş ortalamanın üzerinde olduğumu tahmin ediyorum. commodore 64 le bilgisayarla tanışmış 8086 dan sonra intelin tüm serilerini ms in 3.1 den sonraki tüm işletim sistemlerini kullanmış biri olarak söylüyorum bunları, kardeşim param var takip edenle işim olmaz takip edileni kullanırım, intel bu azarın %75ine sahip veririm parasını kullanırım çatır çatır diyorsanız intel alın, yok ben alternatifleri severim, intel tekel dir, yahudidir ( bende böyle bir bilgi yok forumda okudum), ben paramla alabileceğim en iyi işlemciyi alırım ( f/p) yada bütçeme göre en iyisini alırım diyorsanız sizde buyrun AMD alın kime ne ?




  • Bu konu biraz yukarıda durmalı sanırım bugün
  • eline sağlık hemşerim
  • Eyw. Sagolasın
  • Şöyle bir konuya tekrar baktım benden sonra yapılan yorumlara da bugün forumda başka bir konuda yazıştığım biri ve bir kaç kişinin nvidia sever olduğunu anladım. Ben pek ilgilenmem bu marka severlerle ama cahil olup bir de üstüne bildiğini zannetikleri şeyin yanlış olduğunu hala ve ısrarla doğru olduğunu savunmaları bazen çileden çıkatıyor insanı.testi yapan arkadaşlar ne yapsın o zaman ?

    Adam kalkmış 78** serisine cılız güçsüz kart demiş ,hangi işlemciyi koysan oraya aynı sonucu alır demiş

    Şu smile larda el hareketi işareti olsa bir sayfa sadece onun için mesaj atardım


    Koy bakalım fx 6100 yerine Pentium 3 500 mhz lik bir işlemci de fx 6100 ile aldığı aynı skoru alsın bf 3 ve diğer oyunlardan

    78** serisine güçsüz kart denmiş oyun FPS artışı sağlaması açısından görende 78** serisi kartlar oyunlarda 10 FPS nin üstüne çıkamıyorda onu test etmişler sanır.bu adamlara desek ki TNT 2 yi veya riva yı 78** serisi yerine koysak hala 78** serisi daha güçsüz olur der.Sonra bu adamlar ikinci elden malzeme satıyor ,ihtiyacı olana sistem tavsiye ediyor işte.


    şu testlere baktığınızda ne fx 6100 ne de 78** kart darboğaz yapıyor ne de intel işlemci.Donanımlar normal çalışıyor kaynaklanan fps farkı oyunun programlamasının iki farklı işlemciye göre optimizasyonundan kaynaklı.işlemcilerin kendi yapısı da bunda etkili.BF 3 te intel FPS artışı alırken başka bir oyunda AMD artış alıyor peki farkeden ne ?Bu işlemciler sonuç olarak oyun seçmiyor ben bunda daha verimli çalışacağım diye yoksa siz öyle mi zannediyordunuz ?

    Kendini bilmeden garip garip yorum yazıp taraftarlık yapan adamdan tavsiye almayacaksın ,tavsiye etse de itimat etmeyeceksin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusyusemr

    Abıler peki bunlardan hangisini tavsie ediyorsunuz

    INTEL CORE I5 3570K SOKET 1155 3,4GHZ 6MB CACHE 22NM İŞLEMCI

    AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ 4GHZ 16MB CACHE 32NN İŞLEMCI


    İkisi de üzmez,kafanız hangisine yatıyorsa onu alabilirsiniz.

    Oyunlarda 3570K daha iyidir,render vs 8350

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.