Şimdi Ara

Tesla yüzlerce çalışanın görevine son verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
2.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tesla yüzlerce çalışanın görevine son verdi

    Tesla Motors yeni Model 3 sedan talebini karşılamak için üretimini artırmaya çalışmasına rağmen bu hafta yıllık performans değerlendirmelerini tamamlamasının ardından yüzlerce işçinin görevine son verdi.

     

    Ayrıca Bkz.Mitsubishi Electric CEO'su elektrikli araçların ileride çok daha ucuz olacağını düşünüyor
    Palo Alto merkezli elektrikli otomobil üreticisi, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, çalışanlarından bazılarını işten çıkardığını doğruladı ancak toplam 33.000 personelin kaçının görevine son verildiğini açıklamadı. Ancak çok sayıda eski ve mevcut Tesla çalışanı, 400 ila 700 çalışanın işini kaybettiğini tahmin ettiklerini söylüyor. Şirketin belirttiğine göre performans değerlendirmelerinin ardından bazı personeller ikramiye ve terfi de almış durumda.

     

    Tesla yüzlerce çalışanın görevine son verdi

    Tesla, bekleme listesinde yer alan 450.000'den fazla Model 3 müşterisine, araçlarını teslim etme konusunda büyük bir baskı altında. Şirket son çeyrekte sadece 260 adet Model 3 üretimi gerçekleştirerek, belirlenen üretim hedeflerinin gerisinde kaldı. Tesla diğer modeller de dahil olmak üzere bu yıl yaklaşık 100.000 otomobil üretmeyi umuyor.







  • Oho bu ne böyle 260 araç üretmiş. Gidişat kötü. Üretim yetersiz ama eleman çıkarıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 16 Ekim 2017; 20:47:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu balon patlayacak yakında, demedi demeyin. Umarım yanılırım ama.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes otomobil uretemez. Teknoloji yapmak otomobil yapmaktan daha kolay goruldugu uzere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir terslik var yakında anlaşılır ön talep var
    üretimin gerisindesiniz..
    işten eleman eksiltiyorsunuz.
    birbiri ile çelişen durumlar.
  • Şu Sergio Marchione harbiden bilmiş adam...

    Dedikleri tek tek çıkıyor..Elektrikli otomobil üretmek insanlık için çok iyi olabilir %100 bu inavasyona devam edilmeli ama şuan bu iş firmalara fazla kazanç sağlamaz..(beni ilgilendirmez o ayrı)

    Teslanın geleceğini ben sağlıklı görmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa geçtiğimiz cumartesi günü, İstanbul taksiciler odasının aldığı turkuaz rengi tesla taksiyi Eminönü'nde gördüm araç güzelmiş.

  • Birbiriyle çelişen açıklamalar mevcut

    İşin kokusu çıkar yakında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QralCess

    Şu Sergio Marchione harbiden bilmiş adam...

    Dedikleri tek tek çıkıyor..Elektrikli otomobil üretmek insanlık için çok iyi olabilir %100 bu inavasyona devam edilmeli ama şuan bu iş firmalara fazla kazanç sağlamaz..(beni ilgilendirmez o ayrı)

    Teslanın geleceğini ben sağlıklı görmüyorum.



    o kadar da bilmiş değil ne yazık
    f 1 de sayesinde 10 yıldan beridir şampiyonluk göremiyor takım
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    10yıl değilde eskisi gibi değiller,yinede en çok şampiyon olan takımlar...Sorun sürücülerde bence...Micheal Schumacher gibisini bulamadılar sanki..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla'nın patlayacağını belirtiyorsunuz da bu iş daha belli değil. Üst taraftakilere ciddi paralar veriyor. Zaten haberde de konusu geçiyor. Ciddi olarak emek harcayanları doyurarak, gereksizleri eleyip en az parayı harcayarak ilerlemek istiyor tesla. Yaklaşan da bir gerçek var. Mercedes vs de bu kulvara girmek üzere. Ciddi bir rakip olacağı için asıl duraklama belki gerileme dönemi öyle başlayacak bence. Ben dünyada bu elektrikli araçları besleyecek enerjinin de az olduğunu düşünüyorum. Benzinli arabalarla daha çoook yolumuz var bence. Elektrikli aracın fiyatının düşürülmesine izin verilceğini zannetmiyorum ya da elektrik ücretine dünya olarak zam yapılacak. Misal şu an Türkiye de ne kadar doğru bilmiyorum ama 60 bin araç aynı anda yüksek hızlı şarj yapsa şebeke çöker deniyor. Ayrıca üretimin gerisinde olabilirler. Yeni 5 milyar dolarlık fabrikalarına geçtiler. Robotları 10 da 1 hızında çalıştırırken video çekmişti elon. Sistemi kurarken falan bir sıkıntı oldu herhalde. Zaten ilk 1000 araç teslanın bünyesinde çalışan insanlara ait. Olurda bir sıkıntı olursa millete satmadan direk müdahale etmek için. Yavaşlaması belki araçta bir sıkıntı olduğu anlamına da gelebilir.





