Şimdi Ara

Tesla resmi olarak Türkiye'ye geliyor! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
2
Favori
10.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her ne olursa olsun, ülke içinde bir yetkili servis ve satış mağazası demek her şeydir. Müthiş bir haber bu, yıllardır hayalden öteye gitmeyen yerli otomobil haberlerinden kat be kat heyecanlandırıcı.

    İşim gereği doğu anadoluda oturuyorum. Burada hızlı şarj imkanı olmamasına rağmen, kıytırık passatın sıfırının 215 bin ? olduğu günümüz şartlarında benzer fiyatlara bir tesla kullanma fikri bile muazzam geliyor.

    Milletçe otomobile hasret kaldık. İçimize sine sine, gönül rahatlığıyla, yakıtı düşünmeden arabalara binemez olduk. Tesla bu sıkıntıya tam anlamıyla olmasa da, bir çok yönden çözüm olacaktır. İnşallah gerçekten gelirler ve saçma sapan vergilere maruz bırakılmadan paşa paşa alır kullanırız.

  • Güncel kurla 330 bin tl. Vergisi otu moku da dahil 500-600 bin civarı olur. Tutmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _bluescream_

    quote:

    Orijinalden alıntı: kkvan

    Her araç istasyonda 30 dk beklese o istasyonlar dolar taşar . Bugün 5 dk bile sürmeyen depo doldurma işinde bile bazen sıra oluyor . Bilmiyorum heryer elektrikli araç dolacak 3-5 seneye lafları falan boş .

    Bu iş ciddi bir dönüşüm gerektiriyor . Bence Japon’lar , emisyonu elektrikliden bile düşük hibrit araçlar üreterek son noktayı koyacaklar bu işe. Bu işin oluru bu.

    düunadaki 0 emisyon balonu bu bence, misal elektrikli araç emisyon 0 iyide şarj için kullanığın elektrik termik santralden geliyorsa neyin emisyonu bu? ha rüzgar gibi yenilenebilir enerjiden gelirse elektrik o zaman 0 emisyon onur. yoksa elektrikli gemide var 2mw lık batarya var, şimdi okadar gücü depolamak için bir yerden elektrik gelecek sonuçta, fosil yakıttan geldikten sonra ne anladım ben 0 emisyondan

    Göörüşünüze atılıyorum, ancak hesaplar tuttu ve yeni bir pazar oluşuyor. Zorlukla oluşturulan pazarda pastadan payını erkenden kapanlar işi bitirdi ne yazık ki...




  • bizim galericilere çok pis kapak oldu :)
    80000 yuronun altında tesla yoktu. bunlar sıfır km yi 70bin yuroya satacak :)
  • Tabi bu habere en çok ultra zenginler sevindi. Biz LPG ciler için bir anlam ifade EdeMİYOR.... Çünkü malum vergilendirme vs vs vs. Hadi iyisiniz gene yeni bir oyuncak alıp birbirinize gösteriş yaparsınız şapşikler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizde bir karar verin artık. Yıllarca tesla Türkiyeye gelsin diye ağlıyordunuz şimdi de yok tutmaz, yok 500bin olur!

  • abd'de 200 bin euro burada kafadan 2 trilyon geçmiş olsun beyler
  • model 3 30 bin değil miydi ne ara 70 bin oldu.
  • Heyytt bee! Şimdi başlar otomobil bölümünde "20 daha koy bmw al - 30 daha koy merso al" yine bir konuda daha ayrıştık. Hadi hayırlısı olsun, yeriz birbirimizi.

    Konuya gelirsek, bence zenginler sevinmeli anlaşılan orta gelirli ve beyaz yakalılara epey uzak olacak fiyat bandı olarak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firmalar türkiyeden kaçıyor diyenlere kapak olsun. bu adamlar bir deneyelim diye gelmezler araştırıp öyle gelirler
  • %350 vergisi alıyor demek 100.000 liraydı bu araçlar 350.000 lira dediklerine göre yıllık vergisi de 50.000 liradır :D

  • İstanbul'u geç ,Bu topraklara elektriğin ilk geldiği yer olan Çukurova'da klimaları açınca şebeke pert olup,trafolar patlıyor.



    Tee eskilerden bir deyim vardır burda:"Direğin dibine it işese elektrik gider " diye .

    bunlardan birini şarja taksan Adana-Celikler 'deki "Dağıtım Merkezi"nde büyük çaplı havai fişek gösterisi seyrettirir bize.:D

    Ondan sonra Adana da "Revulation"dizisini yaşarız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mianfei kullanıcısına yanıt
    çıldırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrikli araç mtv'sini unutmayalım.kasko bedelleri de yüksek olunca acaba cazip bir tarafı olacak mı merak ediyorum.

    model3 anahtar teslim fiyatı 175-2750bin TL arasında kalmak zorunda bizim piyasa koşullarına göre.
  • Tutmaz Türkiyede. Devlet Tesla ile anlaşıp ucuza satmaya çalışmaz. Kendi ayağına sıkar. Tertemiz C segment aptal araçlar bile 100bin tlfen başlıyor. Yarısından fazla vergi. Hiç yapar mı devlet öyle Tesla gelsin herkes Tesla alsın. 600 bin liraya dayanıyor diyorum ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergisi dolar kuru cartı curtu 500 binden başlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Model 3ün 70bin euroya gelmesi hakkında bir kaynak var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 12 Şubat 2018; 16:55:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu ötv oranı belli, mtvsi belli, kur belli, kdv belli hala gelmişler yok 500 bin olur yok 700 bin olur yok 300 katı vergisi olur diyenler var

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • michael01 kullanıcısına yanıt
    Aslında bu sefer olmaması gerekiyor. 70 bin euroya model 3 satmayı planlıyorlarsa getirmesinler daha iyi.



    Tesla'dan hiçbirimiz ümitlenmeyelim dostlar. 2015 yılında Türkiyeye gelip Supercharger istasyonu da kurmuş olmaya söz vermiş firma bu. Özellikle de herkesin yanıldığı konu, Türkiyeye gelince üzerine çok vergi bineceği. Hayır efendim ortalama bir Avrupa ülkesi kadar anca vergi binecek. Çünkü bu araçlar tamamen elektrikli. Elektrikli araçların ötv'leri muadil içten yanmalı motorların 6'da biri kadar anca. Yani Tesla gibi elektrikli araçlar için vergi cennetiyiz bir nevi.



    Neyse, ya düşük vergiye rağmen Tesla ülkeye akıllı mantıklı fiyatlardan giremeyecek, ya da 70.000 euroyu yazan adam kafasından bir güzel uydurmuş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet araç için kullanılacak elektriğe vergi getirmezse ben de bir şey değilim. Araç şarj istasyonu dışında şarj edenlere de tespiti halinde ceza uygulaması koyarlar görün bakın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.