Şimdi Ara

Tesla'nın Türkiye'de açacağı ilk mağazanın konumu belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Elektrikli otomobil pazarının en önemli temsilcilerinden biri olan Tesla, son zamanlarda oldukça sıkıntılı günler geçirse de Türkiye pazarına girişi için vites küçültmüş değil. ABD merkezli şirket, İstanbul’da açacağı mağaza için geçtiğimiz günlerde LinkedIn üzerinden yeni iş ilanları yayınladı. Üstelik bu ilanlardan herhangi birine başvurulduğunda ortaya çıkan ayrıntı, ilk mağazanın açılacağı konumu da gözler önüne serdi.
     

    Tesla CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda bir Türk takipçisinin sorusunu yanıtlayarak Türkiye’yi çok sevdiğini, 2018 yılı bitmeden resmi olarak Türkiye pazarına giriş yapacaklarını ve açılışı bizzat kendisinin yapacağını belirtmişti. Sonrasında kendi sitesi üzerinden İstanbul için iş ilanı yayınlayan şirket, bu konudaki ilk somut adımını da atarak bu konuda ne kadar istekli olduğunu göstermişti.

     
     
     

    İstanbul’da açacağı mağazanın çekirdek kadrosunu hazır hale getirerek işleri yoluna koymak isteyen Tesla, bu kez de LinkedIn üzerinden çeşitli iş ilanları yayınladı. Her biri 300’ün üzerinde görüntülenen bu ilanlarda Ürün Sorumlusu, Satış Danışmanı, ve Mağaza Müdürü pozisyonları için başvurular alınıyor. Eğer siz de başvuran adaylardan biri olmak istiyorsanız buradan Tesla'nın LinkedIn sayfasına ulaşabilirsiniz.

     

    İlk mağaza Zorlu Center'da açılacak

    Tesla'nın İstanbul'daki mağazası için yayınlanan iş ilanlarına başvurulduğunda ilginç bir detay da ortaya çıkıyor. Buna göre ABD merkezli üretici Türkiye'deki ilk mağazasını Zorlu Center'da açacak.
     
      
     
     

    2018 yılının sonuna kadar Türkiye’ye gelmesi beklenen Tesla, ilk etapta ürettiği en ekonomik otomobil olan Model 3’ün satışlarına ağırlık verecek. Zira daha önceki iş ilanında İstanbul'daki servisin Model 3 için hazır hale getirilmesi gerektiği açık açık belirtilmişti. LinkedIn’de yayınlanan yeni iş ilanlarını düşünürsek Tesla’nın gelişi çok uzun sürmeyecek gibi görünüyor.








  • Umarım fiyatlar erişebilir durumda olur eğer ki malum sitedeki fiyatlandırma gibi 120 bin euro üstünde fiyatlar olursa satışı biraz zor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatlar uçuk olacak bakalım bu fiyatlarla Türkiye pazarındaki yeri nasıl olacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ABD'de $35000 ise bir tane de devletimize alırsak $70000 'den fazla olmaması gerekir.

  • Tesla yurt dışında pek çok çalışanının işine son vermedi mi? Burada boy boy haberleri çıktı bun da. Şimdi Türkiye pazarında ne kadar kalıcı olacak muamma. Bu arada fiyatlar da ne olacak onu da merak etmiyor değilim...

  • Geliyor gelmesine d ülkedeki şarj istasyonları ne alemde acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milli derkene dünya girdi... :)

  • Fiyat sorun değil isterse 500 bin Euro olsun ben alıcam beni kimse vaz geçiremez.
    Amaaa full şarjlı olmazsa almam boş depo olmaz.

    Şarjı kaç gün gidiyor acaba az gidiyorsa iPhone x alırım oda 1 günü çıkarıyor.

  • fiyatlar burdaki para birimimizin dolara karşı olan değerinden ötürü genel halkımızın erişebileceği bir rakam beklemiyorum şahsen.o yüzden lüks,zengin işi olacaktır.ama yine de ülkemizde satılmasını istiyorum bu tarz araçların.belki yarın öbürgün daha ucuz,uygun markaların tam elektrikli versiyonları da ülkemizde satışı daha kolay olur böylece.

