Şimdi Ara

Tesla resmi olarak İsrail'de satışlara başladı, Model 3'ün fiyatı şaşırttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tesla resmi olarak İsrail'de satışlara başladı, Model 3'ün fiyatı şaşırttı



    ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla yeni pazarlara açılmaya devam ediyor. Tesla'nın İsrail pazarına giriş yapacağı uzun süredir konuşuluyordu. Beklenen hamle kısa süre önce geldi ve Tesla modelleri İsrail'de resmi olarak satışa çıktı.



    Tesla'nın İsrail'e yönelik girişimiyle ilgili haberler geçtiğimiz yıl gelmeye başlamıştı. Öyle ki şirketin Tel Aviv'de servis açmak ve şarj istasyonu kurmak için çalışmalar yürüttüğü ortaya çıkmış, satış ve servis pozisyonları için iş ilanları açılmıştı. Bu kapsamda Tesla modellerinin kısa süre içinde İsrail'de siparişe açılması bekleniyordu fakat bu 2020 içerisinde gerçekleşmedi.



    Ayrıca Bkz.OSD'den ÖTV artışıyla ilgili açıklama: "Vergi artışı değil teşvik gerekli"



    Dün itibariyle Tesla modelleri İsrail'de resmi olarak siparişe açıldı. Konuyla en çok merak edilen şey şirketin en ucuz otomobili Model 3'ün ülkede ne kadara satılacağıydı. Uzmanların beklentisi Model 3'ün başlangıç fiyatının 250 ila 300 bin şekel arasında olacağı yönündeydi fakat Tesla Model 3 beklenenden daha ucuza, 169.990 şekel başlangıç fiyatıyla sipariş edilebiliyor.



    Tüm vergiler dahil edildiğinde Model 3'ün İsrail'deki başlangıç fiyatı 180 bin şekel (54.500 dolar - 390 bin TL) civarına çıkıyor. Bu rakam elektrikli otomobilin ABD'deki satış fiyatına göre yüksek olsa da beklentilerin epey altında olmasıyla dikkat çekiyor.



    2018'de Türkiye'ye gelmesi gündemdeydi



    Hatırlanacak olursa bundan 3 yıl önce de Tesla'nın Türkiye'ye gelmesi gündemdeydi. Hatta Elon Musk bizzat yaptığı açıklamada 2018'in sonunda Türkiye pazarına giriş yapmayı planladıklarını belirtmişti. Bu hedef doğrultusunda İstanbul'da iş ilanları bile açıldığını görmüştük fakat Türkiye’nin ABD’den ithal edilen otomobillere yüzde 120 oranında ek vergi koyması Tesla’nın Türkiye’ye yatırım planlarını da etkilemişti.





  • geriye doğru gelişme mi bu?


    madem gelişmekte olan ülkesin. samanı buğdayı niye çinden ordan burdan getiriyorsun


    niye 2006'dan beri yerli tohum kullanamıyor çiftçin. aloooo çiftçin bu topraklarda kendi yerli tohumunu kullanamıyor... yediğiniz mısır çinden. içtiğiniz sütü üreten ineğin yediği saman bile çinden. kurbanda kestiğin inek bile uruguaydan


    git bi limanları, sınır kapılarını dolaş neler ithal ediliyor ağızın açık kalır

  • biz 3. dünya ülkesiyiz, anca uber zenginler dışında elektrikli arabalara binen pek göremeyiz. israil'de 390 ise bizde 1 milyondan başlar.

    malum ÖTV de arttı... avrupa'da teşvik bizde vergi arttırımı, işte üçüncü dünya ülkesiyiz.

  • Demek ki İsrail'de bizim aksimize elektrikli araçlarda baya teşvik var çünkü İsrail'de de otomobil üzerinde %100'e yakın oranda vergi var.

  • Tesla sizin neyinize egea alın
  • Beklentilerin oldukça altında bir fiyata sunulmuş :)
    Ya ne güzel bir cümle değil mi arkadaşlar
    Hemde "oldukça" bakın altını çiziyorum oldukça
    Duymaya hasret kaldığımız ama asla yaşayamadığımız :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 3 Şubat 2021; 16:34:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    Demek ki İsrail'de bizim aksimize elektrikli araçlarda baya teşvik var çünkü İsrail'de de otomobil üzerinde %100'e yakın oranda vergi var.

