Şimdi Ara

Tesla, otomobil dünyasının Apple’ı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tesla, otomobil dünyasının Apple’ı mı? 

     
    2007 yılında Apple ilk iPhone tanıtıldığı zaman dönemin popüler telefon üreticisi Nokia, telefon pazarının yaklaşık yüzde 40’lık kısmını elinde bulunduruyordu. Günümüzde iPhone modelleri her yıl milyonlarca satıyor olsa da ilk 2 yıl ciddi bir patlama yaşamamış ancak 2010 yılından itibaren Apple küçük yüzdelerle olsa da telefon dünyasından payını almaya başlamıştı. Tabi Apple’ın bu küçük yükselişi Nokia’yı ilk etapta fazla etkilememişti ancak 2012 yılının ikinci yarısından itibaren bir zamanlar telefon denince akla ilk gelen marka olan Nokia adeta pazardan silinmişti.

     

    Köklü Rakiplerinden Tamamen Ayrılıyor 

    Apple’ın akıllı telefon dünyasındaki kararlı yükselişi ve hem oyuncuları hem de oyunun kurallarını değiştiriyor oluşu otomobil dünyasında rakiplerine kıyasla yeni ancak gelecek vadeden bir marka olan Tesla’nın zaman zaman Apple’a benzetilmesine neden oluyor.  Ürettiği otonom ve elektrikli araçlarla otomobil sektöründe uzun yıllardır var olan dev üreticilerden farklı bir yol çizen Tesla’yı Apple’a benzeten isimlerden biri de Netscape’in kurucuların Marc Andreessen.

     

    Andressen, Tesla’nın şu anda Apple’ın iPhone’u ilk kez piyasaya sürdüğü dönemde olduğu gibi çok fazla satmadığını ancak ilerleyen dönemde çok yüksek satış rakamlarına ulaşacağını iddia ederken iki şirket arasındaki bir diğer benzerlikten de bahsetti. Mevcut otomobil dünyasında 10-20 yıl önceki dönemlerin aksine yazılımın oldukça önemli olduğuna değinen Andreessen, 1992'de Apple'ın MacIntosh'la birlikte iyi bir uyum yakalamasının önemli olduğunu ve Tesla’nın da hem donanım hem de yazılım alanında güvenli adımlarla ilerleyerek otomobil dünyasında önemli bir noktaya geleceğini dile getirdi.

     

    Kimse Otomobil Dünyasının Nokia'sı Olmak İstemiyor 

    Tabi pek çok kişinin daha önce dile getirdiği Apple Tesla arasındaki benzerliğe farklı bir noktadan baktığımız zaman ‘’Acaba otomobil dünyasının Nokia’sı kim olacak?’’ sorusu akıllara geliyor. Andreessen Nokia’nın her ne kadar otomobil dünyasıyla bir alakası olmasa da otomobil üreticileri için çok önemli bir örnek olduğunun altını çizerken bütün şirketlerin adeta otomobil dünyasının Nokia’sı olmamak için mücadele ettiğini açıkladı.

     

    Otomobil üreticilerinin, piyasadaki değişime karşı çıkmadıklarını aksine bu değişime ayak uydurmak için çaba gösterdiklerini belirten Andreessen, üreticilerin yazılım tarafına ağırlık verdiklerini ve Silikon Vadisi’nde gerek doğrudan ofis açarak gerekse mevcut teknoloji şirketlerinden destek alarak kendilerini yenilediklerini dile getirdi. Andreessen’e göre otomobil dünyasındaki büyük şirketlerden herhangi biri Nokia’nın yaşadığı talihsiz sonla karşı karşıya gelmeyecek ancak Tesla’nın öncülüğünde yazılım ayağına ağırlık veren diğer şirketlerin ilerleyen yıllarda bu çabalarının meyvesini fazlasıyla toplayacak. 








  • Nokia alakasız gözüksede gerçekten çoğu firmaya güzel bir örnek oluşturdu. Ben köklü firmayım müşterilerim benden vazgeçmez, klas olacağım ben kafalarına girmek hiçbir işe yaramıyor.

    Eminim bu örnek olmasa Mercedes, BMW gibi firmalar bile bu gaflete düşecekti...

  • Desene en sonunda aynı arabayı her seferinde devrim devrim diye satacaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokia talihsiz sonu kendi yarattı, bu yüzden üzülmek anlamsız. ben symbian ile devam edeceğim deyip android'i ve dev şirketlere karşı büyüklük tasladı sonuç bu. Tesla'ya gelecek olursak son çıkacak m3 serisi araçlar ucuz olduğu için satışları yükseltecek, lakin yine de fiyat çok yüksek, hele Türkiye'ye gelse dolar kuru yüzünden tekerleğini bile alamayacağız :D

    Nokia şimdi android ile devam etseydi iphone bile geçebilirdi.

  • Tesla yenilikçi duruyor Apple ile pek bağdaştıramadım... Ama Amerikan medyasının iki şirketi global medyaya pompalama şekli, Elon Mask'ı ikonlaştırmak için yırtınması birebir aynı...