  • Hiç bir şey olmaz. Yeterli performans alamadığı işçileri ayıklıyorlardır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Gato Negro

    Bence bu balon patlayacak yakında, demedi demeyin. Umarım yanılırım ama.

    http://digitalage.com.tr/elon-musktan-tesla-ile-ilgili-samimi-itiraflar/

    "Tesla‘nın yaşadığı maddi zarara da değinen Musk, 2017’nin ilk çeyreğinde 330 milyon dolar zarar eden şirketi hakkında düşüncelerini dile getirirken, otomobil üretmenin “para kazanmanın en kötü yolu” olduğunu belirtti."

    Senelerdir zarar ediyor şirket. Arkasında kim var da bunca zaman ayakta tutuyor bu adamları ? diye sormak lazım. Tabi ki düzenin, kendi istedikleri şekilde değişmesini isteyenler.




  • Anlamıyorum tesla iyi güzel de alman devler tamamiyle elektrikli araçlara geçince ne olacak bu tekelini kaybedecek sonu kara kayıp

    Bütün alman devlerinin parasal olarak çok iyiler vw merco bu alana ciddi yatırım yapacaklar ve. Teslaya sela..

  • avrupa seyhatlerimde şunu gördüm özellikler büyük şeehirlerin havaalanlarında taksiler elektrikli bunun yüzde 70'i teslalar. sokaklarda araç sayısı az da olsa diğer markalarında elektirikli araçlarının oranı hiçte azınsanmayacak kadar. golfun hibriti bile var.

    tesla maliyeti azaltıyor konu tamamen bu adamların otomasyonda dünyanın en ileri teknolojilerine sahıp fabrıkası var yani insan gücüne ihtiyac duymuyorlar. başka ülkelerde üretim aşamasına gelmediği sürece ürün yetiştirme problemini bildiklerinden bence fabrikalarını bölüyor.

    almanlar japonlar korelıler zaten işin içinde ama tesla gibi değil çünkü full elektrikli üretim yapmaları demek maliyet anlamına geliyor. yavaş yavaş geçmeyi planlıyorlar belli çıkarttıkları araçlardan.

    çnce yuksek litreli araclar bu daha kucuk motor hacımlerıne sevk ettı daha sonra kucuk motorları elektrıkle bırlestırdıler son adım full elektronık oldugu kanaatındeyım.

    teslanın uzay macerasına kaynak yaratmak ıcın araba sektorune gırdıgını unutmayın. beklenıldıgının aksıne yenı arac modellemeyı durdurabılır bıle.





  • Papağan gibi herkes " otomatik üretim yapıyorlar, insana ihtiyaç yok " yazıyor. Allah'tan insan gücüne ihtiyaç yok. 33 bin kişi çalışıyormuş. Demek insan gücüne ihtiyaç duysa 3 milyon kişi çalışacak.

  • Umarım düzelir sorun.Böyle bir firma yok olmasın.

  • Vw mercedes hyundai toyota hatta pejo citroen bunlarla bile bas edemez tesla



    Tesla erken girdi okey ama yukardaki firmalar cok cok zengin ve otomobil tecrubeleri yuksek zaten bunlar kadar tutamayacakti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unnatural selection

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Sende olmayan hurda haklisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.