    ISrailin kisi basi geliri bizim yaklasik iki katimiz. tabi oyle bir fark da var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 3 Şubat 2021; 16:42:51 >
  • Türkiye'ye nah gelir bu saatten sonrada

  • Vaybe, israil'de (bizden iki kat yüksek alım gücüne sahip) 390 bine satılırken, bizde ek vergilerden ötürü 1.4 milyon TL gibi bir fiyattan satılacak olması çok acı ya. Ya adamlar 2 kat fazla kazanıp, bizden 3 kat ucuza alabiliyor. Hani şu ağlamayı bir İsraillinin yapıyor olması için, aynı Tesla'nın bizde 75 bin TL'ye satılıyor olması lazım.

  • AKP hükümetleri bu ülkeyi bu kadar kötü yönettiği sürece, bu ülkenin vatandaşları hem ferah bir yaşam süremez hem de ülkeye yatırım gelmez.

  • Kanka fiyati cekmis, normal. Konuyu gene siyasete getirenler olmus, sonra biz bir seyler soyleyince bozuluyorsunuz
  • https://zes.net/sarj-noktalari.html



    zorlu enerji bu konuda millileşip elektrik li şarj istasyonuna kendi imkanlarımızla cari açığı kapatmanın öncüsü olacakken, araçlarda ötv zammı hangi akıllı(!) siyasetçimiz bu aklı(!) verdi acaba...

  • WB kullanıcısına yanıt

    bende bu konu altında siyaset konuşulmasına karşıyım ama kendi imkanlarla kendi ürettiğin enerjiyle cari açığı biraz olsun kapatabilmek varken bu konuda destek olmak yerine köstek olmak acaba hangi zeki(!) büyümüzden bu fikir çıktı merak etmiyor değilim.

  • Başlangıç fiyatı 169.990 şekel ( ülkeye girişi ), hadi biz ona 170.000 diyelim. Tüm vergiler ilave edilince 180.000 şekel oluyor yani tüm vergiler % 6 gibi...

    Yazık lan bize....

  • Tesla dandik zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke ortalamasına göre oldukça yüksek maaş almama rağmen avrupada çöpçünün aldığı arabaları alamıyorum.

    Bu hükümet orta sınıfa düşman arkadaşlar, fakirler ordusundan oluşan bir ülke yaratmak istiyorlar.5 Sene önce orta sınıf bir insan rahatlıkla kaliteli bir araba alabilirken, şu an araba alamıyor maalesef.

  • oray kullanıcısına yanıt
    Biz üçüncü dünya ülkesi değiliz... Araştır bakalım üçüncü, beşinci aslında ne demek? Gelişmekte olan ülkeyiz diyebilirdin mesela.

    45 kişi de oy vermiş, lütfen.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    geriye doğru gelişme mi bu?


    madem gelişmekte olan ülkesin. samanı buğdayı niye çinden ordan burdan getiriyorsun


    niye 2006'dan beri yerli tohum kullanamıyor çiftçin. aloooo çiftçin bu topraklarda kendi yerli tohumunu kullanamıyor... yediğiniz mısır çinden. içtiğiniz sütü üreten ineğin yediği saman bile çinden. kurbanda kestiğin inek bile uruguaydan


    git bi limanları, sınır kapılarını dolaş neler ithal ediliyor ağızın açık kalır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Romanoviç -- 4 Şubat 2021; 3:24:50 >
  • Mercedes S serisi de birşey mi adamlar aldıkları paraların içinde genelevlerden sigara alkol iddia loto benzeri kalemlerden alınan vergilerle maaş alan beyzadelerin gıkı çıkmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kral ben zaten şu an Çin'deyim. Mısırları da gayet iyi, tavsiye ederim. Tesla resmi olarak İsrail'de satışlara başladı, Model 3'ün fiyatı şaşırttı 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.