  • Escapetolife kullanıcısına yanıt
    70000 dolar güncel kurla 33000 lira oluyor. Gene zenginler alacak bu arabaları
  • Selam,

    Tesla gelmeden vergisi geldi. ABD’den ithal binek araçlara ilave %60 yapıştırdı hükümet az önce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelse ne olacak ki? fiyatlar vergilerle birleşince inanılmaz uçuk olacak, biz alamayacağız boşuna sevinmeyelim.
  • Elektirikli araçlarda O tv teşviki bu araçta yokmu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 35 bin dolarlık araba minimum 300 bin liraya satışa çıkar, bi kendine bi padişaha alıyorsun sonuçta.

  • çerez parası

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir devlet düşünün başka ülke insanları cağın gereksinimi otomobili diğer ulkelerdekine benzer fiyata alıp biniyor, artık ülke insanı sıfır otomobil alamayacak fiyatlarda vergi uyguluyor herhangi tepki yok fakat is otomobil filmine gelen yasakta kıyamet kopuyor devlet yasağı uygulamaktan tepkiden dolayı vazgeçiyor...

  • Kdv otv ve suan guncel kurlar ile zaten alim sansi cok azdi eger bu yeni amerikan mallari gumruk tarifesine girerse ki girmesi lazim resmi gazetedeki durum onu gosteriyor 1 yil bile vermiyorum kapatirlar dukkani turkiye 3. Dunya ulkesidir bir kac yil icinde goreceksiniz datsun gibi markalar bogacak ulkeyi alim gucunden dolayi su filo satislari arindirilsa zaten ulkede arac satisi cok cok az

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

    Umarım fiyatlar erişebilir durumda olur eğer ki malum sitedeki fiyatlandırma gibi 120 bin euro üstünde fiyatlar olursa satışı biraz zor
    Alınabilecek bir fiyatı olursa gerekirse kredi çeker yine almaya çalışırım. Benzine ödediğim paradan usanmış durumdayım.
  • Şu an Amerika da bile 35.000$'lı baz versiyon satılmıyor. Bildiğim kadarıyla donanımlı versiyon satılıyor sadece. Neyse, Türkiye'ye 35.000$'lık versiyonun Hollanda montaj fabrikasından geldiğini düşünelim ve muallakta kalmasına rağmen ek gümrük vergisinin olmadığını düşünelim;

    (35.000$ + 1000$ nakliye) × %15 ÖTV x %18 KDV = yaklaşık 50.000$ (230.000TL) Dikkat ederseniz en iyi ihtimali hesapladık. (ÖTV %7 olabilir ama o kadar da iyimser olmalayım)



    Şimdi de diğer senaryo;

    AutoPilot ve biraz donanım ekleyince araç 45.000$ üzerine çıkıyor. Bir de Amerikan mallarına %30 ek vergi çıktı ve ilk fiyata uygulanıyor.

    46.000$ x %30 x %15 ÖTV x %18 KDV = 82.000$ (380.000TL) civarı.

    Hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulentcandan

    Şu an Amerika da bile 35.000$'lı baz versiyon satılmıyor. Bildiğim kadarıyla donanımlı versiyon satılıyor sadece. Neyse, Türkiye'ye 35.000$'lık versiyonun Hollanda montaj fabrikasından geldiğini düşünelim ve muallakta kalmasına rağmen ek gümrük vergisinin olmadığını düşünelim;

    (35.000$ + 1000$ nakliye) × %15 ÖTV x %18 KDV = yaklaşık 50.000$ (230.000TL) Dikkat ederseniz en iyi ihtimali hesapladık. (ÖTV %7 olabilir ama o kadar da iyimser olmalayım)



    Şimdi de diğer senaryo;

    AutoPilot ve biraz donanım ekleyince araç 45.000$ üzerine çıkıyor. Bir de Amerikan mallarına %30 ek vergi çıktı ve ilk fiyata uygulanıyor.

    46.000$ x %30 x %15 ÖTV x %18 KDV = 82.000$ (380.000TL) civarı.

    Hayırlı olsun.
    380.000 TL olursa benim almamın imkanı yok. Bu fiyatlara satılacaksa zaten birçok kişi alamayacaktır. Ayrıca bu fiyatlara elektrikli araç almanında bir avantajı olmayacaktır.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.