  • Bakan Işık: "Tesla'dan çok daha iyiyiz." :-)

  • Tesla hiçbişey değil, batarya ve elektrik motordan ibaret, benim nazarımda bimde satıldı akülü araçla aynı,,



    Bu öyle olmaz, enerji üretimi ve enerji Geri kazanım teknolojilerini üzerinde barındırmalı,, Yani kendi enerjisini elde etmeli, o vakit, buluş ve çok ses getiren bişey çıkmış denir, ,



    Ee bataryana enerji depoda Git,, ne farkı kaldı teslanın oyuncak arabadan, ,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla`nin daha cok yolu var. Ic mekan kalitesi sinifindaki rakiplerinin seviyesinde degil. ama hic kolay olmayan, bir is basardilar. sadece elektrikli ve bataryali arac yapmak onemli degil. devamliligi surdurucek alt yapi,supercharger networkleri esas devrim orada.

  • Apple = Tesla
    Samsung = BMW, Mercedes, Volvo, Audi(Volkswagen)
    Sony = Honda, Lexus(Toyota)
    HTC = Alfa Romeo, Lancia
    General Mobile = General Motor
    Huawei = Kia, Mazda, Subaru, Mitsubishi
    Lenovo(Motorola) = Ford

    Xiaomi = Ferrari, Bugatti, Koenigsegg, Lamborghini
  • İşe yarar yeniliklerin ortaya çıkarılması gerekir. Akaryakıt istasyonundan yakıt almak kadar kolay bir durum ortaya çıkarsa başarı şansı yüksek olur. Şu an için Hybrit sistemler en mantıklı seçimmiş gibi görünüyor.

  • Siz neden habire Tesla pompalıyorsunuz ? Tamam editörleriniz tamamen mekanikten soyutlaşmış, dijitalleşmiş araçları seviyor olabilir ancak otomobil forumunun Tesla umurunda değil. Hiçbir haber bulamıyorsanız Tesla Apple'mı diye soruyorsunuz ?



    Ayrıca Otomobil dediğin başlı başına bir taşınmaz parası olan bir aracı telefon devrimi yapmakla bir tutmak kadar abes birşey görmedim. Millet trilyonlar yatırıyor Chiron, La Ferrari alıyor o hazzı yaşamak için bir gün çakma Steve Jobs çıkıp da o sanat eserlerini çöp edemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav He He

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

    Desene en sonunda aynı arabayı her seferinde devrim devrim diye satacaklar

    iPhone 2'den beri aynı cihaz yani öyle mi... :) :) :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dugers

    Apple = Tesla
    Samsung = BMW, Mercedes, Volvo, Audi(Volkswagen)
    Sony = Honda, Lexus(Toyota)
    HTC = Alfa Romeo, Lancia
    General Mobile = General Motor
    Huawei = Kia, Mazda, Subaru, Mitsubishi
    Lenovo(Motorola) = Ford

    Xiaomi = Ferrari, Bugatti, Koenigsegg, Lamborghini

    xiaomi karşılığını görene kadar mantıklı gidiyordu...
  • Tasarımı her zaman aynı olacak galiba.

    Sadece büyûtûlmûş hali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elon musk steve jobs tan daha farkli bir adam. Bence daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TESLA son kullanıcı otonom araç konusunda son yıllarda öne çıktığı kesin, fakat büyük otomobil üreticileri çok büyük üretim, dağıtım ve servis ağları sayesinde bu pazara çok hızlı bir şekilde girebilirler. Bu markaların (otomobil özelinde) marka değerleri çok yüksek. Bence büyük otomotiv devleri otonom araç teknolojisinin gelişip tam otonom olmasını bekliyorlar.



    Daha sora yapmaları gereken tek şey zaten milyonlarca sayıda ürettikleri araçlara bu teknolojiyi entegre etmek olacak. TESLA'nın otonom araç teknolojisini son kullanıcıya sunmasını takdir ediyorum ancak, genel otomobil pazarında uzun vadeli bir geleceğinin olamayacağını duşünüyorum. Zaten GOOGLE bunu en baştan gördü ve otonom araç üretmek yerine bu teknolojinin altyapısını geliştirmeye odaklandı. Gelecekte marka bağımsız olarak olarak tüm otonom araçlar aynı sistemleri otomobillerine entegre edecekler.(Örnek:BOSCH'un ABS, ESP, Yakıt enjeksyon sistemleri, hava yastığı sistemleri vs.gibi).

    Saygılar...





  • Bence haklı bir tespit. Zaten önümüzdeki 5-6 yıl içinde otomotiv piyasasında çok şeylerin değiştiğine tanık olacağız. Fosil yakıtların sonu geliyor. Şehirlerdeki hava kalitesi bile artacak, hayatımıza olumlu yansımalarını hissedeceğiz. Elbette ayak uyduramayan markaların silinip yok olup gittiklerini göreceğiz.
  • Forumdaki haber sayılarına bakarsak birbirilerine (Apple) çok yakın. Demekki öyle :D

  • Marka Konumu olarak öyle ama Apple bu aralar diğer üreticileri takip ediyor. Tesla öyle değil.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.