Şimdi Ara

Tesla'nın Vision-only otonom sürüş sistemi, 1.8 exaFLOPS gücünde bir bilgisayar tarafından desteklenecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
39
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Stabil ve güvenli otonom sürüş sunmayı hedefleyen Tesla otomobilleri, kameralar, radar ve LiDAR sensörlerinden destek alıyor. Ancak otomobil üreticisi bunu artık kameralar ve Nöral ağına sahip güçlü bir süper bilgisayarla değiştirmeyi planlıyor.

    Tesla, nöral ağın ana bilgisayarı için Dojo adlı bir sistem kullanacak. Sistem halen geliştiriliyor ancak CVPR 2021 sırasında Tesla'nın yapay zeka başkanı Andrej Karpathy, zamanla Dojo'nun yerini alacak yeni prototip sistemi tasarladığını söyledi. Dojo'nun son nesil prototipi, 1.8 exaFLOPS gücünde 5,760 GPU'ya sahip ve 10 PB NVMe özelliklerini barındırıyor.

    Her biri 36FPS'de çekim yapabilen sekiz kamera ile donatılan araçta toplanan görüntüler, bir insan sürücünün hızına uygun bir hızda işleneceği süper bilgisayara gönderilecek. İnsanlara kıyasla, sistem 360º farkındalık ve daha iyi tepki süreleri sunarken, arabayı kontrol eden, dikkati dağılamayan bir insan gibi avantajlar sunacak. Karpathy ayrıca, yayalara çarpmayı önlemek için acil frenleme ve sürücüleri trafik ışıkları konusunda uyarma da dahil devreye girecek sistemlerden bahsetti.


    Radarlar, LiDAR ve diğer bileşenler olmadan yalnızca kamera kullanarak veri toplayan bir otonom sistem kötü gözükebilir fakat aracın içindeki teknoloji miktarı azalırken aracın maliyeti ve ağırlığı düşüş gösterecektir.

    Nöral ağ kısmı hala eksik olsa da Tesla, Kuzey Amerika'da Model Y ve Model 3 arabaları için kameralar dışında bir sistem kullanmıyor. Nöral ağ bulunmayan sistemin bile yeterli seviyelerde olduğunu düşünürsek, yeni geliştirilen sistem sayesinde oldukça stabil bir otonom sürüş desteğine sahip olacaktır.



    Kaynak:https://techcrunch.com/2021/06/21/tesla-backs-vision-only-approach-to-autonomy-using-powerful-supercomputer/







  • Araba teknolojisi de gelişiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.