Şimdi Ara

Tesla yatırımcıları Elon Musk'a dava açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Tesla CEO'su Elon Musk geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından ilginç bir açıklama yapmıştı. 10 yıl önce halka arz edilen ve halihazırda borsada işlem gören Tesla'yı, özel bir işletmeye dönüştürerek borsadan çekmek istediğini paylaşan Musk, Tesla hisselerinin 420 dolar karşılığında satın alınabileceğini belirtmişti. Musk söz konusu işlem için gerekli finansmanın sağlandığını da vurgularken açıklamadan sonra Tesla hisseleri yüzde 10'un üstünde değer kazanmıştı.


     

    Manipülatif amaçla atılmış olabilir

    Elon Musk'ın bu tweet'i şirket için çok hassas bir konu olduğundan ve Tesla'nın hisse değerini önemli ölçüde etkilediğinden dolayı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu(SEC), tweet'ler hakkında inceleme başlattı. SEC inceleme kapsamında Elon Musk'ın amacını ve gerekli finansmanın gerçekten sağlanıp sağlanmadığını araştırıyor. Elon Musk'ın bu tweet'leri ''sadece şirketin hisse değerini artırmak için'' bir araç olarak kullanmış olması halinde ciddi yaptırımlarla karşılaşabileceği belirtiliyor.


     

    SEC'in konuyla ilgili incelemesi sürerken Tesla hisseleriyle işlem yapan iki yatırımcı Elon Musk'a dava açtı. Kalman Isaacs ve William Chamberlain isimli yatırımcılar tarafından açılan davalarda Elon Musk'ın tweet'lerinin yanlış ve yanıltıcı olduğu iddia ediliyor. Musk'ın tweet'leri yüzünden milyonlarca dolar zarar eden her iki yatırımcı da zararlarının karşılanmasını talep etti.


     

    Milyonlarca dolar zarar ettiler 

    Tabi Elon Musk'ın tweet'lerinin ardından Tesla hisselerinin kısa sürede değer kazanması aslında Tesla hisselerini elinde tutan kişiler için avantaj. Buna karşılık Kalman Isaacs ve William Chamberlain Tesla hissesine sahip değil. İkili, Tesla hisselerinin yüksek fiyatlandırıldığını düşünerek açığa satış işlemi yapmış. Yani Tesla hisselerinin kısa bir süre sonra değer kaybedeceği düşüncesinden hareketle ödünç hisseler ile satış işlemi yapıp düşük fiyattan yeniden Tesla hissesi alarak kazanç elde etmeye çalıştılar. Söz konusu tweet'lerin ardından hisselerin bir anda değer kazanmasıyla ikili hem Tesla hisselerini düşük fiyattan vermiş hem de yeniden(eski fiyat üzerinden) Tesla hissesi satın alamaz hale gelmiş durumda.


     

    İki davada da davacı taraf, Elon Musk'ın sadece manipülasyon amacıyla tweet attığının altını çiziyor. İddialara göre Elon Musk'ın Tesla'yı özel bir işletmeye dönüştürme planı yok. Ayrıca herhangi bir finansman sağlanmış da değil. Şimdi SEC'e ek olarak davanın açıldığı mahkemelerde de Elon Musk'ın tweet'lerinin arkasındaki amaç ve dayank noktaları incelenecek. 








  • O zaman kuponu yatanlar da kalecilere dava açsın neden o golü yedin diye.

  • Yorum yapan iki arkadaş olaya ne kadar uzak olduğunu göstermiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu nasil bir bahane lan. Sirketin hisse degeri artti diye, Sirketin CEO suna dava aciyolar :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Lanaya- -- 12 Ağustos 2018; 14:52:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.