Şimdi Ara

Tesla yeni araçlarında sensörler yerine kameralara ağırlık verecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla yeni araçlarında sensörler yerine kameralara ağırlık verecek
    Tesla, artık araçlarında ultrasonik sensörlere yer vermemeye başlıyor. Şirketin açıkladığına göre geçtiğimiz yıldan itibaren Model 3 ve Model Y üretiminde sensörleri kaldırarak sadece kamera tabanlı otopilot sistemi olan Tesla Vision’a geçiş süreci başlamıştı. 2022 yılında da Model S ve Model X üretimlerinden bu sensörlerin kaldırıldığı aktarılıyor.



    Elektrikli araç üreticisi Tesla, radar donanımlı araçlarla kıyaslandığında Tesla Vision’a sahip olan Model 3 ve Model Y otomobillerinin ABD ve Avrupa’daki aktif güvenlik derecelendirmelerini koruduğunu hatta daha da iyileştirdiğini belirtiyor. Firmaya göre Tesla Vision sayesinde acil frenleme performansının da daha iyi olduğu iddia ediliyor.



    Ayrıca Bkz.TOGG'un gerçek yol koşullarındaki test sürüşleri devam ediyor



    Tesla, ilk olarak araçlarında sekiz adet kamera, ön tarafta yer alan bir adet radar ve aracın etrafında birkaç adet ultrasonik sensörlerle desteklenen otopilot sistemine sahipti. Tesla araç sahipleri radar ve sensörlerin kaldırılmasıyla birlikte artık sadece kamera tabanlı Tesla Vision’a güvenmek zorunda kalacak.



    Sensörlerle birlikte özellikler de gitti



    Tesla yeni araçlarında sensörler yerine kameralara ağırlık verecek
    Tesla Vision’a geçiş biraz sancılı bir süreç olacakmış gibi görünüyor. Sensör ve radarlardan yoksun araçlar bir süreliğine bazı özelliklerden yoksun ya da bu özellikleri kısıtlı bir şekilde kullanabilecek. Aktarılanlara göre park yardımı, otomatik park ve akıllı çağırma özellikleri kameralar ile birlikte daha iyi performans gösterene kadar araçlarda kapalı olacak.



    Tesla'nın sunmuş olduğu otonom sürüş özellikleri olan Autopilot, Enhanced Autopilot ve Full Self-Driving seçenekleri yeni araçlarda aktif olarak kullanılabilecek. Tesla'nın sunduğu şerit takip, kör nokta uyası sistemi, çarpışma uyarısı gibi ek özellikler de yine Tesla Vision ile kullanılabilir olacak. Yukarıda kapalı olacağını belirttiğimiz diğer özelliklerin ise ne zaman çalışmaya başlayacağı ise bilinmiyor.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/96208-tesla-dropping-ultrasonic-sensors-new-vehicles-moves-camera.html



  • Bu Elon’un kamera fetişi nedir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomotiv mühendislerinin bir bildiği vardır elbette ama yine de kameraya ek yakınlık sensörleriyle koordineli çalışan bir sürücü destek sistemi daha güvenli geliyor.

  • Daha cok veri toplayacak tahminim 5 yıl sürer bu kameraların verileri ile yazılım daha iyi prof hale gelecektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknokaptan -- 6 Ekim 2022; 3:26:50 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kamerada da sensör mevcut

  • Sensörlerin çıkma sebebi ihtiyaç kalmadığından değil maliyet.

  • teknokaptan kullanıcısına yanıt
    Bu kamera verilerini toplayıp; reklam, oy potansiyeli, pazarlama vs gibi konularda devasa veri arşivi oluşturup sonra gözümüze instagramdan, twitter'dan sokarlar. Zaten şu an telefonların bizi dinleyip yaptığı şeylerden biri de bu. Ensemize etiket vurmadıkları kaldı.

  • Tamam diyelim ki otobanda giderken kameranın önü sinek doldu nasıl olacak bu iş, her 10 dakkada bir inip kamerayı mı silcem

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.